login |

Pilot: Devil May Care

2021. 03. 01. 15:50 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

A Syfy nemrég indult szombat éjjeli animációs blokkjában, a TZGZ-ben belenézhetünk abban, hogy milyen, amikor az ördög reformálni akarja a poklot. Nem egyszerű? (A címet lehet, hogy csak én olvastam mindig félre, szóval előre szólok: semmi köze a Devil May Cry-hoz.)

I really hope I’m being molested by a homeless guy.

A sorozat története tényleg ennyi, a pokol átalakítása, legalábbis két rész alapján. Már nem a kínzás megy odalenn, hanem az ördög megújította a helyet, hiszen minden cool dolog a pokolra jut a Földön, miért ne használja ezt ki. Egyik poén ennek kapcsán, hogy mindenki Zune-t és flip phone-t használ.

— Social media is exactly what hell’s been missing!
— It is? I assumed you invented it.
— No. Humans and free will, right?

Szép várost épített, amiben éldegélnek az emberek. De valami hiányzik, egy közösségi hálózat. Ezt hozzák létre a pilotban, nyilván egy konfliktus után, és mivel kevesen kezdik rögtön használni, így a 2. rész arra megy el, hogy népszerűsíteni próbálják az appot.

Ami biztos, hogy valójában nem a történetért fogja nézni senki ezt a sorozatot. Nem véletlenül van már két idézet is a posztban. Bár a sztori valamennyire összefogja a részeket, de valójában egy hatalmas ötlethalmazról van szó, amin a társadalomkritika a porcukor. Vagy hogy írjam le egy hülye képpel. Ez például a pokol első influenszere kapcsán hangzik el:

Dude, it’s so fun to have someone else define your identity.

Sajnos a görbe tükör csomagolása, avagy az animációs stílus nagyon nem jött be. Nem is az, hogy minimalista, hiszen Frisky Dingo-Archer-Sealab 2021-trión “felnőve” az nem probléma, hanem tényleg az art, ahogy meg van rajzolva az egész. Ezért is szálltam ki.

Igazság szerint a rétegsorozat rétegsorozata, nem egy Rick & Morty, de aki bírja a rövid, a részek 10 percesek, ötletekkel teledobált animációsokat, az ne menjen el mellette? Nekem tipikus 6/10, nem ugrotta át az ingerküszöböm, kábé reggeli mellé betevős lenne, de erről a kinézete tehet leginkább, mert némelyik szövegen elmosolyodtam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz