login |

Brooklyn Nine-Nine: vége a 7. évadnak

2021. 02. 14. 21:20 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: 2019/20 finálék, kritika,

Az év amikor kiszállok? Gondolom, feltűnt, hogy ismét csúszott az írás, és bár simán leszaladt az évad a minap nagyjából két este alatt, nem az a baj, csak már nem tudom mit lehetne hozzátenni. Vagyis nem mutatják, hogy mit akarnak.

A bevezetőt a poszthoz még hetekkel korábban írtam, és közben kiderült, hogy lesújtott a kasza, és a berendelt 8. évad lesz egyben az utolsó is. A bennem lakó kompletista valószínűleg mégsem fogja kihagyni, így a befektetett “7 év” után. Pedig lehet, hogy ki kéne.

Konkrétan a 7. évad, ha nem is szembement mindennel, amit eddig láttunk, de a legtipikusabb komédiás hattyúdalokat idézte. Lehet, van akinek már a 6. is ilyen volt, nem tudom, de nekem most ütött be igazán.

Arra gondolok, hogy míg a főszereplő Peralta idén is kicsit komolyodott, felelősségteljesebb lett, és Santiago is enyhült, kiegyensúlyozottabb lett pár dologban, addig a többiek szinte egy helyben topogtak. Vagyis akár azt is lehet mondani rájuk, hogy önmaguk 1 lemezes paródiái lettek. Nyilván sitcomról van szó, mit várunk, és tényleg nem nagy változásokat kéne hozniuk, de a B99 abban volt több, hogy nem mindig nullázta le, tette startkockára a karaktereit.

Mindez nem azt jelenti, hogy hatalmas jelenetek nélkül maradtunk volna. A banditás részt imádtam, a “John Wick” Fluffy Boy hülyülést is. Talán ennyi maradt meg ténylegesen? Nektek mi ütött? Ellenben a finálét teljesen siralmasnak találtam.

Rendben, talán erős kijelentés, igazából komédiáként nem működött. Mint a Friends későbbi évadjai, ami főleg újranézésnél ütközik ki, nyilván ott vagyunk mert pár karakter sorsa érdekel minket, de már csak az érzelmek vannak előtérben addigra.

Így átolvasva végül, lehet, hogy mégis eljutottam a döntéshez.

3 hozzászólás Ne habozz!

Kissur - 2021. 02. 15. 08:49

Nekem Charles nagyon sok már. Évek óta nem tudnak mit kezdeni vele, unalmas is a karaktere.
Nekem JK Simmons elvitte az évadot. Arra a részre emlékszem, és nagyon jó is volt. Meg arra emlékszem, hogy a 6.évadnál jobban tetszett.

Venom - 2021. 02. 15. 10:40

hUmAn NeKeD sEmMi Se TeTsZiK /s

Én imádtam az évadot, szerintem erősebb volt, mint az 5-6. Jót tett a minőségnek, hogy kevesebb epizód volt, igy jobban koncentrálódtak a poénok. Wuntch temetése volt szerintem a csúcspont, bár nekem a finálé is nagyon bejött (kivéve a bankrablós “szálat”, ami tartott 1 percig).

Az egyetlen gyenge epizód számomra a Halloween heist volt, ami tényleg nagyon béna lett. Az egész sorozat egyik leggyengébb epizódja.

Onnan is érződik, szerintem, hogy ideje véget vetni a sorozatnak, hogy nagyjából mindenki révbe ért: Charlesnak van partnere és gyereke, Jake és Amy házas és van gyerekük, Terry és Cpt. Holt továbbra is stabil kapcsolatban, Hitchcock és Scully a háttérben, egyedül Rosának kéne találni valami stabil szerelmet, és akkor le lenne zárva minden szál.

JshooterHUN - 2021. 02. 15. 16:26

Már a 4. évad is lement amikor elkezdtem teljes egészében darálni, és követni a junkie bejegyzéseket róla.

Tartottam Sambergtől, de annyira látványosan élvezi az egészet, hogy nem tudom nem imádni a karakterét. A többiek sok sorozattól eltérően mind szimpatikusak. (Meg lehet kövezni de nekem Gina is bejött :)

Azt aláírom, hogy nem hangosan röhögős anyagról van szó, de nem is ez adja a varázsát, hanem ahogyan ezen a blogon írta valaki: “ebben a sorozatban jó emberekkel jó dolgok történnek”. Éppen ezért nézem mindig, ha rossz kevdvem van. Mindig felhoz. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz