login |

Pilot: Superman & Lois

2021. 02. 24. 19:29 - Írta: human

98 hozzászólás | kategória: 2020/21, kritika, pilot-mustra,

& The kids, mert tinidráma is kell a CW (nálunk HBO GO-n elérhető) új sorozatába, amiben Superman és Lois a főszereplő. Azért ez nem egy Smallville, nem a kriptoni első lépéseiről szól, hanem más problémákról. És jobb is annál, de azért ez nem olyan magas léc. Oké, jöhetnek a kövek.

Nyilván a világ is sokat változott a Tom Wellinges széria óta, kaptunk új mozis Supermaneket is, legutóbb egy darkos változatot a Man of Steellel. Ezzel kell szembemennie a Superman & Lois-nak, ami bár sötét kicsit, de mégis reménytelibb, hősiesebb, ha lehet ezt mondani rá.

A történet onnan veszi fel a fonalat, hogy Clark már rég elmondta Lois-nak a “dolgokat”, összeházasodtak, két tini gyermekük van, és Metropolis-ban élnek, ahol egy nagy befektető épp leépíti a Daily Planetet. Mindeközben a srácokkal is gond van, és minden arra mutat, hogy vissza kéne költözni Smallville-be, amit Martha Kent sajnálatos halála el is indít.

Avagy jöhet az új környezetbe való beilleszkedés, helyi problémák, mert valami befektető ott is machinál, tinidráma, és mellette még egy nagyobb ellenfél is, aki tudja, kicsoda Superman – ez utóbbi szál volt a legelnagyoltabb egyelőre. Gondolom a vegeredmény pedig tele van ismertebb nevekkel és utalásokkal a képregényeket és az eddigi sorozatokat ismerőknek.

A Superman & Lois nem mellesleg készítésileg is sokat merít a Man of Steelből, na meg… az Interstellarból? Legalábbis ez az előbbi képkocka a zenével mintha onnan jött volna, ne sírj Matthew! Nyilván jóktól nyúlni nem probléma.

Ellenben amit kaptunk, az jóval a megszokott CW-minőség felett van, a pilot legalábbis biztosan. Vagyis inkább úgy mondom, hogy a nevetséges VFX-es DC-képregénysorozataik fölött, mert azért van pár szebben fényképezett darab a csatornán. De persze simán lehet, hogy csak a pilotnál dobtak be mindent, a folytatásban meg jön az álldogálós megbeszélgetés.

Igazából nem látom bele, hogy miért maradnék a sorozattal. Ezt főleg az mondatja velem, hogy a gyerekek szála egyszerűen teljesen hidegen hagyott (vajon mit jelenthet, hogy az egyik mindig feketében, a másik mindig világos ruhában jár…). Nem azt mondom, hogy rossz lett, de a Supermanes világmegmentések mellett ellensúlynak az új iskolába járó fiúk kalandjai nem tűnnek olyan izgalmasnak.

Tudom, ez adja a drámát, a család vs. a nagy kötelesség, erre húzták fel ránézésre a sorozatot, de mégis csak egynek tűnik a “munka vagy család”-egyensúlyozós drámák sorából. Csak a munka itt konkrétan a világ megmentése. Nekem az, hogy Superman családjáról van szó, nem dob sokat, inkább egy mélyebbre néző írás érdekes egy ilyen témában. De lehet valakinek pont ez a plusz kellett.

Mindez oda vezet, hogy oké, a pilotra lehetne adni 7/10-et, és igyekeztem lefesteni, hogy milyen lett, de nem az én sorozatom lesz.

Ui: nekem Tyler Hoechlin sosem lesz igazi Superman, iszonyat rossz castingnak tartom, de ezzel főleg lehet, hogy egyedül vagyok.

98 hozzászólás Ne habozz!

ibenny - 2021. 02. 24. 19:41

Ahogy az előbb még egy korábbi hír alá írtam, nekem meglepően iszonyúan tetszett, minden félelmem ellenére, 10/10-es, akár már most jöhetne az egész évad, szuper volt.

Kati néni - 2021. 02. 24. 19:48

Nem vagy egyedül vele, Hoechlin viszonylag kicsi termetű a szerepre, annyira nem is rokonszenves, Bitsie Tulloch pedig egyenesen borzasztó. Tom Wellingnek nem volt ilyen baltaarca, hanem olyan nyálas jókisfiús kezdetben, Henry Cavill meg nagyon férfias. Erica Durance ezerszer nőiesebb és szebb Bitsie-nél.

Érdekes módon én nagyon is látom a Cavill-Amy Adams és a Hoechlin-Tulloch közötti korkülönbséget (mások nem).

Amúgy szerintem már az egész Superman-legendára ráférne valami nagyon nagy ráncfelvarrás, mert már semmi újat nem tudnak mutatni, Kal-El túlságosan is istenszerű lény. Batmant és a Marvelnél Pókembert pláne jóval ügyesebben aknázzák ki. A képregényben behozták a kis Jont, akit nagyon megkedveltem, plusz Jor-Elt retconolták, aztán ennyi. Most már a füzeteket se veszem, mert minek.

Ela1010 - 2021. 02. 24. 19:51

En szemely szerint Tylert jo castingnak tartom, viszont Loist mar egyeltalan nem.
En varom a folytatast! Kar, hogy heti nezos.

FP Jones - 2021. 02. 24. 19:55

marha jó sorozat. miért lenne Hoechlin mellélövés?

winnie - 2021. 02. 24. 20:05

FP Jones: ha leírja bárki is saját nyűgét-baját, nem fogod azt mondani, hogy “ja, tényleg, jogos”:)

ez teljesen szubjektív – bármi random, széles körben elfogadott színész esetén van sok ember, akinek ő nem jön be egy szerepben. (természetesen olyan szerepekre gondolok általában, amiket korábban már eljátszott más, vagy egyszerűen csak adaptálták valahonnan, így van valami képünk róla). és azért hoechlin esetében nem elszigetelt véleményről van talán szó.

tippre amy adams és bitsie tulloch esetében is ez a helyzet.

Caligvla - 2021. 02. 24. 20:19

Nekem ezzel a sorozattal kapcsolatban a legnagyobb félelmem az volt, hogy human ír róla pilot kritikát. Ez sajnos bejött. A készítők szerencsére nagyobb tisztelettel nyúltak a témához, ezért pacsi nekik. Az, hogy az epizód végén nem két dühös tinédzser volt, hanem inkább az új helyzet elé közösen álló család, kifejezetten üdítő volt. A látványra sem lehet panasz. Csaknem hibátlan pilot. Tyler Hoechlin pont 2 cm-rel alacsonyabb Cavillnál. Tényleg ekkora probléma 2 cm? A Lois és Clark közötti korkülönbséget, legalábbis annak látszatát teljesen jól, a karakterhez híven rendezi a pilot.

FP Jones - 2021. 02. 24. 20:29

csak kérdeztem, miért lenne az Tyler. a pilot azért is volt jó, mert nem ugyanaz a csontlerágás, hanem tudtak újítani.

Ayrons - 2021. 02. 24. 20:38

Ha tartják ezt a szintet én maradok. Engem eddig meggyőztek, nagyon tetszett amit láttam. Ahogy már fentebb írták, tudtak újítani. A CW idei felhozatalából magasan a legminőségibb cucc.

Wittgen - 2021. 02. 24. 20:52

Ez a színész is úgy kigyúrta magánt, mint Cavill, vagy kamuizmok vannak a ruhába rejtve?

Quantumleap - 2021. 02. 24. 20:55

Kérdés: Ezt elkezdhetem nézni úgy, hogy a Supergirlből a piloton kívül semmit nem láttam?

wintender - 2021. 02. 24. 21:01

Még ugyan nem értem a Pilot végére, de az egész eddigi Arrowverse-es Tyler Hoechlin a Superman nálam nem bírja nem azt az érzést kelteni, hogy jaj mindjárt átváltozik vérfarkassá, ja nem. :D Persze lehet az én hibám is, hogy párhuzamosan nézem ezeket a sorikat a Teen Wolffal.
Pedig általában elég jól el tudok színészektől és a szerepeiktől következtetni, nála valahogy nem megy.

pinka - 2021. 02. 24. 21:04

Nekem se jött be olyan nagyon, egy kicsit csöpögősnek éreztem. Nem szeretném részletezni, de amikor a nyitó montázsjelenetben az emós kölyök kapcsán bedobták a social anxiety disorder (vagymiafranc) szakkifejezést spontán röhögőgörcsöm lett.

Imdapro - 2021. 02. 24. 21:10

Quantumleap: Eddig nem volt semmi utalás, szóval el :)

torjack - 2021. 02. 24. 21:15

“Kérdés: Ezt elkezdhetem nézni úgy, hogy a Supergirlből a piloton kívül semmit nem láttam?”

Ha azt nézem, hogy kezelték Szupit eddig a CW-nél, úgy jársz a legjobban, hogy semmit nem láttál belőle még.

Kriminálisan kezelték a karaktert, talán saját sorozatban helyreállítják. Pilot alapján van rá esély, meglepően jóra sikerült.

human - 2021. 02. 24. 21:19

Caligvla: még egy esélyes volt rá, de ő sem írt volna nagyon mást https://twitter.com/Necridus/status/1364482512316203011

John Doe - 2021. 02. 24. 21:40

“Ui: nekem Tyler Hoechlin sosem lesz igazi Superman, iszonyat rossz castingnak tartom, de ezzel főleg lehet, hogy egyedül vagyok.”

Ezzel nem vagy egyedül, nagyon nem…

Quantumleap - 2021. 02. 24. 21:45

torjack: Pedig arra is gondoltam, hogy előbb a Supergirlből megnézem azokat az epizódokat, ahol szerepel. Akkor ez pont hogy inkább ellenjavallott? :)

Natalia - 2021. 02. 24. 21:52

@FP Jones nem a ruhaja van kitomve a színesz anno a Bigger film miatt gyurta ki magat, de mindig is izmos volz es sportolt, szoval az izmai igaziak.

Szerintem Tyler Hoechlin jo valasztas volt, igen baba arca van, de ne feledjetek, o maskepp oregszik így gaz lenne, ha egy idosebb ferfit valasztottak volna. A magassagat meg azt gondolom tudnak korrigalni, de tok felesleges.

Abban egyetertek, hogy Bitsie tul oreg Tyler mellett, ugyan akkor az anyaszerepre meg kellett ez a korosztaly.

Valaki irta, hogy Cavill es Adams kozott is latszott a kor. Na Adamsnal pocsekabb Luist nem lattam.

FP Jones - 2021. 02. 24. 21:56

az hogy valaki nem tud egy 10 évvel ezelőtti vérfarkasos szereptől elvonatkoztatni, kb akkora röhej, mint aki Pattinsonnál sem tud egy szintén 10 éves vámpíros dologtól tovább látni…

FP Jones - 2021. 02. 24. 21:57

Natalia: szerintem nem nekem, Wittgennek akartad címezni, amit írtál.

Jesustomer - 2021. 02. 24. 22:00

Quantumleap: én mentettem, te inkább ne kövesd el.
A pilotról:
Ez nem volt rossz.
Meglepően jó lett, igaz, nagyon nem tud érdekelni a stróman szál, se a gyerekek szal igazából nem nekem készült el ez a sorozat de… basszus Tyler mint Superman tök jó, éles ellentéte a supergirl-ben szereplő gyenge supermannek.
A fényképezés már-már filmes, végre súlya van supermannek, normális repkedések voltak benne, ezt kB nem tudom elhinni, hogy ez a cw-n van.
Bakker, hihetetlen, hogy a cw ki tudott tolni magából egy ilyen minőséget.
Ezt várom a flash-ben is, annyira jó lenne ha változtatnunk ott is ebbe az irányba.

wintender - 2021. 02. 24. 22:41

Mint mondtam, nem 10 évvel ezelőtt néztem a Teen Wolfot, hanem most nézem, és nálam eddig összeolvadt a 2 karakter.

Viszont most végre volt időm befejezni a pilotot (maradék 40 perc), és azon vettem észre magam, hogy semmi vérfarkas nem volt :D, csak a jó kis sztori maga.

Tetszett nagyon, bár azt nem teljesen tudtam eldönteni, hogy megváltozott-e a Supergirlhöz képest az eredettörténet, vagy ott nem figyeltem jól, igaz nem is láttam az összes részt, lehet kimaradtak nekem történések.
Egyáltalán lesz köze a 2 (vagy 5 vagy kitudjahány) sorozatnak egymáshoz?

Spaceghost - 2021. 02. 24. 22:41

Érdekes mindenkinek más castinggal van baja. Nekem Tyler mindig is szimpatikus volt, így annyira nincs bajom vele. Viszont Lois érthetetlen. Alapvetően a stílusa bejön, de én ezt a nőt rondának látom… Egyelőre nem tudom eldönteni, hogy azért, hogy ne tűnjön úgy, hogy Clark kifogta a tökéletes külsejű nőt, vagy csak ő volt a legjobb választás.

Caligvla - 2021. 02. 24. 23:20

Spaceghost: Lois alapvetően évtizedekig nem a szépségével, hanem az eszével tűnt ki a képregényben is. Talán John Byrne Man of Steel sztorijában Clark még mondja is a szüleinek, hogy nem a külseje fogta meg, nem egy klasszikus szépség. Az, hogy Loisnak szépnek kell lennie, az viszonylag újkeletű “találmány”, és inkább a szélesebb nézőközönség igénye, elvárása ez. Margot Kidder sem volt egy szépség. Ez a Lois ebből a szempontból teljesen képregényhű.

torjack - 2021. 02. 24. 23:37

torjack: Pedig arra is gondoltam, hogy előbb a Supergirlből megnézem azokat az epizódokat, ahol szerepel. Akkor ez pont hogy inkább ellenjavallott? :)

Részemről igen. Lehúzták a karaktert azért, hogy szupergörl alkalmasabbnak tűnjön.

Nikki - 2021. 02. 25. 00:43

Szerettem, maradok egyenlőre. Hamar elrepült az 1 óra. A megvalósítás, effektek sokkal jobbak, ahogy előttem is említették, remélem ez marad is így, mint a színvonal, és akkor nem lesz gond. Jelenleg engem a nagyobb ellenség nem érdekel, inkább csak ők, a családjuk és Smallville közössége.
Tyler-t bírom, elég magas (de amúgy ne már…) és a szerepben is elég jónak találom. Meglátjuk mit villant a továbbiakban. A korkülönbség: sehol nem zavart, de amúgy fel is hívják rá a figyelmünket, Clark nem öregszik, ugyanúgy néz ki. De ez a nő, aki Lois-t játssza, hát… szokni kell, az biztos (hol van Erica Durance?! – ő a bezzeg nálam).
A gyerekek sem rosszak, de meglepő, hogy nem a szokásos CW-s eyecandy-k.

Conner Kent - 2021. 02. 25. 01:02

Sziasztok. Erre vártam a Smallville óta. Ahogy írta valaki, van súlya a dolgoknak. Supermanbol mindenevo vagyok, de a Supergirlnél nem a kara-ktereket lattam, hanem kb a színészeket, akik beoltoznek a szereploknek. A Lois es Clarkot is imádtam, a Smallvillet, mindeközben a Superman visszatérben is a megszeretett karakterek köszöntek vissza. A Supergirl cgi minősége pedig kb 90-es évek, ez az eros váltás, mozis fenykepezes jot tesz a Superman és Loisnak. Lehet az HBO beleszólása/pénze is benne van a dologban.
Ami nem tetszett, hogy megint Luthor a gonosz, és elvileg John Cryer az itteni Lex elvileg. Ami nem világos, ez most az a Föld amit Oliver csinált, es ami a krízis utan jott létre? (Persze tobb Luthor lehet a multiverzum miatt.)

Amúgy Dean Cain mar legalabb 10 éve mondogatja/kampányolt a neten, hogy ha lenne Lois&Clark 5.evad, ilyen Clark gyerekei irányba vinné a sztorit, mert arrol nem volt még sorozat.

Natália - 2021. 02. 25. 01:31

@FP Jones bocsi, tényleg. :D

Natália - 2021. 02. 25. 03:18

Nekem tetszett a sorozat, nem a szokványos felépítés, nagyjából lehet tudni mire számíthat majd a néző, de ugyanakkor, szerintem jó lett a casting, illetve nekem a tinik részével sem volt gondom, de egy sorozat úgy is az 5-ik részre kiforrja magát.

Bikuci - 2021. 02. 25. 08:00

A Human véleménye abból fakad, hogy nem a sorozat célcsoportja, ezért nem tudja átélni a sorozatban ábrázolt problémát. Véleménye azok számára lehet érdekes, akik vele megegyező célcsoportban vannak.
A sorozat képileg tök rendben van. Biztos megtalálja azokat, akiket ezek a problémák foglalkoztatnak (tini gyerekek nevelése). Superman feje fura, nem a megszokott jóképű arc. Én a magam részéről nem tudtam végig nézni.

kriol - 2021. 02. 25. 08:56

Elvileg ugyanaz az univerzum, a Föld 1-en vannak, ugyanúgy mint Supergirl, Flash, Black Lightning.
Ami nem világos, hogy ők most időszámításban előrébb vannak, mint a többiek? Mert ha jól emlékszem, akkor a Crisis-es crossover részekben már van egy babájuk, de azótan nem telt el tizen X év.

Conner Kent - 2021. 02. 25. 09:09

@kriol: A Krízis utáni Földön szerintem már tinédzser gyerekek “várták” őket.
Ami nem tiszta,hogy J’onn Loisék memóriáját is visszaállította? Mert akkor mindkét idővonalra kellene emlékezniük.
Az eskuvoi snittben legalább Karat mutathatták volna.

damien. - 2021. 02. 25. 09:14

Engem is megzavart, hogy már két 14 éves gyerekük van, miközben valamelyik crossover részben már van EGY babájuk, amikor az Argora költöznek asszem.
De aztán túltettem magam rajta, mondom majd úgyis megmagyarázzák később. Remélem.

De amúgy nagyon bejött ez a pilot, messze felülmúlta az eddigi Arrowverse sorozatok nyitányait, nekem.

tvolker4 - 2021. 02. 25. 11:04

Pont azért nincs értelme megnézni a Supergirl részeket, ahol Superman szerepel, mert ahogy már mások is említették, a krízis crossover után új, egyesített Föld keletkezett, eltérő történelemmel. Szóval most nulláról indulhattak ezzel a sorozattal.

Aki pedig látta a crossovert, de nem érti, hogy az 1 gyerekből hogyan lett ikrek, emlékezzen vissza, hogy (azt hiszem a) vége felé van egy párbeszéd Lois és Clark között, amikor Lois mondja neki, hogy a fiúk már várják haza, és Clark akkor csodálkozik rá (meg mi nézők is), hogy mégsem az az 1 gyerekük van, hanem a korábbi történettel ellentétben már 2.

Szóval szerintem a közös Földön játszódik a sorozat és a “jelen” időben, a többi sorozattal párhuzamosan, csak a krízis reboot miatt lehetőségük volt teljesen új történelmet írni hozzá, nem kellett a korábbi Supergirl eseményekhez ragaszkodni. Így simán megléphették azt is, hogy a fiúk korábban születtek meg és ennek köszönhető, hogy most tinédzserek.

Persze nem tényeket írok, de szerintem így áll össze a kép. Az pedig már részletkérdés, hogy Lois vagy Clark mennyire emlékszik a régi, krízis előtti életükre.

Arra mindenesetre kíváncsi leszek, hogy milyen lesz a folytatás, mennyire fog esni a minőség, mert ez a pilot CW szinten “túl jó” volt, és pesszimista vagyok a többi sorozatukat ismerve… de hátha rámcáfolnak, és hoznak hosszabb távon mondjuk egy Flash S01-02 szintet :)

winnie - 2021. 02. 25. 11:28

tvolker4: ráaádsul, ami talán még fontosabb, hogy a sorozat készítői nem azok, akik behozták superman figuráját a supergirlbe. ez mondhatni más karakter.

heidfeld - 2021. 02. 25. 15:34

Nagyon kellemesen meglepett a pilot.
Fényképezés effektek, Superman, és van súlya? Végre!
Történet is teljesen reális, Amerikai, aktualitás beütéssel.. Szóval, ez nagy lépés és kellett, ha nagyobb közönséget szeretnének.
Kérdés: Meddig tart a lendület, igényesség, már-már mozis látvány?
Hoechlin nagyon rendben van, pláne Welling-hez képest. Tulloch rossz casting. Gyenge színésznő, “darabosan” játszik, nem hiteles. Képességeket kapó gyerek is gyenge, Lana lánya jó.
8/10 járhat rá.
Évadonként 15-18 rész bőven elég lenne. 9-1-1-ek sem 22 részesek, és az országosokból többnek sem ártana követni őket.

Python - 2021. 02. 25. 18:55

CW -hez képest ez bizony nagyon is pozitív meglepetés! :) Maradok, pedig a CW sorozatok a maguk nagyon TV -s megvalósításukkal és a jóval fiatalabbaknak szóló történetvezetéseivel nem az én korosztályomat célozzák meg mint célközönséget. Egy 7,5/10 -et nálam lazán megért a pilot. És még egyszer leírom: Minden téren pozitív meglepetés a pilot alapján ez a CW sorozat. :)

miles teg - 2021. 02. 25. 19:11

Adok neki pár részt, de így ez nekem csak limonádé.

Superman eltúlzott karakter, súlytalanok a veszélyhelyzetek, főleg ugye, hogy most már pár családi emlék és a kriptonit problémát is megoldja.

És az anyagi problémák? Sírva könyörgök, ki az aki kapásból ne tudna mondani több lehetőséget, miképpen tudna pénzt szerezni – az elvei feladása nélkül.

Kaptunk egy Baby-Supermant is, és mellé egy rögtön egy gyenge pontot is a testvére személyében.

A sutyerák, múltat megemészteni képtelen tűzoltó karakter majdnem kiverte a biztosítékot. Mint ahogy a kezdő jelenetbe értelmetlenül bedobott tábornok is – melyik tábornok taxizik oda egy leolvadó erőműhöz? Út közben nem kapott infót, hogy a vejét odacsipogja időben? Meg, ismétlem, mi az ördögért kellett odamennie?

Több dolog nem tetszik, mint ami igen, nekem ez így 5/10 körül mozog.

optimus_prime - 2021. 02. 25. 23:38

NaGYON kellemesem meglepett ez a plot ,nem vártam sokat de rengeteget kaptam. NAgyon érett sötét hangvételű sztori ,számomra izgalmas szálak,világmegmentés meg család dráma van itt minden.A sorozat fényképezése is nagyon tetszik összességében egész jól szórakoztam.Ajánlós eddig xd

tvolker4 - 2021. 02. 26. 11:58

Oldalsávba mehetne majd a poszt? :)

wintender - 2021. 02. 26. 18:23

Ugyanezért kerestem most fel ezt a posztot, hogy ki lesz-e rakva oldalsávba :D

winnie - 2021. 02. 26. 19:55

mindent kirakok, de hetvegen szoktam frissiteni:)

hokuszpk - 2021. 02. 26. 22:11

@Quantumleap :

elkezdheted. a gyerekek korából itélve Supergirl után 14-16 -ban vagyunk.
** Ugye jólemléxem, a tavalyi Crisis után születtek ?

hokuszpk - 2021. 02. 26. 22:25

a latvanyvilag nagyon rendbenvan, ez remelhetoleg nemcsak a pilotban lesz igy.
A tobbit majd meglatjuk.

Zsuzsi - 2021. 02. 27. 21:50

Megnéztem,és tetszett. Csodálkoztam is. Mondjuk minden új kepregényes CW szériát bepróbálok, hátha. De már egyet sem nézek, így fogalmam sem volt, hogy az előzmények alapján van e értelme egy újba kezdeni. Mit tudnak még mutatni, mondani? Tyler mint apa? Superman mint apa? Öregecskedő és nem túl szexi feleséggel? Meg két tini gyerekkel? Olvastam ezt az írást, mondom, csak megnézem gyorsan.

Maradok is a második részre, kíváncsi vagyok, mi lesz ebből.

Engem Tyler nem zavar, van annyira jó, mint Brendon Ruth vagy Dean Cain. Nyilván Henry Cavill az Henry Cavill, de az újhullámos DC filmeket vele sem kedveltem. Túl sötét és értelmetlen volt a nagy része egy-két kivételtől eltekintve.

takingsider - 2021. 02. 28. 16:27

nyilvánvaló, hogy nem akartak olyan supermant és loist választani, akiket eddig láttunk, szóval mindkettő jó választásnak tűnik, a pilot teljesem rendben volt, az lesz érdekes, mennyire lesznek flashbackek, és arra építenek-e a narraívával, vagy tényleg meglpik azt, hogy túl vagyunk mindenen, amit eddig ismertünk – ha utóbbi, akkor lehet izgalmas, ha a visszaemlékezős, akkor abban benne van a tévút rendesen, ha meg a tiniknek készül, ami nem baj, persze, akkor amiatt fogom elengedni, de az még nem olyan nagy baaj

takingsider - 2021. 02. 28. 16:35

Azért az viszont kemény, hogy 2021 Supermanje (Hoechlin) szeptermber 11-én született egy Corona nevű városban.

wintender - 2021. 03. 01. 13:52

takingsider: Ebből lehetne valami konteót gyártani :D

winnie - 2021. 03. 03. 14:03

1×01: ez nagyon tetszett.

Jesustomer - 2021. 03. 03. 21:57

Baromi frissen nyúltak a témához szerintem.
Ezt most nagyon eltalálták +végre olyan a drámai rész ami nem egy “we are the flash” vagy Felicity kirohanásai, tök rendben van.
A harcjelenetek baromi jól vannak megcsinálva, hálisten felülmúlta a supergirlt és a titans-ben látottakat is.
A második részben már nem voltak olyan cikik a gyerekek sem, tényleg élvezhető, annak főképp aki kiábrándult a dráma-szuperhős sorozatokból.
Nem tudom, hogy mi történt a cw-nél de remélem így marad.

Ela1010 - 2021. 03. 04. 00:34

Masodik resz letudva. Siman nezheto volt ez is! Olyan mintha nem is sorozatot neznek, hanem filmet.
Az egyetlen ami nem tetszett, az Clark sapkaja volt. A színésznek egyáltalán nem allt jo, hajlektalan kinezete volt benne. De az a Superman beallas a harc elott. 👌👍

heidfeld - 2021. 03. 06. 08:45

2 vakcinával több drámát kaptunk. Tulloch eléggé kilóg. Kicsit zavaró a korkülönbség. Tábornoknak is járna egy statiszta, legalább sofőrnek..
Képi világ teljesen egy új kor a CW-nél. Több mindenben is igényes, tetszik. Halványabban a 8/10 rá, de továbbra is igen kellemes meglepetés, pozitív csalódás.
Valamit adni kell a népnek, országos szinten! Új megközelítéssel, igényesebben!
Látok, pár pozitív példát, így pislákol a remény.

Divide - 2021. 03. 06. 11:29

Meglehetősen kellemes agyradír, a Luthor-szál mondjuk nem tud érdekelni, de elég igényes a kivitelezés, szimpatikusak a szereplők, és még az sem zavar annyira, hogy Lois és Jonathan látványosan lejátssza a placcról Jordant és az ifjú Gajdos Tamást.

takingsider - 2021. 03. 11. 07:50

wintender – igaz, de nem állok meg itt, a szövegemet lefordíttatom a guglival és kommentelek majd a seriesfuggo.com-ra is
Divide – Gajdoson felröhögtem

JKJ - 2021. 03. 17. 10:44

Ezel az amerikai foci szállal kezdenek elveszíteni. Remélem nem erőltetik a továbbiakban…

Alexejevic - 2021. 03. 24. 06:24

Amennyire jó volt az első rész, annyira süllyed a minőség epizódról epizódra. Még mindig feleslegesnek érzem ezt a sorozatot. CW ide vagy oda, kezd nagyon unalmas lenni a szülőséggel való dráma, minden rész ugyanarra a problémára van felhúzva. Nekem eddig nem bejövős.

JKJ - 2021. 03. 24. 09:38

Az ötödik részt is megnéztem. Ez az irány nem nekem való. Majd az évad vége felé megnézem itt, hogy merre mentek el. Hátha javul. Addig is a maradóknak jó szórakozást!

Ela1010 - 2021. 03. 24. 21:39

5 resz utan is kb ugyan ott vagyunk mint az elso reszben. Minden resz szinte percre pontosan all egy kis csajozasbol, egy kis szakitasbol, egy kis drama amit apuka megold, egy kis dulakodas vmi super humen-nel, 5 perc nyomozasbol…
Most mar ott tartok, hogy 1 reszt kb 3 ora alatt nezek meg, mert kozben ezt is nezek, azt is nezek. Annyira nem kot le.
Meg azert maradok, de csak is Tyler Hoechlin miatt.

heidfeld - 2021. 03. 26. 16:22

Alaposan nyakon öntötték az epizódot drámázással. Kicsit csodálkoztam is a gyerekek kapcsán, mert ilyesmi, még 10 évvel ezelőtt is gáz jelenetnek számított..Pár érték akadna, Tyler egész jó, de…Ez 5/10.

Divide - 2021. 04. 01. 18:38

Hát az első két epizódot követően elég meredeken beleállt a földbe, sajnos.
Húsz éve volt divatban ez a családi nyünnyögésesdi, amire itt kihegyezik a dolgokat.
Kár.

Victoryus - 2021. 04. 05. 11:33

“vajon mit jelenthet, hogy az egyik mindig feketében, a másik mindig világos ruhában jár”
Sokmindent. Elsősorban a kontasztot ad (nem csak a nagy tetsvéré, hanem az apja kontrasztja is), és felvezeti, hogy melyik srácra kell figyelni a történet során.
Ezen felül az is kitűnik, hogy a nagy testvér az, aki a közelebb áll a “tökéletes Superman fiúhoz”. Egy ilyen tetsvér mellett pedig nehéz kitűnni. A kissrác viselkedése is abból ered, hogy valahogy észre vegyék, értékeljék.
Nem akar semleges/átlagos lenni a “kitűnő” mellett, ezért maradnak az alternatív utak számára.

Viszont marhára érdekes ahogy a sorozatban a fenti szerep váltakozik a költözés után, és eljön az a pillanat, amikor szerepet vált a két srác: a nagyobbnak nem sikerül beilleszkedni, a kisebbik viszont elkezd barátokra lelni.
Kíváncsi vagyok, milyen irányba viszik, a kéz srác mikor fordul egymás (vagy akár az apjuk) ellen, és ezt mi fogja kiváltani.

Számomra pont ezek a szálak miatt érdekes a film, és nem a 20. Superman vs Darkseid fonal miatt.
Aztán persze nem kizárt hogy off-olom, ha nagyon bugyuta irányba megy tovább, de a 3m részig rendben van a történet.

Steelwolf88 - 2021. 05. 23. 21:56

Remek résszel tért vissza a sorozat! Ennyi 😀

Caligvla - 2021. 05. 26. 10:21

A hetedik rész nagy csavarja miatt Superman rajongóknak kötelező! Nem akarok spoilerezni, de Stranger valódi személyazonossága széles mosolyt csalt az arcomra.

_Peter - 2021. 05. 26. 14:52

CW miatt féltem, egyelőre mégis jó! CW miatt félek, hogy meddig. A filmeket annyira elrontották, hogy már ennyi is elég egy jó Superman tartalomhoz. A családi dráma valószínűleg azért is kell, nehogy a srác rossz útra tévedjen a képességeivel. Szerintem jó pont, hogy legalább nem húzzák sokáig. Egyik részben titkolózás, másik részben már meg is beszélik. Mesterséges ellentétek helyett inkább a történettel haladnak előre.

kimista - 2021. 05. 26. 19:30

Na, ez az első hosszászólásom itt Sj-n.
most daráltam le az első 6 részt, eddig úgy voltam h lehúznak egy újabb bőrt, tipikus cw sori, tanulva h flasht is elbszták pár évad után, arrowot is, gondoltam oke hagyjuk. na de hát amikor Tab-ot védi, na ott azt montam: a színész felnőtt Cavill-hoz. Durva. Pedig rühelltem a supergirlben is, meg mindenhol ahol csak feltűnt. Mondjuk lois továbbra is egy Iris, amit kb mindenki kitörölne a sorozatból. Na de ez a superman, ahogy visszafogja magát, hátborzongatóan jó.

DarkEagle - 2021. 05. 28. 14:13

kimista: Ne viccelj már. Lois és Iris ég és föld. Iris csak szeretne negyed olyan jó lenni mint Lois. Bitsie remekül hozza a képregényes Lois manírjait és azért ő nem csak egy laptoppal ül egész nap ha véletlen 7 év alatt kap egy riporteri jelenetet mint Iris hanem konkrétan megy és nyomoz mint egy igazi nyomozó riporter és ugye közben a családot is fenntartja. Egyébként a többség nagyon is szereti őt. Lois sokkal kedvelhetőbb meg ő legalább nem mond olyan baromságokat hogy beszélgetéssel győzzük le a gonoszt meg hogy “Mi vagyunk Superman” :D

Lois és Clark kapcsolata azért olyan jó már 80+ éve mert mindig is egyenlő félként kezelték egymást. Lois tudja hogy Clark bármire képes de mégis elvárja tőle a legegyszerűbb dolgokat is ugyan azt várja el tőle mint egy átlagos embertől. Iris ilyet sose csinált. Ezért is mondom hogy ég és föld a két karakter.

Amúgy hihetetlen hogy ezt egy CW sorozatról írom de engem nagyon megleptek Stranger igazi kilétével. Baromira nem számítottam rá hogy ő lesz az. Most hogy nem rendelik be a Black Lightningos Painkillert simán néznék egy spinoffot vele inkább.

Florabell - 2021. 05. 28. 23:24

Nagyon kellemes meglepetés. Nem gondoltam, hogy ennyire jó lesz. Jól áll neki a sötètebb drámai vonal. Az akció meg a családi szál is jól van adagolva, ami azèrt nagy szó. Remèlem megmarad a kezdeti lendület.

Divide - 2021. 05. 30. 09:37

Ennyi baromságot egy rakáson, omedzsi.
Superboy száz km távolságból hall mindent, harminc réteg falon és többezer zavaró zajforráson keresztül, de egy mezei füles leszigeteli a szupererjét.
Acélcsávó, (aki egyébként nem a legélesebb kés a fiókban, hogy egy másik Föld másik Supermenjén óhajtja kiélni a bosszúvágyát), elmeséli, hogy a kalapácsa 30 láb távolságból megállít egy teherautót, erre egy perc múlva úgy ütik el kocsival, hogy észre sem veszi.
Edge kavarása halálosan unalmas.
Én bajom, miért nem kaszáltam a harmadik epizód után.

Caligvla - 2021. 06. 02. 22:11

A nyolcadik részben megcsinálták a BvS Martha jelenetét, megmutatva hogy kellett volna a filmben. XD Megjegyzem, hogy Bitsie Tulloch nagyon nagyot alakított az epizódban. A Jonathanos jelenete iszonyúan életszagú volt. A tini fiammal nekünk is kéthetente vannak hasonló beszélgetéseink. Még a gesztusok is stimmeltek. Az írók között valószínűleg több gyakorló szülő van tini gyerekekkel, mert ebben a sorozatban nagyon valóságos a gyerekek és a szülők viselkedése és reakcióik. Többször veszem észre, mintha egy az egyben a fiaim hülyeségeit írnák a sorozatban, az egymás iránti ragaszkodásukkal és támogatásukkal egyetemben. Nem gondoltam, hogy ezt egy szuperhős sorozatban fogom megkapni, pláne nem a
CW-n.

DarkEagle - 2021. 06. 02. 22:35

Ezt már anno a sorozat berendelésénél is elmondta a Showrunner Todd Helbing hogy mivel neki is vannak gyerekei ezért akarta ezt a részt kiemelni mert épp elégszer láttuk már Supermant hősködni de sosem láttuk még képernyőn vagy moziban családos emberként. Ráadásul Bitsinek ugye van egy 3 éves kislánya szóval most már ő is könnyebben beleélheti magát a szülői szerepbe. Én mindig is szerettem őt már a Grimmes időszakban is és a heti részben megmutatta miért. Amúgy én kicsit sem hasonlítanám a Marthás jelenethez nagyon más volt a kettő.

Ez a sorozat ékes példája egyébként miért is Lois a kedvenc női képregényes karakterem. A Flash írói tanulhatnának pár dolgot az itteniektől hogy hogyan kell igazi kapcsolatokat írni. Nem semmi erő és türelem kell ahhoz hogy egy nő így összetartson egy családot mikor ennyi minden nyomja a vállát. De ami talán ennél is nagyobb dícséret számomra hogy Clark nem a tipikus pasi esete. Nyilván szuperhős meg minden de mint családapa és férj is remekel hiszen meg sem próbálta megmenti a feleségét szimplán csak elfogadta hogy Lois majd megooldja ahogy ő szeretné ami nagyon jó üzenet az olyan pasik felé akik azt hiszik a nőket mindig meg kell menteni és meg kell nekik mondani hogy mit tegyenek. Vagy épp fordítva elvégre Lois sem mondja meg soha Clarknak hogy mit tegyen.

Iris és Barry jegyzetelhetne.

És igen a Cushing család is remek továbbra is. Igaz nekik kisebb idő jut de semmi probléma nincs velük. Még mindig hihetetlen hogy ez egy CW sorozat. Még ha a 2. évadtól romlana is a minőség akkor sem bánnám mert az 1. évad eddig toronymagasan a legjobb élményem és nem csak képregényes fronton mert drámaként is megállja a helyét sőt ez igazából dráma mintsem szuperhős sztori.

wintender - 2021. 06. 03. 21:30

Most nem tudom, én időzítettem ennyire egyszerre ezeket a sorozatokat, de feltűnt, hogy a Jonathant játszó srác mennyi más sorozatban is szerepel. A Little fires everywhere-ben, a Panicban, és volt még valami, ami most nem jut eszembe…
Nem tudom, melyik az “anyacsatornája”, de ilyenkor nem félő, hogy valamelyik szerepét elveszti, ha folytatódnak a sorozatok? (Lécci, ne spoilerezzetek, ha valamelyikben mondjuk már “kiíródott, egyiket sem néztem még végig.)

Ela1010 - 2021. 06. 06. 01:35

A 8. resz utan:
A pilot tetszett , aztan kezdett a lelkesedesem csokkenni. De az utolso par resz ismet berantott. Jo ez a sorozat meg akkor is ha neha vannak benne “baromsagok”. Spoiler! Superman meglepoen jol birja a kryptonit-ot. Miert hivta Loist Miss Lane-nek mikor bucsuztak Luthortol? Miert nem hivta Mrs Kent-nek?

DarkEagle - 2021. 06. 06. 11:42

Mert Loist nem lehet Kentnek hívni. Ő mindig is Lane marad mindenki szemében. A házasság után is megtartotta a nevét. Ha jól rémlik Lois Lane-Kent a neve. Mivel ugye újságíróként is fontos hogy megmaradjon a neve.

Ravagedseducer - 2021. 06. 06. 23:00

@wintender

Bár a Panic-ot még nem láttam, de a Little Fires Everywhere-ből tudtommal nem készül folytatás, de ha készülne, az sem a közeljövőben. De sem a Panic, sem a LFE olyan sorozat, ami miatt veszélybe kerülne az állandó szerepe a srácnak. Tök más ha egy sorozatból 1,5-2 évente ha kijön egy évad (ez általában a streaming szolgáltatók sorozataira áll) meg amiből tudjuk hogy jönni fog folyamatosan amíg nem kaszálják el. (Lásd a CW sorozatai.)

Ung - 2021. 06. 07. 13:00

Az biztos,hogy mind a szuperember mind a neje arcjellege fèlelmetes.Louis konkrétan bármilyen horrorfilmben megállná a helyèt:)))

_Peter - 2021. 06. 09. 20:49

A mostani is jó volt, szerintem egy sorozathoz képest nem rossz effektekkel pl. bankrablásnál. Sajnáltam Lois és apjánál elővették a kamu dráma “soha többet nem akarlak látni” kártyát a kriptonit fegyverek miatt, hogy egy perc múlva kiderüljön azért jó készült mindenre a fater. Jordan majd köpenyt húz és titkos fegyver lesz a rész végi fejlemény tükrében?

wintender - 2021. 06. 09. 23:51

@Ravagedseducer Köszi a magyarázatot.

Szerintem is rendben volt a mostani rész, végre nem azt a libikókát éreztem, hogy az egyik rész tök jó, a másik meg pocsék.
Az effektekhez sajnos nem tudok hozzászólni, az elmúlt napokban olyan rossz nálunk a net, hogy minden sorozat olyan, mintha egy ezeréves VHS-ről nézném.
Amúgy én azt elfelejtettem, most Lois apja tud Jordan képességeiről?

DarkEagle - 2021. 06. 10. 11:14

_Peter: A bankos jelenetet ha jól értem Tyler Insta posztját akkor 78 kamerával (nem tudom a setp-up mit takar ebben a kontextusban) vették fel szóval sok CGI ott nem volt. Amúgy nem volt az kamu dráma Loisból simán kinézem hogy nem beszél többé az apjával, nem ez lenne az első eset. Viszont a sorozat másik erénye pont az amit írsz hogy nem húzzák el a drámázást. Mondjuk attól hogy sikerült őket megmenteni pont azzal amivel majdnem megölte a fiát meg a férjét nem feltétlen jelenti hogy most minden kóser lesz. Max annyit hogy ezen túllépnek HA többé nem használja a saját családján. Mondjuk teljesen érthető miért csinálta az öreg. Batmannek is mindig volt terve az egész Igazság Liga kiiktatására, még a sajátjára is.

wintender: Igen Lois apja tud Jordanről. Ebben a részben is beszéltek róla hiszen megbetegedett.

Amire én kíváncsi vagyok hogy Edge valójában ki. Nyilván nem valódi testvére Clarknak ez csak egy szófordulat mivel mindketten kriptoniak. Mondjuk az a tény hogy egy napon érkeztek mega Földre valószínű azt jelentheti hogy Zodhoz van köze. Abban szinte biztos vagyok hogy nem Zod az bár a Crisis óta sok dolog változott de előtte ugye már tudtuk hogy Clark harcolt Doomsday-el és Zoddal is. Mondjuk a készítők Irons-szal is megleptek szóval ki tudja lehet az Edge-ben lakó kriptoni is tök más.

Ayrons - 2021. 06. 11. 10:49

Elméletben H’el lesz Edge, aki mostohatestvére Supinak, ezért mondja, hogy testvér.

hokuszpk - 2021. 06. 12. 22:59

hatize. sok uj nincs a nap alatt, ugytunik itt is vannak letszamfeletti kryptoniak, mint a Supergirl elso evadaban.

DarkEagle - 2021. 06. 16. 14:53

Oké, megint megleptek. Nem gondoltam volna, hogy tényleg a testvére. Érdekes húzás volt. Elsőre azt hittem valami szappanos húzás de nem. Tök logikus hiszen Kryptonon van ez az összeboronálás, akik anno látták a Krypton sorit azok jobban megérthetik miről is szól pontosan. Gyakorlatilag nem is kapcsolat igazán. Inkább csak két DNS keveredése. Kíváncsi vagyok mire futtatják ki majd ezt.

Az mondjuk várható volt hogy Lara Lana testébe kerül majd. Kíváncsi leszek ki alakítja majd az igazit mert Supi ott vitta a kütyüjét fél “hulla” módban szóval valószínű látni fogjuk. Ha tippelnem kéne azt mondanám hogy Edge így békél majd meg hogy látja az anyját. Igazából tipikus Superman húzás lenne.

Az is tetszett hogy a srácok nem szarakodtak rögtön bevallottak szinte mindent Sarah-nak.

Viszont azt kicsit sajnálom hogy a nagy kryptoni harc elmaradt megnéztem volna azt a sok embert ahogy Supi ellen harcolnak de érthető hogy nem történt meg azért nem végtelen a büdzsé.

Azt mindenképp ki kell emelni hogy a látvány az eszméletlen továbbra is. És itt nem a VFX-et értem csak bár lehet hogy még a napkeltés részek is azok nem tudom de elég valósághű volt ahogy a narancs színű égbolt előtt repül Supi.

Ayrons - 2021. 06. 17. 09:39

Hát Edge egy Zod klón, csak az eredete más. Ám a motivációik teljesen ugyanazok, nem nagyon erőltették meg magukat a készítők vele.

Steelwolf88 - 2021. 06. 17. 18:53

Az mondjuk várható volt hogy Lara Lana testébe kerül majd.
-ezen én teljesen átsiklottam!

jesustomer - 2021. 06. 24. 00:09

Bakker ez a cw-hez képest egy jó sorozat!
És talán a következő részben még lesz magyarázva Diggle által sok minden.
Szóval akkor ez egy univerzum még mindig csak sokkal kacifántosabb mint bármikor.
(Meg talán de nagyon talán Lanternként is láthatjuk végre!)

DarkEagle - 2021. 06. 24. 11:30

Hát nem tudom fura egy kicsit ezt mondani egy CW sorozatról de az S&L eddig messze a legjobb DC sorozat amit láttam. Hihetetlen milyen jól kezelik az írók a karaktereket és látszik hogy szeretik is csinálni. És a heti rész az minden volt amire egy igazi képregény kocka vágyik. Az a durva hogy egy fél résznyi amúgy tök jogos flashback jobban bemutatta Lois és Clark kapcsolatát mint a Flash 7 éve alatt sem sikerült. Arról nem beszélve hogy oké itt több a büdzsé de ettől még a futás pl sokkal jobb itt mint a Flashben.

Viszont kezdem sejteni hogy fogják lenyoni Clark tesókáját. Most hogy láttuk mit is csinált vele az apja pontosan. Nyilván tipp de az hogy valami piros fénysugár izével kioltották belőle az érzelmeket sokat megmagyaráz. Olyan mintha egy hatalmas mennyiségű vörös kriptonitot kapna amitől ugye megváltozik a személyisége és előjön a sötétebb oldala.

Mondjuk baromi zavaró hogy most megint 1 hónap szünet lesz. Diggle feltűnése amúgy nem biztos hogy sok dolgot megmagyaráz majd mert olvastam Twitteren az egyik író segédtől hogy a Covid miatt nem sok mindent csinálhattak meg. Vegyük pl Supergirlt. Róla pl semmi említés nem volt amit lehetne azzal magyarázni hogy Kara azért nem jött segíteni mert a sorozat ideje alatt pl még a Fantom Zónában van de az írósegéd azt mondta hogy azért nem akartak utalgatni a többi sorozatra mert nem tudták hogy melyik sorozat mikor kerül adásba a Covid miatt és nem akarták elspoilerezni a dolgokat. Szóval én túl nagy magyarázatokra nem számítok. De engem ez a része amúgy sem zavar annyira. A sorozat teljesen jól teljesít így önmagában is. Meg hát ugye eddig is csak crossovereknél álltak össze a hősök.

Bár az tény hogy fura hogy Karát se fake Edge se Clark nem említi. Ezt még Covid mellett is meglehetett volna írni szerintem, KIVÉVE ha az írók tudnak valamit Karáról amit nekünk nem szabadna. Bár akkor is úgy érzem hogy Edge említhetné őt is hiszen gyakorlatilag Kara is a rokona.

Annyit még hogy ez a rész is csak azt bizonyította számomra hogy Bitsie és Tyler 100%-ig tökéletes Lois és Clark. A 78′-as Supermanben voltak talán ennyire jól castingolva utoljára úgy hogy tényleg tökéletes párost is alkottak.

Ela1010 - 2021. 06. 25. 00:47

!!! Spoiler!!!
En csak azt nem ertem, hogy miert ment el Superman Edge-el? Okes, hogy a csaladjat epp abban a pillanatban mentse, de viszont tudnia kellett, hogy ha vele megy es atall, annak a vege ugyan az,Lois meghal plusz esetleg az egesz emberiség.
En orulok neki, hogy ebben a sorozatban nincs crossover. Nem mindenki nezi az osszes sorozatot vagy koveti a kepregenyt.

winnie - 2021. 06. 25. 05:58

ha van crossover, az sem számít, nem kell nézni a többi sorozatot hozzá, a képregényt főleg nem, mert nincs “A” képregény, hanem csak sok képregény van, amiben szerepel sokféle karakter, Supermanes is több van de azokhoz nincs köze ennek.

Mate4182 - 2021. 06. 25. 12:15

Winnie – nem tudom hogy valtoztatnak e valamin a CWnel, de amikor meg neztem az arrow verse sorikat es volt crossover, mar akkoris tema volt hogy aki valamelyiket nem nezi annak tele van homalyos utalasokkal a crossover.
Persze lehet erteni nagyjabol mi tortenik de a dolgok miertjehez jol jott ha kepbe vagy a tobbivel.

De mondom, el tudom kepzelni hogy ez most megvaltozik mert mar a crossover se ugy kivitelezheto mint regen amikor volt vagy 4-5 sorozat amiket barmikor osszehozhattak egymas epizodjaiban mert allandoan volt utalas egymas torteneteire

Ayrons - 2021. 06. 25. 12:20

Egy kicsit tényleg furcsa, hogy Supi bekattan és a tesóval közösen le akarják igázni a Földet, és nem hívják össze a Ligát. Miközben látták, hogy egy másik világban mi lett a végeredmény. Minimum ugrasztok minden elérhető hőst, meg hagyok nekik üzenetet, hogy baj van, gyertek.

DarkEagle - 2021. 06. 25. 12:37

Azért a mostani eset más mint John világában ahol Clark megölte a lányát és Loist is. Egyrészt most itt van John sokkal erősebben, plusz a DOD is jól be van tárazva kriptonit fegyverekkel. Arról nem is beszélve hogy Jordannek is van képessége. Nyilván EGYELŐRE sokat nem ér vele ezt láttuk is de a nagy fináléig van még 4 rész. Annyi idő alatt azért csak kitanulja legalább alapfokon hogy hogyan lehessen hasznos.

Abban biztos vagyok, hogy a Ligát nem fogják összehívni a fentebb írt dolgok miatt is meg nem hiszem hogy szükség lenne rájuk. És igazából esélyük sem lenne egy hadseregnyi Superman ellen. Anno egyedül Karát sem tudták lenyomni pedig nem is harcolt ellenük komolyan. Az egyetlen akit be lehetne kb vetni Superman és Edge bandája ellen az Constantine mivel a kriptoniak allergiásak a mágiára is. De szerintem a DOD, John Henry Irons és Jordan majd megoldják úgyis.

Egyébként a sorozat csak karkaterek szempontjából kapcsolódik a képregényekhez. Minden más full eredeti sztori szóval még az olyan képregény guruknak is mint én, újdonság az 1. évad. És ez nagyon jó.

chulo - 2021. 07. 14. 16:26

De fura visszaolvasni a februári kritikát. Nekem full kimaradt ez az egész, 1 hete daráltam le pár nap alatt és totál beszippantott.

Ez a Superman talán az eddigi legjobb akit láttam, magasan veri a mozis verziót szvsz.
A sztori totál rendben van, a fiúké is érdekes, itt-ott pár apróság volt ami furcsa, de én személy szerint még nem láttam filmet logikai buktató nélkül.

Aki még csak gondolkozik rajta, annak bátran merem mondani, hogy adjon neki egy esélyt.

_Peter - 2021. 07. 16. 19:37

Ela1010 – 2021. 06. 25. 00:47

Superman ott akkor abban a helyzetben csak időt akart nyerni, mondta Lois-nak szóljon Irons-nak és tudta Lois apjának is van kriptonitja. Bármi remény számított még, ha nemet mond, akkor Edge rögtön megöli a családját.

Ela1010 - 2021. 07. 17. 02:48

Koszi _Peter! Az uj reszt megnezve most mar nekem is egyertelmubbe valt. 😅

Klark - 2021. 08. 03. 13:02

Tényleg megéri nézni.
Nagyon jó az adagolása mindennek, minden tekintetben.

Ninaa - 2021. 08. 15. 15:25

Nagyon szeretem a sorozatot, de szinkronnal kezdtem el nézni és azzal is szeretném befejezni. Esetleg lehet tudni mikor folytatják? A 8. részig meg van, de azután már csak felirat.

Köszi a választ.

Asam - 2021. 08. 17. 22:43

Finálé hype!!!

Tom Cavanagh rendezéséveben, biztos epic lesz :) reméljük jó ki világ bővítős, második szezonra hypeolós zárás lesz.

salabama - 2021. 08. 18. 10:00

Ninaa – Az HBO Facebook oldalán valaki rákérdezett a további szinkronra és azt a választ írták, hogy “szeptember elejére várható”.

David33 - 2021. 08. 18. 13:06

Micsoda finálé volt te jó Isten. És a lezárása is meglepett azért. Spinoff szagot érzek úgyis kell ami leválthatja majd a Black Lightningot. Részletesen majd leírom a véleményem ha megjön a finálé kritika. De az tuti hogy a S&L az egyik ha nem a legjobb képregényes sorozat, DC fronton mindenképp.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz