login |

American Idol: kezdett a 19. évad

2021. 02. 16. 15:50 - Írta: Thomas

17 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Mint minden tavasszal forgatott országos sorozaton, az American Idol-on is komoly nyomot hagyott tavaly a koronavírus. Sajnos itt a forgatásleállást a műfajból adódóan nem lehetett elintézni néhány epizód átpakolásával a következő évadra, mint a szkriptelt társainál, és valamiért a brit The Voice számomra legszimpatikusabb megoldása sem jött számításba, az élő adások őszre halasztásával.

Az Idol producerei érzésem szerint a lehető legrosszabbul döntöttek, a versenyzők által mobiltelefonnal több szögből is felvett és a stáb által megszerkesztett videóklipek nevetséges versenyévé degradálva a nagy múltú tehetségkutatót. Így született egy győztesünk és tíz másik döntősünk, akik sosem tapasztalhatták meg az “American Idol-élménycsomagot”, nem élhették át az élő adások izgalmát, és nem léphettek fel a legendás színpadon, egy igazi zenekarral a hátuk mögött, a rajongóik előtt.

A fogadtatás nem volt kedvező, az addig stabil nézettség megzuhant, és aki maradt is, joggal lehetett csalódott, hogy miután annyi időt invesztált egy különösen tehetségesnek tűnő brigádba, nem láthatta az utazásuk utolsó, talán legfontosabb szakaszát. A padlóról kellene tehát felállnia az új évadnak, visszaszerezni a rajongók bizalmát, és bebizonyítani, hogy az American Idol újra komolyan vehető versengés lehet.

Ezt egyrészt különféle formátumbeli változtatásokkal tervezik elérni a készítők, az előzetes interjúkban máris sosem látott csavarokat ígértek nekünk, másrészt pedig azzal, hogy megpróbálnak a normálisra minél inkább hasonlító körülményeket teremteni.

A koronavírussal kapcsolatos óvintézkedések miatt azért néhány kényszerű változtatásra így is sor került, de a premierben ebből igazán csak annyit érzékelhettünk, hogy a zsűritagok valamivel távolabb ülnek egymástól, és ritkábban ugrálnak fel a helyükről, mivel a versenyzők indokolatlan ölelgetése ezúttal elmarad. Aki nem követi a híreket, talán fel sem tűnt neki, hogy nem voltak országos meghallgatások és a stáb ki sem mozdult Kaliforniából, mivel mostanában amúgy sem sok jelentősége volt a különböző városoknak.

A hivatalos indoklás szerint a Zoom-szoba ötletét is a megváltozott körülmények adták, amely segítségével közelebb érezheti magát a versenyző a szeretteihez, akik speciálisan elrendezett kivetítőkön szinte körbeölelik őket videotelefonálás közben. Valójában ez csupán a meghallgatások utáni telefonhívásokat váltotta fel, de el kell ismernem, hogy jóval látványosabb és meghatóbb pillanatokat eredményez.

A mostanra már teljesen összecsiszolódott, de egy cseppet sem komolyodó zsűri változatlan összetételben folytatja a munkáját. Katy Perry, Luke Bryan és Lionel Richie nem idén fog leállni a túlzásokkal, már kapásból kikiáltottak pár embert győztesnek és az eddigi legjobb hangnak a műsor történetében, de új Kelly Clarkson-unk is van már, mert az minden évadba kell. Vagyis aki már ráhangolódott a stílusukra, most sem fog csalódni.

Ryan Seacrest ezúttal a megszokottnál több arcszőrzettel fogja a műsort vezetni, és Bobby Bones is visszatér majd a versenyzőkkel suttogó mentor szerepében, azonban a meghallgatásokat ki kellett hagynia új műsora forgatása miatt.

A premier első fele pörgősebbnek érződött számomra, arra tippeltem, hogy jóval több embert fognak részletesen bemutatni a tavalyi 11-nél, de aztán belassultak a dolgok, volt sírós közjáték és spontán hülyülés, így sajnos nem sikerült felülmúlni ezt a számot. Fülsértő énekesekkel már régóta nem húzzák az időt, de most is akadt két, csak a poén kedvéért betuszkolt induló.

A versenyzőkön végigtekintve feltűnő, hogy nagyon sok a tinédzser, konkrétan csak egyetlen 20 évnél idősebb továbbjutót láthattunk. A tovább mögött róluk írok még pár gondolatot.

Néhányan már a premier előtt kaptak rendesen hype-ot, mint a politikai világból ismert szülő lánya, Claudia Conway, vagy a tehetségkutató-veterán, a The Voice-ból és a The Four-ból ismert, 25 éves korával ebben a mezőnyben már nagypapának számító Jason Warrior, és a nagyjából minden promó anyagban feltűnő Grace Kinstler. Ők nem is okoztak csalódást természetesen.

Claudia fiatal kora miatti tapasztalatlanságát ellensúlyozza rendkívül kellemes hangszíne és érzékeny előadásmódja, valamint szülei és családi viszályaik révén komoly háttérsztorit is kapott. Vele játszották el azt a kedvelt húzást, amikor egy rosszul sikerült dalválasztás után a zsűri megnyugtatja, és néhány jótanáccsal kihozza belőle a valós tudását. Nem tartom kizártnak, hogy némi mentorálás után meglepetést okozzon.

Jason-ről sok újat nem tudtunk meg, az ő sztoriját a The Four-béli szereplésére építették (valószínűleg az Idol története során először említettek meg egy konkurens realityt, a saját spinoffját, az American Juniors-t leszámítva), és az ottani balhéjára Meghan Trainor-ral. Annyit viszont leszűrhettünk, hogy a soulos stílus egyértelműen jobban áll neki, mint amit korábban hallottunk tőle.

Grace pedig megkapta az egyik legillusztrisabb helyet, az évadpremier végét, ahol például tavaly a későbbi győztes mutatkozhatott be. Természetesen az édesapja halálával kapcsolatos szomorú sztorinak is köze lehetett ehhez, de tehetségnek sincs híján és ő volt az, akivel Katy Perry csak úgy szórakozásból elénekeltette a Natural Woman-t. Szóval lehet tippelni…

Alejandro Aranda óta az Idol producerei sokkal pozitívabban állnak hozzá a saját dalok kérdésékez, így természetesen most is akadt, aki hozott magával. A mindössze 17 éves countryénekes, Alex Miller, egy bohókás szerzeményét adta elő, mielőtt Luke Bryan csatlakozott volna hozzá egy kis közös zenélésre. Ő különösebb háttérsztorit nem kapott, csak az életmódját próbálták bemutatni a nagypapája farmján és átadni az érdekes személyiségét. Egész biztosan közönségkedvenc lesz, de frontrunnernek nem tudom elképzelni.

DJ Johnson-tól hallhattunk még saját dalt, és ő is teljesen elvarázsolta vele a zsűrit, csak más értelemben. A családját elhagyó édesanyjáról szóló szövege saját magát is könnyekre fakasztotta, így nem is sikerült elsőre végigénekelnie. Kicsit rosszmájúan mondhatnám, hogy a sírás faktor kipipálva, Hollywoodban majd kiderül, hogy valójában mit tud.

Aztán kaptunk még egy enyhén lökött TikTok-sztárt, az 500 ezer követővel rendelkező Benson Boone-t, aki a lányok kedvence titulusra is pályázhat. Úgy látszik, egy ilyen típusú jelentkező is kötelező egy valamirevaló premierbe, nem is vártam sokat a hangi adottságait mindössze 1 éve felfedező sráctól, de a tavaly hasonló posztot betöltő Nick Merico-nál mindenképpen erősebb meghallgatás volt.

Anilee List-et pedig egyik skatulyába sem tudtam bekategorizálni, bár mehetne abba a fakkba, akiknek a sztoriját valami személyes tragédiára vagy betegségre, jelen esetben a Tourette-szindrómájára építik. A különbség, hogy az üzenet ezúttal teljesen pozitív volt, hiszen a 10. évados James Durbin után újfent bebizonyította, hogy egy ilyen betegséggel is élhet valaki teljes életet és lehet kiváló énekes.

A végére hagytam az este talán igazi MVP-jét, a meglepően semmiféle bemutatást nem kapó Nia Renée-t. Egy újabb középiskolás csodagyerek, aki csak bejött, tette a dolgát – énekelt – és mindenkit elvarázsolt természetesen erős, soulos hangjával. Aretha Franklin pipa, mibe, hogy Hollywood-ban hallunk tőle Whitney Houston-t is?

Csak a történeti hűség kedvéért megemlíteném a három kiesőt is. Fő mókamesterünk az egy szál fecskében érkező német (WTF?) modell, Mario Adrion volt, akivel kifutón sétálást gyakoroltak a zsűritagok, míg a lelkes és szerethető, de sem éneklésben, sem zongoratudásban nem igazán a topon lévő Elton John-utánzó Ryan Romano egyedi készítésű kabátját Katy 400 dollárért kaparintotta meg. Danica Steakley-t viszont komolyan sajnáltam, ő nem a poén kedvéért került be, meghallgattam volna, hogy mire képes idős édesapja siralmas gitárjátéka nélkül, ami teljesen tönkre vágta a dal tempóját.

Nem voltam elájulva a premiertől, bár akadtak jobb pillanatok, ismét túl kevés embert sikerült bemutatni, közülük még kevesebb volt, aki láttán csettintettem, hogy “Igen, miatta lesz érdemes végigizgulni ezt az évadot!” Hogy ez a vírus miatti kevesebb jelentkező vagy nehézkesebb utazás miatt van-e, azt nem tudom, de nem érdemes még ebből komolyabb következtetéseket levonni. Még csak az indulók nagyon kis szeletét láttuk, és Hollywoodban is bárki szintet léphet és kiemelkedhet a mezőnyből. Én teljes mértékben bízom is ebben, mert “This is American Idol.”

17 hozzászólás Ne habozz!

Thomas - 2021. 02. 16. 16:44

Ez azért vicc, hogy mennyi negatív véleményt kapott az Idol Claudia Conway szerepeltetése miatt, és persze, hogy a szülei miatt lett kiemelten kezelve, meg elérték, amit akartak, hogy még ma is miatta trendingel az Idol a Twitteren. De az most kinek is a szégyene, hogy sokan csak ennyit fogtak fel az egész premierből?:) Valahol hülyék lennének nem kihasználni az ingyen hírverést, ha már így működik a világ, de azt nagyon remélem, hogy nem csak emiett került be, és nem szabadulnak meg tőle gyorsan Hollywoodban, hanem normális versenyzőként lesz kezelve, mert nekem speciel tetszett, ahogy énekelt, és nem érdekel, hogy kik a szülei.

winnie - 2021. 02. 16. 17:13

de legyenek bárkik is a szülei, whatever, hogy mi volt a foglalkozása az anyjának mondjuk, még akár stigmát is kaphat érte felőlem, de most ő csak szülő. és, ha valaki bármi mást lát a szerepeltetése mögé (mármint “küldetést” azon kívül, hogy van hírverés értéke, ami nem ördögtől való, ha már szerepel), akkor az teljes szereptévesztésben van. de odakint valamiért páran ráfüggnek a politikára, a sajtó pedig nyammog az ilyesmin, ld. dancing with the stars és seasn spicer.

Thomas - 2021. 02. 16. 17:39

Pontosan! Nem a szülei indultak, aki nem tud tőlük elvonatkoztatni, azt sajnálom. Lehet, hogy nélkülük nem kapott volna kiemelést, de saját jogán is ott van a helye. Ha magától jelentkezett, akkor hülyék lennének nem kiemelni, ha meg direct casting volt, abban sincs semmi, két ismert ember gyereke, akinek van hangja, és még social mediás követői is. Meg azért itt sem azt a képet festették le róluk, hogy rózsás otthon a helyzet. Akik ezen háborognak, azok valószínűleg nem is nézik az Idolt, csak valamin háborogni akarnak. A baj az, hogy valószínűleg van több százezer vagy milliós követőtáboruk, akik közül néhányan szintén háborogni fognak, és ez lehet a kedvezőtlen hatása a dolognak. De remélem az ABC-nél tudják, hogy mit csinálnak, és nem lesz nagy nézettségesés belőle. Az előzetes szerint 1.1-gyel kezdett, pontosan, amire számítottunk Denyvel, most ezt jó lenne megtartani.

Thomas - 2021. 02. 19. 13:58

Nagyjából már belőhető a menetrend:
02.14, 02.21, 02.28, 03.07, 03.14 – meghallgatások, csak vasárnap, marad az 5 rész
03.21, 03.22 – hollywood week, már a futoncritic is kitette az időpontokat, hogy innentől indulnak a hétfői adások
03.28, 03.29 – showcase, lehet, hogy az első még hollywood week lesz, és a második 3 órás showcase adás lesz, ez majd még kiderül
04.04, 04.05 – top 24, a TIP írta meg pár napja, hogy 24 elődöntős lesz, és hogy 04.04-én lesz az első adás, és lám, ki is jön
04.11, 04.12 – top 16, a TIP szerint visszatér a kétfordulós elődöntős rendszer, ahogy a 14. évadban volt
04.18, 05.02, 05.09, 05.16, 05.23 – élő döntők és finálé, valószínűleg top 10-ről vagy 11-ről indulva, 04.25 kimarad az Oscar miatt

Ami érdekes, hogy a futoncritic beírta 04.19-05.17-ig is a hétfői adásokat, de ez szerintem nem lesz, nincs okuk visszatérni az overnight vote-ra és az eredményhirdetőkre, mikor annyira bejött az élő szavazás. Vagy létezik, hogy valami mást találnak ki?

Thomas - 2021. 02. 23. 14:10

19×02: Hát nem pörögtek fel az események, csak azért sikerült egyel több, 12 embert bemutatni, mert a cold opent is kihasználták, meg volt egy testvérpár, akik együtt jöttek. Különben még kevesebb lett volna, szuper. Azért így is jobbnak éreztem ezt a részt, több potenciális kedvencet láttam:)

Amanda Mena: Megint az egyik legjobb nem kapott bemutatást, konkrétan úgy kezdődött a rész, hogy már énekelt is. Őt az America’s Got Telent 13. évadjából ismerhetjük, azóta felnőtt és rengeteget fejlődött.

Liahona Olayan és Ammon Olayan: Egy testvérpár, nemrég költöztek Hawaii-ra és egy sátorban laktak. Meg is van az első saját dalunk, nagyon pop, nem az én stílusom:) A lány sokkal jobb, a srác semmi extra, de mindketten továbbmennek, hát oké.

Anthony Guzman: Fura srác, aki mintha eltévesztette volna a házszámot és a cosplay versenyre indult volna inkább:) A norvég ordibálás után már semmi jóra nem számítottam, erre van hangja:) Nem azt mondom, hogy bármi különleges lenne, biztos a Thor-szerkó miatt emelték ki, de megérdemelte a továbbjutást.

Hannah Everhart: Állítólag nagyon hasonlít Katy Perryre, biztos. Meg van egy elég lökött stílusa, szóval egyértelmű, hogy kiemelik, de az éneklés nem igazán volt jó, a Wayfaring Stranger nekem fülsértően hamis volt itt-ott:( Az At Last már jobb lett azért, de nem tudom, még így sem igazán érzem, hogy ide való lenne, annyira tapasztalatlan.

Calvin Upshaw: Kemény élete van, szegény környék, nincsenek lehetőségek, börtönben is volt. Nagyon ösztönös énekes, egyértelmű, hogy sosem tanult. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e csoport feladat Hollywoodban, mert szerintem ott le fog olvadni, nem hiszem, hogy együtt tud majd dolgozni másokkal.

Casey Bishop: Nincs fellépési tapasztalata, csak a fürdőszobában énekelget a hajkeféjébe:) Talán az első, aki acapella énekel, mindenféle hangszer nélkül és wow, nagyon jó!:) Kicsit visszahozta a klasszikus Idol-meghallgatások hangulatát:) Aztán a rock szám után énekel egy bluest is, ami a másik kedvenc stílusa, és még jobb, fiatal kora ellenére nagyon jól bánik a hangjával! Luke szerint megvan a nyertesünk, legyen igaza!:)

Yurisbel: Kubai származású és latin sztár akar lenni, mint Pitbull. Na jó, ez vicc lesz, de… mi van? Továbbengedték? Ezt most el tudja nekem valaki magyarázni, hogy miért? Mert vicces akcentusa van, meg jobban rázza a csípőjét, mint Luke? Oké… Ez all-time low volt az Idoltól, mi a f…nak ilyet továbbengedni, kb. annyi hangja van, mint nekem!

Chayce Beckham: Apple Valley-ből származik, ahol nincsenek almák, csak sivatag. Kemény éve volt, alkoholproblémái voltak, visszaköltött a családjához, a zene segített neki kimászni a gödörből. Jó kis raspy hangja van, sőt, rddigi legjobb férfihang, pont. Katy már megint kiosztott egy top 5-ot, legyen igaza:)

Ace Stiles: Transznemű, nem is Ace a valódi neve, de ezt akarja felvenni a 18. születésnapja után. Saját dallal érkezett, nem rossz, és van egy érdekes hangszíne, de ő is tapasztalatlan. Ki is ejtik, bár ez most nagyon meglepett, a kubai csávónál biztosan jobb volt.

Cassandra Coleman: Nem igazán kapott nagyon hátteret, csak az álmairól beszélt, meg a bukástól való félelméről. Nagyon érdekes stílusban énekel, ilyesmi még nem is nagyon volt az Idolban, de tetszik:) Az Apologize már kevésbé jött be, eléggé túlcifrázta, de azért rá biztosan kíváncsi leszek, hogy mit alkot.

Willie Spence: Egészségügyi problémái voltak a súlya miatt, sokat fogyott. Elég komoly hangereje van, de… nem is tudom, nekem ez elég unalmas előadás volt. A rész végi “fő attrakciók” 90%-ban nem szoktak bejönni, szóval nem meglepő:) A zsűri viszont nagyon lelkes, Luke már odaígért neki egy Grammyt is, szóval nincs kétségem afelől, hogy a top 24-ban benne van…

Thomas - 2021. 03. 01. 19:47

19×03: Wow, talán a legjobb meghallgatás epizód volt az ABC-érában! 13 embert sikerült bemutatni (+ volt egy montázs is végre), és szinte mindenki nagyon tetszett, ráadásul volt egy pár igazi Idolos pillanat, amiket jó lesz majd évek múltán is felemlegetni:)

Cecil Ray: Egy borzasztó állapotú házban nőtt fel, a tető és a padló is lyukas volt. Először az egyik barátja, aztán a testvére, majd a nagybátyja lett öngyilkos. És itt az első meglepetés, ugyanis nem a szörnyű tragédiák miatt került be, hanem nagyon kellemes hangszíve van, csak még az előadásmódján kéne dolgoznia, hogy ne hadonásszon összevissza a kezeivel éneklés közben:)

Samantha Sharpe: A családjával van egy acapella csoportjuk, tartottak egy kis bemutatót. Nem volt semmi különösebb háttér, utána egyből rátértek a lényegre. Nekem túl színpadias volt ez az előadás, de nem volt vele gond, tovább is jutott.

Graham DeFranco: Pilóta, és nem mert még komolyabban belevágni az éneklésbe, csak nyitott esteken lépett fel bárokban. Újabb kellemes hang, csak kicsit önbizalomhiányos, de talán majd azt is megszerzi az Idolban:)

Tom McGovern: Vicces dalocskákat, reklámdalokat ír megrendelésre. A zsűriről is írt egyet, azzal lépett fel. Nem tudom, hogy meghallgatták-e egy rendes dallal is, de talán nem ártott volna, mert egyáltalán nem volt rossz!

Mary Jo Young: Nem énekelt még soha élőben, emberek előtt, még az anyjának sem hajlandó, csak TikTokon, ahol már félmillió követője van. Nagyon érdekes hangszíne van, jó erős hangja, és nagy hangterjedelme! Baromi jó volt, itt igazi sztár potenciált érzek:)

Xavier Washington/Celeste Butler/Dzaki: Montázs, három nagyon jó, de teljesen különböző hanggal. Mindenki továbbjutott:)

Christian McGuckian: Autóbalesete volt nemrég, ami ráébresztette, hogy most vagy soha, meg kell próbálnia beteljesítenie az álmait. Ő is tapasztalatlan, és nagyon izgulós, de aranyos, szerethető lány:) Aggódtam, hogy elküldik, mert tényleg elszúrta a meghallgatását, nem tudta tartani a dal tempóját, össze-vissza csúszkált a hangja, de a zsűri látta benne a tehetséget, és addig mentorálták, amíg lenyugodott annyira, hogy képes legyen normálisan énekelni:) Én örülök neki, mert még ha nem is áll készen az élő fellépésekre, tapasztalatszerző évnek megteszi.

Olyasdream: Semmi bemutatást nem kapott, hozott valami fura hangszereket, az egyiket Luke el is törte, és igen gyengén énekelt:) Szerencsére elküldték.

Alanis Sophia: Alanis Morisette-ről nevezte el az anyja, aki nagy rajongója. Hozta magával a gyerekkora őrzött American Idolos játékmikrofonját és abba énekelt, nagyon édes volt:) Ezekkel engem mindig meg lehet venni, hogy valaki gyerekkora óta erre készül, hogy az Idolban énekeljen, igaz, már a La Voz Kidsben is kipróbálta magát és volt lemezszerződése is, ami végül nem jött össze. Ennek megfelelően tapasztalt énekes, tud bánni a hangjával, az amúgy is remek este egyik legjobbja volt:)

Jeremias William: Szegény körülmények között nőttek fel 13 rokonával együtt egy lepukkant házban. Neki is gyerekkori álma volt az Idolba kerülni! Jó hang, átlagos előadás, semmi extra. Én is gondoltam rá, hogy talán nem kéne erőltetni, és nem is engedték tovább.

Timmy Skelly: Az anyukájával énekelt duettet, sokat nem hallottunk belőle, de továbbjutott.

Erika Perry: Bizonyítani akar az exének, aki azért dobta, mert nincsenek ambíciói, meg azoknak, akik bullyzták a nagy szemei miatt. Azt hittem, poén lesz, mikor azzal kezdte, hogy E.T.-nek hívják, mert földönkívüli, de nem! Nagyon érdekes és kellemes hangszíne van, csak úgy halandzsázik, mintha földönkívüli nyelven énekelne:) Szerencsére róla sem mondtak le olyan könnyen, és Katy addig énekeltette, amíg ki nem tudta ejteni normálisan a szavakat. Fogalmam sincs, hogy meddig juthatnak azok, akik ennyire tapasztalatlanok és rengeteget kéne velük foglalkozni, de ha pár perc alatt ennyi javulást sikerült elérni, akkor bármi lehetséges:)

Hunter Metts: Már korábban is indulni akart az Idolban, de nem fogadták el a jelentkezését, mert a testvére a Disneynek dolgozott. Most felmondott, hogy végre versenyezhessen. Nekem annyira nem tetszett a nyávogós hangja, meg kicsit furán veszi a levegőt éneklás közben, de fene tudja, talán majd megszokom. A zsűri viszont odáig volt, ő is top 10-es lesz, de egész biztos vagyok benne, hogy azok a helyek már elkeltek:)

Ronda Felton: Kemény gyerekkor, ketten voltak az anyjával, állandóan költöztek, hajléktalanok is voltak, 15 iskolába járt. Hát tényleg nem tudom… Nyilván van hangja, de nem kell mindenkinek a színpadon lennie, aki tud énekelni. Csak nehogy a Candice Glover-utat járja be:(

winnie - 2021. 03. 01. 20:28

oké, gondolom, nem baj, ha ezzel kezdek, és nem az elsővel. ugye?

Thomas - 2021. 03. 01. 21:22

Hát mivel téged nem zavar, ha kimarad valami, szóval persze, vagy éppen bármilyen sorrendben nézhetők a meghallgatások:) Ebben nekem több kedvelhető figura, meg érdekesebb hang volt, mint az első kettőben, de főleg a premiert éreztem elég szürkének, pedig oda szokták tenni a “nagyágyúkat”.

Thomas - 2021. 03. 08. 19:39

19×04: Hát ez megint nem volt semmi, durván jó hangok, szuper saját dalok, megható pillanatok, most már nagyon jó előérzetem van ezzel az évaddal kapcsolatban:) 13 versenyzőt sikerült bemutatni, mint a múlt héten, de most nem volt montázs.

Laila Mach: Gabby Barrett a példaképe, az I Hope inspirálta a saját dalát, amivel érkezett. Bejön egy teljesen gyereknek kinéző lány, erre énekel egy számot, amiben az exének azt kívánja, hogy zuhanjon le a hídról autóstul, kicsit nagy volt a kontraszt:) Ráadásul szuper hangja van, 15 évesen kész előadó, döbbenet!

Re’h: A hadsereg zenekarának szólistája, egy teljesen visszafogott öltözékben jött be, majd közli, hogy Donna Summertől énekel egy dalt, kimegy, és átváltozik egy kicsit színpadiasabb kinézetűvé. Az ének nem volt semmi extra, de legalább csinált egy kis showt, ez is kell:) Továbbengedték.

Michael Gerow: Nincs sztorija, ezért kreálnak egyet: Mivel Luke este meccset akar nézni, nem vár a késő zsűritársaira és elkezdi egyedül a meghallgatást, de aztán a lényegre odaérnek a többiek is. Újabb rendkívül tehetséges tini, újabb saját dal. Louis Knightra emlékeztet sok tekintetben, a hangja, az érzékenysége, hogy ő is zongorázott a meghallgatásán, még a vörös arca is:) Szóval van benne potenciál, sokáig eljuthat, Katy ki is osztotta a huszadik top 10-es helyet is neki:)

Cameron McGhar: Anyja túladagolta magát gyerekkorában, az nagymamája nevelte fel. Befelé forduló, szorongó, kényszerbeteg gyerek volt, majd gyerekszépségversenyre kezdett járni, ami segített önbizalmat szerezni. Szép, erős hangja van, de már a sokadik versenyző, aki elszúrja a meghallgatását, teljesen rossz tempóban énekelt, mintha épp most tanulná a dalt, aztán a zsűri mentorálása után kap még egy esélyt. A gyors dal már jobban feküdt neki, de remélem, azonnal felfogadott egy énektanárt, hogy felkészítse a Hollywood Weekre, mert ez így nem fog menni:(

Beane: A nagymamájával nagyon jó a kapcsolata, tőle örökölte a tehetségét, együtt szoktak énekelni. Jó volt látni végre egy tapasztalt énekest, aki magabiztos és tudja, hogy mit csinál. Szerintem ezzel a hanggal bármit elénekelhetne, gyakorlás kérdése, de a zsűri majdnem elküldte azzal, hogy menjen inkább musicalekben játszani. Szerencsére nem tette, így majd meglátjuk, hogy elő tud-e adni egy popdalt is megfelelően.

Anthony Key: A boyband-stílus inspirálta és a legnagyobb popsztár akar lenni. Tényleg tökéletes lenne egy playbackelő boybandbe, mert remek mozgása van, de a hangja nem elég élőben énekléshez.

Ash Ruder: Apja zenész volt, ő inpirálta, ám drogfüggő és alkoholista is volt, így eltávolodtak egymástól. 2 éve tiszta, rendbe hozták a kapcsolatukat. A neki írt dalt adja elő a születésnapjára. Számomra az est legjobbja volt, teljesen a fiatal Taylor Swiftre emlékeztetett: a dala, a hangja, a gitárjátéka, a bűbájossága, hogy szívből énekel:) Kíváncsi vagyok milyen lesz, ha nem lesz érzelmi kötődése a dalhoz.

Cheryl K: A Crazy Rich Asians betétdalát énekelte, és gyerekkora óta az Idolban szereplésről álmodozik. Úgy látszik, már tényleg nem kötődik amerikai állampolgársághoz az indulás joga, mert neki is csak Malajzia van feltüntetve lakóhelyként, bár Amerikában járt egyetemre. Másik álma volt, hogy duettet énekelhessen Lionel Richie-vel, ez össze is jött, és szerintem nem is volt rossz, mégis elküldték. A rendes szóló dalát is megmutathatták volna.

Heather Russell: Ő is kanadai állampolgár, régen nem indulhatott volna. Semmi sztori, de egy gyors kereséssel megállapítható, hogy nem éppen kezdő, 10 évesen már szerződtette Simon Cowell, több albuma is megjelent. Dalszerző, de most Katy Perry egyik dalának saját képére formált verziójával érkezett. Oké, lehet, hogy kicsit túlcifrázta, de tökéletesen demonstrálta a hangi adottságait, és végül is egy meghallgatásnak valahol ez lenne a szerepe. Eszméletlen hangja van, és döbbenetesen tudja kontrollálni!

Caleb Kennedy: Nincs különösebb sztori: kisvárosban él, bárokban játszik, nincs sok önbizalma. Rengeteg dalt ír, természetesen ő is sajátot énekel. Én jobbra számítottam valahogy a tapasztalat miatt, de hát nagyon fiatal, meg nekem kicsit durva a hangja a countryhoz. De talán majd egy másik dallal jobban tetszik, meglátjuk.

Abby Lebaron: Itt sincs nagy sztori: a szomszédjától kapott egy linket az online meghallgatásról, illetve, hogy csak magának énekel, nincs fent közösségi médián. Szép hangja van, de nekem nem volt semmi extra.

Murphy: Vidám élete volt, csupa móka és kacagás: A fél szemére vak születése óta, gyerekkorában ő talált rá a halott anyjára, aztán az apja heroinista és alkoholista lett, majd ő is meghalt. Ettől a sok szörnyűségtől már lehet, hogy az agyam is letompul, mert klassz hangja van, de valahogy nem volt igazi. Csak átrohan a dalokon, talán hozzászokott az utcazenéléshez, ahol csak annyi ideje van, amíg megjön a busz. Saját dalt is énekelt, de mintha ugyanazt folytatta volna más szöveggel. A zsűri sem volt oda érte annyira, de kapott egy esélyt.

Alyssa Wray: Jé, az utolsónál nincs sob story! Azért kisfilmet kapott a kisvárosról, ahol él, és ő is egész életében az Idolban szereplésről álmodozott. Jó pár promóban feltűnt, szóval vártuk már, hogy mit tud. Hát leénekelte mindenkinek a fejét a helyéről, akkora hangja van:) Fogadok, hogy láthatjuk majd pimp slotban Aretha Franklint vagy Whitney Houstont énekelni:) Ésetleg egy duett az elődöntőben Jennifer Hudsonnal vagy Fantasiával?:)

Füves - 2021. 03. 08. 20:55

Ritka kincs manapság, hogy valaki ennyire igényes cikkeket ír egy témáról, ráadásul úgy, hogy szemmel láthatóan még ért is hozzá. Köszönöm a többi olvasó nevében is!

Thomas - 2021. 03. 08. 22:32

Köszi, Füves!:) Egy ilyen igényes blogon nem is lehet lejjebb adni a szintet:)

Thomas - 2021. 03. 15. 18:57

19×05: Már nem is számolom, hányan voltak (na jó, 16 normális éneklés és montázsok), de ennek az első fele rendkívül pörgős volt, sok rövidebben-hosszabban bemutatott emberrel, ez lenne a helyes irány! Már-már kezdett hasonlítani a FOX-os évadokra, aztán a második felére belassultunk, jöttek megint a válogatott tragédiák, meg a felesleges hosszan kitartott jelenetek.

Madison Watkins: Abba akarta hagyni az éneklést, de az apja LA-be költözött vele Arkansas-ból, hogy támogassa. Amiről nem volt szó, hogy 5 éve indult az America’s Got Talentben. Ott nem jutott sokáig (nem csodálom, oda nem elég erős egy ilyen sztori, hogy az anyjával énekelgettek óvodás korában), de itt lehet esélye odaérni döntősök közé. Az apjáról írt remek saját dallal érkezett és megkockáztatom, hogy az este legjobbja volt, a lányok között mindenképpen.

Liv Grace Blue / Ava August: Montázs volt, de mindkettejüknek hallhattuk rendesen a dalát, szóval csak egy kicsit gördülékenyebbé tették a műsort vele, hogy lefaragtak a háttérsztorikból. Két újabb szuper tehetséges tini, mindketten Katy Perry nagy rajongói, Liv még az ő dalát is énekelte egy remek, lelassított verzióban, ami nagyon jól kihozta a bluesos hangját, Avát pedig a Voice-ból ismerhetjük, ahol 13 évesen nem jutott tovább a meghallgatásán.

Deshawn Goncalves: Szülei túl fiatalok voltak, az anyja mindössze 13 éves volt, amikor született. Apja börtönbe került, ő küszködött a suliban, de amikor szabadult, megváltozott, rendbe hozták a kapcsolatukat, sokat segített neki és végül osztályelsőként végzett. A vége egy kicsit talán sok volt, de amúgy kifogástalan előadás, pazar zongorajátékkal kísérve, a srácok közül ő volt nálam a legjobb most!

Alana / Cameron Allen: Újabb montázs, több embertől láttunk darabkákat, de csak nekik írták ki a nevüket. Alana ezzel a popdallal nem sokat mutatott, de Cameronnak nagyon kellemes hangszíne van. Itt volt még Sloane Simon és Jay Camaro is, utóbbinak a képe bizonyítja, hogy továbbment, de gondolom, előbbi is.

Tryzdin Grubbs: A családjában mindenki sportoló, de ő inkább énekes szeretne lenni, a suliban bullyzták is emiatt, ezért nincs önbizalma. Akkor erre a részre is jutott valaki, aki elszúrta a meghallgatását, nagyon kevés energiával énekelt, aztán kapott pár tanácsot és egy újabb lehetőset, és a második dal végére mintha teljesen kicserélték volna. Kíváncsi vagyok, sikerül-e valakinek a top 24-be jutni ezekből a félig kész, folyamatos mentorálásra szoruló versenyzőkből.

Andrea Valles: Egyből énekel, és egyáltalán nem rossz, van stílusa és remek hangja, de Katy nincs megelégedve, ő álmosítónak találta vagy mi és nagyon gondolkozik. Tőle kivételesen nem kértek második dalt, de magától belekezdett egy energikusabb acapella előadásba, így végül meggyőzött mindenkit. Nem igazán értem, hogy ezen miért kellett gondolkozni, mikor sok emberrel ellentétben egyből látszott, hogy tehetséges, nem ijed meg a színpadtól, és van benne sztár potenciál, de a lényeg, hogy végül a zsűri is erre jutott:)

Kiko: A tavalyi döntős Francisco Martin bátyja, együtt szoktak karaokézni, van egy családi zenekaruk. Neki soulosabb hangja van, egyáltalán nem rossz, de igazából nem is kiemelkedő. Luke itt is második dalt kér, és nagy hiba volt az öccsével duettezni (bár nyilván a producerek kérése lehetett), mert itt azért kijön, hogy Francisco mennyivel tehetségesebb. Azért így is meglepett, hogy elküldték, bőven engedtek már tovább gyengébbeket, tapasztalatlanabbakat.

Zachary D’Onofrio: Az idei egyetlen bemutatott visszatérő, a 16. évadban szerepelt és a Hollywood Week során búcsúzott. Akkor ismerkedett meg a későbbi döntős Catie Turnerrel, aki most már a barátnőjeként van itt. Hát nem az elsők között jutna eszembe, ha arra gondolnék, kiket szeretnék látni az ABC-s évadokból visszatérőként, de nem volt rossz, tovább lehetett engedni. Természetesen itt sem maradhatott el egy ráadás, de a duettjük Catie-vel már értékelhetetlen volt.

Helen Blondel & Sock / Jake Clark / Luana: Újabb montázs, feltételezem, hogy mind kiestek. Jake és Luana tényleg vicc volt, de Helennek van hangja, lehet, hogy csak azért került ide a furák társaságába, mert egy zoknibábbal duettezett, majd kiderül:)

Brianna Collichio: Cisztás fibrózisa van születése óta, rengeteg időt töltött kórházban, a meghallgatását is át kellett tenni, mert előző este összeomlott és műteni kellett. Kicsit izgult, meg nagyon fiatal is, nem hiszem, hogy annria jól sikerült ez a meghallgatás, de talán lesz ez még jobb is! Potenciál mindenképp van benne és a zsűri támogatni fogja, az tuti.

Danny Falco: Legjobb barátjával érkezett, akivel együtt egy boyband tagja volt 5 évig. Ennyi alapján köze nincs az énekléshez, de mivel az X Factor 2. évadjában már szerepelt, lehet, hogy ez valami direkt rosszul előadott produkcó volt, a barátját felvezetendő.

Colin Jamieson: Ő lenne a barát, én őt sem éreztem olyan nagy számnak, a hangja persze jobb, de rosszul veszi a levegőt, végiglihegi a dalt. Nem azt mondom, tovább lehetett engedni, de róla sem az ugrik be, hogy 13 éves kora óta a szakmában van és fellépései vannak, hanem olyan, mint egy kezdő, aki ösztönösen próbál énekelni, és tanárra szorulna.

Vahhley: Kisfiával együtt egy hajléktalanszállón él 8 hónapja, apja is hajléktalan. Természetesen ő sem gyakorlott énekes, kicsit bizonytalan, remegős a hangja, de alapvetően jól felépítette a dal ívét és sok érzelmet bele tudott vinni.

Steven Paul: Ő inkább csak egy kis vicces betét volt, bár nem volt vele gond. Luke gitárt ragatott és együtt énekelték a dalt, de nem jutott tovább.

Wyatt Pike: Szorongással küszködött ő is és a nőváére is, de mindig ott volt mellette, nagyon közel állnak egymáshoz. Egy dalt is írt neki, ezt adta elő a zsűrinek. Annyira nem voltam lenyűgözve, ahogy a zsűri sem, de mivel egyedi a stílusa, meg jó dalszerző, mégis továbbengedték.

Jackson Snelling: A bátyjával együtt autisták, és a tesó tűnik a súlyosabbnak, gyerekkorában jelnyelven tudott csak beszélni vele, meg jelelve énekelt neki, hogy lenyugtassa. Természetesen ő is saját dallal érkezett, amit az elhunyt apjukról írt, mivel a bátyja mindig hazavárta. Őt mondjuk nem értem, hogy miért ejtették ki, az előző srácnál és még Colinnál is simán jobb volt nekem. De a zsűri szerint tapasztalatot kell még szereznie, meg a félelmén felülkerekedni, holott korábban tucatnyi esetben nem voltak ilyen gondjaik:)

Althea Grace: Fiatalon szült, ráadásul fel sem készülhetett az anyaságra, mert csak a 7. hónapban tudta meg, hogy terhes. 8 hónapja majdnem elvesztette a kislányát, mert leállt a mája, de az utolsó pillanatban találtak neki donort. Újabb saját dal, amit a kórházban írt meg és természetesen a lányáról szól. Végre egy kellemes, kiemelkedő hang, a dal viszont ilyen kis egyszerű, szomorkás, talán majd egy jó kis countrydallal még jobb lesz.

Thomas - 2021. 03. 22. 19:50

19×06
Most tényleg csak röviden, megvolt a Hollywood Week első fele, a genre challenge. Nagyjából ki is potyogott mindenki, akiket “mentorálni” kellett a meghallgatáson, elsőre elszúrták, és csak pár tanács után tudtak jobban teljesíteni: Cameron McGhar, Erika Perry, Christian McGuckian és Tryzdin Grubbs. Ha Clauia Conwayt is idevesszük (bár ő azért nem szúrta el), akkor ő úszta meg egyedül, de szerintem most is szuper volt, így nem nagy meglepetés:) És elvesztettük még a folyton síró-rívó DJ Johnsont, az énekelni nem tudó Yurisbelt, sztorijáért bekerült Vahhley-t és az egyik tinit, Brianna Collichiót, a többi kiemelt mind továbbment. Persze, voltak, akik teljesen kimaradtak, én Ash Rudert hiányoltam nagyon, de remélhetőleg holnap majd ő is előkerül:)

Thomas - 2021. 03. 24. 17:00

19×07: Valahogy nem érzem, hogy idén különösebben jól sikerültek volna a duettek, csak néhány kiemelkedőbb volt. Az meg kész káosz, hogy szinte senkit sem láttunk azokból, azok a vasárnapi részben voltak, így a fele mezőnyről fogalmunk sincs, hogy továbbjutott-e! Nem volt 3 szoba sem, mert nagyon úgy néz ki, hogy a Showstopper Roundot is a Hollywood Weekkel egyben vették fel ugyanott, így a top 24 kiválasztásáig nem is fogjuk, átlátni, hogy mi a helyzet.

Ami nekem kiemelkedő volt, az Madison és Deshawn duettje, ez tényleg egy remek párosítás volt, nem hiába lelkendeztek annyira:) A másik legjobb pedig Althea Grace és Camille Lamb volt, ami már csak azért is érdekes, mert Camille-t most láttuk először. És még Hunter és Ava is ide kívánkozik, a többiektől nem voltam annyira elájulva.

A kiemeltek közül elvesztettük Claudia Conwayt és Zach D’Onofriót, vagyis nem voltak nagy áldozatok, elég sokan maradhattak. De ami igazán bosszant, hogy még egy számot sem mondtak, nem tudni, hogy hányan kezdték a hetet és azt sem, hogy hányan maradtak! De 50-nél több ember lehet még bent, mert kb. ennyi kiemeltet nem láttunk még kiesni és még mindig vannak olyanok a képek alapján, akiket nem ismerünk. Nem tudom, hogy lesz ebből top 24 a jövő héten, de nagy mészárlást kell tartaniuk:(

Továbbá az sem derült ki, hogy foglalkoztak-e velük énektanárok, vagy csak a zsűritagok kukkantottak be mindenkihez pár percre és mindössze Bobby Bones legyeskedett körülöttük. Ha így volt, akkor nem is csoda a szokásoshoz képest visszafogottabb előadások. Első ránézésre fel sem tűnik, de a covid azért komoly nyomokat fog hagyni ezen az évadon is, az tuti.

Thomas - 2021. 04. 04. 01:52

19×08-09: Ez a teljesen új dologként eladott “Showstopper Round” valójában a Hollywood Week megszokott csütörtöki 3. fordulója volt, ahol először lépnek fel zenekarral, szóval egyáltalán nem értem, mi szükség volt erre a nagyon hangzatos névre. Egyedüli különbség, hogy most nem lesz Showcase, így ezt a fordulót vágták meg olyanra, kaptunk teljes előadásokat végre, meg volt akié alá dumáltak:) És persze megvolt a final judgment, maradt 13 lány és 11 fiú az elődöntőkre, ahol az előző évadokkal ellentétben már mi fogunk szavazni!

1. Alana Sherman: Az egyetlen top 24-es, akinek csak egy montázsba tették bele a meghallgatását, aztán egyedül a Showtopperen láttuk normálisan, szóval nem hiszem, hogy sok esélye lenne továbbjutni.

2. Alanis Sophia: Az egyik kedvencem, elég kiemelten kezelték, és nagyon nagyot énekelt a Showstopperen, szóval remélem, hogy ő fix top 12-es.

3. Alyssa Wray: Újabb fix top 12-esnek tűnik, szintén végig kiemelt kezelést kapott, ő volt az egyik meghallgatásos résznek a végén.

4. Andrea Valles: Én nagyon bírom, de Katy kritizálta a meghallgatását, aztán Hollywoodban bizonyított a genre challenge-en, de a showstoppert meg eléggé elszúrta, szóval örülhetek, hogy itt van.

5. Anilee List: A top 24-ből visszalépő Benson Boone beugrója lett, a meghallgatásával kiemelten foglalkoztak, utána viszont a Showstopperig nem láttuk, szóval nem sok esélyt adok neki.

6. Ava August: A legfiatalabb elődöntős, az egyik legérdekesebb hanggal, neki kinézhet egy döntős hely szerintem, a duettje kimondottan jól sikerült, és a Showstopperen előadott saját dala nyomot hagyhatott az emberekben.

7. Casey Bishop: Másik kedvencem, nem is tudom, hogy merjek-e reménykedni a döntős helyében, de az pozitív, hogy a duettjét elvileg elszúrta, de nem mutatták, így nem maradt meg a nézőkben:)

8. Cassandra Coleman: Egy nagyon egyedi csaj, kiszámíthatatlan, hogy fognak-e rá szavazni, én azt mondom, hogy túl réteg ahhoz, hogy sokáig jusson, de okozhat meglepetést.

9. Grace Kinstler: Ha valakinek a döntős helyében nem kételkedek, akkor az ő, meghallgatáson rész végi helyet kapott, az összes promóban szerepelt, és végig frontrunner editet kapott.

10. Hannah Everhart: Kellett egy countrys lány, és mivel a sokkal jobb Ash Ruder eltűnt a meghallgatása után, maradt ő, de valahogy nem érzem úgy, hogy ennél tovább juthatna.

11. Liahona Olayan: Kellett egy popos csaj is, eléggé különbözött mindenkitől, így egyértelmű volt, hogy megtartják, még a rettenetesen elszúrt duettje után is kitartott mellette a zsűri, sztorija is volt, ami miatt szavazhatnak rá, én is kíváncsi vagyok, kell-e ilyesmi a népnek.

12. Madison Watkins: A duettben és a Showstopperen is remekelt, nem vitás a helye, szerintem összejöhet neki a top 12, neki nagyban múlhat azon, hogy mit alkot a hátralévő 3 vagy 4 előadásán.

13. Mary Jo Young: Baromi jó pop hang, én imádom hallgatni, ezerszer inkább ő, mint Liahona, talán épp az ő kárára juthatna majd tovább, ő azért sokkal inkább passzol a hagyományos Idolos előadók közé, szóval van esélye.

14. Brennan Helper (Beane): Elég sokoldalú srác, a meghallgatásról majdnem elküldték musicalezni, aztán bizonyított többféle műfajban is (kvázi engem igazolt), a Showstopperen emlékezeteset alkotott, szóval ott lehet a döntősök között.

15. Caleb Kennedy: Talán a “legcountrysabb” srác, így mindenképpen lehet esélye, de elég fiatal még, ennek ellenére kétszer is énekelt remek saját dalt, ami mindig segít.

16. Cecil Ray: Ő is countrys, de szerintem közel sincs olyan jó, mint Caleb, bizonytalan, ideges, nem érzi a színpadot, nem is igazán értettem, hogy miért kellett továbbvinni, szerintem csak az szólhat mellette, hogy countryban nem volt erős az idei mezőny, szóval neki tippre ez lesz a végállomás.

17. Chayce Beckham: Már a meghallgatáson is írtam, hogy a legjobb hang a srácok közül, ezt azóta is tartom, ő is countrys, de azért jóval sokoldalúbb, szerintem neki fix helye van a top 12-ben.

18. Colin Jamieson: A légzési problémáját azóta sem sikerült megoldania, de a Showtopperen végre bizonyított, láthattuk, hogy mit tesz a boybandes háttér, és érdekesmód, ahogy elkezdett mozogni, a lihegése is teljesen eltűnt, így pedig már ott lehet a döntőben:)

19. DeShawn Goncalves: Neki is nagyon bírom a hangját, kiemelten foglalkoztak vele, a duettben és a Showstopperen is remek volt, szóval nem látom akadályát a döntős helyének.

20. Graham DeFranco: Egy újabb kedvenc hang, de vele talán annyit nem foglalkoztak, a meghallgatása után már inkább csak rövidke részleteket láttunk belőle, szóval nem hiszem, hogy lenne elég szavazója.

21. Hunter Metts: Egyértelmű frontrunner, fix top 12-es, igazán emlékezetes duett és Showstopper előadás, én is megkedveltem a végére, pedig a meghallgatáson még nem voltam oda annyira érte:)

22. Jason Warrior: Tőle a meghallgatása után többet vártam, viszont utána a Showstopperig nem is láttuk, ahol viszont hatalmasat robbant, szóval kiszámíthatatlan, hogy ez mire lesz elég.

23. Willie Spence: Őt is eléggé nyomják, szerintem minden körben láttuk, ha nem is szavaznának rá, egy wildcardra mindenképpen esélyesnek tartom:)

24. Wyatt Pike: Nagyon kikupálódott a közepesen sikerült meghallgatása után, ha ilyen jól választ dalt és ezen a szinten folytatja, amit a Showstopperen láttunk tőle, akkor őt sem írnám le.

Szóval ami baromi furcsa, hogy talán ez az első év, amikor egyetlen olyan sem jutott az elődöntőbe, akinek nem láttuk a meghallgatását, és mindössze Alana volt, akinek nem mutatták meg rendesen. Így sok minden elég kiszámíthatóan alakult, a Hollywoodban bemutatott emberkék sorban elhullottak, és még igazán Alex Miller (ugye már a posztban leírtam) vagy Laila Mach kiejtését sem nevezném nagy meglepetésnek. Legfeljebb két rész végi kiemelt, Ronda Felton és Althea Grace elhullásán lehetne meglepődni, de mivel közülük sosem szokott mindenki bejutni, így még ez is belefért.

winnie - 2021. 04. 04. 09:34

“amikor egyetlen olyan sem jutott az elődöntőbe, akinek nem láttuk a meghallgatását”

ez őszintén meglep.

Thomas - 2021. 04. 07. 23:06

Engem is meglepett, mert eddig nem ez volt a divat, hogy ennyire a top 24-re koncentráltak. Feltűntek azért mások is Hollywoodban, de a legtöbbjüket utána még kiesni sem láttuk. Kíváncsi lennék, hogy ez is a covid hozadéka-e, el tudom képzelni, hogy kamerán kívül kiejtettek egy csomó embert a final judgment előtt, mert nem hinném, hogy mind a 64-en bevonultak a zsűri elé, amikor a feléből egy pillanatot sem láttunk. Már az is megfordult a fejemben, hogy mi van, ha csak a jobbaknak vették fel egyáltalán a meghallgatását, de ez azért nagy rizikó lenne, mert ki tudja, kik tűnnek fel később.

Megvoltak amúgy a top 24-en előadások, és az első szavazás, majd jövő héten kiderül, melyik 8 embertől búcsúzunk. Durván akciódús 4 óra volt, 2*24 dallal, bár a szólókat nagyon lerövidítették, de így sem panaszkodhatunk szerintem:)

A frontrunnerek közül Grace megerősítette a helyét, valószínűleg Willie is, Alanisnak a duettje nem aratott nagy sikert, Hunternek viszont egyik dala sem igazán sikerült jól. Ava meg talán most előzte be mindegyiküket?:) Hihetetlen az a kiscsaj:) Cassandra még mindig sötét ló nekem, de azért a legtöbben őt is az esélyesek közé sorolják. Casey is a szólójával talán megváltotta a jegyét a top 12-be, ahol nagyon úgy tűnik, hogy több lány lesz, mint fiú, hacsak a zsűri nem 2 srácot választ wild cardosnak.

Aztán jön a nagy csavar, a 18. évad elődöntősei közül 10-en énekelhetnek néhány helyért, akik majd a top 12 után csatlakozhatnak a döntősökhöz. Legalábbis kiszivárgott infók alapján így áll a dolog, de még senki sem tud semmi biztosat. Viszont én nem is tudom, hogy örülök-e ennek az egésznek. Természetesen annak igen, hogy legalább ők valamit visszakapnak abból, amit elvettek tőlük, de akkor már miért nem jöhet mindenki? És túl jó az idei mezőny, utálnám, ha a top 12-ből kivágnának vagy 4 embert kapásból, hogy legyen hely a visszatérőknek, mert többen azért csak nem lehetnek a következő héten, nem? Szóval ezt valahogy másképp kéne, talán nekik egy külön versenyt szervezni a hétfői adásokban, megszavaztatni a valódi 18. évados győztest, a nevetséges tavalyi home videózást meg meg nem történtté tenni! De ennak meg úgy nem sok értelme lenne, ha nem térhet vissza mindenki.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz