login |

WandaVision – 1×06: Filler?

2021. 02. 12. 20:00 - Írta: human

46 hozzászólás | kategória: kritika,

Aki eddig kitartott, az már nem megy sehova. Mármint péntekenként. Ez a rész már teljesen a finálé felé görgette a szálakat, szinte feleslegesen erőltetve a sitcom körítést, nyilván nulla poénnal.

Mostanra már a Malcolm in the Middle környékén jártak, kopogtat a “jelen”. Az vajon mit kap, The Office-szerűséget? Nem néztem előzetest, nem tudom.

A tovább mögött spoileresen folytatom, de nem túl hosszan, lévén csak amolyan átkötés volt az egész, nagy fordulat nélkül. Bár ezért a kijelentésért lehet, hogy kapni fogok.

Vision folytatta a lázadó útját, elkezdett kifelé sétálni a városból, és egyre több furcsaságot látott, ami után megtalálta a határt, de ő csak ment tovább, mint Forrest Gump. A gond, hogy úgy tűnik odakinn, a valóságban nem tud életben maradni.

I’m not some stranger and I’m not your houseband. You can talk to me.

Közben a furcsán viselkedő Quicksilver, aki ugye a Fox-os Marvel-filmből érkezett színész által kelt életre, próbálta kihúzni Vandából, hogy mi a fene ez a hely, miképp lépett ekkora szintet Vanda. Nyilván gyanús ez a viselkedés, meg az is, hogy mennyire szembe tud menni a teremtett sitcom világ szabályaival. De persze Wanda irányítása repedezik (az a reklám…!).

Közben az ügynökök között látszik Fury hiánya, mert ilyen fegyvermániás tábornokot (vagy mi a tisztsége a kinti vezetőnek) ki engedne ennyire kényes terepre? De legalább van belső feszültség Rambóval és a többiekkel, akik jófiúként vele is fel kell vegyék a harcot, hogy Wandának segítve oldják meg az ügyet.

Nemtom, elrepült a rész, bár annyira sok újat nem mondott, szerintem főleg a múltkori információkra erősített rá, hiszen Wanda hasonlót mondott Visionnek is a helyről, csak most hozzátette, hogy nagy üressége volt… amit kitöltött valami. Oké, nyilván, az nagy szó lehetne, hogy az ikrek megkapták a képregényekből ismert képességeiket, szóval a Mephisto név lebeghet a szemünk előtt lassan tényleg.

Na meg az epizód vége elég látványos volt, hogy Vision megmentése miatt kijjebb tolódtak a határok, amire a katonák nem voltak felkészülve, így vándorcirkuszként beolvadtak ők is a Hex világába.

46 hozzászólás Ne habozz!

Llew - 2021. 02. 12. 21:02

Jó részvolt, szépen ráerősített a korábbiakra.
Én azt nézetet osztom, hogy nincs háttérben lévő főellenség. Egy sorozat fináléra nem fognak bedobni egy megalapozatlan új ellenséget. Vanda a sorozat “gonosza”.
Arról sem vagyok meggyőződve továbbra sem, hogy a gyerekek valóban léteznek.
Pietro Vanda lelkiismereteként tette fel a kényes kérdéseket, és a fiúk is valahol Vanda tudatalattijának részei.
Minden esetre nagyon kíváncsi vagyok a végére.
A városon kívüli történet most vett egy nagyon tipikus szuperhős sztorira reagáló sablonhalom irányt.

mic88 - 2021. 02. 12. 21:06

a ket gyereknek kepregeny alapjan leteznie kene, habar azt is megmondtak ,h nem teljesen a kepregenyeket fogjak adaptalni, csak meritenek majd beloluk..

Llew - 2021. 02. 12. 21:15

De a képregényekben Vandának más az ereje. Ott tudtommal tud “teremteni”, itt eddig megáll képessége a manipulálásnál.

mic88 - 2021. 02. 12. 21:25

szerintem az evad vegere kiderul, hogy tobb mindenre kepes

csakegysrac - 2021. 02. 12. 21:46

Ha Quicksilver alakját tényleg Mephisto vette fel (amire erősen utal a kíváncsiskodása a város megalkotásáról, és persze az az érzéketlen beszólás a végén), akkor ez viszont tényleg hatásosabb lett volna az Aaron Taylor-Johnson figurával. Főleg a hullás jelenet.

Shyllard - 2021. 02. 12. 22:16

Nagyon nem voltam elégedett eddig a sorozattal, mert az alapvetően két iszonyat jó MCU karakterhez nem tartottam méltónak az eddigieket. A legjobb elemek eddig a fanservice-ek voltak, de mintha mostanra beért volna a WandaVision. Valahogy végre működött az egész, lehet pont a sitcom elemek egyre inkább háttérbe szorulása miatt, hisz nem tartozom a műfaj rajongói közé. Kezdem érezni végre az MCU minőséget, és bízok, hogy bármi is sül ki belőle, a nagy sztoriban sokat fog hozzátenni Wanda eddig elég egysikú karakteréhez.

Nézőke - 2021. 02. 12. 23:41

hát ez érdekes volt, egyúttal megválaszolta az Agnessel kapcsolatos felvetéseket.
Tehát nem Agnes a titkos gonosz, és a “HER” meg a “SHE” amik voltak, az bizony Wanda.

Azonban bár igen látványos erődemonstráció, de felesleges volt kitolni a határokat, egy szempillantás alatt felmérhette volna a helyzetet, és mindössze pár métert tol rajta, oszt kalap. Ennyi elmét már nem tud irányítani (?), lásd: város széle.

Nekem az volt furcsa, ahogyan ezt az új arcú tesót magyarázták.
Nyilvánvalóan feltéve a kérdést, hogy hogyan változott meg az arcod, tesó?
Ez erősen multiverzum-szag, mással nem tudják magyarázni az írók (hozzáteszem, nem is akarták. Valami mellébeszélést adtak Pietro szájába a Shangri-la-ról)

A szitkom részt nagyon jó hogy elhagytuk.

Endymion - 2021. 02. 13. 01:02

“de mintha mostanra beért volna a WandaVision”
“Kezdem érezni végre az MCU minőséget”

Ja, hát most kezd olyan lenni, mint az összes többi, már huszonvalahányszor látott szuperhősös Marvel film. Nem a Marvel “minőséget” kezded érezni végre, hanem kezd olyan lenni, amilyen a Marvel filmek és ez nem egy baromi magas minőséget jelent, hanem egy stílust és képi világot, amit már unásig ismerünk. Tényleg mindig ugyanolyan, ugyanaz kell?

Komolyan, mennyire kiszámítható és végtelenül bugyuta húzás volt, amikor az elvileg titokban a bázison maradó, bújkáló Darcy hősiesen oda akar rohanni a szenvedő Vision-höz, mert kb 20 méterre volt az egész eseménytől? :D Ez az MCU minőség?
Na meg amúgy is, milyen biztonsági protokoll lehet ott, ha konkrétan kitiltott személy(ek) ilyen baromi könnyedén odamehetnek egy ilyen esemény közelébe amit elvileg szigorúan és egy csomó katonával biztosítanak? Vicc!

Természetesen nyilván ez a 3 renegát hős fogja megmenteni a helyzetet, naná. :)

Gegory - 2021. 02. 13. 03:45

Érdekes lehet, hogy Mephisto teória és lehet, hogy ő ajánlott fel egy lehetőséget Wandának vagy adott neki egy ötletet és ezzel nyitott ki egy kaput neki. Megmondom őszintén eddig nem annyira fogott meg a sorozat de Pietro megérkezése kicsit felrázott és, hogy Wanda nem számított rá.
Ebben a részben teljesen egyértelművé vált számomra, hogy ez a hely egyfajta pokol lesz. Érdemes visszanézni a többi részt és a sok kis apró utalást és Wanda minden felszínes boldogsága alatt csak szenved mindegy egyes részben.

nade - 2021. 02. 13. 05:41

A “nulla poén” kijelentésedért is kapnod kéne, tbh.

nade - 2021. 02. 13. 05:45

“houseband” ?? Tényleg így írták, vagy elírtad a husband-et az idézetben?

nade - 2021. 02. 13. 05:54

Endymion +1

Shyllard - 2021. 02. 13. 08:19

Endymion: nyilván meg van a gyengéje az MCU-nak, de ezer meg egy más médiát fogyasztok, ami mélyet, művészit, meg kevésbé corporation szagú terméket gyárt. Itt viszont én már rég nem vagyok ilyesmire, az MCU az, ami, ez sosem fog megváltozni. Számomra a régi sitcomok koppintgatása nem tartozott a szokatlan és élvezhető történetmesélés kategóriába, így annyira nem is értékeltem sokra. Amikor MCU-t nézek, én főleg kikapcsolódásra vágyok, és ezt is akarják adni. Persze most úgy fest lesznek “merészebb” projektjeik, de egyik sem fog nagyban eltérni a fő csapásvonaltól szerintem. Eddig vállamat vonogattam a WandaVision-ön, most meg végre kezd izgalmas lenni, úgyhogy abszolút elégedett vagyok a mostani résszel. Mély élményt meg nyújt egy halom más sorozat.

Freelancer - 2021. 02. 13. 10:26

“Tényleg mindig ugyanolyan, ugyanaz kell?”

Erre csak annyit tudok mondani, hogy nem. Nagyon nem.
De attól még egy sorozat nem lesz jó, mert szánt szándékkal felelevenítik az egyik legamerikásabb, legműviesebb sorozatos stílus évtizedeit, mindig a lehető legkínosabb és legbénább poénokkal teletolva…
Már ha épp vannak egyáltalán poénok.
A stílus lekoppintása szép dolog, meg hogy direkt csinálunk kellemetlent, mert ez a velejárója, de legalább ne a korok legrosszabb sitcomairól mintáznák ezeket az epizódokat, hanem mondjuk akkor ésszel, úgy hogy ez 2021-ben normálisan működjön. Legyen a sorozatnak tartása, ne egy ilyen Thor: Ragnarok szintű kreténségbe átforduló valami legyen a végeredmény, hanem szépen stílusosan. Kezdem úgy érezni, hogy a Disneynél senki nem képes ésszerű döntéseket hozni, csak végletek vannak meg bejáratott sémák. Hányinger.
Amúgy meg nem rosszból, de igen, ez az MCU minőség, mindig is ez volt. Csak általában szépen el sikerül rejteni egy CGI orgiába minden butaságot, és az átlagnéző nyálat csorgatva, zombi üzemmódban tapsolja végig. Elég ránézni a The Mandalorianra, ami az egyik legbutább sorozat az elmúlt évekből, és mekkora éljenzés van körülötte, csak mert SW, meg fanservice. :D

lacika - 2021. 02. 13. 11:05

“a Disneynél senki nem képes ésszerű döntéseket hozni, csak végletek vannak meg bejáratott sémák. Hányinger.”

Tehát neked ez hányinger. Másoknak tetszik. Nekem is tetszik. Kikapcsolódok rajta, örülök neki és marhára nem érdekel a logika és egyéb beleköthető dolgok. Mesét akarok, élményt, ami elvarázsol. Én is hányinger vagyok, mint sokan még rajtam kívül. Bocsi.

winnie - 2021. 02. 13. 11:30

a hányingert én sem értem. attól, hogy valaki nem újul meg, a skála közepén van. tudom, hogy csak képletes, de engem mindig meglep a túlzásba esés, mert ha ez hányinger, akkor egy véglet milyen jelzőt kapnak (ld még azok az emberek, akik szerint a nők/férfiak 97%-a ronda, 3%-a átlagos és 0.0001%-a szép – szegény átlag az új megvetendő). a másik, ami meglep, az a “Disneynél senki nem képes ésszerű döntéseket hozni” kitétel. oké, a sorozatkészítő hoz egy döntést, amit esetleg leokéznak az öltönyösök, de komolyan az az elvárás bárki részéről, hogy egy pénzügyi vagy cégvezető ember mondja meg a kreatívnak, hogy mit tegyen. mert nekem a “disney-nél”-ből ez jön le. igazából szerintem ott a kulcs, hogy vannak, akik nem képesek kiszállni azok után, ha sokadjára is kiderül, hogy nem rájuk van szabva az alkotás, az irány, mert azt veszem észre, hogy van, akinek bejön, csináljanak bármit is.

“a The Mandalorianra, ami az egyik legbutább sorozat az elmúlt évekből, és mekkora éljenzés van körülötte, csak mert SW, meg fanservice. :D”

ez az, amit nem hiszem, mert akkor nem jelölték volna mondjuk emmy-díjra a legjobb dráma kategóriában. egy dolog, ha valakinek nem tetszik, de a szakma, ahol nincs semmi fanservice-re való fogékonyság, elismeri valamiért. hirtelen engem is elkezdett érdekelni, mert van egy olyan érzésem, hogy itt is túlzásba esésről van szó. mármint, hogy a “legbutább” azt fedi, hogy egy nagyon egyszerű, letisztult sorozatról van szó, ami mentes minden sallangtól. a butaság nem az, ha valami nem magasröptű vagy nem túl okos. az attól még lehet átlagos.

korum - 2021. 02. 13. 11:46

“egy stílust és képi világot, amit már unásig ismerünk. Tényleg mindig ugyanolyan, ugyanaz kell?”

Ugyanaz? Összesen 1 filmsorozat van, ami és jól csinálja, 20+ filmmel, az MCU. Csepp a tengerben.

Richie - 2021. 02. 13. 17:32

Ez csak teória, de annyira teaselnek egy “airspace engineer”-t, aki lehet, hogy Reed Richards lesz a Fantasztikus Négyesből. A karakter szerepére Jon Krasinkit pletykálják egy ideje, és pont jövő héten jutunk a The Office féle modern sitcomomk idejébe…

Richie - 2021. 02. 13. 17:33

Egy ‘s’ és ‘o’ betű kimaradt :)

Ytsz - 2021. 02. 13. 20:11

@Freelancer:

A Ragnarök kb. az egyik legjobb Marvel film volt, ami végre kiszakadt a gagyi tucatáruból, és karaktereket épített (én pld. a Marvel filmek tipikus egy kilométerről kezdünk egymás felé futni jeleneteit tartom értemetlennek). Gondolom ezért nem értékeled a Mandaloriant sem, ott voltak filler részek bőségesen, de köztük voltak nagyon jól megrendezettek is. (pld. a szintén Waititi által megrendezett két rohamosztagos sikertelenül próbálkozik lövésekkel 10/10-es jelenet volt)
És nem, nem vagyok SW fan, és nem is tartom a Mandaloriant a világ legjobb sorozatának, de valahogy furcsa látni, hogy mindent leszólsz.

Ytsz - 2021. 02. 13. 20:14

A Wanás szitkomok kapcsán az a véleményem, hogy nekünk Magyarországon túl sokat nem mondanak ezek. Be tudjuk azonosítani az évtizedet, esetleg hallottunk is már azokról a sorozatokról, amik mintaként használva voltak (pld. az I love Lucy az American gods könyvekben is előkerült). De a magyar nézők 99%-a soha nem látott egy részt sem ezekből, az esetleges szitkomos áthallásokat nem is értheti.

Quantumleap - 2021. 02. 13. 20:17

Az egy kicsit azért furcsa volt, hogy az elején a visszatekintőben bevágták Pietro halálát az Ultron korából. A külön sorozat az mégiscsak külön sorozat nem? Pláne egy mozifilmhez képest. Nézheti akárki úgy, hogy nem is látta a filmeket. Én is lehetnék, csak pár hete pótoltam a Bosszúállók második három részét.

Quantumleap - 2021. 02. 13. 20:23

Ytsz: Ha egy Família Kft.- vagy Pasik-stílusú epizód is készülne, nyilván mindenkinek jobban átjönne a dolog. :)

Martina1 - 2021. 02. 13. 20:37

Quantumleap: ha jól emlékszem akkor még az elején elmondták, hogy úgy csinálták meg a sorozatot, hogy az is értse, aki egyetlen Marvel filmet sem látott eddig

Quantumleap - 2021. 02. 13. 20:45

Martina1: Akkor ez nem sikerült nekik. Én például nem annyira érteném, ez átjön. Pusztán a sorozatból nem vágnám le például, hogy mi volt ez az egész csettintés-dolog.
Na de ha így van, akkor végképp nem értem, mit keres egy mozifilmes jelenet az epizódvisszatekintőben. Ha rendesen a rész folyamán jelenne meg álomként vagy flashbacként, az oké lenne. De így viszont inkább azt sugallja, hogy csak az nézze a sorozatot, aki legalább a Bosszúállók-filmeket látta.

Quantumleap - 2021. 02. 13. 21:03

Na de jobban belegondolva, logikus, ha egy sorozatnál vagy filmnél nem mondják ki, hogy muszáj hozzá látni xy előzményt, mert evvel kapásból belimitálnák a nézettséget. Tudtommal a mozgókép történetében még soha nem esett meg, hogy ilyet kerekperec, reklámszerűen kijelentettek volna. :)

Hanadix - 2021. 02. 13. 21:15

“ha jól emlékszem akkor még az elején elmondták, hogy úgy csinálták meg a sorozatot, hogy az is értse, aki egyetlen Marvel filmet sem látott eddig”

Ilyet soha nem mondtak, és nem is volt a céljuk soha. Főleg hogy elmondták hogy az ebben a sorozatban történtek elég nagy hatással lesznek a Spider-man 3-ra és a Doctor Strange 2-re is.
Ez nem egy külön sorozat, ez az MCU része, a filmek kiterjesztése, nem különálló spin-off. Annyira nézheti meg egy egy marvel filmet sem látott ember, mint az Endgame-t. Arra is beülhetett bárki, de amikor egy filmes univerzumban huszon x film építette fel a világot, akkor nem lesz olyan hogy bárki megértheti.

Quantumleap - 2021. 02. 13. 21:24

Ez a Marvel bravúrja lehet, hogy néha kötelezni akarják az embert egy másik mű megnézésésre. Ugyebár a Netflix-sorozatoknál is úgy csinálták, hogy aki nem látja a Defenderst, annak a Daredevil 3.évad első 2-3 része nem 100%-ban érthető. Pedig ugye a Defenders nem épp a legjobban elsült széria volt, sokan kihagyják szerintem.

Fakocka - 2021. 02. 13. 21:49

“Ez a Marvel bravúrja lehet, hogy néha kötelezni akarják az embert egy másik mű megnézésésre.”
Ez kicsit olyan, mint mikor a Titkos Háború itthon 3 különálló képregényben is megjelent (Pókember, Marvel Extra, X-men) :)

Quantumleap - 2021. 02. 13. 22:07

Fakocka: Igen, emlékszem, illetve tapasztaltam is. Bár ott fel lett sorolva előre, hogy melyik hol lesz olvasható, de a lényege részben hasonló volt, mint amikor két sorozat crossoverezik. Ha már megvetted mondjuk az X-ment, miközben ők amúgy marhára nem érdekeltek, jó eséllyel elolvastad a szám helyi aktuális történetét is. (Minden újságban átlagban két sztori volt, gondolom, ez ma is így megy, az utóbbi 25 év szuperhősképregénytermését nem igazán olvastam.)
Na, a Titkos háború! Azt is érdemes lenne megcsinálni sorozatformában. Bár a felállás kissé más lenne, azt figyelembe véve, hogy ki él még, illetve ki mennyi idős, és kit engednének szerepelni a jogdíjak.

winnie - 2021. 02. 13. 22:42

“ Ilyet soha nem mondtak, és nem is volt a céljuk soha. ”

Kevin Feige: “Required reading” is not something that’s fun when you want to turn on the TV or go to a movie. We try to make all of our movies, and now shows, stand alone and work together.”

lépjünk. túl. azon. hogy. túlértékeljük. a. hollywoodi. produkciók. bonyolultságát.:)

sorry, de tényleg. ahelyett, hogy valaki mások helyett próbál gondolkodni, miért nem kérdezi meg a màsokat? ha valaki sosem volt és nem is lesz abban a cipőben, hogy megnézi minden ismeret nelkül az endgame-et vagy a wandavisiont, az nem tudja, hogy leküzdhető-e az akadály. lehet, hogy ne,m az, de erre a kérdésre az fog válaszolni, aki előtudás nélkül látta ezekt (és bőőven volt ilyen), nem az, aki mindent látott, és feltételezi, hogy más nem értheti meg azt, amibe ő 50 órát befektetett.

nyilván, főleg érzelmi téren más lesz az összhatás, de megértés terén nem olyan magas az akadály, amit meg kell ugrani.

Endymion - 2021. 02. 13. 22:42

@Shyllard
“Amikor MCU-t nézek, én főleg kikapcsolódásra vágyok, és ezt is akarják adni.”
Ahogy mindenki más is kikapcsolódás miatt néz Marvel filmeket/sorozatokat. De nem mindenki számára kikapcsolódás ugyanazokat a formulákat nézni. Kikapcsolódást nyújt(hat) sokunknak az ismert (vagy új) karakterek és világ történeteinek valami merőben más formában való elmesélése.
Nem hiszem, hogy bárki mély élményre számít, amikor Marvel produkciót néz, de azért sokan vágyunk változatottságra. Gondolom te is szoktál találkozni azzal a jogos kritikával, hogy a Marvel ugyanazt a formulát követi a filmjeiben, amitől unalmassá válik. Most jutottak el oda, hogy mernek változtatni, mert ők is tudják, hogy egy idő után beleun a közönség a változatlanságba.

Én azon kevesek közé tartozom, akiknek sokkal jobban bejönnek a sitcom-os stílusgyakorlat részek, a maguk sajátos ábrázolásával, történetével, humorával, világával. Számomra nagyon élvezetes ez az abszurditás, ahogy csont nélkül idézik meg ezeket a különböző korszakokból származó sitcom-okat és helyezik beléjük a karaktereket (bár való igaz, hogy nem tipikus “szuperhős” történetként ülök eléjük, de miért kellene mindig, kivétel nélkül?). De megértem azokat is, akik számára ez nem szórakozató.

@Freelancer
Nem azért tetszik, mert végre valami más, mert lehetne valami rosszul sikerült is, de ez nem az. Számomra kifejezetten szórakoztató és értékelendő, de látom, hogy ezzel igencsak kisebbségben vagyok. Tudom, tudom, pont a Marvel-lel kapcsolatban kérdezem ezt, de miért lenne muszáj minden egyes produktumnak a lehető legszélesebb közönségnek tetszenie? Naiv kérdés persze.

@Ytsz
Sajnos Freelancer-rel értek egyet ebben. Az egyik legrosszabb Marvel film volt számunkra, akik együtt néztük a moziban. Annak a példája, hogy nem minden lesz jó attól, hogy máshogyan próbálkozik. Már az elején vészjósló volt a fárasztó poén, amikor a láncon forgott Thor és kérte a főmuftit, hogy várjon a szövegeléssel amíg szembe nem fordul vele. Haha, de vicces, az be is lőtte az egész film humorának színvonalát. Sokaknak bejön ez a debil humor, szintén sokaknak meg nem. 4en néztük együtt a filmet és meglepő módon egybehangzóan fosnak találtuk, alig vártuk, hogy vége legyen a fárasztó kretén poénkodásnak. Ja igen, egy történetben ami amúgy a világvégéről szó, köszi!

Amúgy szerintem a Disney-nél kurva jól értenek a döntéshozatalhoz, mondom ezt úgy, hogy nem nekem való minden, amit csinálnak, de bassza meg, sikert sikerre halmoznak (kivéve SW, azt elcseszték eléggé). A Marvel-ből a legsikeresebb, legjövedelmezőbb, legnagyobb hatású mozis franchise-t építették fel. Aki erre azt mondja, hogy ott senki sem képes életképes döntéseket hozni, az nagyon el van tévedve. Népszerű és sikeres, általában elismert? Mi a fene kellene még egy filmstúdiónak, most komolyan!

A Mandalorian legjobb dráma jelölését bármilyen díj kapcsán is érthetetlennek tartom. Nem tartom szarnak, de kiemelkedően jónak sem, annyira hogy más sorozatoktól vegye el a jelölés lehetőségét. Nyújtja, amit (gondolom) vállal, de én például a második évad vége felé beleuntam, fanservice ide vagy oda. Csomó mindenkinek tetszik, de egyáltalán nem tartom jogosnak azt az elismerést amiben a rajongók részesítik, viszont egyáltalán nem buta sorozat, csak végtelenül biztonsági játékos, ami számomra uncsi.

“Kikapcsolódok rajta, örülök neki és marhára nem érdekel a logika és egyéb beleköthető dolgok.” Hm. Oké… :D Mondjuk én ilyen kijelentéseket átgondolnék magamról, mert azért egy szintet feltételez.

@korum
“Ugyanaz? Összesen 1 filmsorozat van, ami és jól csinálja, 20+ filmmel, az MCU. Csepp a tengerben.”

Igen, ugyanaz. Ugyanaz a képi világ, a megvalósítás, semmi eltérés, egyediség. Nem 1 filmsorozat, ez egy mozis franchise és igen, pont ez az, hogy 20+ filmmel már, azért illene néha valami mást is mutatni, vagy máshogyan. Nem csepp a tengerben, mivel nincs még egy ekkora hatású, ilyen népszerű mozis franchise még egy (SW, Harry Potter, Gyűrűk ura mind lekörözve), minden más filmstúdió őket utánozva próbálja a saját (jól és hosszú távon működő) filmes univerzumát kiizzadni. Szóval egy teljesen jogos nézői igény, hogy a megteremtett világról és szereplőkről, máshogyan is meséljenek. Ha újabb 20 film után se lenne változás, elhiheted, hogy már a kutyát se érdekelné. (Talán a Mátrix Animatrix volt olyasmi, ahol különböző filmes eszközökkel, egyedi történeteket meséltek amik ugyanabban a világban játszódnak? Sokkal izgalmasabb, mint mindig ugyanazokkal a hozzávalókkal főzni, egy idő után rohadtul unalmassá válik.)

Endymion - 2021. 02. 13. 22:45

Annyit kihagytam, hogy én személy szerint baromira tudtam volna élvezni egy (az eredeti fekete-fehér) Addams Family sorozat stílusát idéző részt is! :D

Quantumleap - 2021. 02. 13. 22:54

Én amúgy csak a héten kezdtem el nézni a sorozatot. Bejövős. Mégis honnan jött egy ilyen elborult ötlet, hogy Wanda (és/vagy valaki más) sitcomvilágot kreál? :O :) Lehet, hogy a Marvel jövője a kisképernyőn van? (A filmekkel kapcsolatban 50%-ban osztom Martin Scorsese álláspontját, nem úgy a sorozatokkal.) Azt mondjuk nem bánnám, ha a Netflixes szereplőket is viszontláthatnánk valamikor és valamiképp.

Skate - 2021. 02. 14. 00:46

Nekem eddig tetszik a Wandavision. Tény van bőven fanservice, meg egyebek és az e heti részt sok téren időhúzásnak éreztem, bőven jobban élvezem, mint a Mandalorian-t, ami a tavalyi év legnagyobb csalódása volt számomra. Ez se biztos év végén a top10-ben fog szerepelni nálam, bőven érezhető, némi energiát fektettek a forgatókönyvbe. Érezhetően Marvel produkciókban a Disney-nél alaposabbak, mint SW fronton eddig. Vagyis az arányok jobban el vannak találva és működőképesebbnek érzem még mindig a gépezetet.

Rammsch31n - 2021. 02. 14. 09:25

Én csak azt sajnálom, hogy ezeket a félórás részeket nem lehetett egybe megnézni…

Falconéknál meg majd Lokinál tuti úgy csinálom…
Az első 3 rész annyira nem jött át, hogy a falat kapartam volna…

A kövi 3 rész már nem rossz… az uccsó 3-ra hagyják a puskaport? :D

Legalább van íve.

human - 2021. 02. 14. 19:41

” nyilván meg van a gyengéje az MCU-nak, de ezer meg egy más médiát fogyasztok, ami mélyet, művészit, meg kevésbé corporation szagú terméket gyárt. Itt viszont én már rég nem vagyok ilyesmire, az MCU az, ami, ez sosem fog megváltozni.”

igen, ezt nem értem, mármint van aki azt várja, hogy a blockbuster mélyül el, ahelyett, hogy nézne valami más tényleg mélyebbet. Legjobb példa szerintem a Leftovers vs MCU, az egyik boncolgatta, hogy mi lenne ha tényleg eltűnnének az emberek szerettei, a másik felszínesen karcolgatta, pont blockbuster moziba illő szinten. Nem ment mélyebbre, de nem is tudott volna, hiszen a kereteibe nem fér. Az, hogy a Disney+ sorozatok hivatalosan is az MCU részei és jobban összefonódnak a filmekkel egyértelművé teszi, hogy csak történet lyukakat fognak betömni, mint mondjuk a Rogue One a Star Warsban (vagy épp a Mandalorian szintén ott, hiszen a végére elvileg kiderül hogy tért vissza Somehow Palpatine), kicsit árnyaltabb karakterekkel, de azért nem igazi mélységben.

Enzo - 2021. 02. 16. 01:35

1×06 (pótlás tegnapról)

Egyre jobb a sorozat, ahogy most Pietro becsapódott a család életébe, szórja a jó szövegeket és Wanda élő(halott) lelkiismereteként bontogatja azt a bizonyos negyedik falat rendesen, közben Vision egyre inkább feszegeti a határokat és próbál rájönni, hogy mi történik itt (a határ közelében levőket Wanda lusta volt meganimálni? :D), közben pedig szép lassan átcsapunk a sitcomból abba az igazi epic Marvel-minőségi-mindfuckba. A végén a legzseniálisabb jelenet, ahogy Wanda kitolja a zóna határait és minden a kornak megfelelő dologgá átváltozva kerül be, wow!

Darabkák:
– Lol, az előző részek tartalmában mekkora szájbarágás volt a nézőknek az Age of Ultron-os “Pietro halála” jelenet :D Meg ez eleve milyen már, történt vajon valaha ilyen, hogy egy sorozat previously-jában filmből láttunk részletet?
– Az introt nagyon éltem, főleg a legelején a “one, two, one-two-three-four!” ritmusára hogy “Wan, da, Wan-da-Vi-sion!”, zseni :D
– Wanda elég dögös volt ebben a piros jelmezben :P
– WTF már ez a sokoviai Halloween-flashback :DD
– Shangri-La említés say whaaat?? :O :O Viszont mi lehet az a Cataract?
– Na ebben a Yo-Magic reklámban nem tudtam felfedezni semmiféle MCU-utalást, volt egyáltalán benne? Szürreális lett, az biztos.
– Hogy egy negatívumot is találjak: azért ez a “hackelés” Darcytól hát hogyismondjam, nem karcolgatta a hihetőség határait alulról.

Quantumleap - 2021. 02. 16. 02:53

Enzo: Wanda és Vízió halloweeni jelmeze egy az egyben a régi képregénybeli szupergönceiknek felelt meg.

Csigusz - 2021. 02. 16. 09:39

Csak két észrevétel, bár annyira későn írom, hogy gondolom már lemaradtam :)

– Egyrészt ez a huszonpárperc játékidő nevetséges. kezdené élvezni az ember, erre vége a résznek…
– Ez a modern sitcom körítés nekem már egyáltalán nem tetszik. Oké, védelmére szóljon, hogy a nagyon cringe intrót leszámítva, itt már kb alig-alig van sitcom beütés, de míg az első három epizódban tényleg élveztem ezeket, már a múlt heti kockásinges/farmeros Wanda-vibe sem jött át, a mostani meg pláne nem.
Az első két rész bugyutácska volt ugyan, de volt bája. A vacsorajelenet, és a bűvészshow szerintem szuper volt.

winnie - 2021. 02. 16. 10:17

most jönnek a hosszú epizódok:)

Montag - 2021. 02. 16. 16:06

Akkor lesz nagy megdöbbenés, ha a végére visszatérünk oda, ahol a sorozat előtt is jártunk. Lebomlik a sitcom világ, Vision halott, Wanda újra szomorú özvegy, az élet megy tovább. Nagyon várom ezt a végkifejletet.

Kissur - 2021. 02. 17. 12:21

Engem többek között az érdekel a legjobban, hogy mi lesz a gyerekekkel? Ők valódiak? Megmaradnak vajon a fal “leomlása” után is?

Llew - 2021. 02. 17. 12:42

@Kissur:
Nekem is ez a legnagyobb kérdésem kb.
Ha Vandát így hazavágta Vison halála, akkor ennek a hamis életnek a vége mit fog vele csinálni?

korum - 2021. 02. 18. 12:33

hát, a Cataract elég egyértelműen az egyik szereplőre utan (magyarul szürkehályog)
Wiki első mondata: “A cataract is a cloudy area in the lens of the eye that leads to a decrease in vision.”

Nézőke - 2021. 02. 18. 13:39

nagyon jó a kérdés.
De miért írtak a szájába olyan mondatot, hogy “aki elment, azt gyászolni kell, nem lehet feltámasztani” (kutya kapcsán)?
Közben meg pont ezt csinálja a virtuális valósággal…
ehh, vannak itt rejtélyek bőven

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz