login |

WandaVision – 1×08: Összefoglalva az eddigieket…

2021. 02. 26. 19:29 - Írta: human

72 hozzászólás | kategória: kritika,

Na, kiderült, hogy miért van ez a sitcomos körítése a WandaVisionnek. Biztos akad, aki “XY képregényben ez van, eddig is egyértelmű volt”, mintha a sorozat nem az átlagembereknek készült volna. Igazság szerint minden mozgókép úgy készül, hogy előismeret nélkül érteni lehessen.

Ami biztos, hogy minden eddigi filmnél jobban elmerültek Wanda múltjában. Nem csak abban, hogy mennyi sitcomot nézett az élete során, hanem abban is, hogy mikor. Spoileresen folytatom a tovább mögött.

Nekem most először tetszett kifejezetten a tévésorozatos felépítés, hiszen régen, amikor 22 részeket kellett kitölteni az évadokkal, akkor előfordultak még ilyen klipsók is közöttük. Na egy ilyen alapot forgattak ki a mostani WandaVisionhöz, ahol a főszereplő eddigi életéből kaptunk klipeket, olyasmiket mutatnak amikről már hallottunk, például a szülők halálát.

Valamennyire még azt is megmagyarázták, hogy a sitcom részek miért voltak olyan humortalanok! Vision nem érti a humort.

A rész amúgy úgy indult, hogy minden várakozás és elmélet után Agatha csak arra kíváncsi, miképp született meg a város, hogyan tudja a boszorkány hatalmát ennyire nagy léptékben használni Wanda, mert Agatha évszázadok óta kutatja a tudást, de csak kicsiben képes olyasmiket tenni, mint Wanda.

És közben azt is láthattuk, hogy a tábornok (igazgató? sorry) miképp manipulálta Wandát arra, hogy felélessze Visiont, a legdrágább és szofisztikáltabb fegyvert. Ennek során kiderült, hogy a nő valójában nem lopta el a testét, csak úgy látta utoljára, bezúzott fejjel.

De persze, ha Wanda nem érezte Visiont abban a tetemben, akkor ki tudja, mit élesztett fel a végén a tábornok (ezredes? sorry). Itt még tuti lesznek meglepetések, főleg, hogy ugye “odakinn” sokan azt hiszik, hogy Wanda ellopta a tetemet, szóval mi a fenét variál Hayward.

Ennek kapcsán kicsit sok már a megvezetés, nem? A megbízhatatlan narrátorokkal tele a padlás. Nem is konkrétan amikor csak minket, nézőket vezettek meg. A végén elvileg Agatha megkapta a válaszát, ott ültünk “a stúdiójában”, körbeért az epizód, viszont közben felvillant, hogy a skarlát energia és a mindstone energia közösen dolgozott Wandában a teremtésénél.

Az esetleges csalódásokban szerintem közrejátszik az internet is (már persze amikor nem unalmas részt kapunk:), mert iszonyat milyen pletykák keringenek, viszont páran biztos kiborulnak, ha a szaftosabbak kamunak bizonyulnak, és amit most láttunk, annak a nagyja igaz volt, avagy Agatha csak a hatalom kulcsát akarta, a nekrózott Vision pedig elszabadul. Mert jelenleg itt állunk. Ketyeg az óra, jön a finálé, a bábuk a táblán (azok is, akiket a mostani részben nem mutattak), és az előbb felvázolt egyszerű helyzet könnyen kihozható belőlük.

De akkor miért mondták, hogy a Doctor Strange 2-t vezeti fel a sorozat, Agatha honnan is szedte azt a másik Quicksilvert? Érdekes lesz a finálé, mert töltelék már nem sok fér bele.

72 hozzászólás Ne habozz!

Ayrons - 2021. 02. 26. 19:38

Bennem amúgy a rész után felötlött, hogy az idióta igazgató feltámasztotta Ultront :D

CrashBoostZoom - 2021. 02. 26. 19:39

Az igazság az, hogy eljutottunk egy olyan szintre ahol előismeret nélkül bizonyos sorozatok teljesen érthetetlenek vagy élvezhetetlenek. És még csak most jön a java!

winnie - 2021. 02. 26. 19:55

ezt mindig olyan szokta érdekes módon mondani, aki ki sem próbálta, milyen előismeret nélkül. aki valamiért nem néz ki ennyit masokból, holott élvezni nem csak egy féle szinten lehet valamit. van, aki kepregennyel teszi, van, akik azokat abszolút nem ismerve, es lehet, hogy van (fura lenne, ha nem lenne), aki minden nelkül.

nem hinném, hogy ne lenne valaki, aki ne cáfolná meg ezt a vélekedést.

wondorog - 2021. 02. 26. 20:06

Ayrons: szerintem is valami ilyesmi lehet a dologban, vagyis Vision 2.0 egy érzelem nélküli AI lesz (ugye az eredeti Vision-nél ott volt Tony JARVIS AI-ja és a mind stone is, amik együttesen alakították a személyiségét).

Crow - 2021. 02. 26. 20:23

Fű de jó volt ez az új rész!
White vision a képregényben is létezett, gyakorlatilag vision “vibranium” teste a lélek nélkül.
Feltehetőleg összecsapnak az ucsó részben a wanda által feltámasztott és a kormány által létrehozott vision…fincsi lesz, azt gondolom.

Crow - 2021. 02. 26. 20:25

Chaos Magic! A scarlet witch ezek szerint vmi prófécia nem csak egy nickname…

Montag - 2021. 02. 26. 20:25

Megtudtuk, mi volt a magyarázat a béna sitcomos fél évadra, valóban. De könyörgöm, ettől még ultra gáz volt! Az egész évad egy nagy töltelék volt, és semmi, ami a finálé előtt történik, nem számít. Arra készülök, hogy a finálé sem fog semmit, de semmit hozzátenni a nagyívű történethez. Megmutatták, hogy még mindig megvannak a digitális template-ek, meg hogy van még párezer karakter a több évtizednyi képregényes múltban, akit be lehet majd hozni, ha az üzleti érdek megkívánja. Történet nem kell, és 30 perces epizódokkal is el lehet adni a semmit.

Crow - 2021. 02. 26. 20:30

Itt most gyakorlatilag Wandát retconolták, nem a hydra kísérletéktől kapta az erejét hanem már amúgy is boszi volt…

Crow - 2021. 02. 26. 20:32

Ezek szerint wanda miatt nem robbant fel a stark bomba…semmi köze a véletlenhez, az ő powerja volt

Crow - 2021. 02. 26. 20:34

Ebben csak az sántít hogy ő elvileg mutáns, és hát ugye jönnek a mutánsok az mcuba, sokan úgy gondolták Wanda lesz az első, de ezek szerint még nem…

Crow - 2021. 02. 26. 20:35

Mutáns alatt azt értem, X-Men

Cardas - 2021. 02. 26. 20:47

Már nagyon várom hogy lemenjen az évad és kukázhassam. Ha már eddig néztem, csak befejezem, de hogy egy második évadra nem hoz vissza ennyi töltenék idővel megpakolva, az is biztos:)
Se nem izgalmas, se nem mély, megkapó, nincs olyan kaland-felfedező hangulata, mint a Mando-nak, lényegében az egyetlen, amit értékelni tudok benne, az Olsen játéka.

Hádész - 2021. 02. 26. 20:47

Szóval akkor körbeértünk, és nem más áll az egész hókuszpókusz mögött, mégis Wanda volt, Agatha csak “katasztrófaturistáskodni” jött, a fináléban meg gondolom Hayward ügyködése lesz a lényeg.

Crow - 2021. 02. 26. 20:53

Kétlem hogy ebből lenne uj évad, ezek a d+os sorik csak felvezetik az mcu phase 4et…

Rammsch31n - 2021. 02. 26. 20:57

Ez a rész is csak megerősített, hogy ezt egybe jobb lett volna, mint hetibe…

Kicsit sok volt a felépítésm körítés, hogy a végére üssön egy nagyot?

Kb. olyan nekem, hogyha a 8. résszel kezdődik az évad, akkor instant nézős… Előtte lehetett volna 1 réz, amibe bele van sűrítve az előző 7…

Az első három nekem durván sok(k) volt…Elisabeth Olsen miatt maradtam csak leginkább én is.

A végét meg már még várom is? :D

Az tuti, hogy Falconékat és Lokit összevárom majd. :)

irgum76 - 2021. 02. 26. 21:09

csak néztem ki a fejemből a kritikát olvasva
szóval volt extra jelenet
így már értem

Crow - 2021. 02. 26. 21:13

Faszás lett volna igy kezdeni az tény..withcer hiba, utólag magyarázni, sok nézőt vesztettek emiatt szerintem, aki nem hc fan

e-batta - 2021. 02. 26. 21:23

Nem igazán értettem ezt a részt.
Wanda őserejét hogyan igázhatták le holmi boszorkányrúnák?
Agnes meg csalódást okozott a pszicho-boszi szerepében, sokkal többet vártam volna tőle.
Hayward meg mi a lótúrót kavarja a háttérben? Miből gondolta, hogy manipulálhatja Wandát? Egyáltalán, hogy kaphatott ekkora hatáskört és hatalmat, ráadásul úgy, hogy láthatóan önjáróvá lett és valami nagyon sötét dolgot kavar? Ez nem gyanús senkinek a S.W.O.R.D.-nál?
Egyre több a logikátlanság a sorozatban…

winnie - 2021. 02. 26. 22:03

az off, “en mondom meg, hogy ki nezheti” es az erre valasz kommenteket a flame elkerulese es a topik elvivesenek elkerulese vegett attettem a pilotos irashoz, ott nyugodtan folytathato, mert erdekes lehet a tema, de itt ne.

https://www.sorozatjunkie.hu/2021/01/15/pilot-wandavision/

Llew - 2021. 02. 26. 22:04

Érzelmes volt, tetszett. Ahogy a Wanda mégsem sima Hydra termék csavar is.
Viszont a mostaniak után felmerül a szokásos hol vannak a Bosszúállók ilyenkor kérdés. Ha a Westview varázslat akkora erő kivetülés, hogy Agatha megérezte, akkor Dr Strange miért nem? Persze még jöhet az utolsó részben, de a sztori szerinti egy hónapig hol volt?
Haywarddal most újra eljátsszák az ügynökségen belüli titkos csoport szorit? Mert másként nehéz egyelőre értelmezni, hogy miért hazudott Vision testéről.
És ha már Vision újra lett teremtve, akkor a múltkori darabokra esik a Hex-en kívül jelenet, csak ócska néző átverés volt, amit most felülírtak.
Értelmet nyert a sitcom bevezetés, de a most látottak alapján szinte biztosra kimondható, hogy nem volt több túlhúzott néző átverésnél. Az elejét rövidebbre véve ez a sztori befért volna 6 részbe.

Ayrons - 2021. 02. 26. 22:25

Hayward úgy kapott ekkora hatalmat, hogy Thanos eltörölte az univerzim felét.
A Bosszúállók meg nincsenek:
Tony halott
Özvegy halott
Kapitány halott
Pókit körözik
Sólyom bűnöző
Bucky bűnöző
Marvel az űrben
Thor Őrző
Hangya és Darázs maradtak.
Hulk csak úgy van.
Strange meg jön az évadzáróban.

Ayrons - 2021. 02. 26. 22:26

U.I:
Sólyomszem nyugdíjba
Hadigép meg a kormányé.

Nézőke - 2021. 02. 26. 23:12

lehullt a lepel
Itt bizony semmilyen “Bábos” nincs a háttérben, ez bizony Wanda.

…a Multiverzum-dolog hol fog vajon becsatlakozni?
Pietro szerepe még mindig nem tisztázott, Agatha pont ilyen kinézetet kreált magától?

Azért Strangen kívül maradt idehaza még pár érdeklődő,ha baj van:
Wakanda, Skrullok, Starkné, Hangyáék, Szellem, Bannert is, mint vezető tudóst el tudom képzelni..

várjuk az utolsó részt,ahol álVision legyőzésével lép majd túl Wanda, és Agatha tanácsaival válik igazi boszivá.

Dittmár Nándor - 2021. 02. 26. 23:32

Akkor most igazából Wanda nem mutáns?

zolij - 2021. 02. 27. 00:37

@Ayrons
“Pókit körözik”
dehogy körözik, a WandaVision a Far From Home előtt játszódik 5 hónappal.

@Dittmár Nándor
az MCU-ban Wanda sose volt mutáns.

Hallak65 - 2021. 02. 27. 05:39

@zolij
Fogalmazzunk úgy, hogy még nem mutáns. Egyrészről a képregényben meg van az a képessége, hogy újraírja a valóságot, mint ahogy a sorozatban is tette igaz kicsiben. Másrészről behozták, hogy volt képessége már a hydra kísérletek előtt is, így ebbe sok mindent lehet belemagyarázni.

De
Mindenkinek ajánlott ezen csatorna easteregges magyarázó videói, mert rengeteg háttértartalmat adnak a részekhez:

youtube.com – ScreenCrush

Aki meg azt mondja, hogy enélkül is érteni kellene mindenkinek mindent, én azt mondom rá, hogy végre egy sorozat ahol nem rágnak mindent a szánkba.

Codi - 2021. 02. 27. 07:22

“Cardas” Pont ezen gondolkoztam hogy a Mando körül miért akkora a hype és e körül pedig miért nem. Pedig veled ellentétben ez szerintem mérföldekkel jobb mint az.

winnie - 2021. 02. 27. 07:54

én nem veszem észre, hogy ne lenne hype a sorozat körül, de a stílusa és a nehezebb bekapcsolódás miatt az érthető lenne, ha mondjuk kevesebben néznék. de az biztos, hogy a twitter aktívabb, mint a mandonál, eléggé elborult, “sikongató tinilány rajongós” kommentek vannak ezerrel mindenfele.

CrashBoostZoom - 2021. 02. 27. 08:20

@winnie

Én pusztán véleményemet írtam el, hogy “szerintem”, hogy van/kellene lennie a dolognak. Ettől függetlenül mindenki azt és úgy néz ahogyan akar, nem akarom irányítani az embereket. Részemről lezártnak tekintem a témát (a flamelős és kötözködő kommentek hidegen hagynak), ezt a hsz-t is törölheted/áthelyezheted.

Majd a finálé után többet és részletesebben írok a sorozatról és ami benne volt.

ProMixer04 - 2021. 02. 27. 08:48

Zseniális rész volt. Olsen meg Bettany is nagyon jól tolják végig. Én örülök, hogy kibővült az ő sztorijuk.
Amúgy az oké, hogy ez felvezeti a Strange2, de azért nagy összeget nem tennék arra, hogy a fináléban besétál.
Ha nagy meglepetést akarnak a multiverzummal, akkor itt X-men filmes mutánsokat vagy esetleg Maguire / Garfield féle pókit kéne bedobni.

FP Jones - 2021. 02. 27. 09:00

nem értem mi ez a beteges Maguire / Garfield mánia :D mi az Isten köze lenne ehhez a sorozathoz? Hollandra is kb 0% esély lenne, nem hogy rájuk… abban se vagyok biztos, hogy post creditben benne lesz Strange. de arra talán lesz esély. talán.

CrashBoostZoom - 2021. 02. 27. 09:20

@FP Jones

Most mindenki ezen a multiverzum dolgon lovagol. Már nem elég, hogy a karakterek a más karakterek filmjeiben tűnnek fel, az emberek már arról fantáziálnak, hogy színészek fognak visszatérni, hogy eljátsszák megint a régi képregényfilmes karaktereiket az új színészek mellett. :D Röhej.

korum - 2021. 02. 27. 09:31

Kiváncsi vagyok, valaki felkapja-e az ötletet, és gyárt egy FF sorozatot az 50-60 as évek stílusában… lehet hogy még néznék, is :)

Nézőke - 2021. 02. 27. 09:48

a Multiverzum-dologgal történetével kapcsolatos más színészek behozása a TV platformján nem volt kifizetődő.

Eddig.

Emlékszem az AoS első részén akkorát ugrottam, amikor Fury megjelent a végén. Ha tudtam volna, hogy ez az egyetlen 10 mp cameo lesz a 7 évad alatt, nem ugrottam volna fel annyira. Még a végére sem tették be.

De:

Ez már a Disney, korlátlan hatalommal és pénzzel.
Simán behozhatják őket, de való igaz: a moziban ülő hogy fog bekapcsolódni majd?
Oda is kell puskapor.

Viszont a Wandavision feltételezi,hogy látta minden nézője a filmeket, mert bátran vágnak bele jeleneteket, nem sokat magyarázva, csak amolyan felemlítés jelleggel a történéseket illetően.

Ezt a mozifilm már nem tudja megcsinálni, hogy visszautal majd a Wandavision egyik-másik lépésére.

Az lesz,hogy hoznak is meg nem is:
Az utolsó jelenetben kirajzolódik egy sárga körív, hogy valaki átjöjjön rajta, és.. the end.

Hádész - 2021. 02. 27. 10:18

@Nézőke: Osztom a véleményed. A sorozatok (a továbbiak is) annyira fognak kapcsolódni a filmekhez és annyi ráhatásuk lesz, mint az AoS-nak, annyi különbséggel, hogy nagyobb kaliberű karakterek szerepelnek. Sejtetni sejtethet, meg adhat plusz körítést a filmekhez, de nem fognak szervesen kapcsolódni, a filmek ezután is működni fognak nélkülük.
Szóval Vision vagy ismét halott lesz az évad végére, vagy Coulson módjára csak a sorozaton belül fog élni.

zolij - 2021. 02. 27. 12:07

Hádész: én azért nem értek egyet ezzel, hogy az MCU-ban már most is van bőven annyi film, hogy valaki nem látja egyiket vagy a másikat. Ilyen szinten pedig a WandaVision is hatással lehet a filmekre, itt nem egy 7 évados országos sorozatról beszélünk, hanem egy kb. 300 perces anyagról.
Igen, a filmnek működnie kell nélküle, de nem jobban, mint hogy egy beszélő fej vagy egy archive footage elmondja, hogy dióhéjban mi történt.

e-batta - 2021. 02. 27. 12:16

@Nézőke:
Nem csak Fury volt cameózni az AoS-ban, többször is becsatlakozott Maria Hill, Jasper Sitwell mindketten 3 epizódban is feltűntek. Felix Blake (aki csak egy töltelékfilmben, az Item 47-ben bukkant fel) is szerepelt, mint MCU-karakter, valamint Peggy Carter is felbukkant a 2. évadban, akárcsak a Howling Commandoes tagjai. Dr. List a Tél katonája után felbukkant 3 epizódban is és Lady Sif is kirándult egyet Asgardról a Földre.

Nézőke - 2021. 02. 27. 12:18

zolij: a filmeket mindenképpen látni kellett,hogy lásd az egész gömböt.
pl: a Hangya előkerül a furgonból a megoldással a Végjátékban.
Aki nem látta a Darázs 2-t,az csak úgy elfogadja ezt a légből kapott agymenést? Ugye hogy nem.

amúgy:
A filmnézők (ezek vannak többen) szerint Vizió halott.
Ha most nem kezded el megnézni a Wandát, csak a Strange 2-t, nem lehet benne Vizió hirtelen, úgyhogy valóban ki kell őt kerülni valahogy a jövőben.

Mint ahogy Coulson még említés szintjén sem volt,pedig jó ideig élt még a mozis halála után, és elég fontos dolgokat oldott meg a “B” csapattal.

Nézőke - 2021. 02. 27. 12:23

e-batta: igen, voltak,de nagyágyú,aki a moziban is meghatározó volt, ilyen csak Fury volt.

Írtam ezt azért, mert sokan látni vélik majd itt Stranget a végén..felemás az esélye, mert már van elég kraft a tévében,hogy szerepeltesse a Disney, de mégsincs áthidalás a filmek között ezzel a történéssel, és talán nem merik meglépni.

Kati néni - 2021. 02. 27. 13:37

Én nem tudom, hogy mi ti mit néztetek, szerintem simán be lehet dobni, hogy Wandát a szülei adoptálták és Magneto lánya valójában, de itt tényleg történt egy retcon, mert mintha úgy emlékeznék, hogy Wanda és Quicksilver valami lombikfélében pörögnek valamelyik MCU-film végén.

Zed - 2021. 02. 27. 14:14

Tehát van egy lélektelen robot Vision és egy valódi test nélküli, de érző Vision akik találkoznak? Hmm, vajon mi lehetne belőlük? 😉 (És már lehet is újra filmet forgatni a karakterrel)
Vajon kell e választania a gyerekek vagy Vision megmaradása között (mire használja inkább az erejét)?

zolij - 2021. 02. 27. 14:20

Kati néni: Wanda már a képregényben sem Magneto lánya, szóval azt a szálat egyáltalán nem kell behozni. Ettől még persze lehet adoptálás, de valószínűleg inkább valamilyen boszorkány irányba.

A kérdéses jelenet amúgy a Winter Soldier végén van és itt nincs retcon, az ugyanaz a helyszín, ahol most a jogaros jelenet játszódott.

Wolverine - 2021. 02. 27. 14:23

@CrashBoostZoom: lehet, hogy lemaradtál róla, de a Holland-féle Spider-Man: No Way Home-ban szerepelni fog Alfred Molina, mint Dr. Octopus (a Maguire-féle Pókember 2-ből) és Jamie Foxx, mint Electro (a Garfield-féle Pókember 2-ből), és mindenki kedvenc Jamesonja már eleve megérkezett a Far From Home végén. Sőt, szó volt Tobey Maguire, Andrew Garfield és Kirsten Dunst felbukkanásáról is, de nem emlékszem, hogy ezeket megerősítették-e. Vagyis egyértelműen összekötik a korábbi filmeket a mostanival.

Morgan - 2021. 02. 27. 14:23

Őszinte leszek, nekem nagy csalódás a sorozat, ha ezt lenyomják egy 2 órás filmbe az nem lett volna rossz, rengeteg az olyan epizód ahol gyakorlatilag semmi sem történik, nagyon kicsit halad előre a sztori. Itt is valami hasonlót éreztem, azzal hogy most a bombát ki állította meg az is egy ilyen tease, de konkrét válasz nincs rá. Szerintem az xmen-es szál is halott már pedig az is be lett lengetve. Nem sokat várok az utolsó epizódtól, a 2 vision összecsap, Wanda legyőzi Agnest és jön Doktor Strange aki majd Wanda mentora lesz, szerintem.

zolij - 2021. 02. 27. 14:29

Nézőke: annak, hogy az AoS és a filmet nem kapcsolódtak össze jobban, két fő oka volt:
– eltérő produkciós időzítések, nehéz összeegyeztetni
– két külön Marvel divízió készítette őket

A WandaVision-nél egyik sem áll fenn, mind a filmeket, mind a Disney+ -os sorozatokat a Marvel Studios készíti, Kevin Feige bábáskodása mellett. Ehhez pedig még hozzá jön az egész covid helyzet és hogy a Disney gyakorlatilag a Marvel és a Star Wars témákkal tudja bevonzani a Disney+ -ra az előfizetőket. Emiatt aztán jóval nagyobb prioritása van ezeknek a Marvel sorozatoknak (WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier, Loki, stb.), mint a korábbi tévés produkcióknak. Szóval én arra számítok, hogy a korábbi egyirányú (időnkénti) cselekményhatáshoz képest a filmek és a Disney+ -os sorozatok oda-vissza fognak hatni.

Amúgy igen, én ismerek olyat aki nem látta az Ant-man 2-t és csak pislogott az Endgame-nél, hogy ez most honnan került ide.

FP Jones - 2021. 02. 27. 15:11

@Wolverine: még jó, hogy Foxx is elmondta, bár Electrot alakítja megint, NEM a TASM2-féle Electrot, ahogy Molina sem a Raimi-féle DocOck-ot

Kati néni - 2021. 02. 27. 16:28

Na ja, az AntMan 2-t én sem láttam csak pislogtam. Aztán megnéztem azt is, meg újból az Endgame-et.

SWild - 2021. 02. 27. 16:32

… és most a lényegi kérdés: lesz szinkronosan is?

korum - 2021. 02. 27. 16:44

Quicksilver behozása után nincs már nagyon komoly érv Maguire/Garfield lehetősége ellen :)

CrashBoostZoom - 2021. 02. 27. 17:36

@Wolverine

Ha esetleg te is lemaradtál volna akkor én pont a meg nem erősített színészek karaktereit hoztam fel. A többi pedig nem képezte a hozzászólásom tárgyát mert mint ahogyan azt te is tudod bár ugyanazt a karaktert játsszák nem egy párhuzamos univerzumból érkeztek. Tudatában vagyok, hogy bizonyos karakterek meg fognak jelenni, kösz. Ettől ez még nem jó mert megint csak idétlen agymenéseket és nyakatekert teóriákat fog generálni. Mint láthatod már szinte mindenki látja maga előtt Toby Maguire-t és Andrew Garfield-ot holott igazából semmit sem tudnának hozzátenni semmilyen MCU sorozathoz vagy filmhez mind színész és karakterügyileg.

Kati néni - 2021. 02. 27. 17:42

Én úgy szeretem olvasni, amikor fanboyok “érvelnek”.

heidfeld - 2021. 02. 27. 18:59

Elég keveset láttam/tudok az Univerzumról, de ez egy nagyon jó, élvezhető rész lett. Sok minden kiderült, Érzelmek-látvány-színészi játék remek. Tiszta filmes érzés.. Észre sem vettem, ahogy repül az idő.
Kinti ügynökök/tudósok dolgai jobban érdekeltek. Sitcom értelmet nyert, de nem tudom, mosolyogtam-e háromszor..Időhúzó érzéstől nem tudtam szabadulni,pláne ezek fényében.
Ettől függetlenül, kicsit az az érzésem, mintha az előzmények megtekintésére is sarkalnának, a teljes élményhez.. Oké, nem ők találták fel a spanyolviaszt, mások is próbálkoztak ilyesmivel.Azért nem olyan vészes, mint egy üdülési jog előnyeinek meghallgatása..
Fényképezés, effektek, díszletek nagyon rendben van. Érdemes elgondolkodni rajta, hogy rengeteg, innen-onnan ismert színész van, így színészi gárda kifizetésének összesített számát látnám, bizony sokáig tátva maradna a szám a végösszegtől.
Egy centet sem sajnálok tőlük, de így már kicsit még távolibbnak érzem, hogy az ilyen minőségi, igényes széria évadjában 15-16 rész legyen!
Pedig, nézném még egy darabig! Egyre inkább.

Ytsz - 2021. 02. 27. 19:20

Olyan volt ez a mostani rész, mint régen a Leslie L. Lawrence könyvekben, ahol 300 oldal után a főszereplő 10 oldalban összefoglalta a könyv tartalmát és rámutatott azokra a részletekre, amiket az olvasónak nem fejtettek ki rendesen a könyv első 90%-ában.

Kati néni - 2021. 02. 27. 19:27

Ytsz: XDDDD

Devin - 2021. 02. 27. 21:46

Annak ellenére hogy sok kreatív megoldással van tele a sorozat, az egész ugyanaz, mintha egy MCU filmet néznék. Nem azért, mert az pocsék lenne, inkább azért, mert ugyanaz a recept mint mindegy egyes filmnél, és úgy érzem, hogy ez az egész megint egy üresjárat volt, maximum 5-10 perc értékes játékidővel, és ebbe beleszámolom a post-credit jelenetet is. Lehet azzal a tíz perccel sokat is mondtam. Az egész szezon (egyenlőre, a finálé remélem már tényleg értékes perceket ad) belefért volna 2-3 30 perces epizódba.

punyapapa - 2021. 02. 28. 08:40

Ez azért érzelmes rész volt.
Nekem nagyon bejön a sorozat, a hibái ellenére is.
Agatha szándékairól nem vagyok meggyőződve. Azért jött a városba, hogy kiderítse mi történt, de aztán megijedt Wanda hatalmától, és attól, hogy Wanda nem tudja mekkora hatalommal rendelkezik. A rész végére úgy döntött, hogy végez vele.
Ja, és sok helyen úgy írnak, hogy Wanda sztoriját retconolták. Pedig semmi olyat nem mutattak, ami más lenne, mint amit eddig is tudni lehetett.
Ui.: remélem Kathryn kap mozis szerepet.

Python - 2021. 02. 28. 14:44

Várom a finálét! Nálam továbbra is 8-8,5/10 környéke, pedig féltem az elején, hogy nem nagyon fog bejönni a WndaVision, miközben szeretem az egyes sitcomokat.

És igen, Kathryn Hahn maradjon csak meg tartósan Agatha Harkness szerepében az MCU -ban. ;) :)

Ripazha - 2021. 02. 28. 15:56

Bajban vagyok a wandavisionnel, már az elején látszott hogy big pocture sztori lesz, a szotkomosdi azért nagyjából eddig is leszűrhető volt.
Ellenben nagyon szépen mutatták be wanda múltját, est végre jogukban áll skarlat boszinak hívni, itt volt az ideje.
( Ha olsen nem nyer eyecandyn én bojkottalom az egész évi szavazás )
De bajba vagyok, mert még zavaros, hátha a jövőheti rész majd javít ezen. De most vajon ezzel akarják upgradelni wandat?
Remélem az évad (sorozat) záró már hosszabb lesz, hogy rendre lezárják a dolgot, vagy esetleg folytatják a strangeben
Nem tudom elképzelni hogyne legyen hatással az mcura.
Hogy most a pokiban nem foglalkoztak vele az lényegtelen, poki eleve nem is akart ilyenekkel foglalkozni.
Rambot viszont nem tudom hová tenni, ő nekem kicsit kilóg, de hátha kezdenek vele valamit. Oszt majd jól pozolnak együtt larson kapitánnyal. :-D (Ennek már a gondolata is fáj )

Szükségem lesz a következő részre hogy igazán mondhassak valamit. Hiányérzetem van, hátha majd az megadja.

ballac86 - 2021. 03. 01. 13:19

Nullához konvergáló előképzettséggel nézem a sorozatot és nagyon élvezem. Az első percben megvett az alapkoncepció, és azóta is teljesen leköt.

Azért az mekkora már hogy ezeknek a tök csóró sokoviai népeknek van DVD-lejátszójuk, eredetiben (!!!) megvan a Dick Van Dyke Show-összes (meg még ki tudja mi), és a DVD egy Junoszty tévére van kötve :D

Deeroy - 2021. 03. 01. 17:06

Így azért jelezném, hogy Feige a Wandavision-Póki 3-Strange 2-t multiverzum trillógiának hívja, szóval bármi lehetséges :D

Enzo - 2021. 03. 02. 17:59

1×08 (pótlás vasárnapról)

Szóval Agnes (izé, Agatha) irigykedik Wanda teremtő jellegű képességeire, ezért mint egyfajta elcseszett pszichológus, visszaviszi Wandát az összes flashbackbe evör. Kicsit néhol szájbarágósan (de ez nem is baj), a sokoviai gyermekkortól Vision testének “elrablásáig”, ami ezek szerint meg se történt – továbbá akkor jól éreztem, hogy mintha Hayward manipulálta volna a csajt, hogy lopja el a testet…
A sima epizódzárás nem volt egy nagy szám, olyan jelentőségteljesen mondta ki Agatha a Scarlet Witch nevet, mintha nem így hívnák a karakert már mióta. A mid-credit jelenet viszont … atyaég, na az adta, ezzel a fura “Fehér Vision”-nel! :O

Darabkák:
– Hehh, lila Marvel logó az elején.
– A salemi flashback kezdetekor más is azt hitte, hogy Agnest megégetni viszik? :D
– Jaaaa, hogy ezért lett a helyszín Westview, mert Visionnel ez volt a közös letelepedési tervük helyszíne!
(De hogy miért az 50-es évekbe idézte bele magukat Wanda a jelen helyett, az nem igazán derült ki.)

#hétidézete:
“But what is grief, if not love persevering?” /Vision Coelho/

Ripazha - 2021. 03. 03. 10:28

@ballac86 nos tudod az úgy van, hogy nem biztos hogy eredeti, és ilyen kamu eredeti. Biztos ment a kereskedelem. :-D na mindegy az ilyen dolgok leesnek a kamionrol stb, és legalább a gyerek nem foglalkozik az utcán folyó háborúval, szerintem mindenki megvenné legyen az bármennyi, kajabol igyis úgyis szrul fogtok állni.

Nos enzo mert eddig nem hívták scarlet witchnek az MCUban. És ugye ez az mcu nem a képregény. És még vicceskednek is az elején hogy no funny nickname?
Tehát ez egy fontos pont, hogy megkapta a teljeskörű hatalmát wanda, chaos magic stb, mert eddig csak egy kövek által felturbózott akárki volt.
Hogy ezután a multiversofmadnessben mit kezdenek vele az lesz igazán érdekes.

winnie - 2021. 03. 04. 08:14

itt egy írás arról (ami egyébként teljesen természetes), hogy tökéletesen lehet élvezni a sorozatot bármilyen előismeret nélkül: https://tvline.com/2021/03/03/wandavision-review-marvel-movies-connections-explainer-disney-plus/

tonks - 2021. 03. 04. 18:25

@Enzo: “De hogy miért az 50-es évekbe idézte bele magukat Wanda a jelen helyett, az nem igazán derült ki.”
A szitkomokon keresztül kapaszkodott a normális élet képébe már gyerekként is és a családos flashbackben ki is derül, hogy egy fekete-fehér sorozat volt a kedvence (the van dyke show talán?). Gondolom az egész amerikai kisvárosról az a sorozat ugrott be neki először, hogy “bárcsak”.

CrashBoostZoom - 2021. 03. 05. 11:27

@winnie

Ez még mindig nem így van. Gondolom nem kevés pénzébe került a Disney-nek, hogy mindenütt úgy cikkezzenek a sorozatról, hogy nem kell hozzá MCU előismeret, hogy még több nézőt bevonzanak de ettől ez még nem lesz így. Számtalanszor láttam már ilyet a számítógépes játék iparban, nekem már könnyű rutinból kiszúrni az ilyen agymenéseket, kicsit próbálkozhatott volna jobban a cikkíró is, hogy a kamu “tudatlanságát” leplezze.

Persze, megnézheted de aztán meg csak pislogsz, hogy mi merre hány méter és hogy ki ez a halott tesó, kik ezeket a fejükből sugarat lövő embereket stb. Gyakorlatilag magadat lőtted lábon az előismeret hiányával mert így a sorozat kb. 75%-a semmit sem mond neked.

Nem baj, így legalább a sorozatokat és az easter egg-eket magyarázó youtube csatornák extra nézettségre tehetnek így szert. :D

winnie - 2021. 03. 05. 12:08

azok a csatornák azoknak vannak, akik előismerettel bírnak – ráadásul magasfokúval, a többieket általában hidegen hagyják.

az meg, hogy “úgy cikkezzenek”, jézusom, hát pont ez a lényeg. sőt, ezzel magadnak mondasz ellent. az cél minden sorozatnál, hogy az embert rávegyék a nézésre, de a külső hatások csak idáig terjednek. ha az ember elkezdi nézni, ott jön be az, amit írsz. írhat bárki bármit, ha elkezded nézni és nem érted/nem tetszik, akkor nem fogod tovább nézni és leírod, hogy élvezed/érted/tetszik. egy dolog, hogy az embert a reklám, egy cikk vagy sajátmaga ráveszi a nézésre, és egy másik, hogy hogy jön be neki. azzal semmit nem ér a csatorna, ha negatív élményt szerez. oké, egy havi előfizetési díjat.

de igazából én az age old, “egy őrült szemben megy a forgalommal – mi? csak egy? mindegyik!” dolgot érzem nagyon kínosnak. erre írtam a daredeviles ajánlóban, hogy ha valaki a fejébe vesz valamit minden tapasztalat nélkül, akkor bizony előfordul, hogy hiába jön neki sok olyan ember, akinek van tapasztalata, hogy meggyőzze, rögtön az a reakciója, hogy “hazudik, hazudik, ez is hazudik”. ez így nagyon gyenge:) mondom, az egészben az a ciki, hogy ki sem próbálod előtudás nélkül, mégis azt hiszed, hogy igazad van. de nem ám úgy, hogy “de persze meggyőzhettek”, mert annyira ijesztőnek érzed a cáfolást, hogy minden meggyőzési kísérletet lesöpörsz.

így van értelme a párbeszédnek vagy az érveknek?

nem, ez teljesen téves megközelítés, kissé elitista is arról az oldalról, hogy lenézed a muglit, és azt mondod, hogy “te nem tudod élvezni ezt úgy, ahogy ÉN, ezért tök fölösleges erőlködnöd” – itt bőven elfér annyi, hogy a tapasztalataid révén elismered, hogy neked nem menne. ebbe senki nem köthetne bele de nyilván mások vagyunk, analógiaként úgy tudnám lefesteni, hogy egy 11 éves sem fogja a nüanszok, de még a nagyobb összefüggések lényegét sem felfogni akkor, ha látja az MCU-filmeket (kábé, mint az, aki nem ismeri felnőttként), és mégis lehet, hogy maximálisan imádni fogja a sorozatot. és élvezni. miközben a nagy rajongók csak csapkodják azt asztalt, és hajtogatják, hogy “TE NEM ÉLVEZED, FOGD MÁR FEL! ÉN ÉLVEZEM, DE TE NEM!!! MIT NEM LEHET ÉRTENI???”. aki 5 vagy 10 évesen látta az eredeti star warsot, ejj, de sok mindent nem fogott fel belőle, de piszkosul élvezte és imádta. te meg odalépsz hozzájuk (lehet, hogy fiatal énedhez) és a fülébe súgod, hogy “a francot sem értesz belőle”. mindenki úgy élvez valamit ahogy akarja vagy tudja. de a hangsúly az élvezet szón van. utána lehet versenyezni, hogy élvezi jobban, ha ez örömet okoz, de… minek?

másrészt azt kell észrevenni, hogy ezt a “nem értheted, hajnalka” analógiát így bármire ki lehet terjeszteni. bármilyen sorozatra. a világ leggyengébb érve a filmek esetében, hogy “mert hülye vagy hozzá”, komédiáknál, hogy “mert nem érted a poénokat, nincs humorérzéked”. bármilyen sorozatra rá lehet mondani, hogy “ennek nagyon magas a belépési plafonja, az nem fogja élvezni, aki nem okos!”

Montag - 2021. 03. 05. 14:35

Éééééés!

A nagy semmi. Ez a mini sorozat meg sem történt. Köszönjük Emese. Kapd be, Marvel.

Deeroy - 2021. 03. 05. 16:02

2. stáblistás jelent az oké
de amúgy csalódás

korum - 2021. 03. 05. 19:57

“Ez a mini sorozat meg sem történt.”

Ez így konkrétan nem igaz. Meg úgy átvitt értelemben sem.

Hádész - 2021. 03. 05. 20:15

Várható volt, hogy nem lesz az MCU univerzumban egy olyan mérföldkő, mint a csettintés vagy akármelyik nagy filme fordulat, de a szerepét betöltötte.
Wanda dolgozik a gyászán, kaptunk egy új (másodvonalbeli) hőst, meg ugye ott van Vision. Ezeket lehet továbbvinni a filmekben úgy, hogy működjenek a sorozat nélkül is, de aki megnézte ezt, annak adott plusz réteget az összképhez. Ennél többet a további sorozatoktól sem kell várni, saját jogukon saját sztorival készülnek, nem azért, hogy elhozzák a megváltást az MCU-ban, aki így ül le eléjük, az garantálja magának a csalódást.

Bikuci - 2021. 03. 05. 20:22

Ez számomra arról szólt, hogy a TV mekkora hatalom, és mennyire irányítja az embereket, és miért nem tudják elengedni azt az irányítói. Ha elengedik a szórakoztatást, akkor az emberek dühösek lesznek rájuk (joggal). Kvázi önkritikus vallomás korunk legnagyobb tudatmanipulátorától.

Nézőke - 2021. 03. 05. 21:57

..Bikuci = Borogato máshol, ugyebár. (kacsint)..

uccsó rész SPOILER:
mást nem nagyon tudtunk meg, mindenki várta itt (én is) hogy belibben egy köpenyes figura, oszt odasújt,de nem. Még a stáblistában is csak egy megveszekedett Skrull volt, és egy szó, hogy Fury, semmi más.

Erről beszéltem az előzőekben, hogy pl az AoS nem lépte meg a nagy cameókat, talán egy ilyen high(abb) concept megteszi…de nem.

Viszont arra nagyon kiváncsi leszek, hogy Viziót és Wanda nagyobb erejét hogy magyarázzák majd meg a filmekben, mert továbbra is az az érzésem,hogy a sorozatnéző nem annyira számít,mint a mozinéző.
Vagyis a filmet kell érteni a sorozat nélkül is, és hát majd kiváncsi vagyok hányan forgolódnak idegesen a székükben,ha csak úgy betoppan egy pigmenthiányos Vizió, minden emlékével a korábbinak.

A CGI egészen szuper volt,egészen a naplementés Skarlát Boszi “adieu város” jelenetig..ott ordított a lóláb.

Vicces pillanat: nem egy ház,hanem egy autó esett rá a gonosz keleti boszira, megidézve Ózt :D

nem vicces pillanat: Higanyszál megmagyarázása…
ez meg mi a túró akart lenni????? Ennél még egy ovis is jobbat talál ki,ha már muszáj volt beletenni a szereplőt, miért így????

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz