login |

Pilot: Young Rock

2021. 02. 19. 15:50 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: 2020/21, kritika, pilot-mustra,

Mondhatnám, hogy Dwayne “The Rock” Johnsont mindenki kedveli, de a Filmbuzin szoktam látni, hogy ez baromira nincs így. Na, ők ne üljenek az élete alapján készült új, NBC-s komédia elé, akik viszont bírják a többnyire optimista, jókedélyű színész karakterét, azoknak lehet szórakoztató lesz.

A történet az egykori pankrátor fiatalkoráról szól tehát, méghozzá olyan felépítéssel, hogy a 2032-ben elnökségért indulva egy interjúban beszél az “eredetsztorijáról”, arról, hogy miket tanult, hogy lett azzá, aki most, vagyis akkor.

Az egyik énje a nagyon fiatal Dwayne, aki még bálványozza a pankrátor apját, és többnyire csak az ragad rá, hogy vetíteni kell, fenntartani a látszatot mindig. Aztán ott a középiskolás srác, aki ráébred, hogy kik fontosak az életében, és lehet, hgy az apjának nincs mindig igaza. És végül a főiskolás, aki meg láthatóan már tesz is a gyerekkorában tanultak ellen, megtalálja a saját útját? A pilotból ezek a fő témák estek le, lehet, hogy később más leckék három fázisát látjuk majd.

Kerülgettem a jelzőket, és tudom, hogy csak alapozás a pilot, de nekem ez nem igazán jött be. Mindenképp nagyobb vállalás, mint egy Everybody Hates Chris, viszont ez a 3, vagyis 4 idősík túl szétdarabolt volt. Vagyis… Nyilván többnyire a sitcomok A-B-C szálakból állnak, de itt furcsa, hogy mindegyiken a Rock van, és összefutni sosem fognak, emellett a kezdésben tulajdonképpen csak szétválasztottak egy témát.

Vagy csak egyszerűen nem volt elég vicces? Érzelmesnek érzelmes, igen, de igazából csak az egyik szál, a középiskolás működött elsőre ebből a szempontból, viszont így meg beüt a “többi meg kidobott idő” felvetés, kérdés.

Technikailag viszont nem tudnék belekötni, maximum annyit, hogy a korok kicsit egyformán néznek ki, pedig vagy 7 éves ugrásokról van szó. És ha már itt tartok, azért megemlítem, hogy végülis elfért pár poén, bár csak az interjú részen, mivel az elnökjelölttel a “magát játszó” Randall Park beszélget, ott elpattan pár vicces megszólalás.

A lényeg, hogy aki többet akar tudni The Rock felnövéséről, hogy kitartással és nagy szívvel miképp lett ő az, akinek most ismerjük, annak szerintem tök szórakoztató lehet a sorozat. De mint komédiaként ennyi alapján 6/10, úgy döntöttem keménykezű leszek.

3 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2021. 02. 19. 16:07

igen, ez klasszikusan 3*6 perces komédia, amiket összeköt tippre egy gondolati ív minden részben + pár perc jelen. 6 perces komédiákat végülis egyszerű írni, de 3 jót…, nem tudom.

persze nincs ezzel semmi gond, korrekt, szimpatikus, de nagyon nem vicces, még csak feelgoodan sem mosolygós, szóval szerintem nálam esélytelen lesz, de azért még egy részt kap. (kéne a poénkodás, mert itt nem kap el annyira az érzelmi szál.)

azért két a zenei betétes rész tetszett (a salt n pepa, meg még nem tudom melyik volt), viszont például a kisgyerekes szál nullára érdekel, pedig ott vannak a nagy pankrátorok, andre the giant és a többi, ami másoknak érdekes lehet. de engem ez a típusú retró sztájl komédia abszolút nem vonz.

5/10.

Kati néni - 2021. 02. 19. 22:06

Nekem az alapötlet tetszik, de hogyan lehet ezt mondjuk 7 évadig folytatni?

winnie - 2021. 02. 19. 22:12

nem értem, miért ne lehetne folytatni, mi olyan van benne, ami megakadályozhatná?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz