login |

Pilot: Ginny & Georgia

2021. 02. 28. 21:00 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

We’re like the Gilmore Girls, but with bigger boobs.

Nem, nem vagytok olyanok! Tudjátok mire hasonlít igazán a Netflix új sorozata? A Desperate Housewives-ra! Csak több benne a tinidráma, abból is a rosszabb fajta.

Persze lehet, hogy nem a hasonlítgatással kellett volna kezdenen, szóval jöjjön inkább a történet, aminek a középpontjában egy anya és a lánya áll, Georgia és Ginny. Meg még egy kisfiú, akiről az anya furcsán vesz tudomást… Georgia iszonyat fiatalon szülte lányát, és amúgy is nehéz gyerekkora volt, a párkapcsolatokhoz meg aztán még durvábban áll.

Ennek megfelelően sokat költöztek az évek során, egyik férfitól a másikhoz, pár hibát is ejtve az úton. A pilot is onnan kezd, hogy ismét költöznek, mondjuk most épp elhalálozott a mostohaapa. Az új kiszemelt egy gazdag környék, oda kell beilleszkednie a kis családnak, az anyának a közösségbe, a gyerekeknek meg az iskolába.

A humor és dráma jó része, legalábbis családon belül, abból indul, hogy az anya sokszor gyerekesen viselkedik, végtére is még csak 30 éves, egy 15 éves lánnyal. Inkább a barátja akar lenni a gyereknek, mint a szülője. Az viszont azt szeretné, hogy egy kicsit megbízhatóbb felnőtt legyen az életében, és ne kelljen folyamatosan költözniük sem.

Igazság szerint kicsit bajban vagyok a történettel, mert rengeteg minden történt a pilotban, de valójában fejvakarós viszonylag spoilermentesen összefoglalni. Olyan, mintha kb. 2 nap alatt 2 hetet éltek volna a karakterek, és már a szezon közepén tartanánk. Nyilván az elejére minden fontos alapot be akartak suvikszolni, de egyszerűen túl sok lett, hogy Ginny máris belekerül egy szerelmi 3-4 szögbe, amikor 1 napja laknak ott.

Nyilván a szappan süthető rá igazán a sorozatra, így elférne a rohanás, de valahogy durván felületes ez, ahogy minden kanyart levágnak az írók, csak hogy elkezdhessék a szarkavarást. Nem igazán fektetik le rendesen az alapokat, mert talán a csavarok lebegnek a szemük előtt, az olyan fordulatok, amiket a rész végére is bevetettek. Nem tudom, aki tovább látta, az lehet, hogy hozzátehet ehhez.

Viszont akkor sem tudok elmenni amellett, hogy az írók szeme előtt valami fontos üzenet is lebeghetett, de milyen hülyén csinálták ezt meg te úristen. Ginny karaktere a full woke-ból, a szűzön át ezerfelé megy… 2 nap alatt. Hogy a végén “u go girl!” módon keménykedjen. Ahogy ezt ábrázolták az minden volt, csak nem jó.

Konkrétan már az első részben is utalnak a sötétebb dolgokra, mert nem elég a családi dráma, a fiatalon gyermeket vállaló anya, kell bűnügyi szál is. De persze jól széthúzva! Van, amikor ez vicces, mint Georgia a két pisztollyal, de van, amikor sajnos nagyon szájbarágott.

Valójában a pilot alapján nem tudnám tiszta szívvel ajánlani a sorozatot, mert az oké, hogy szappan, de abból a rosszabb fajta, a túlingadozó 5/10. Amin a szereplőgárda sem segít, konkrétan az anya-lánya páros olyan, mintha két külön sorozatban játszana. Nagyon durva, hogy a Georgiát alakító Brianne Howey teljesen magáévá teszi a szappant, addig Antonia Gentry olyan, mintha egy komoly tinidrámába hinné magát.

10 hozzászólás Ne habozz!

Kati néni - 2021. 02. 28. 21:50

Ledaráltam egy-két nap alatt, nekem bejött, pontosan azért, mert olyan volt, mint a Desperate Housewives. És az itt a nagyon érdekes, hogy írtam egy mexikói piacra szánt fanfiction-telenovella-remake-et a sorozatból, jól átalakítottam az egészet sok új elemmel, és még a címe is Amas de la Calle Acónito lett (A Sisakvirág utca asszonyai), amelyben Alicia (Mary Alice) egy 45 éves nő és a 15 évesen szült lányát keresi (muhaha), aki 30 éves lehet, de örökbe adta. Alicia a nem kívánt személyeket sisakvirággal teszi el az útból (megint muhaha).

Szóval. Imádom az ilyen női célközönségű dramedy-szappanokat, sorry. A Dawson-castingot nagyon látni, a két fő főhős között a valóságban csak 7 év a difi. Georgia nem valami nagy színésznő, Ginny talán egy fokkal jobb, viszont a két szomszéd (anya és lánya) nekem bizony nagyon bejöttek. Főleg Sara Waisglass, abban a lányban sokkal több szufla lehet. És nagyon szép is. A polgármester úgy néz ki, mint Paul Gross vagy 25 éve a Due South-ban, az éttermes faszi viszont jóval szexibb.

Amúgy a Mindenegybenblog után szabadon íródott első részre épülő epizódok jóval másabbak (egy epizód = egy történet, aesop, átívelés). Nagyon a szívemhez nőttek a csajok.

Maxine pedig ugyanolyan bizarr és minden lében kanál, mint amilyen én voltam középiskolában.

tiktak - 2021. 02. 28. 23:35

Nekem bejött. Igaz, ehhez meg kellett nézni a teljes évadot. A pilot alapján én se voltam elájulva, de szerintem nagyon jó sorozat lett, harmadik résztől berántott.
Valóban nem Gilmore Girls (szentségtörés következik: hála istennek!), és valóban inkább DHW, de csak a felnőtt szálon. Ami nekem bejött, hogy a színészek nagyon természetesen viselkednek, a tiniszereplők nem szokásos gagyin adják elő a szerepüket, hanem pár rész után olyan, mintha évek óta játszanák az adott karaktert. Ráadásul szerintem sokkal hihetőbbek a problémáik, reakcióik, mint általán a hasonló tinisorozatokban. Ez emlékeim szerint tényleg ennyire drámai, néha bugyután drámai, tudott lenni az élet :D :D :D És hát nem mindenki volt olyan csodálatjókislány és értelmesokos tini mint Lorelai Gilmore…

human - 2021. 03. 01. 00:36

SPOILER

hihető probléma, hogy a csaj megcsókol egy srácot, másnap elmegy egy másikkal randira, de nem akar, és utána lefekszik a megcsókolttal, mindezt szűzként, aki eddig mindent került? és ez csak az első rész :D

“hanem pár rész után olyan, mintha évek óta játszanák az adott karaktert”

nemtom, ez inkább nézői elfogadás szokott lenni, ha pár rész után történik.

wintender - 2021. 03. 01. 07:50

Én is ledaráltam 2 nap alatt, de nem tudom eldönteni, hogy tetszett-e. Valamennyire biztosan, ha dara lett belőle, de lehet, hogyha lett volna más sorozat, ami jobban érdekel most, akkor otthagytam volna.

Nekem pont a Giorgiát játszó színésznő tetszett nagyon, bírtam az akcentusát, meg az összes eltúlzott “színpadi” mimikát.

Viszont azt én is éreztem, hogy eléggé el vannak nagyolva a szálak, talán mintha nem 10 részesre tervezték volna az évadot, így aztán nem volt idő mindent kibontani.
Nem tudom lesz-e évadkritika, itt nem akarok spoilerezni, de azért volt 1-2 húzás, ami nem tetszett.

Viszont ne kövessétek el azt a hibát, hogy megnézitek az Afterpartyt. Az valami borzalmasan színvonaltalan szemét volt, és a kb 2.5 BTS információért teljesen felesleges.

Juli - 2021. 03. 01. 20:28

Jól irta valaki, hogy a 3.resztol beszippant. A felétől éltem át igazán a mélyebb mondanivalóját a filmnek. Talán a 6 részén szétröhögtem magam, szóval jó volt. A 10 rész végére nekem inkább pozitív és nézhető film érzetét keltette, akár még újra is nézném egyes részeit. Szineszek nagyon jól hozzák a karaktereket! Nézzétek meg én ajánlom

Csoki - 2021. 03. 02. 08:32

Mi is végig néztük a lányommal , mint sorozat nem olyan rossz ,
fiatal Anyuka vagyok Én is egy tini lánnyal , hat a végén nem örültem , hogy végig néztük .
Valami ici pici élet tanusag ?
Végig vártam hogy a lány rájön az Anyaja bármit is tett értük tette …
E helyett elhúz ….
Sok kiszámítható rész …..
Megnézed és mintha már láttad volna …..
Az első kb 4-5 rész nagyon tetszett mindegyik végén kibekultek , ha nem is volt tökéletes , de utána mintha más írta volna a részeket egy tok más elképzeléssel , pl. egy dühös tini ……

Nikolka - 2021. 03. 06. 00:07

Nálam is a szomszéd nő és lánya vitte a showt! Maxinenek adnék egy spinoffot. Mert a fiatal csapat bejött amúgy. Tetszett, hogy végre nem a menő nem menő kérdés volt. Voltak vicces jelenetek, tényleg némelyiknél a saját fiatalságom ugrott be. A buli jelenetek is jók voltak. Tetszett a csajok barátsága. De volt ahol tényleg túlzó volt. Meg némelyik karakter ami túlzó.(pl. Eszembe se jut a nevük de Ginny tökéletes, okos pasija. Aki rögtön szerelmes lesz, és zenét is ír neki..)
Én is fiatal anyuka vagyok, mondjuk kis gyerekekkel, de nekem nagyon fura volt az anya nagyon sok megmozdulása. Őt én egyáltalán nem bírtam. És értem, hogy mennyi mindent tett a gyerekeiért. De közben mégsem, hiszen nincs ott nekik !
Ginny is elég szemét tudott lenni emberekkel. A 9.részben nagyon ellenszenves volt.
Amúgy az, hogy szappanban játsza magát nem tudom. Nekem van olyan ismerősöm aki teljesen ilyen “rájátszós”. Pedig ő az életben van.
Az külön vicc volt amit itt is a kisfiúval műveltek. Ha kellett akkor előszedték. Amúgy mintha nem is létezett volna. Pl. Volt hogy bébiszittert keres mellé. Utána viszont simán ott hagyja egyedül… Utálom, ha beleírnak sorozatokba gyerekeket, aztán meg elfelejtik őket.
Nekem Georgia tesója volt borzalmas élmény még.
Szerintem is jobb pasi volt az éttermes. De nyilván ő normálisabb nőt is érdemelne.
Viszont Scott Porter is szimpibb volt.
Őt a Hart of Dixieben ki nem állhattam.

Amúgy az írók sem tudták, hogy mit akarnak.. Annyi témába belekezdtek. Aztán az egészből semmi nem lett.

Ja és az utolsó részben lévő musicalt (amiben tényleg volt meló) leszámítva borzasztóan idegesített a sok értelmetlen táncika meg ének. Nem is értettem. A nappaliban is zavaróan sokat táncoltak abban a jelenetben.

Elipszis trénerezés közben néztem. Ahhoz pont jó volt egy ilyen sorozat. De összességében nem egy nagy élmény.

Nikolka - 2021. 03. 06. 00:09

@Human
Nekem az jött le, hogy nem azért kerülte ezeket a dolgokat, mert kerülni akarta. Hanem, mert nem volt kivel. És most végre volt. És jó volt túlesni rajta.

Diapolo - 2021. 03. 21. 19:55

Már eleve az a GG-s beharangozás… ez a pilot alapján baromi kínos volt. Van, hogy nem akadok fenn a logikátlan húzásokon, de Winnie, pont ott szerepel az a gondolat a kommented elején, amit én is gondolok. Egyébként a Desperate Housewives párhuzam teljesen jogos, talán Gabriel Solis volt az anyuka, a lány meg valaki más. Nem volt szórakoztató, és már az első pillanattól tucatnak tűnt. 5,5/10, lehet nem nézem már tovább, tartok tőle, hogy tudom, hogy mire számítsak, és arra nem szeretnék.

Deneste - 2021. 04. 17. 13:30

Az első részt néztem végig, a többibe csak helyenként beletekergettem, hogy megtudjam megéri-e folytatni. Szerintem nem, de ez az én véleményem.

Már az első rész második fele kiidegelt, pedig addig egész jó volt. Számomra Georgia viszi az egész műsort, és sokkal jobb lenne, ha csak róla szólna az egész.

Ginny karaktere egyszerűen borzasztó. Neki semmi se jó, hálátlan, mindig ezt az “utálok mindenkit” pofát vágja. Egy évvel vagyok idősebb nála mégsem viselkedek így, nem minden tini ilyen te jó ég. Aztán jön a nagyon erőltetett bad boy Marcus és az idegesítő tesója Maxine. Értem, hogy hiperaktív meg sokat beszél, de közben annyira idegesít minden megszólalásával, hogy az hihetetlen.

SPOILER következik:

A végén lévő pikáns jelenet mégis mi a fene volt?? Egy napja ismerik egymást a csávóval, két szót beszéltek, ráadául a fiú random bemászik Ginny ablakán. Ha nekem ezt csinálná valaki leütném, nem lefekedüdnék vele. Kényelmetlenül éreztem magam az egész jelenet alatt. 15 évesek mindketten és védekezni se védekeztek. Természetesen a Netflix meg ezt normalizállja. Hát köszönöm én nem kérek ebből. Keserű szájízt hagyott bennem. 6/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz