login |

Pilot: Superman & Lois

2021. 02. 24. 19:29 - Írta: human

61 hozzászólás | kategória: 2020/21, kritika, pilot-mustra,

& The kids, mert tinidráma is kell a CW (nálunk HBO GO-n elérhető) új sorozatába, amiben Superman és Lois a főszereplő. Azért ez nem egy Smallville, nem a kriptoni első lépéseiről szól, hanem más problémákról. És jobb is annál, de azért ez nem olyan magas léc. Oké, jöhetnek a kövek.

Nyilván a világ is sokat változott a Tom Wellinges széria óta, kaptunk új mozis Supermaneket is, legutóbb egy darkos változatot a Man of Steellel. Ezzel kell szembemennie a Superman & Lois-nak, ami bár sötét kicsit, de mégis reménytelibb, hősiesebb, ha lehet ezt mondani rá.

A történet onnan veszi fel a fonalat, hogy Clark már rég elmondta Lois-nak a “dolgokat”, összeházasodtak, két tini gyermekük van, és Metropolis-ban élnek, ahol egy nagy befektető épp leépíti a Daily Planetet. Mindeközben a srácokkal is gond van, és minden arra mutat, hogy vissza kéne költözni Smallville-be, amit Martha Kent sajnálatos halála el is indít.

Avagy jöhet az új környezetbe való beilleszkedés, helyi problémák, mert valami befektető ott is machinál, tinidráma, és mellette még egy nagyobb ellenfél is, aki tudja, kicsoda Superman – ez utóbbi szál volt a legelnagyoltabb egyelőre. Gondolom a vegeredmény pedig tele van ismertebb nevekkel és utalásokkal a képregényeket és az eddigi sorozatokat ismerőknek.

A Superman & Lois nem mellesleg készítésileg is sokat merít a Man of Steelből, na meg… az Interstellarból? Legalábbis ez az előbbi képkocka a zenével mintha onnan jött volna, ne sírj Matthew! Nyilván jóktól nyúlni nem probléma.

Ellenben amit kaptunk, az jóval a megszokott CW-minőség felett van, a pilot legalábbis biztosan. Vagyis inkább úgy mondom, hogy a nevetséges VFX-es DC-képregénysorozataik fölött, mert azért van pár szebben fényképezett darab a csatornán. De persze simán lehet, hogy csak a pilotnál dobtak be mindent, a folytatásban meg jön az álldogálós megbeszélgetés.

Igazából nem látom bele, hogy miért maradnék a sorozattal. Ezt főleg az mondatja velem, hogy a gyerekek szála egyszerűen teljesen hidegen hagyott (vajon mit jelenthet, hogy az egyik mindig feketében, a másik mindig világos ruhában jár…). Nem azt mondom, hogy rossz lett, de a Supermanes világmegmentések mellett ellensúlynak az új iskolába járó fiúk kalandjai nem tűnnek olyan izgalmasnak.

Tudom, ez adja a drámát, a család vs. a nagy kötelesség, erre húzták fel ránézésre a sorozatot, de mégis csak egynek tűnik a “munka vagy család”-egyensúlyozós drámák sorából. Csak a munka itt konkrétan a világ megmentése. Nekem az, hogy Superman családjáról van szó, nem dob sokat, inkább egy mélyebbre néző írás érdekes egy ilyen témában. De lehet valakinek pont ez a plusz kellett.

Mindez oda vezet, hogy oké, a pilotra lehetne adni 7/10-et, és igyekeztem lefesteni, hogy milyen lett, de nem az én sorozatom lesz.

Ui: nekem Tyler Hoechlin sosem lesz igazi Superman, iszonyat rossz castingnak tartom, de ezzel főleg lehet, hogy egyedül vagyok.

61 hozzászólás Ne habozz!

ibenny - 2021. 02. 24. 19:41

Ahogy az előbb még egy korábbi hír alá írtam, nekem meglepően iszonyúan tetszett, minden félelmem ellenére, 10/10-es, akár már most jöhetne az egész évad, szuper volt.

Kati néni - 2021. 02. 24. 19:48

Nem vagy egyedül vele, Hoechlin viszonylag kicsi termetű a szerepre, annyira nem is rokonszenves, Bitsie Tulloch pedig egyenesen borzasztó. Tom Wellingnek nem volt ilyen baltaarca, hanem olyan nyálas jókisfiús kezdetben, Henry Cavill meg nagyon férfias. Erica Durance ezerszer nőiesebb és szebb Bitsie-nél.

Érdekes módon én nagyon is látom a Cavill-Amy Adams és a Hoechlin-Tulloch közötti korkülönbséget (mások nem).

Amúgy szerintem már az egész Superman-legendára ráférne valami nagyon nagy ráncfelvarrás, mert már semmi újat nem tudnak mutatni, Kal-El túlságosan is istenszerű lény. Batmant és a Marvelnél Pókembert pláne jóval ügyesebben aknázzák ki. A képregényben behozták a kis Jont, akit nagyon megkedveltem, plusz Jor-Elt retconolták, aztán ennyi. Most már a füzeteket se veszem, mert minek.

Ela1010 - 2021. 02. 24. 19:51

En szemely szerint Tylert jo castingnak tartom, viszont Loist mar egyeltalan nem.
En varom a folytatast! Kar, hogy heti nezos.

FP Jones - 2021. 02. 24. 19:55

marha jó sorozat. miért lenne Hoechlin mellélövés?

winnie - 2021. 02. 24. 20:05

FP Jones: ha leírja bárki is saját nyűgét-baját, nem fogod azt mondani, hogy “ja, tényleg, jogos”:)

ez teljesen szubjektív – bármi random, széles körben elfogadott színész esetén van sok ember, akinek ő nem jön be egy szerepben. (természetesen olyan szerepekre gondolok általában, amiket korábban már eljátszott más, vagy egyszerűen csak adaptálták valahonnan, így van valami képünk róla). és azért hoechlin esetében nem elszigetelt véleményről van talán szó.

tippre amy adams és bitsie tulloch esetében is ez a helyzet.

Caligvla - 2021. 02. 24. 20:19

Nekem ezzel a sorozattal kapcsolatban a legnagyobb félelmem az volt, hogy human ír róla pilot kritikát. Ez sajnos bejött. A készítők szerencsére nagyobb tisztelettel nyúltak a témához, ezért pacsi nekik. Az, hogy az epizód végén nem két dühös tinédzser volt, hanem inkább az új helyzet elé közösen álló család, kifejezetten üdítő volt. A látványra sem lehet panasz. Csaknem hibátlan pilot. Tyler Hoechlin pont 2 cm-rel alacsonyabb Cavillnál. Tényleg ekkora probléma 2 cm? A Lois és Clark közötti korkülönbséget, legalábbis annak látszatát teljesen jól, a karakterhez híven rendezi a pilot.

FP Jones - 2021. 02. 24. 20:29

csak kérdeztem, miért lenne az Tyler. a pilot azért is volt jó, mert nem ugyanaz a csontlerágás, hanem tudtak újítani.

Ayrons - 2021. 02. 24. 20:38

Ha tartják ezt a szintet én maradok. Engem eddig meggyőztek, nagyon tetszett amit láttam. Ahogy már fentebb írták, tudtak újítani. A CW idei felhozatalából magasan a legminőségibb cucc.

Wittgen - 2021. 02. 24. 20:52

Ez a színész is úgy kigyúrta magánt, mint Cavill, vagy kamuizmok vannak a ruhába rejtve?

Quantumleap - 2021. 02. 24. 20:55

Kérdés: Ezt elkezdhetem nézni úgy, hogy a Supergirlből a piloton kívül semmit nem láttam?

wintender - 2021. 02. 24. 21:01

Még ugyan nem értem a Pilot végére, de az egész eddigi Arrowverse-es Tyler Hoechlin a Superman nálam nem bírja nem azt az érzést kelteni, hogy jaj mindjárt átváltozik vérfarkassá, ja nem. :D Persze lehet az én hibám is, hogy párhuzamosan nézem ezeket a sorikat a Teen Wolffal.
Pedig általában elég jól el tudok színészektől és a szerepeiktől következtetni, nála valahogy nem megy.

pinka - 2021. 02. 24. 21:04

Nekem se jött be olyan nagyon, egy kicsit csöpögősnek éreztem. Nem szeretném részletezni, de amikor a nyitó montázsjelenetben az emós kölyök kapcsán bedobták a social anxiety disorder (vagymiafranc) szakkifejezést spontán röhögőgörcsöm lett.

Imdapro - 2021. 02. 24. 21:10

Quantumleap: Eddig nem volt semmi utalás, szóval el :)

torjack - 2021. 02. 24. 21:15

“Kérdés: Ezt elkezdhetem nézni úgy, hogy a Supergirlből a piloton kívül semmit nem láttam?”

Ha azt nézem, hogy kezelték Szupit eddig a CW-nél, úgy jársz a legjobban, hogy semmit nem láttál belőle még.

Kriminálisan kezelték a karaktert, talán saját sorozatban helyreállítják. Pilot alapján van rá esély, meglepően jóra sikerült.

human - 2021. 02. 24. 21:19

Caligvla: még egy esélyes volt rá, de ő sem írt volna nagyon mást https://twitter.com/Necridus/status/1364482512316203011

John Doe - 2021. 02. 24. 21:40

“Ui: nekem Tyler Hoechlin sosem lesz igazi Superman, iszonyat rossz castingnak tartom, de ezzel főleg lehet, hogy egyedül vagyok.”

Ezzel nem vagy egyedül, nagyon nem…

Quantumleap - 2021. 02. 24. 21:45

torjack: Pedig arra is gondoltam, hogy előbb a Supergirlből megnézem azokat az epizódokat, ahol szerepel. Akkor ez pont hogy inkább ellenjavallott? :)

Natalia - 2021. 02. 24. 21:52

@FP Jones nem a ruhaja van kitomve a színesz anno a Bigger film miatt gyurta ki magat, de mindig is izmos volz es sportolt, szoval az izmai igaziak.

Szerintem Tyler Hoechlin jo valasztas volt, igen baba arca van, de ne feledjetek, o maskepp oregszik így gaz lenne, ha egy idosebb ferfit valasztottak volna. A magassagat meg azt gondolom tudnak korrigalni, de tok felesleges.

Abban egyetertek, hogy Bitsie tul oreg Tyler mellett, ugyan akkor az anyaszerepre meg kellett ez a korosztaly.

Valaki irta, hogy Cavill es Adams kozott is latszott a kor. Na Adamsnal pocsekabb Luist nem lattam.

FP Jones - 2021. 02. 24. 21:56

az hogy valaki nem tud egy 10 évvel ezelőtti vérfarkasos szereptől elvonatkoztatni, kb akkora röhej, mint aki Pattinsonnál sem tud egy szintén 10 éves vámpíros dologtól tovább látni…

FP Jones - 2021. 02. 24. 21:57

Natalia: szerintem nem nekem, Wittgennek akartad címezni, amit írtál.

Jesustomer - 2021. 02. 24. 22:00

Quantumleap: én mentettem, te inkább ne kövesd el.
A pilotról:
Ez nem volt rossz.
Meglepően jó lett, igaz, nagyon nem tud érdekelni a stróman szál, se a gyerekek szal igazából nem nekem készült el ez a sorozat de… basszus Tyler mint Superman tök jó, éles ellentéte a supergirl-ben szereplő gyenge supermannek.
A fényképezés már-már filmes, végre súlya van supermannek, normális repkedések voltak benne, ezt kB nem tudom elhinni, hogy ez a cw-n van.
Bakker, hihetetlen, hogy a cw ki tudott tolni magából egy ilyen minőséget.
Ezt várom a flash-ben is, annyira jó lenne ha változtatnunk ott is ebbe az irányba.

wintender - 2021. 02. 24. 22:41

Mint mondtam, nem 10 évvel ezelőtt néztem a Teen Wolfot, hanem most nézem, és nálam eddig összeolvadt a 2 karakter.

Viszont most végre volt időm befejezni a pilotot (maradék 40 perc), és azon vettem észre magam, hogy semmi vérfarkas nem volt :D, csak a jó kis sztori maga.

Tetszett nagyon, bár azt nem teljesen tudtam eldönteni, hogy megváltozott-e a Supergirlhöz képest az eredettörténet, vagy ott nem figyeltem jól, igaz nem is láttam az összes részt, lehet kimaradtak nekem történések.
Egyáltalán lesz köze a 2 (vagy 5 vagy kitudjahány) sorozatnak egymáshoz?

Spaceghost - 2021. 02. 24. 22:41

Érdekes mindenkinek más castinggal van baja. Nekem Tyler mindig is szimpatikus volt, így annyira nincs bajom vele. Viszont Lois érthetetlen. Alapvetően a stílusa bejön, de én ezt a nőt rondának látom… Egyelőre nem tudom eldönteni, hogy azért, hogy ne tűnjön úgy, hogy Clark kifogta a tökéletes külsejű nőt, vagy csak ő volt a legjobb választás.

Caligvla - 2021. 02. 24. 23:20

Spaceghost: Lois alapvetően évtizedekig nem a szépségével, hanem az eszével tűnt ki a képregényben is. Talán John Byrne Man of Steel sztorijában Clark még mondja is a szüleinek, hogy nem a külseje fogta meg, nem egy klasszikus szépség. Az, hogy Loisnak szépnek kell lennie, az viszonylag újkeletű “találmány”, és inkább a szélesebb nézőközönség igénye, elvárása ez. Margot Kidder sem volt egy szépség. Ez a Lois ebből a szempontból teljesen képregényhű.

torjack - 2021. 02. 24. 23:37

torjack: Pedig arra is gondoltam, hogy előbb a Supergirlből megnézem azokat az epizódokat, ahol szerepel. Akkor ez pont hogy inkább ellenjavallott? :)

Részemről igen. Lehúzták a karaktert azért, hogy szupergörl alkalmasabbnak tűnjön.

Nikki - 2021. 02. 25. 00:43

Szerettem, maradok egyenlőre. Hamar elrepült az 1 óra. A megvalósítás, effektek sokkal jobbak, ahogy előttem is említették, remélem ez marad is így, mint a színvonal, és akkor nem lesz gond. Jelenleg engem a nagyobb ellenség nem érdekel, inkább csak ők, a családjuk és Smallville közössége.
Tyler-t bírom, elég magas (de amúgy ne már…) és a szerepben is elég jónak találom. Meglátjuk mit villant a továbbiakban. A korkülönbség: sehol nem zavart, de amúgy fel is hívják rá a figyelmünket, Clark nem öregszik, ugyanúgy néz ki. De ez a nő, aki Lois-t játssza, hát… szokni kell, az biztos (hol van Erica Durance?! – ő a bezzeg nálam).
A gyerekek sem rosszak, de meglepő, hogy nem a szokásos CW-s eyecandy-k.

Conner Kent - 2021. 02. 25. 01:02

Sziasztok. Erre vártam a Smallville óta. Ahogy írta valaki, van súlya a dolgoknak. Supermanbol mindenevo vagyok, de a Supergirlnél nem a kara-ktereket lattam, hanem kb a színészeket, akik beoltoznek a szereploknek. A Lois es Clarkot is imádtam, a Smallvillet, mindeközben a Superman visszatérben is a megszeretett karakterek köszöntek vissza. A Supergirl cgi minősége pedig kb 90-es évek, ez az eros váltás, mozis fenykepezes jot tesz a Superman és Loisnak. Lehet az HBO beleszólása/pénze is benne van a dologban.
Ami nem tetszett, hogy megint Luthor a gonosz, és elvileg John Cryer az itteni Lex elvileg. Ami nem világos, ez most az a Föld amit Oliver csinált, es ami a krízis utan jott létre? (Persze tobb Luthor lehet a multiverzum miatt.)

Amúgy Dean Cain mar legalabb 10 éve mondogatja/kampányolt a neten, hogy ha lenne Lois&Clark 5.evad, ilyen Clark gyerekei irányba vinné a sztorit, mert arrol nem volt még sorozat.

Natália - 2021. 02. 25. 01:31

@FP Jones bocsi, tényleg. :D

Natália - 2021. 02. 25. 03:18

Nekem tetszett a sorozat, nem a szokványos felépítés, nagyjából lehet tudni mire számíthat majd a néző, de ugyanakkor, szerintem jó lett a casting, illetve nekem a tinik részével sem volt gondom, de egy sorozat úgy is az 5-ik részre kiforrja magát.

Bikuci - 2021. 02. 25. 08:00

A Human véleménye abból fakad, hogy nem a sorozat célcsoportja, ezért nem tudja átélni a sorozatban ábrázolt problémát. Véleménye azok számára lehet érdekes, akik vele megegyező célcsoportban vannak.
A sorozat képileg tök rendben van. Biztos megtalálja azokat, akiket ezek a problémák foglalkoztatnak (tini gyerekek nevelése). Superman feje fura, nem a megszokott jóképű arc. Én a magam részéről nem tudtam végig nézni.

kriol - 2021. 02. 25. 08:56

Elvileg ugyanaz az univerzum, a Föld 1-en vannak, ugyanúgy mint Supergirl, Flash, Black Lightning.
Ami nem világos, hogy ők most időszámításban előrébb vannak, mint a többiek? Mert ha jól emlékszem, akkor a Crisis-es crossover részekben már van egy babájuk, de azótan nem telt el tizen X év.

Conner Kent - 2021. 02. 25. 09:09

@kriol: A Krízis utáni Földön szerintem már tinédzser gyerekek “várták” őket.
Ami nem tiszta,hogy J’onn Loisék memóriáját is visszaállította? Mert akkor mindkét idővonalra kellene emlékezniük.
Az eskuvoi snittben legalább Karat mutathatták volna.

damien. - 2021. 02. 25. 09:14

Engem is megzavart, hogy már két 14 éves gyerekük van, miközben valamelyik crossover részben már van EGY babájuk, amikor az Argora költöznek asszem.
De aztán túltettem magam rajta, mondom majd úgyis megmagyarázzák később. Remélem.

De amúgy nagyon bejött ez a pilot, messze felülmúlta az eddigi Arrowverse sorozatok nyitányait, nekem.

tvolker4 - 2021. 02. 25. 11:04

Pont azért nincs értelme megnézni a Supergirl részeket, ahol Superman szerepel, mert ahogy már mások is említették, a krízis crossover után új, egyesített Föld keletkezett, eltérő történelemmel. Szóval most nulláról indulhattak ezzel a sorozattal.

Aki pedig látta a crossovert, de nem érti, hogy az 1 gyerekből hogyan lett ikrek, emlékezzen vissza, hogy (azt hiszem a) vége felé van egy párbeszéd Lois és Clark között, amikor Lois mondja neki, hogy a fiúk már várják haza, és Clark akkor csodálkozik rá (meg mi nézők is), hogy mégsem az az 1 gyerekük van, hanem a korábbi történettel ellentétben már 2.

Szóval szerintem a közös Földön játszódik a sorozat és a “jelen” időben, a többi sorozattal párhuzamosan, csak a krízis reboot miatt lehetőségük volt teljesen új történelmet írni hozzá, nem kellett a korábbi Supergirl eseményekhez ragaszkodni. Így simán megléphették azt is, hogy a fiúk korábban születtek meg és ennek köszönhető, hogy most tinédzserek.

Persze nem tényeket írok, de szerintem így áll össze a kép. Az pedig már részletkérdés, hogy Lois vagy Clark mennyire emlékszik a régi, krízis előtti életükre.

Arra mindenesetre kíváncsi leszek, hogy milyen lesz a folytatás, mennyire fog esni a minőség, mert ez a pilot CW szinten “túl jó” volt, és pesszimista vagyok a többi sorozatukat ismerve… de hátha rámcáfolnak, és hoznak hosszabb távon mondjuk egy Flash S01-02 szintet :)

winnie - 2021. 02. 25. 11:28

tvolker4: ráaádsul, ami talán még fontosabb, hogy a sorozat készítői nem azok, akik behozták superman figuráját a supergirlbe. ez mondhatni más karakter.

heidfeld - 2021. 02. 25. 15:34

Nagyon kellemesen meglepett a pilot.
Fényképezés effektek, Superman, és van súlya? Végre!
Történet is teljesen reális, Amerikai, aktualitás beütéssel.. Szóval, ez nagy lépés és kellett, ha nagyobb közönséget szeretnének.
Kérdés: Meddig tart a lendület, igényesség, már-már mozis látvány?
Hoechlin nagyon rendben van, pláne Welling-hez képest. Tulloch rossz casting. Gyenge színésznő, “darabosan” játszik, nem hiteles. Képességeket kapó gyerek is gyenge, Lana lánya jó.
8/10 járhat rá.
Évadonként 15-18 rész bőven elég lenne. 9-1-1-ek sem 22 részesek, és az országosokból többnek sem ártana követni őket.

Python - 2021. 02. 25. 18:55

CW -hez képest ez bizony nagyon is pozitív meglepetés! :) Maradok, pedig a CW sorozatok a maguk nagyon TV -s megvalósításukkal és a jóval fiatalabbaknak szóló történetvezetéseivel nem az én korosztályomat célozzák meg mint célközönséget. Egy 7,5/10 -et nálam lazán megért a pilot. És még egyszer leírom: Minden téren pozitív meglepetés a pilot alapján ez a CW sorozat. :)

miles teg - 2021. 02. 25. 19:11

Adok neki pár részt, de így ez nekem csak limonádé.

Superman eltúlzott karakter, súlytalanok a veszélyhelyzetek, főleg ugye, hogy most már pár családi emlék és a kriptonit problémát is megoldja.

És az anyagi problémák? Sírva könyörgök, ki az aki kapásból ne tudna mondani több lehetőséget, miképpen tudna pénzt szerezni – az elvei feladása nélkül.

Kaptunk egy Baby-Supermant is, és mellé egy rögtön egy gyenge pontot is a testvére személyében.

A sutyerák, múltat megemészteni képtelen tűzoltó karakter majdnem kiverte a biztosítékot. Mint ahogy a kezdő jelenetbe értelmetlenül bedobott tábornok is – melyik tábornok taxizik oda egy leolvadó erőműhöz? Út közben nem kapott infót, hogy a vejét odacsipogja időben? Meg, ismétlem, mi az ördögért kellett odamennie?

Több dolog nem tetszik, mint ami igen, nekem ez így 5/10 körül mozog.

optimus_prime - 2021. 02. 25. 23:38

NaGYON kellemesem meglepett ez a plot ,nem vártam sokat de rengeteget kaptam. NAgyon érett sötét hangvételű sztori ,számomra izgalmas szálak,világmegmentés meg család dráma van itt minden.A sorozat fényképezése is nagyon tetszik összességében egész jól szórakoztam.Ajánlós eddig xd

tvolker4 - 2021. 02. 26. 11:58

Oldalsávba mehetne majd a poszt? :)

wintender - 2021. 02. 26. 18:23

Ugyanezért kerestem most fel ezt a posztot, hogy ki lesz-e rakva oldalsávba :D

winnie - 2021. 02. 26. 19:55

mindent kirakok, de hetvegen szoktam frissiteni:)

hokuszpk - 2021. 02. 26. 22:11

@Quantumleap :

elkezdheted. a gyerekek korából itélve Supergirl után 14-16 -ban vagyunk.
** Ugye jólemléxem, a tavalyi Crisis után születtek ?

hokuszpk - 2021. 02. 26. 22:25

a latvanyvilag nagyon rendbenvan, ez remelhetoleg nemcsak a pilotban lesz igy.
A tobbit majd meglatjuk.

Zsuzsi - 2021. 02. 27. 21:50

Megnéztem,és tetszett. Csodálkoztam is. Mondjuk minden új kepregényes CW szériát bepróbálok, hátha. De már egyet sem nézek, így fogalmam sem volt, hogy az előzmények alapján van e értelme egy újba kezdeni. Mit tudnak még mutatni, mondani? Tyler mint apa? Superman mint apa? Öregecskedő és nem túl szexi feleséggel? Meg két tini gyerekkel? Olvastam ezt az írást, mondom, csak megnézem gyorsan.

Maradok is a második részre, kíváncsi vagyok, mi lesz ebből.

Engem Tyler nem zavar, van annyira jó, mint Brendon Ruth vagy Dean Cain. Nyilván Henry Cavill az Henry Cavill, de az újhullámos DC filmeket vele sem kedveltem. Túl sötét és értelmetlen volt a nagy része egy-két kivételtől eltekintve.

takingsider - 2021. 02. 28. 16:27

nyilvánvaló, hogy nem akartak olyan supermant és loist választani, akiket eddig láttunk, szóval mindkettő jó választásnak tűnik, a pilot teljesem rendben volt, az lesz érdekes, mennyire lesznek flashbackek, és arra építenek-e a narraívával, vagy tényleg meglpik azt, hogy túl vagyunk mindenen, amit eddig ismertünk – ha utóbbi, akkor lehet izgalmas, ha a visszaemlékezős, akkor abban benne van a tévút rendesen, ha meg a tiniknek készül, ami nem baj, persze, akkor amiatt fogom elengedni, de az még nem olyan nagy baaj

takingsider - 2021. 02. 28. 16:35

Azért az viszont kemény, hogy 2021 Supermanje (Hoechlin) szeptermber 11-én született egy Corona nevű városban.

wintender - 2021. 03. 01. 13:52

takingsider: Ebből lehetne valami konteót gyártani :D

winnie - 2021. 03. 03. 14:03

1×01: ez nagyon tetszett.

Jesustomer - 2021. 03. 03. 21:57

Baromi frissen nyúltak a témához szerintem.
Ezt most nagyon eltalálták +végre olyan a drámai rész ami nem egy “we are the flash” vagy Felicity kirohanásai, tök rendben van.
A harcjelenetek baromi jól vannak megcsinálva, hálisten felülmúlta a supergirlt és a titans-ben látottakat is.
A második részben már nem voltak olyan cikik a gyerekek sem, tényleg élvezhető, annak főképp aki kiábrándult a dráma-szuperhős sorozatokból.
Nem tudom, hogy mi történt a cw-nél de remélem így marad.

Ela1010 - 2021. 03. 04. 00:34

Masodik resz letudva. Siman nezheto volt ez is! Olyan mintha nem is sorozatot neznek, hanem filmet.
Az egyetlen ami nem tetszett, az Clark sapkaja volt. A színésznek egyáltalán nem allt jo, hajlektalan kinezete volt benne. De az a Superman beallas a harc elott. 👌👍

heidfeld - 2021. 03. 06. 08:45

2 vakcinával több drámát kaptunk. Tulloch eléggé kilóg. Kicsit zavaró a korkülönbség. Tábornoknak is járna egy statiszta, legalább sofőrnek..
Képi világ teljesen egy új kor a CW-nél. Több mindenben is igényes, tetszik. Halványabban a 8/10 rá, de továbbra is igen kellemes meglepetés, pozitív csalódás.
Valamit adni kell a népnek, országos szinten! Új megközelítéssel, igényesebben!
Látok, pár pozitív példát, így pislákol a remény.

Divide - 2021. 03. 06. 11:29

Meglehetősen kellemes agyradír, a Luthor-szál mondjuk nem tud érdekelni, de elég igényes a kivitelezés, szimpatikusak a szereplők, és még az sem zavar annyira, hogy Lois és Jonathan látványosan lejátssza a placcról Jordant és az ifjú Gajdos Tamást.

takingsider - 2021. 03. 11. 07:50

wintender – igaz, de nem állok meg itt, a szövegemet lefordíttatom a guglival és kommentelek majd a seriesfuggo.com-ra is
Divide – Gajdoson felröhögtem

JKJ - 2021. 03. 17. 10:44

Ezel az amerikai foci szállal kezdenek elveszíteni. Remélem nem erőltetik a továbbiakban…

Alexejevic - 2021. 03. 24. 06:24

Amennyire jó volt az első rész, annyira süllyed a minőség epizódról epizódra. Még mindig feleslegesnek érzem ezt a sorozatot. CW ide vagy oda, kezd nagyon unalmas lenni a szülőséggel való dráma, minden rész ugyanarra a problémára van felhúzva. Nekem eddig nem bejövős.

JKJ - 2021. 03. 24. 09:38

Az ötödik részt is megnéztem. Ez az irány nem nekem való. Majd az évad vége felé megnézem itt, hogy merre mentek el. Hátha javul. Addig is a maradóknak jó szórakozást!

Ela1010 - 2021. 03. 24. 21:39

5 resz utan is kb ugyan ott vagyunk mint az elso reszben. Minden resz szinte percre pontosan all egy kis csajozasbol, egy kis szakitasbol, egy kis drama amit apuka megold, egy kis dulakodas vmi super humen-nel, 5 perc nyomozasbol…
Most mar ott tartok, hogy 1 reszt kb 3 ora alatt nezek meg, mert kozben ezt is nezek, azt is nezek. Annyira nem kot le.
Meg azert maradok, de csak is Tyler Hoechlin miatt.

heidfeld - 2021. 03. 26. 16:22

Alaposan nyakon öntötték az epizódot drámázással. Kicsit csodálkoztam is a gyerekek kapcsán, mert ilyesmi, még 10 évvel ezelőtt is gáz jelenetnek számított..Pár érték akadna, Tyler egész jó, de…Ez 5/10.

Divide - 2021. 04. 01. 18:38

Hát az első két epizódot követően elég meredeken beleállt a földbe, sajnos.
Húsz éve volt divatban ez a családi nyünnyögésesdi, amire itt kihegyezik a dolgokat.
Kár.

Victoryus - 2021. 04. 05. 11:33

“vajon mit jelenthet, hogy az egyik mindig feketében, a másik mindig világos ruhában jár”
Sokmindent. Elsősorban a kontasztot ad (nem csak a nagy tetsvéré, hanem az apja kontrasztja is), és felvezeti, hogy melyik srácra kell figyelni a történet során.
Ezen felül az is kitűnik, hogy a nagy testvér az, aki a közelebb áll a “tökéletes Superman fiúhoz”. Egy ilyen tetsvér mellett pedig nehéz kitűnni. A kissrác viselkedése is abból ered, hogy valahogy észre vegyék, értékeljék.
Nem akar semleges/átlagos lenni a “kitűnő” mellett, ezért maradnak az alternatív utak számára.

Viszont marhára érdekes ahogy a sorozatban a fenti szerep váltakozik a költözés után, és eljön az a pillanat, amikor szerepet vált a két srác: a nagyobbnak nem sikerül beilleszkedni, a kisebbik viszont elkezd barátokra lelni.
Kíváncsi vagyok, milyen irányba viszik, a kéz srác mikor fordul egymás (vagy akár az apjuk) ellen, és ezt mi fogja kiváltani.

Számomra pont ezek a szálak miatt érdekes a film, és nem a 20. Superman vs Darkseid fonal miatt.
Aztán persze nem kizárt hogy off-olom, ha nagyon bugyuta irányba megy tovább, de a 3m részig rendben van a történet.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz