login |

Pilot: The Crew

2021. 02. 15. 21:30 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Vagyis három rész után, mert nézeti magát A bokszutca személyzete. Tudom, a poszternél ma cinikus voltam, és bár nem tágítok arról, hogy tátongó tartalmi lyuk miatt rendelték be a sorozatot, hiszen a Netflix “sitcom csatornáján” kevés a saját alapanyag, viszont elég jó lett a végeredmény, szóval mindent elnézek nekik.

Nyilván az egészhez az kellett, hogy egy profi főszereplő vállára tegyék az egészet, amit meg is találtak Kevin James-ben. Lehet utálni a csávót, bár a YouTube-os Soundguy után nehezebb, de egy dolog biztos, iszonyat sok sitcom évadot lehúzott már tévében, van némi humora, időzítése, és persze rutinja.

Nem mellesleg a köré gyűjtött emberek és karakterek is jól sikerültek, három rész alatt szinte mindenki kapott legalább 1 olyan poént, amin hangosan röhögtem. Ami nem tűnik soknak, de jó pár hasonló művet elnézve bizony ez korrekt arány. James meg nyilván több magas labdát is lecsaphat.

Maga a történet egy NASCAR-csapat körül bonyolódik, aminek a 70 éves tulaja nyugdíjba megy, és a Stanfordot végzett 30 alatti lányára bízza az egészet, aki persze változásokat hoz majd a csapat életébe.

Az egész felépítése egy munkahelyi komédia, a versenyzés csak néha említett háttér: ott vannak a régóta csapatnál dolgozók, a mindennapi hülyeségeik, és az újítást hozó nő. Ebből jó pár klasszikus konfliktus is kihozható, és nem mondom, hogy az újításba hajlik sorozat, ellenben a slágereket jól játssza.

Lehet, hogy ezek alapján úgy tűnik, hogy az új kötelező sitcomot avatom fel, de azért ez nincs teljesen így. Elég sok poén megy benne félre, vagy annyira ezer éves, hogy kínosnak éreztem az aktuális elsütését. De még ezeket is feldobják néha valami aprósággal, ami megmenti valamennyire.

Például ott van a “felrohan a lépcsőn a nő”-jelenet, persze kifullad, és csak húzzák a poént, aztán húzzák még kicsit, nem pörög eléggé, hogy jól működjön a rossz-jó arány a ránköntött humorban, de még ott is elsütöttek egy olyan fizikai geget, amin elvigyorodtam.

A kezdés 7/10, de persze a többi “alánevetős” sitcom skálájára értve ezt, és nagyjából tartja is a minőséget. Bár nem szükséges az élvezetéhez, ezért nem védésképp írom, hanem egyszerűen csak szerintem igazán amolyan félig kikapcsolt agyas időkbe tökéletesen illik. Alvás előtt 1 órával? Nem butít, hanem korrekt komfort nézés, ahelyett, hogy valami 10* látottat újrázna az ember.

14 hozzászólás Ne habozz!

Rammsch31n - 2021. 02. 15. 22:09

A Ted Lasso-hoz mennyire lehet hasonlítani?
Van annyira feelgood?

human - 2021. 02. 15. 22:40

áh

copass - 2021. 02. 15. 23:31

jó-jó, de nem egy ted lasso. ott azért a helyzet is sokat hozzátesz.

Pip - 2021. 02. 15. 23:42

Első részt láttam, de sajnos ez nekem rèm gyenge. Lehet h rosszkor néztem, mert délután leporgettem a They Readyt, de ezen mèg csak el sem mosolyodtam :(

winnie - 2021. 02. 16. 04:58

ez teljesen hagyományos szituációs komédia, inkább a big bang theory-vonal. mármint szerkezetben – csak fél órás epizódokkal, és talán jobban mozgó történettel.

a kezdés nem volt rossz, de annyira nem voltam oda érte, megkapja a 3 részt. az biztos, hogy nem volt olyan rossz, hogy rögtön feladjem. ha ilyen marad, akkor nálam bekerül mondjuk a mr. iglesias mellé, ami simán nézhető, de úgysem lesz rá időm. amolyan 5,5/10.

winnie - 2021. 02. 16. 10:33

ja, a női főszereplő (mármint az új csaj) hiperfura ebben a szerepben, vagy a karakter, vagy a színész. oké, legalább nem tipikus, de rémisztően kilógott, és nem azért, mert rossz lett volna, csak nem értettem az egészet:)

heidfeld - 2021. 02. 16. 13:22

3 rész után olyan, mintha jó sok évvel ezelőtti vígjátékot néznék – nem a leghumorosabb fajtából…
3. rész aktuális problémája tetszett, 5-6 jó poén is akadt, de előtte 2-2.. / Oké, fókás – feküdtem../ Sok poén-helyzet megy rossz irányba.
Színészek-karakterek oké, de a pilóta csapnivaló. Konzerv nevetés is zavart… Ja, és Kevinnel azt a belga sört isszuk.
5/10 manapság nagyon kevés. Nagyon nem lenne mit nézni, akár folytatom is.

Rammsch31n - 2021. 02. 16. 18:03

kipróbáltam végül… az 1. részt…
nem tetszett…

rájöttem, hogy a laugh track nagyon idegesít :D

Avera - 2021. 02. 17. 13:14

Végignéztem. Az első 3-4 rész gyengécske volt, aztán kezdett javulni a közepe felé (mind a színészi játék, mind a sztori) és a vége már egész nézhető volt, mintha addigra kapták volna el a fonalat és értették meg a karaktereiket a színészek és/vagy addigra jöttek bele ténylegesen az írók is, hogy kivel mit akarnak. Az utolsó 3 rész nagyon könnyen lement.

A szezon “vége” nagyon nem tűnt annak, ismét egy 20 részes csomag lett szétszedve 10-10 részes évadra? Pont, amikor beindult a dolog, akkor tűnt el a “következő epizód” gomb :)

Nem kerül be az évente újranézős sorozataim közé, de láttam ennél sokkal rosszabbat is, egy próbát megér, de az első 3-4 részen lehet nem sokan fognak túljutni, teljesen érthetően.

King Leonidas - 2021. 02. 17. 14:24

A mai világban, ilyen felhozatal mellett nagyon meg kell becsülni ezt a sorozatot. A sztorit, a valódi poénok forrását meg igazán azok érthetik akik elmúltak 40 és talán voltak már Kevin helyzetében.
Aki meg még a feltalálása után 6 évtizeddel is azon sír hogy a többkamerás szitkomok alatt alánevetés van, az meg megérdemli a sorsát…

winnie - 2021. 02. 18. 15:29

a mai világban egy 5-6/10-es komédia elég kevés, és nem hiszem, hogy pont ez az a műfaj, ahol nagyon vakarná az ember a fejét a poénok forrásán, főleg, hogy jelzik is neki:) meg egyébként is, lehet valaminek körmönfont vagy mély a forrása, egy komédia esetében az fog dönteni, hogy az ember jól szórakozik-e, nevet vagy unatkozik.

egyébként 3 rész után úgy vagyok vele továbbra is, hogy simán el lehet nézni, szóval lehet, hogy szép lassan el fognak fogyni a részek, de nyilván 20-30 hasonló minőségű szitkom is van mellé, a kiemeltek alatt.

King Leonidas - 2021. 02. 18. 17:30

winnie:5-6/10
King Leonidas:7-8/10,ennyi. Tehát minden szubjektív…

winnie - 2021. 02. 18. 17:39

de hiszen pont erre célzok, hogy ha nem 5-6/10-es, hanem 7-8/10-es egy sorozat, akkor azt érdemes felvállalni és beleállni, mert így inkább mentegetőzésnek hangzott (annak, aki idejön és elolvassa a kommentet) az, ami valódi dicséret és kiemelést érdemelt volna.

Samott - 2021. 02. 21. 15:25

Teljesen jo szorakozas volt, remelem kapnak folytatast. Ugyan Kevin James viszi a hatan a sorozatot, de a tobbi karakter is szorakoztatott. A vege fele kezdenek kicsit tobb dimenziot kapni, emiatt is kar, hogy olyan gyorsan vege lett.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz