login |

Hírcsütörtök – Mom-kasza! NCIS: New Orleans-kasza!

2021. 02. 18. 09:03 - Írta: winnie

20 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Csak a szokásos Netflix-infó: Akinek magyarra van állítva a felülete, az csak azokat a tartalmakat látja, amikhez van magyar specifikáció. A teljes kínálathoz angolra érdemes állítani a felületet, ami 99%-ban csak annak éri meg, aki angolul is tud sorozatot nézni, de akadnak olyan szériák, ahol későbbi szezonoknak van magyar feliratuk, és ezek egy része sem jelenik meg a magyar bontásban azért, mert mondjuk az 1. évadhoz nincs.
 • Mai magyar premier: – + Netflix: Így szólt Kishibe Rohan 1. évad
 • Premier: Good Trouble S3 (vendégblogger?), The Real Housewives of New Jersey S11, I Survived a Crime S1, Good Eats: Reloaded S3, The Great British Dig History In Your Back Garden S1, Restoration Road With Clint Harp S1, Super Dad S1, Nightmare Tenants Slum Landlords S6, Catalyst S22, Darren McGarvey’s Class Wars S1 + Finálé: The Masked Dancer S1, The Movie Show S1, The Black Church: This Is Out Story, This Is Our Song S1, UFO Witness S1
 • Teljes évados premier: Archibald’s Next Big Thing Is Here S1 (Peacock),
 • Új a magyar Netflix-en: Thus Spoke Kishibe Rohan S1
 • Magyar premier – HBO GO: 03.17 Mayans MC (Mayans) 3. évad
 • Magyar premier – Netflix: nyár Fekete Villám (Black Lightning) 4. évad
 • Magyar tévés premier – M2: 03.04 Daredevil (Daredevil) 3. évad
 • A CBS elkaszálta a Mom-ot.
 • Az CBS elkaszálta az NCIS: New Orleans-t.
 • Az HBO-s The Nevers eredetileg 10 részes berendelést kapott, és ősszel a 6. részig forgatták le az első szezont, amikor Joss Whedon kiszállt, szóval ennyi is lesz az évad, az új showrunner pedig ezek szerint az esetleges 2. évadot fogja jegyezni.
 • A Quibi katalógusát felvásárló Roku is bele fog vágni a tévésorozatok készítésébe.
 • Az HBO Max új Constantine-sorozaton dolgozik. Hivatalos berendelés még nincs a J.J. Abrams executive producerkedése és Guy Bolton készítése mellett tervezett szériához, de márciusban már elindulhat az írószoba. A főhős a fiatal, London városában élő John Constantine lenne, szóval nem Matt Ryan tér vissza.
 • Az In Treatment 4. évadja valamikor májusban kezd az HBO-n.
 • A CSI tervezett felélesztésébe William Petersen és Jorja Fox mellett állandó szereplő lesz Matt Lauria, Paula Newsome és Mel Rodriguez.
 • Pilotberendelés: Bucktown – ABC, többkamerás komédia, készítő: Emily Wilson, executive producer: Sara Gilbert, egy nőről, akit dob és kirúgja a lakásából a pasija nagy előléptetése előestéjén, anyja munkásosztálybeli környékén húzza meg magát, ahol felnőtt. Itt ismét találkozik tini unokahúgával, aki ott lakik (az anyja, azaz a főhős testvére elvonón van), és miatta marad is a házban, mert rájön, hogy a lány az ő anyjával nem alkalmas az együttélésre.
 • A Queen Sugar teljes mellszélességgel fogja az 5. évadja során behozni a vírust, illetve az aktuális eseményeket a történetébe.
 • A Shrill 3. évadja egyébként is kerüli a politikát és az aktuális témákat, így fel sem merült a történetbe a vírus behozása.
 • A tervezett NCIS: Hawaii spinoff készítője az NCIS: NO showrunner párosa, Christopher Silber és Jan Nash, valamint Matt Bosack.
 • Karanténforgatás: A So You Think You Can Dance tavalyról elhalasztott 17. évadja továbbra sem fog elkészülni a vírus miatt.
 • Felkerül a Disney+-ra a klasszikus The Muppet Show.
 • Az NBC meg fogja ismételni a Kenan nyitóepizódját a Saturday Night Live után.
 • Készítői szerződés: Channing Godfrey Peoples – Universal Cable Television, Jaquén Castellanos – Amazon Studios,
 • Az Amazon Prime Video berendelte a mexikói LOL: Last One Laughing 2. és 3. évadját.
 • A Legacies musical epizódjának írói és a showrunner beszél arról, hogy készülhetett el a rész – és külön, Julie Plec, az executive producer is nyilatkozott erről.
 • Jon Bokenkamp és John Eisendrath, a The Blacklist showrunnerjei beszélnek a legutóbbi, különleges epizódról.
 • Vendégszerep: Frankie Muniz, Rainn Wilson – The Rookie (utóbbi magát alakítja), William Mapother, Brooke Smith – FBI: Most Wanted, Yvette Nicole Brown – Call Me Kat,
 • A Kate Winslet-féle HBO-s Mare of Easttown kiemelt szereplői Guy Pearce és Jean Smart mellett Mackenzie Lansing, Kate Arrington, Ruby Cruz, Eisa Davis, Enid Graham, Justin Hurtt-Dunkley, Izzy King, Jack Mulhern, Anthony Norman, Drew Scheid és Madeleine Weinstein lesznek.
 • Interjú: Katherine Heigl és Sarach Chalke (Tully és Kate – Firefly Lane), Emma Corrin (Diana – The Crown), Lily Collins (Emily – Emily in Paris), a The Challenge: Double Agents múlt heti kiesője,
 • A ContentLab közleményt adott ki a Doktor Balaton műsorról való levétele kapcsán, a helyzetet (valamint az általunk is elkövetett inszinuálásokat) tisztázandó: “A sorozatért aggódókat szeretnénk megnyugtatni, hogy a Doktor Balatonnak csak az első évada ér végét rövidesen, a balatonmeggyesiek kalandjai még idén folytatódnak. Tudatos tervezés eredménye, hogy több részt is forgattunk, mint ami egy szezonban adásba kerül. Aki szeretne többet vagy mást belelátni ebbe a döntésbe szíve joga, de az igazság pusztán ennyi.”
 • Új sorozat: Dealer – Netflix, francia, 10 rész, készítő: Nicolás López és Ange Basterga, talált kamerás stílusú thriller egy filmesről, aki egy dél-francia város elég kemény környékén egy karizmatikus, de kiszámíthatatlan kábítószerbanda-vezérnek forgat rapvideóklipet, mert az be akar törni a rapzene világába. Miközben kamerája segítségével leleplezi a drogkereskedelem rejtett, valódi arcát, egy véres bandaháborúba csöppen bele.
 • Sorozatberendelés: Rap Sh*t – HBO Max, 8 rész, komédia, készítő: Issa Rae, showrunner: Syreeta Singleton, két egymástól eltávolodott volt középiskolás barátról Miami-ban, aki ismét összejönnek és rapcsapatot alakítanak. (Korábban ezt írtuk róla, ez lehet, hogy változott: “Egy női rapcsapatról, mely Miami-ban igyekszik betörni a zeneiparba. Az ő pályájuk mély- és csúcspontjai lennének a középpontban.”)
 • Pilotszkript: 58 Seconds – csatorna nélkül (gyártó: The Mediapro Studio), készítő: Jeremy Brock és Paul Unwin, epic orvosi dráma humanitárius segélynyújtókról.
 • Kenan Thompson lesz Nickelodeon-féle Kids’ Choice Awards 2021 házigazdája.
 • Még nem raktam ki hozzá előzetest, de tegnap került fel a Netflix-re egy 6 részes dokusorozat Will Smith és Larry Wilmore executive producerkedése mellett. Az Amend: The Fight for America az amerikai alkotmány 14. cikkelyével foglalkozik, mely 1868-tól szabadságot és egyenlőséget biztosít minden állampolgárnak – mindezt természetesen a demokrácia aktuális ottani állapotával szembeállítva.

20 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2021. 02. 18. 09:49

Neee, Mom! :( Kedvenc jelenlegi szitkomom. Számítottam rá ugyan, de azt hittem, kap majd egy lezáró évadot. Nagyon fog hiányozni.

Egyébként durva az NCIS: NOLA is. Látszik, hogy idén kegyetlenebbek lehetnek a csatornák. Viszont most megkérdőjelezem a saját kaszaindexemet, mert ezek szerint túlbecsültem egyes veteránok helyzetét.

Pribi - 2021. 02. 18. 10:00

Ne basszus, annyira bíztam a MOM-ban ezért izgultam egyedül. Már készültem, hogy írok, hogy túlélte a főszereplő távozását is. Hát most rettentően elszomorodtam, én is bíztam abban a lezáró évadban.

Franky - 2021. 02. 18. 10:11

Black lightning Netflix -esetleg szinkronosan?

tghcs - 2021. 02. 18. 11:13

A Blacklist múlt heti része tényleg szép tisztelgés volt Clark Middleton előtt.
Nem gondoltam volna, hogy egy Blacklist részt fogok megkönnyezni, de ezt sikerült.
Valahogy megható gesztus volt, hogy a történetben is Nyugat-nílusi láz volt a halála oka, mint az életben, rendesen kirázott a hideg, amikor mondták benne.

Enzo - 2021. 02. 18. 11:30

Jé de furcsa, a kereső nem ad találatot a “kaszaindex” kifejezésre, pedig a posztcímekben keres először tudtommal. :O

winnie - 2021. 02. 18. 11:51

igen, a gond, hogy a nézettség posztok tiltva vannak a keresésből, mert akkor annyi találat lenne egy sorozat címére, amennyi része van:)

Enzo - 2021. 02. 18. 11:54

Ááááh, értem – és teljesen jogos is, köszi a megfejtést :)

Deny - 2021. 02. 18. 11:55

Enzo: Ott van az oldalsávban a címke, ott gyorsan rá tudsz lelni. :)

Enzo - 2021. 02. 18. 12:04

@Deny: jaja, nincs gond a megtalálásával, csak gondoltam bedobom ezt az érdekes jelenséget :)

Thomas - 2021. 02. 18. 12:49

Nahát, mi történt a Mommal? Allison Janney nem akarta folytatni, vagy túl drága lett az óvintézkedések miatt? Azért kár érte. De ilyen alapon tényleg szinte bármit kaszálhatnak.

DarkEagle - 2021. 02. 18. 12:58

Szóval JJ Abrams két DC sorozatot is csinál majd? Hiszen a JL Darkot is csinálják amiben szintén fontos szerepe van Constantine-nak. Nagyon remélem hogy mindkettő lesz és nem cserélték le egyiket a másikra. Főleg mert nagyon jó lenne már látni egy normális Zatana-Constantine párost a tévében. Mondjuk Matt Ryant kihagyni szerintem hatalmas mellélövés hiszen évek óta ő Constantine. Nem irigylem azt aki az új lesz. És kicsit szemétségnek is érzem hogy ennyi éve alakítja de saját sorozatot nem kapott, illetve ami volt az elhasalt ugye.

Balumedve - 2021. 02. 18. 13:30

Kicsit sajnálom a Mom kaszáját, de már az is szép teljesítmény, hogy idáig eljutott.

Sok minden közrejátszhatott a kaszánál, de Anna Faris távozását tartom a legkisebb tényezőnek, mert nem éreztem minőségbeli csökkenést.

Deny - 2021. 02. 18. 13:46

Elnézve a színészek reakcióját, ez nem Janney miatt volt. A CBS lépett. Ezek szerint nem voltak elégedettek a számokkal. Mondjuk el tudom képzelni, hogy az óvintézkedésekkel már jól megugrottak a költségek még Faris távozásával is, és ugye nem saját gyártású volt, tehát a CBS nem sokat profitált belőle.

Mom - 2021. 02. 18. 13:48

Mom :( :( :(

Én sem hiszem, hogy Anna Faris távozása mérhető tényező lett volna, ugyanakkor engem is érdekelne, hogy akkor mi adta a lökést a kaszához.

Nagyon nem jó ez így…

mSO - 2021. 02. 18. 16:43

Valami tini Constantine képregényt is terveztek, iskolás éveiről – lehet, hogy annak élőszereplős változata lesz ez?

Fan - 2021. 02. 18. 19:57
Pribi - 2021. 02. 18. 23:59

Ezt most muszáj kiírnom magamból. Már a MOM kaszája előtt is bennem volt, de konkrétan ez hozta ki belőlem.
Tudom, hogy több példa is van arra, mikor egy sorozatot nem a főszereplő távozása utáni évadban kaszálnak (TVD, TAAHM), de amióta junkie vagyok már kezdem unni (Sőt, nem csak kezdem) a már-már borítékolható szokásos forgatókönyvet: A főszereplő kiszáll, a nézők bedurciznak, mintha legtöbbször nem magának a színésznek lenne a “hibája” ez a döntés, és nem nézik a sorozatot xy nélkül. Fel nem fogva azt, hogy ezzel minimalizálnak minden esélyt az illető visszatérésére.
És ilyenkor bennem megfogalmazódik, hogy tényleg rajongó-e az a rajongó, aki ezt teszi. Utána jönnek a petíciók, és az utólagos könyörgés sok nem-néző részéről is, amikben minden egyes esettel egyre kevésbé hiszek. (azért aláírtam, megosztottam. :D ) Nekem is van kedvencem, és a MOM-ból igenis hiányzik Anna Faris, de ilyen nézettség mellett ez a sorozat megérdemli a lehetőséget egy teljes felkészültségű lezárásra. Ami miatt ez a helyzet különbözik az OUaT-os kiakadásomtól az az, hogy itt a nézettség jobb helyzetben van, nem változott meg a teljes koncepció és szereplőgárda és Anna a szerződéshosszabbítás és gázsinövelés után csak úgy kilépett. Amit az írók a lehető legjobban oldottak meg.

Igyekszem nem személyeskedni, hiszen nem vagyok színész, viszont bennem az ilyen lépések igenis ellenszenvet váltanak ki. (Hiszem, hogy nem vagyok elfogult, mert például Jennifer Morrison játéka többek szerint is unott volt a 7.évad előtt) Anna Faris kapcsán pedig az fogalmazódott meg bennem, hogy mi van ha történeti okok miatt lépett ki? Hiszen az utolsó epizódjában megcsókolt egy nőt, az utolsó mondata is ez volt. Aztán a pandémia miatt szerintem további részeket nem is forgattak, nem gondolom, hogy az utómunka hiánya miatt lett rövidebb az évad. Lehetséges, hogy nem akart leszbikus szerepet eljátszani annak ellenére, hogy többen megtették már?

Kedvenc sorozataimtól mindig nagyon nehéz elszakadni, sosem állok rájuk igazán készen, de különösen megvisel, mikor ilyen kedvezőtlen helyzetben sújt le a kasza. Jó pár sorozat megtörte már a reménykedésemet, de most látok a legtöbb esélyt arra, hogy ez megmeneküljön. A színészek szívesen folytatnák, a fő téma mellett epizodikus a történet, a nézettség sem olyan rossz. Tippre a digitális platformokon sem hoz rosszul (AMAZON, HULU). Mimi Kennedy még be is csatlakozott a petíció népszerűsítésébe. De ha annak nincs is sok esélye, teljes szívemből remélem, hogy átkerül egy másik csatornára, mint mondjuk a ODAT, és bárhogyan is zárul a sorozat, az szépen előre megtervezett lesz.

Rengeteget adott nekem a sorozat azóta, hogy megnéztem Faris miatt a pilotot. Sorozatok mindig lesznek, de ezt a sitcomot jó darabig nem fogom tudni pótolni a szívemben.

Szeretlek, Anyák gyöngye!

Zsuzsi - 2021. 02. 20. 15:00

Mayansról szívesen írok megint.

alvering - 2021. 02. 20. 15:03

@Pribi JM-nek lejárt a szerződése a OUaT-ban a 6. szezon végén. Én jogosnak éreztem azt a nyilatkozatát, hogy 13 év folyamatos sorozatozás után mást (is) akart csinálni.

Pribi - 2021. 02. 21. 12:36

Igen, az jogos volt, csak ezt hoztam fel példaként. Mert utána elárasztották a social mediát a kommentelők, hogy nem fogják nézni. Az unott játék szubjektív vélemény.
A Mom-nak hivatalosan nem a távozás miatt lett vége, hanem a nézettség zuhant meg, úgyhogy közvetetten mégiscsak.
De mindegy is, mindkettőt szerettem/szeretem főszereplő nélkül is, bár hiányoztak mindketten.
A kaszát akkor is el kell fogadni, mert sajnos nem hiszem, hogy megmenekül. Egyszerűen nem szimpatikus az a lépés, mikor egy sorozat kaszáját évad közben jelentik be.
Gagyi CW ide vagy oda, azt a csatornát amiatt nagyon becsülöm, hogy időben jelzi időt hagyva a készítőknek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz