login |

Pilot: Debris

2021. 03. 02. 21:20 - Írta: human

43 hozzászólás | kategória: 2020/21, kritika, pilot-mustra,

Durrbele? Egy dolog biztosan elmondható az NBC új high concept sorozatáról: elég gyorsan mély vízbe ugranak a történettel, amit jó látni. Nem arra megy az idő, hogy “ez történt, vizsgáljuk ki”, hanem… (winnie kritikája itt olvasható.)

Nagyon elszaladtam én is, a történet egy olyan világban játszódik, ahol egy nem emberi űrhajó pár éve a naprendszerünkben balesetet szenvedett, és a nemrég a darabjai elkezdtek lehullani a Földre. Viszont ezekkel lehet kezdeni valami, látszólag különleges dolgokra képesek. Például a pilotban valaki megérinti, és hirtelen máshogy hat rá a gravitáció, na meg az ő interakciója is változik a tárgyakkal. És ez csak az egyik furcsaság amit látunk.

Az űrből hulló törmelékhez kapcsolható esetek megoldására összefog Anglia és Amerika, információ megosztó (persze idézőjelekkel) szövetségre lépnek, de nyilván más hatalmak és talán rossz emberek is pályáznak a különleges égi ajándékra.

A részek a fő szál mellett látszólag 1-1 ügyeket is fognak tartalmazni. Itt is, a közepébe vágtak a törmelékre pályázók történetének, de közben volt egy különleges ügy is, amit meg kellett oldani az ügynököknek, egy nő élettelen teste valami felé lebegett. Szóval volt egy nyomozás, teljes Fringe-hangulatban (annak a showrunnerje a készítő). Mellette pedig apróságokból, beszélgetésekből kiderül az egész nagyobb kép.

A Debris főbb koncepciójáról viszont nekem leginkább a Stalker (vagyis a Piknik az árokparton regény) ugrott be. Tényleg, inkább a könyv, az sokkal egyszerűbb, viszont a földönkívüli rész érdekesebb benne szerintem. Meg nyilván a Solaris is Lemtől. És persze a modern nyomozós sorozatok. Azért dobálom a címeket, hogy lássátok minek a keveréke a Debris, de valami egész jót hoztak ki belőle.

A sci-fi aspektus tetszett, de valójában az egész gerince a nyomozópáros, egy amerikai és egy angol, akik most építgetik kapcsolatukat, tudnak meg egymásról többet. Érdekes, hogy elég sok minden van a Debris pilotjában, de valahogy nem érződött túlzsúfolnak. Talán a “hetiügy” megoldása volt kicsit elnagyolt, de közben a hangulata elkapott, volt benne egy kis horroros, nem az akció felé hajlottak.

A megvalósítás amolyan tipikus országos tévés. Pár jó trükkre van pénz, egy-két érdekes kép is elfér benne, de azért nem viszik túlzásba. Ilyenre szoktam a profi jelzőt elsütni, viszont itt a rejtélyes sztori és az alaphelyzet felfelé húzza a rutint. Na meg Jonathan Tuckert mindig jó látni, és az érzelmesebb szerepben Riann Steele is elvan, ő is elég nagy sorozatveterán.

Biztos vagyok benne, hogy nekem az “űrhajódarabok hullanak” koncepció kicsit feljebb húzta, mint ami tényleg járna, de egy 8/10-et adnék a pilotra. A folytatást majd meglátjuk.

43 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2021. 03. 02. 21:35

kezdem azzal, hogy nem az én stílusom, ez a scifizde nem tudott lekötni.

DE!

ez a pilot piszok jó pilotnak. érdemes angol tudás hianyában is csekkolni a tegnap posztolt első 15 percet, annyi wtf van ebben a részben, amennyi más sorozat egy szezonjában, csak úgy dobálták egymásra ezek a megmagyarázhatatlan dolgokat.

a sorozat motorja mondjuk vicces, mert szó szerint bármit be lehet dobni, bármilyen természetfölöttit, szárnyalhat a fantázia, más kérdés, hogy ez engem sajnos nem kötött le. de itt erdekes lehet ez a partnerség aspektus, ami ugye a segítés mellett az elhallgatast is tartalmazza, az átívelés nagyon érdekes is lehet.

jó volt nézni, lehet, hogy 7/10 is, ha a műfaj bejönnek, sima 8 lenne, de nem hinném, hogy megtartom 3 rész utan. mert azért annyit megnézek.

winnie - 2021. 03. 02. 21:47

ja, a lenyeget nem írtam: in medias res. már potyognak a törmelékek, már egy ideje együtt dolgozik a két főhős, az eleje pont azért wtf, mert belecsöppenünk valami közepébe. nagyon merész, hogy nem tökölnek felvezetéssel, meg akkor is, ha így későb. párbeszédekben kell elszórni infókat, de belefért.

Narg - 2021. 03. 02. 23:04

Nekem nagyon tetszett, végre eredeti és érdekes scifi sorozat, nagyon kevés van belőle. Nagyon remélem, hogy lesz pár évadnyi, és nem úgy végzi mint az Almost Human. Nekem még főleg a zenéje jött be nagyon.

Critica007 - 2021. 03. 02. 23:08

Hosszú ideje nem volt időm semmit se nézni, de a kritika miatt gondoltam, hogy adok neki pár percet és elteszem későbbre. Az első perctől az utolsóig lekötött, még olyan érzésem sem volt, hogy “ejj, de bele kellene most pörgetni”.
Pedig… lassú a sorozat és mégis észvesztően pörög az infóknak köszönhetően. Baromi jó érzés, hogy végre nem készen kapok valamit, hanem bele kell merülnöm a világba.
Nagyon bízom benne, hogy az alkotóknak már most van egy jól kitalált koncepciója és nem esnek a “Lost” hibájába.
A heti ügyet kissé túl érzelmesre hangolták, de a fent említett “horroros” hangulatnak köszönhetően nem lesz szirupos, így gyomorfájdalom nélkül lenyelhető.

monana - 2021. 03. 02. 23:13

A youtube video alatt is legalább hárman emlegették Piknik az árokparton-t, el kellene olvasnom.

A kilencedik percnél szinte vártam hogy felcsendüljön a Fringe zenéje.

bvr - 2021. 03. 02. 23:30

Tetszett, biztos meg fogom nezni a kovetkezo reszt is.
A kritikakban emlitettek melle emlitenek meg egy sorozatot, Tales from the Loop, persze azt a muveszi vonulat egy masik szintre emeli, viszont pont a mostani “heti ügy” miatt hoznam ide, ahol maga a rejtely is es a megoldasa is erzelem-kozpontu volt.
De amugy meg (a pilotban legalabbis mindekepp) jo aranyokban volt a popcorn, az atmoszfrea, a karakterek, volt machinacio is (talan valami osszeeskuves is), csopogtettek infot az ativelo rejtelybol is, szoval egyelore ez egy erdekes mix.

bvr - 2021. 03. 02. 23:34

(ja, es termeszetesen a Tales from the Loop kapcsan is sokat emlitodott fel a Piknik az arokparton es a Stalker)

Tyberius - 2021. 03. 02. 23:48

Érdekes kezdés volt, nagyon hozta a Fringe hangulatát nálam (pozitív értelemben) és működött a történet is rendesen. Tényleg teli volt WTF momentummal, vagyis valahogy az összes olyan rácsodálkozás meg “fordulatocska” annak tűnt. Kicsit fura volt, hogy sok infó beszélgetésekből jött, mármint a személyes infók, ugyanakkor szerintem ezt jól kezelték és valahogy pont belefért, nem állt meg miatta a sztori.
Folytatom, aztán majd látjuk meddig tart a lendület. Bár ha képes voltam végig szenvedni a Nextet, akkor ennek már így a kezdés után hatványozottan több esélye van a túlélésre nálam…

Shannen - 2021. 03. 03. 08:08

Tényleg jó volt a pilot, tetszett, hogy a közepébe vágva kezdtek.
Viszont gondolom majd idővel érkeznek a flashbackek is, amikor láthatjuk majd az első darabkák érkezését is, meg a két nyomozó háttérsztoriját.

Egyelőre maradok, bár van egy sejtésem, hogy azért nem minden rész fog ennyire pörögni, de ha hasonló heti ügyek lesznek, az le tudna kötni.

stalker - 2021. 03. 03. 08:15

Fura, mert nekem nem tetszett. Végig az volt az érzésem, hogy mennyire régimódi. Két ellentétes nemű ügynök, nyomoz a rejtélyek után. Az alapötlet is lerágott már kissé. A Piknik az árok partonnál még eredeti gondolatnak számított az idegenek által hátrahagyott emberek számára felfoghatatlan varázslatnak tűnő tárgyak ötlete és a Lost roomnál is még érdekes volt itt már egy kicsit elavultnak éreztem.

winnie - 2021. 03. 03. 08:25

ismerős keretek között van ekképp lehetőség új sztorikat elmesélni. lehet, hogy pont ez a siker kulcsa. az előbbi a csali, hogy az utóbbi sokáig tarthasson. (+ attól nem hiszem, hogy jobb vagy rosszabb lenne, ha azonosak lennének a nemek, de az biztos, hogy így többféle történetet és dinamikát lehet megmutatni – a készítőket mindig ez fogja hajtani.)

JKJ - 2021. 03. 03. 08:39

Sajnos számomra túlságosan is megfoghatatlan a “debris” szál. Annyira erőltetik a rjtélyességet, csak, hogy bele tudjanak magyarázni bármilyen sztoriszálat. Nyilván ez kedvez az íróknak és a későbbi részeknek (tartalmilag kevésbé kötöttek), de elkerülhetelen a katyvasz. Sok ilyen erős felütésű sorozatot láttunk már és alig-alig érték meg a második évadot. Itt sem lesz másképp.

a_n_d_r_e_w - 2021. 03. 03. 10:34

Nekem is a piknik az arokparton ugrott be, kedvenc regenyem (a stalker cimu folytatast leszamitva). Erosen is inditott a pilot, talan jo, hogy az elso 15 percet raktak fel, abban jott azert a WTF rendesen. Aztan ellaposodott sajnos. Teljesen illik ra piknik-stalker parhuzam, mert mig elobbiben kokemenyen arrol van szo, hogy jottek az idegenek, mentek az idegenek, hatrahagytak dolgokat, de kb leszartak az emberiseget, mint az arokparti piknik eseten az emberek a hangyakat, addig a folytatasban mar kivansagokat teljesito artifaktokrol van szo, ami teljesen szembemegy az eredeti koncepcioval. Itt is az elejen a teljesen erthetetlen, megdobbento fizikai anomaliak, aztan meg a kivansagot teljesito, embereket feleleszto artifakt. Nekem ez nem fer ossze sajnos. Fringe jobb volt.

Az meg mar szorszalhasogatas, de ha mar 3 eve tudtak arrol hogy jon az idegen urhajo roncsa a Fold fele, kb az osszes urkepes nagyhatalom szazaval kuldte volna fel a raketait salvage uzemmodban, hogy minel tobb idegen technikahoz jusson, es nem varjak meg mig belep a legkorbe es nagyresze eleg.

human - 2021. 03. 03. 13:20

a_n_d_r_e_w: a végső cliffhangert nézve nem ég el semmi a légkörben :)

Hádész - 2021. 03. 03. 13:27

human: De ezt ők még akkor nem tudhatták volna. De ez tényleg szőrszálhasogatás, nem igazán derült ki, hogy a hajó egy az egyben a föld légkörében esett szét, vagy egyéb okból jutottak a darabjai a Földre. (De lehet hogy ez csak nekem maradt homályos) Gondolom azokra is később kapunk választ, hogy hogyan vették észre, hogy ért ide stb.

Tyberius - 2021. 03. 03. 14:31

Arra már választ kaptunk, hogy a nyomozó csaj apja fedezte fel. Egyébként meg a roncsok még mindig potyognak, amit a hangárban épp összeraknak, az lehet egy része a hajtóműnek vagy akármi, de a nagy része még fenn van valahol az űrben.

Yamagato - 2021. 03. 04. 19:49

Fringe 2: Alien Boogaloo :)
Még jó, hogy van a junkie, különben teljesen lemaradtam volna erről! A horror része rendben volt, hozta a Fringe hangulatot/szintet, plusz mindent is bedobtak ami annó (nem) működött, biztos ami biztos. A duóból is lehet kihozni érdekes dinamikát így első blikkre, viszont dialógusok… jézusom… vagy full szituáció- és életszerűtlen expozíciók voltak vagy ha épp érzelmes részek voltak, akkor a Klisék Nagykönyvének aktuális lapjából idéztek. Ezen remélem javítanak, a hibák ellenére engem megvettek kilóra.

csiri bá - 2021. 03. 04. 20:10

“Tyberius: Arra már választ kaptunk, hogy a nyomozó csaj apja fedezte fel.”
Hát nem egészen…

but my dad was the first astrophysicist
to be told the truth about what they found.

Llew - 2021. 03. 04. 20:32

Érdekesnek ígérkezett, de szerintem teljesen tipikus országos csatornás cucc volt az egész. A főszereplő páros színészei, karakterei szimpatikusak, de tök átlagosak és én zsúfoltnak éreztem az egészet. Nagyon régen volt a Fringe, főleg a pilotja, de az nekem sokkal komolyabbnak, Rejtély-esebbnek, horrososabbnak rémlik. A karakterek is egyénibbek voltak elő látásra is. Itt a főhősök is tipukusak, semmi kiemelkedő. Két traumatizált/bűntudatos veterán. Átlag nyomozós sorozat figurák, de még egy megjegyezhető mellékkaraktert sem villantottak.
A Fringe ráadásul tudta, hogy egyértelműen (ál)tudományos akar lenni. Itt ez sem egyértelműen eldöntött, mert egyrészt van scifi technológia, de a heti ügy inkább misztikus, de technikai eszköz okozza. Mintha minden utat nyitva akartak volna hagyni.

Energiavampir - 2021. 03. 05. 21:42

Bennem erős kettősség van egyelőre
Egyrészt nagyon tetszett a sci-fi szál, a hajó roncs meg a rejtély, ez a tőlünk teljesen idegen technológia, és a vele járó anomáliák
másrészt kapunk két teljesen béna karaktert, nő még hagyján, de a pasi annyira nem illik bele hogy fájt minden mondata, cselekvése, olyan érzésem támadt mintha a kettőjük jeleneteit úgy vették fel hogy a másik ott sem volt, és összevágták, és ez a senyvelgő szál, meg az anyuci bocsáss meg és ébredj, meg a debil anyuka akinek meghal a fia és megjelenik, nem sikítva rohan a rendőrségre vagy a puskájáért, hanem jaj de jó megjöttél kisfiam, autokázzunk. Valami borzalom volt ez a betét nyomozósdi. Pedig jól indult ezzel a lebegős cuccokkal meg testekkel, de hogy egy ilyen béna történést hozzanak ki belőle, az már művészet volt, remélem több ilyen nem lesz, mert dobom akkor.

winnie - 2021. 03. 05. 21:55

hehe, jonathan tucker nem hiába közönségkedvenc, ő azért nem illik a hollywoodi egyenfősodorba:)

Energiavampir - 2021. 03. 05. 23:44

Hát én csak egy sorozatban láttam eddig, a Justified, de ott jól hozta a ritka ellenszenves gyilkost a végén..

winnie - 2021. 03. 06. 14:07

akkor te komolyan nem láttad a kingdomot?:O pedig azt hittem, hogy az a műfaj a stílusod.

szokni kell, szerintem egyébként, ezt pont most olvastam vele kapcsolatban:

Collider: You’ve put together a great cast for this show — Jonathan Tucker is such an interesting, thoughtful actor who really digs deep with the characters that he plays. How have you found the experience of working with him on this?

J.H. WYMAN: I call him the American Gary Oldman. He’s so deep and just astounding, and more people should know that. The way he comes to things, I’ll get this call where he goes, “Let me ask you a question about my childhood.” And I’m like, “Yeah, go, shoot.” The detail and specificity that he’s coming at this with, there’s not a false bone in his body.

When Jonathan came on my radar, I knew him, of course, as an actor, but when I met him. I just thought, he had it down in ability, but the way that he talked about the character and the way that he, wanted to create him and inhabit him was so interesting and so unique.

You don’t usually see that on network television. He’s really a deep performer and I was just so taken by the way that he was drawing Bryan. We met on so much common ground about who he is, what he thinks, and his experience. The way that he embodied him, I just knew right away that it was the right thing. For me, they always take it a step better because, all of a sudden, somebody is doing very hard work behind the scenes to make the character whole and multi-dimensional. He’s got all of that stuff. What I find so riveting about him is that, even when I’m rolling camera on him and he’s not saying anything and he’s just sitting there, he’s got the most incredibly expressive eyes. As a writer, these characters are a part of a whole and you’re always surprised when you find something that transcends what you were originally thinking, but is a perfect fit that you didn’t expect. Jonathan was exactly that for me.

Energiavampir - 2021. 03. 06. 14:28

a koreai zombist?

Ez mind szép és jó amit írnak, de ebből a szerepből nagyon kilóg, vagy nem fogta meg a karakter lényegét, vagy ilyen bénára írták, rendezték..ami valószínűbb :)

Thomas - 2021. 03. 06. 19:31

Nekem még a sráccal nem is volt bajom, bár én még nem láttam őt semmiben szerintem, de a csaj? Majdnem elaludtam mindig, amikor elkezdett beszélni:) Meg az összes többi szereplő, élükön a rejtélyes szakállal. Alisha Newton a Heartlandben tök jó, de itt borzalmasan mesterkélt volt. George Jones meg egy country énekes volt, nem tudós, hagyjuk már;) Még egyet megnézek, de ha ilyen heti rejtélyes esetekből fog állni, akkor ez úgysem az én sorozatom, ahogy a Fringe sem volt. Bár ez nekem a horrorosabb megközelítés miatt inkább az X-aktákra hajazott, de abból nem sokat láttam, és inkább csak az elejét, amikor még heti ügyek voltak.

heidfeld - 2021. 03. 07. 09:00

Kifejezetten tetszett. 8/10

Tyberius - 2021. 03. 09. 18:09

Második rész pipa… Kicsit gyorsan jutunk el itt a különböző titkos szervezetekhez, de egyébként bejövős a cucc.
Jah érdemes végig várni a vége főcímet, van extra audió hanganyag, ami így hallva a második rész végén levőt is összefüggőnek ígérkezik.
Egyelőre sima nézős a sorozat.

bvr - 2021. 03. 09. 20:20

nem volt a rossz a második rész, de azért valahogy a pilot utáni lelkesedésemben kicsit tartalmasabbat vártam volna. De azért persze nézem tovább a jövő héten is.

PS: ja, és múlt hét óta Fringe darában is vagyok, már a második évad elején tartok. Hááát, az a legkevesebb ha azt mondom az a sorozat nem öregedett azért túl jól… :)

Geza Kovacs - 2021. 03. 09. 22:23

Teljesen színvonaltalan. Nagy kereskedelmi csatornás olcsójános hülyeség, pedig az alapsztori erősen érdekelt. De ez ilyen heti megoldós lesz, ami uncsi, Fringe-dzsel kevert X-akták, de a heti sztorik részben túl misztikusak eddig, részben nem derült ki semmi az alaptörténetről a főcím 3 mondatán túl, és végül a színészek is teljesen csapnivalóan játszanak. Pedig vártam erősen. :-( Főleg, hogy semmi más nincs most.

ubul - 2021. 03. 10. 12:47

Energiavampir: nem, az MMA-s Kingdom az, amire gondolt Winnie (kereső is kidobja, meg hát nem nehéz színész alapján keresni pl imdb-n se erre :) )

Eltiron - 2021. 03. 11. 16:06

Borzasztó rossz, közhelyes vacak. A távolbameredő, könnyes tekintetek, a “jaj, de érzelmes” pillanatok, és a banális megoldás a pilot végén… Ráadásul totál értelmetlen volt az egész történet. Az alapötlet ennél többet érdemelne. A pilot nálam 3/10 maximum és itt nálam vége is.
U.i.: kiemelném a főszereplő nyomozónő és a kamsz kislány közti párbeszédet, ami simán Barátok közt-színvonal volt.

winnie - 2021. 03. 11. 19:00

ÉN SZERETEM AZ ÉRZELMEKET! Itt annyira nem hatottak meg, de szuper, ha egy sorozat azokra apellál. De tudom, hogy sokan nem bírják valamiért az ilyet, pedig annál nincs jobb, amikor az embert is elöntik sorozatnézés közben.

Azt el kell fogadni, ha tetszik, ha nem, hogy az írókat sokkal jobban érdekli az érzelmes húrok pengetése, mint az, hogy kúlt vagy menőt írjanak:)

sledge - 2021. 03. 11. 20:26

Simán Fringe-hangulat, kicsit keverve X-Aktákkal. 10 éve azt mondtam volna, hogy annyira nem, most viszont, a jelenlegi kínálat mellett karaktereit és megvalósítását tekintve új kedvenc ezekben az ínséges időkben (mondjuk, nálam az etalon az a 24 vagy a Fringe) Nagyon kevés hasonlóan ígéretes sorozat vagy film van. Csak el ne rontsák. :)

winnie - 2021. 03. 16. 12:40

1×02: pont, ahogy sejtettem, hogy engem iszonyatosan hidegen fog hagyni ez a stílus, az 1×02 az első perctől az utolsóig merő szenvedés volt. sem a jelenségek nem érdekelnek így, sem az átívelés (ami most 2+1 jelenetet kapott?), sem pedig az, ahogy próbálnak a jelenségekre valami random gondolati ívet ráhúzni. mert nyilván szép és jó analógiákat gyártani, de azok túl esetlegesek.

pont, mint a fringe.

Geza Kovacs - 2021. 03. 16. 22:08

A harmadik is rettenetes. Ez a ’90-es években talán elment volna még, de inkább csak az elején, az X-akták előtt, utána már nem.

Enzo - 2021. 03. 20. 21:38

1×01-02 (pótlás)

A sorozat által keltett első benyomások közül számomra az egyik legmeghatározóbb és legfurább, hogy eddig mindkét epizód központi ügye (halott kisgyerek visszatér; roncskör a város körül) olyannak tűnt elsőre, mintha átívelő szál lenne, aztán a végén kiderül, hogy csak heti ügy volt. Egyébként úgy alapvetően tetszik, dobálják be a misztikumot rendesen, nem fukarkodnak vele – a trailer pár különleges történést ellőtt, de azért így is meg lehetett lepődni párszor: a hotelből elmenekülő két idegen teleportálásán, vagy a második részben a klónokon (főleg amelyek “egymásba nőttek” :O). Nyilván annyiból hálás az “idegen űrhajó” témakör, hogy gyakorlatilag bármilyen hatást előidézhet, nincs megkötve a készítők keze, remélem ezzel nem élnek vissza azért.
Az önmagában nem gond, hogy már egy kialakított “rendszert” láthatunk, nem most áll fel az eseményeket vizsgáló nyomozócsapat, de illene lassan megmagyarázni némi terminológiát, például hogy mi a tök ez a Laghari, meg a számértékek, amiket mindig mondanak. A két főszereplő közti dinamika rendben van, és mivel CIA-MI6 közös nyomozás, az ilyeneknél mindig azonnal előkerül a nagy titkolózás, nem volt ez másképp most sem – mint ahogy a “főszereplő valamelyik szülője mégsem halott és/vagy érintett a titkokban” is egy klasszikus húzás… meh.

Darabkák:
– Furcsa ez a montázsos helyszínkijelzés a jelenetek elején, nem néz ki rosszul, de talán túlzás. Ha már a Fringe párhuzamot vesszük, az ottani “tájba integrált” 3D-s megoldás sokkal jobb volt.
– Mindig felröhögök, hogy “nacho”-nak hívják a kis darabkákat, tényleg olyan alakja van :D
– A stáblista alatt bejátszott hangüzenetekből vajon kijön bármi fontos?

Tyberius - 2021. 03. 25. 11:54

Engem meggyőzött a sorozat, hogy érdekel. A 4-dik rész is bejött és ezúttal nem volt egy teljesen happy ending vége, azért az érzelmi oldal így is megvolt ez így működik nálam.
És végre Fiona is tudja a tutit. Mondjuk örülök, hogy ez már most kiderült számára és nem húzták még részekig vagy egy véletlen találkozásig a dolgot, bár kíváncsi leszek ennek következményei mennyire telepednek rá a köv. részekre.

Enzo - 2021. 03. 27. 01:39

1×03 (pótlás múlt szombatról)

Az epizód első fele nagyon találgatósra sikerült (fura ködös üvegfal a mezőn, tiszta Arrival feeling tényleg), aztán a 2.fele azért jobb lett egy fokkal, de amúgy hogy került át _minden_ eltűnt személy, ha csak a csajt ráncigálták át??
Mi volt még? Bryan főnöke az oroszokkal bizniszel valamit; ja meg tényleg nem GJ van a sírban (ami sejthető volt, tekintve hogy láttuk a felvételen + a klónozás már el lett lőve).

heidfeld - 2021. 03. 29. 18:26

Nagyot esett a lelkesedésem. Projekt Blue Book például egy mestermű, ehhez képest.
Az egy dolog, hogy nem annyira izgalmas-feszült, de nincs elég érdekes karakter, vagy B-“team”.
El lehet nézegetni, de 2 év múlva, meglepődnék, ha sokan emlékeznénk rá.

Enzo - 2021. 03. 31. 01:14

1×04 (pótlás tegnapról)

Ez is olyan kis epizodikus rész volt, hogy úgy lecsengett, aztán “jól van”, nem is igazán lehetett felírni róla semmit: egy mezőt terraformált a Roncs, klórt lélegző életformáknak ideálisra, a végén némi moralizálással szuszpenzióba rakták az érintetteket, kész. Az átívelésben meg egyetlen fontos dolog történt: Finola megtudta, hogy az apja él.
Legalább ilyen kukoricásban bujkálós horror lehetett volna belőle :D
Ja és muszáj kiemelnem Bryan napszemüvegét az elején, az mi volt már :’DD

v0m1t - 2021. 04. 07. 23:16

Ha visszavennének a random heti szereplők családi drámája adagból akkor egész jó lehetne, alakul a kémjátszma már a 6. résznél.

kpeter - 2021. 04. 12. 19:07

Engem a Debris sajnos nagyon emlékeztet a Salvation-re bizonyos szempontból. Kaptunk egy ígéretes plotot/ trailert itt is ott is, amiből akár egy jó scifi is kisülhetett volna. De az egész egy átverés, ahhoz, hogy kapjunk helyette egy teljesen tucat középszer kémes, gonosz csúnya oroszok/kínaiak vs. Mi6 vs. amcsik vonalat. Ahogy a Salvationben is a föld felé tartó objektum csak egy beetetés volt, úgy itt is a Debris csak egy eszköz, amire ráhúzhatják a készítők a teljesen átlagos, és felejthető klisés kémes sztorivonalukat. A vége pedig egy katyvasz, ami scifinek nem elég scifi, kémesdinek pedig totál középszer, úgyhogy igazán semmiben sem jó.

Enzo - 2021. 04. 18. 21:10

1×05 (pótlás)

Valamennyire érdekes volt ez a portálnyitós-felhőkarcolókbanrohangálós heti ügy, de megint csak alig van hatása az átívelésre… jó, elkapták ezt a szakállas faszit, aki egy jó karakter lehetne (a 4400-as Jordan Collier jut eszembe róla vmiért), csak kicsit nevetségessé teszi, hogy mindig félig nyitva van a szája :D

Darabkák:
– Maddox magánéletével is próbálkoznak valamit bemutatni, de alig történik valami ott is.
– Ismerős volt ez az ügynök, aki Finolának átadta a pendrive-ot -> ja persze, Heusmann a TMITHC-ből.
– Furcsa epizódzárás: a szakállas fickó is ugyanazt a számot énekli, amiről Finola és a húga beszélt…WTF?

#hétidézetei:
“-Someone doesn’t like Mondays.
-It’s Thursday.
-Then you’re not a morning person.
-It’s 12 o’clock.
-Man, I’m messed up.
-That’s the first thing you’ve got right.” :DD /Bryan&Finola/

“-At least inside, you know I’m smart enough to do it.
-Bryan, I’ve played cards with you. I think you’re lucky enough.” :D /Mallory/

1×06 (pótlás péntekről)

Na vééégre abbahagyták a nagy titkolózást. Finola mondjuk nagyon furán reagálta le, amikor Bryan elmondta neki (amit már amúgy is tudott), hogy az apja él, mintha elfelejtette volna a szövegét egy 20 másodpercre – hát nem ez a sorozat a színészet magasiskolája, na. Előtte vicces volt, ahogy csepegtette Ferris az infókat Finolán és Bryan-en keresztül a “másik oldalra” (az oroszokkal megint konspiráló) Maddoxnak George Jones-szal kapcsolatban.
Most már végre ideje megfogalmazni, hogy mi a baj a Debris-vel: zavaró, hogy a roncsdarabokkal kapcsolatosan alig van átvezető szál, a készítők inkább arra mentek rá, hogy “ha már az alien tech literally bármilyen anomáliára képes, akkor mutassunk be minél többet”, én ennél sokkal kevésbé heti ügy-centrikus felépítésre számítottam a sorozattól.
Maga a mostani heti ügy egyébként az átlagnál jobban tetszett, egy jó kis morális dilemmát szolgáltatva – én valahol megértem Kurt-öt, hogy mivel látott egy lehetőséget a felesége “visszahozására”, elkezdett kísérletezni a Ronccsal, miközben ezzel másokat is megfiatalított, ez utóbbi csavar eléggé bejött.
(Hm, vajon miért injekciózza magát Bryan?)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz