login |

Hírszerda – Superman & Lois 2. évad! Bödörék-kasza! Reno 911! 8. évad!

2021. 03. 03. 09:05 - Írta: winnie

18 hozzászólás | kategória: hírek, , ,

 • Minden késve kezdődő és újrainduló forgatásról próbálunk hírt adni. Érdemes rákeresni a “Karanténforgatás” szóra és a sorozat címére, vagy szimplán CTRL+F-ezni.
 • Mai magyar premier: Nagy szám 1. évad + Netflix: Gyilkosság a mormon közösségben 1. évad
 • Premier: New Amsterdam S3, The Flash S7, Soul of a Nation S1, DNA Family Secrets S1, The Courage To Run With Chip Gaines And Gabe Grunewald S1, The Bachelor NZ S4, Under Investigation With Liz Hayes S1
 • Teljes évados premier: Murder Among Mormons S1 (Netflix)
 • Magyar premier – Comedy Central: 03.05 Bill Burr Presents: Az újoncok (Bill Burr Presents: The Ringers) 1. évad
 • Magyar premier – RTL Klub: 03.20 A mi kis falunk 5. évad (folytatás)
 • Magyar premier – Netflix: 04.07 Instant dohány (Snabba Cash) 1. évad
 • Magyar tévés premier – HBO: tavasz Allen kontra Farrow (Allen v Farrow) 1. évad
 • Pár napja még azt írtuk, hogy egy magyar sorozatterv is részt vesz a Berlini Filmfesztivál sorozatos pitch fórumán, most meg arról számolhatunk be, hogy a Balaton Brigád meg is nyerte azt, így prezentálásra kerülhet a francia Séries Mania-n is. És elég jók a megvalósulási esélyek is, ugyanis az RTL Klub már be is szállt a produkcióba. Kérdés, hogy akad-e mondjuk német koprodukciós partner.
 • A TV2 elkaszálta az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár Bödöréket – vagy legalábbis ebben a programigazgatós interjúban arról van szó, hogy eleve minisorozatnak tervezték, ami a nyitány sikere hatására nyilván módosulhatott, de a visszatérés bukása után maradtak a minisorozatnál, így 6 rész volt és nem lesz több. Igazából oké, hogy annak tervezték (bár nyilván nem 6 részesnek), de ez az eufemisztikus kommunikáció nem tűnik szükségesnek, nem hiszem, hogy gáz kaszának nevezni – a jelek szerint az 1×02 nézettségi adatai (és a kreatív botladozások) után azonnal be is rekesztették a forgatást, így kerülhetett adásba ennyi rész. És ugye így egy kvázi cliffhangerrel zárult az 1×06, ami tippre nem tervezett zárás.
 • Végre valahára beindulnak a sorozatok a Disney+-on. Íme a premierdátumok: 03.19 The Falcon and The Winter Soldier S1, 03.26 The Mighty Ducks: Game Changers, 04.16 Big Shot S1, 05.04 Star Wars: The Bad Batch S1, 05.14 High School Musical: The Musical: The Series S2, 06.11 Loki S1, 06.25 The Mysterious Benedict Society S1, 07.16 Turner & Hooch S1 + 06.11 Zenimation S2, 07.02 Monsters at Work S1, 07.23 Chip ‘N’ Dale: Park Life S1,
 • Nem lesz megrendezve a 2021-es Comic Con – legalábbis élőben nem, így 07.23 és 25 között megint egy @home rendezvény lesz, de novemberre terveznek a szervezők egy kisebb, “élő” összeröffenést.
 • Az Amazon Prime Video pilotszkriptet rendelt be egy élőszereplős G.I. Joe-sorozathoz, aminek Lady Jaye lenne a főhőse – őt alakította a legutóbbi mozifilmben Adrianne Palicki. A sorozat önálló történet lenne az ügynökről, de kapcsolódna a bővebb G.I. Joe-univerzumhoz. Készítő Erik Oleson.
 • Ellen Pompeo elmondta, hogy még mindig filóznak azon, hogy visszatérjen-e a Grey’s Anatomy a 18. évadra. (Ezek a hírek ilyenkor elvi dolgokon való merengésnek tűnhetnek, pedig tippre arról van szó, hogy ki tudják-e, ki akarják-e hozni a sorozatot az adott költségkeretből úgy, hogy ne kelljen a kiemelt emberek fizetését csökkenteni, és minél kevesebb elbocsátás legyen az alsóbb szinteken.)
 • A The Masked Singer 5. évadjában lesznek wild card-versenyzők is új csavarként. Ez azt jelenti, hogy minden adás végén jön egy új álarc, aki lehtőséget kap arra, hogy egy eddigi versenyző helyére lépjen. (Tippre ez arra jó, hogy eggyel többet énekeljenek, és eggyel több leleplezés legyen adásonként.)
 • Karanténforgatás: A Russian Doll 2. évad forgatása márciusban kezdődik.
 • Pilotberendelés: cím nélküli egykamerás komédia – CBS, készítő: Cindy Chupack és Sarah Cooper – utóbbi könyve, a How to Be Successful Without Hurting Men’s Feelings alapján, három nőről, akik életünk különböző szakaszaiban dolgoznak egy férfiak által dominált cégben, és próbálják egymást segíteni a modern genderpolitika útvesztőiben mind szakmai, mind pedig magán életük során.
 • Napi “kirúgás”: Komolyabb (értsd: pár ezres) mob támadás érte a Netflix múlt heti premierjét, a Ginny & Georgia-t. Egy, a kedvencüket némiképp negatív színben feltüntető mondat miatt feldühödött Taylor Swift-fanatikusok elkezdték mindenfele lepontozni a sorozatot, minden Netflix-tweet, videó és közösségi jelenlét alá kommentelni, stb, a szokásos. (Hétfőn egyébként Taylor Swift Twitterén is öntöttek olajat a tűzre azzal, hogy konkrétan ott is megemlítették mindezt, ezzel újabb hullámot generálva.)
 • Meglepően jó mozis bevételt hozott Amerikában a Tom & Jerry, a 13 milliós hétvége nem sokkal marad el a Wonder Woman 2-étől, de még így is a járványidőszak második legerősebbje lett az HBO Max-premier ellenére. Amerikán kívül a film 25 millió dollárt hozott.
 • A BritBox elindul idén Dél-Afrikában.
 • Az Unforgotten 4. évadja az angol ITV-n 5,1M nézővel nyitott, ami rekord a sorozat történetében.
 • Glenn Ficarra és John Requa rendezheti a WeWorkplace pilotját.
 • Tegnap kellett volna írnom, de mindegy: a “letiltott” Chris Harrison helyett Emmanuel Acho vezette a héten a The Bachelor kibeszélő adását.
 • A CW berendelte a Superman & Lois 2. évadját.
 • A Paramount+ berendelte a Reno 911! 8. évadját, ezzel ismét feltámasztva a sorozatot. (Az évadszám attól függ, hogy a Quibi-szezonokat hogyan kezeljük, ha sehogy, akkor ez a 7. évad, ha egynek, akkor ez a 8. évad, és ha kettőnek, akkor ez a 9. évad.)
 • Jon Huertas, legutóbbi This Is Us-epizód rendezője beszél a részben történtekről. Itt is.
 • Todd Helbing, a Superman & Lois készítője beszél az évadnyitóról.
 • Vendégszerep: Noël Wells, Riki Lindhome – DuckTales, Patrick Sabongui – Shameless (visszatérő), Abigail Spencer – Rebel (visszatérő),
 • Állandó szerep: Daniel Sunjata – Power Book II: Ghost S2, Valentina Zenere, André Lamoglia – Elite S5, Wagner Moura – Shining Girls (AppleTv+)
 • Interjú: Eve Hewson (Adele – Behind Her Eyes), Amber Ruffin (a The Amber Ruffin Show műsorvezetője), Tony Hale (az Archibald’s Next Best Thing főszereplője), Walter Mosley (a Snowfall executive producere),
 • Új sorozat: Feria – Netflix, spanyol, 8 rész, készítő: Carlos Montero és Agustín Martínez, rendező: Jorge Dorado és Carles Torrens, egy tini testvérpárról, akik felfedezik, hogy a szüleik szörnyek.
 • Pilotszkript: Slave Stealers – csatorna nélkül (gyártó: StoweAway Productions), készítő: Remi Adeleke és Cody Newton Gifford – Timothy Ballard könyve, a Slave Stealers: True Accounts Of Slave Rescues Then & Now alapján, két, valóságban is élt abolicionistáról, akik az emberkereskedelem és a rabszolgák szexuális kizsákmányolása ellen harcolt. A tervezett első évad Harriet Jacobs történetét mesélné el, aki az 1800-as években rabszolgának született, de szabaddá tette magát, és övé volt az első feljegyzett szexuális erőszak eset a rabszolgák között.
 • Pilotszkript: The 410 – kanadai (gyártó: Story Shape Entertainment), készítő: ???, egy őslakos származású szőke lányról, aki influenszer akar lenni, és aki ragaszkodik a családja maradékához, amihez szembe kell néznie a csendes külvárosi környezetében működő alvilággal.
 • Meghalt Jahmil French.
 • A Peacock berendelt Bill Nye műsorvezetésével egy tudományos sorozatot, aminek a címe The End Is Nye, és ez a legnagyobb globális katasztrófákkal fog foglalkozni (természetiekkel és nem természetesekkel), és megpróbálja demisztifikálni azokat a tudomány segítségével, arra is kitérve, hogy élhetők túl, hogy csökkenthető a hatásuk, és hogy előzhetőek meg.
 • A Paramount+ Queen of The Universe címmel rendelt be versenyreality-t, amiben a világ minden tájáról érkező drag queen-ek fognak zenés feladatokban megküzdeni egymással.

18 hozzászólás Ne habozz!

juhaszvik - 2021. 03. 03. 09:25

Nem szeretem, ha valaki mellébeszél (gondolok itt a tv2-ös programigazgatóra: “azonban ősszel már csökkent a nézettsége, így maradtunk annál a 6 részes minisorozatnál, amit eredetileg is terveztünk”

Gondolom nem az volt az eredeti terv a Bödörékkel, hogy cliffhangerrel zárják a minit, és én sem értem, hogy ezt miért nem lehet kaszának nevezni. Vagy ha ez nem kasza, akkor viszont elismeri, hogy a forgatókönyvírók rontottak el valamit, ha nem jól zárták le a sztorit (de nyilván nem ez történt).
Amúgy meg tele van a riport olyan lózungokkal, hogy a siker az övék, ha valami viszont még sem volt jó, arról külső körülmények tehetnek. Ez se szimpi, és a mellébeszélés se.

Desmond Wallace - 2021. 03. 03. 09:40

A hosszú bejegyzések egy részét nem lehetne a Tovább mögé rejteni?

winnie - 2021. 03. 03. 09:42

lenne értelme… de azt hiszem, hogy így kérték, hogy így tegyük ki – ráadásul valamiért most, délelőtt. megérdeklődöm, de ilyesmibe nem nagyon tudok beleszólni.

Deny - 2021. 03. 03. 09:58

Magyar premier: Grey’s Anatomy 14. évad, március 17., Prime

Ezen most nagyon meglepődtem, rögtön folytatják az előző évad kifutása után. Végre valamivel csökkentik a lemaradásunkat az amerikai vetítéssel szemben. Persze lehet, hogy csak azért, mert a Resident új évadát még túl korai volt elindítani, de részemről most pacsi a TV2-nek.

519 - 2021. 03. 03. 10:10

Arról lehet esetleg tudni valamit, hogy idén lesz-e nagyobb szünet a sorozatokban, vagy max. csak 1-2 hét fog kimaradni elszórtan, hogy júniusig kifussanak?

winnie - 2021. 03. 03. 10:12

én azt látom, hogy változó, minden az évad hosszától függ. most például a prodigal son is lepihen egy hónapra, de nem hiszem, hogy csak a produkció miatt, lehet, hogy ez a fox stratégiája. de konkrétabb hosszabb szüneteket a most visszatérő greys-sation 19, és a riverdale, a 911-ek, valamint a prodigal sonon kívül még nem láttam.

bandrew12 - 2021. 03. 03. 11:49

Lehet csak nekem kerülte el a figyelmem, de a premier naptárban se láttam, hogy lesz a Formula 1: Drive to Survive sorozatnak 3. évada.
Egy mini előzetes már fel is került, premier dátummal. (03.19.)
https://www.youtube.com/watch?v=DlBKMaN4jEw&feature=emb_title&ab_channel=Netflix

Szóval tudtak vírus alatt is forgatni, másrészt a sorozat hatására elkezdtem megint követni a forma1-et és idén azért volt egy-két sztori (horror baleset, koronavírusos versenyző helyett beugrás, Russel a mercedesben) ami miatt nekem nagyon várós ez a szezon.

bandrew12 - 2021. 03. 03. 11:50

Most látom, hogy a magyar premier naptárban szerepel a dátum, bocsi.
Az előzetes azért mehet délelőtti videósorozatba. :)

zoLee - 2021. 03. 03. 12:14

Superman & Lois 2. évad, jeeee :D
A sorozat nálam az év legnagyobb meglepetése eddig.

Valaki tudja esetleg, hogy ez az HBO részéről is berendelés?
Azaz továbbra is beszáll majd a budgetbe?
Örülnék, ha maradna később is ez a mozis látványvilág…

winnie - 2021. 03. 03. 12:18

zolee: az hbo nincs benne a budgetben. ha arra gondolsz, hogy nálunk az hbo go-n megy, az szimplán csak annyit jelent, hogy az hbo europe megvásárolta a kkeu régióra vonatkozó sugárzási és streaming jogokat, mint egyes showtime, fx vagy hulu sorozatok esetében. úgy, mint ahogy a sony mondjuk ezt tette a new amsterdammal. máshol más csatornákon és platformokon fut a széria, gondolom.

de nem lesz változás a körülményekben, szóval maradni fog gondolom, minden.

zoLee - 2021. 03. 03. 12:36

Ezt rosszul tudod kedves winnie :)

Közösen finanszírozták a sorozat létrejöttét, az HBO Max egy valag összeget beletolt hogy úgy nézzen ki, ahogy :) Ezernyi cikk van erről a neten, magyarul is. A magyar Go-s streamingnek ehhez semmi köze :)
Ezért is van az, (ha láttad már a pilot részt) hogy a CGI, a képi világ mozifilm minőségű. Mert HBO-s.

De ha szerinted minden maradni fog, nem lesz semmi változás, annak csak örülni tudunk, köszi!

sankovari - 2021. 03. 03. 12:49

Mekkora kamu a tv2!!! MEKKORA!! Minisorozat??? Ha egy gyártó forgatókönyvíró stb. eleve HAT részre tervez annak van eleje….van vége…
Kérdezem én kapott lezárást??? NEM!
Végignéztem bevallom, mert érdekelt meddig mennek a gagyiban!
Ez nagy példa minden sorozatkészítőnek, hogy ilyet SOHA többet…!!

winnie - 2021. 03. 03. 12:58

szerintem nem érdemes mindent készpénznek venni, amit a neten olvas az ember – az, hogy ezernyiről írsz, az elég problémás, mert az általában csak egy cikk van, amit általában 999 másik cikk átvesz forráshivatkozva. azaz egy valamit írnak le ezerféleképp, de ez nem jelent nyomatékosítást vagy hitelesítést. (legalábbis nagyon kétlem, hogy akár csak 10 sajtótermék saját kútfőből írna egy ilyen cikket, nem hogy 1000.)

“, az HBO Max egy”

ööö, de nem említettél az előző kommentben hbo maxot. hbo-t írtál. azért nagyon nem mindegy. fura is lett volna, hogy az hbo-nak valami közet tulajdonítunk a superman & lois-nak. a magyar hbo go streamingnek több köze van, bár nem a streamingnek, hanem az hbo europe-nak, aminek a lineáris szolgáltatása mellett van streaming szolgáltása is, ami az hbo go. (ha félreérthető lettem volna, nem céloztam az hbo go-ra semmivel a fenti válaszomba.)

így már értem a célzást. de az hbo max még nem is létezett, amikor berendelésre került sorozat. az a sorozat, ami értelemszerűen nem is érhető el az hbo maxon – persze fel fog majd kerülni rá ősszel, mert leszerződtek a cw-val, de ez igazából irreleváns, mert a csatornák és a platformok nem szoktak sorozatokat készíteni, azokat a stúdiók, illetve a produkciós cégek gyártják, akik eladják a portékájukat. de attól, hogy a netflix “beszáll” globális vagy regionális jogokba, egy sorozat nem fog jobban kinézni.

viszont a cw és az hbo max valóban tárgyal arról, hogy a jövőben legyen a két platform között koprodukciós együöttműködés, ahogy anno a cw és a dc universe is, bár nem koprodukció terén, de összeért, mint a warnermedia. ezek persze későbbi sorozatokra vonatkoznak főként – de vonatkozhatnak akár a superman + lois-ra, hogy bizonyos részt átvállaljon az hbo max a cw oldaláról.

de az, hogy hogy nézzen ki a sorozat, az a Warner Bros. Televisionön múlik, hogy mennyi pénzt tesz bele. attól, hogy a CW 2 vagy 4 vagy 6 millió dollárt fizet a sorozat epizódjaiért, még nem fog változni az összeg, amiért forgatták azokat.

ha arra célzol, hogy egy sorozat attól fog jól kinézni, mert mondjuk egy részbe pl. +1 millió dollárt tesznek bele, akkor azt meg tudja tenni egy stúdió vagy egy kábelcsatorna is, nem kell ahhoz egy streaming platform.

winnie - 2021. 03. 03. 13:05

ja, bár nyilván van, aki látta az 1×02-t, és azt mondja, hogy pont olyan, mint a pilot (és nincs is okom mindezt kétségbe vonni), pusztán egy kiemelt költségvetésű pilotepizódból nem érdemes következtetni, hiszen a Warner Bros. Tv-nek pont ez volt az érdeke, hogy egy nagyon drága és jól kinéző, azaz eladható pilotot gyártson.

azonban egy évadközepi részt nem tudnak 15-20 napig forgatni, csak 7-8-ig, nem tudnak 30-35 napig vágni, csak 20-21-ig, nem tudnak hónapokig előkészíteni, csak 7 napon át. egy 7-8 napos ciklusban gyártott epizód, még jól gördülő, bejáratott produkciós szekér esetében sem lehet olyan, mint egy felkészülési idővel bíró pilot.

“hogy a CGI, a képi világ mozifilm minőségű. Mert HBO-s.”

az hbo az teljesen más, azt nem érdemes idekeverni. az hbo maxról volt szó (amely platform valóban kínálja többek között az hbo-t is csatornaként), azonban szerintem az okoz félreértést, hogy feltételezed, hogy a költségvetés nagyságától függ a végeredmény “mozifilm minősége”. nos, nem, ez nincs így. mondjuk, hogy a mozifilmet, illetve egyes prémium sorozatokat napi átlag 2-3 perc hasznos anyag felvételével forgatják. ez járul hozzá nagyban a minőséghez kezdve a színészi játéktól sok mindenen át. egy országos tévésorozat esetében napi 6-7 percet kell rögzíteni. kevesebbet akkor sem tudnak, ha +10 millió dollárral növelik a költségvetést.

nagyon nem mindegy, hogy egy sorozat úgy készül, hogy megírják – leforgatják, majd megvágják (ld. hbo), vagy úgy készül, hogy miközben írják az 5. részt, aközben vágják a 9. részt, aközben a rendező vágja a 8. részt, aközben forgatják a 7. részt, és aközben előkészítik a 6. részt.

winnie - 2021. 03. 03. 13:18

(de a magyar cikkekre kíváncsi lettem,mhiszen az hbo nem említi a sajtóközlemenyében. most rákerestem, a google két találatot sorolt előre az hbo max és a superman & lois-ra (persze lehet, hogy vannak eltemetve lejjebb hasonlók): a Blikket és a Puliwoodot. a blikk nyilván nokomment, a Puliwood meg egyébként megírta a 2. évados berendelés hírét is ” a tengerentúlon viszont több platformos bemutatót tudhatott magáénak a CW-n és a költségeken osztozó HBO Maxen.” – itt is említik a maxot, de azt nem tudják, hogy ott nem lett bemutatva a superman & lois. (viszont a fogalmazás stimmel: “a költségeken osztozás” helytálló lehet később, hiszen nem arról van szó, hogy direktbe nőjön a büdzsé hanem, hogy kevesebbe kerüljön a cw-nak a sorozat, és esetleg többet tudjon szánni rá a stúdió járulékos nyereségként.)

kiskiraly - 2021. 03. 03. 16:55

EU-n belüli SVOD előfizetők száma (és részesedése az előfizetési piacból),2020

1. Netflix 54,4m (39%)
2. Amazon 40,3m (29%)
3. Apple TV+ 12,2m (9%)
4. Disney+ 10,0m (7%)
5. DAZN 4,0m (3%)
6. Viaplay 2,2m (2%)
7. TIM Vision 2,1m (1%)
8. Sky Now TV 1,9m (1%)
9. HBO 1,6 (1%)
10. Ipla 1,4m (1%)
Többi 19 szolgáltató 10,6m (7%)

További csemegék databloggereknek sok grafikonnal erre lesz
https://rm.coe.int/trends-in-the-vod-market-in-eu28-final-version/1680a1511a

winnie - 2021. 03. 03. 17:01

nem, nem, ez teljesen abszurd. persze néztem rögtön a forrást, hiszen tele van nem ismert adatokkal ez az egy is (Sources for market data: European AudiovisualObservatory’s reports and Yearbook, Ampere Analysis, MAVISE, Warc, EBU/MIS company/public reports, news articles) – szóval röviden: “amit találtunk a neten”.

de ez teljesen megalapozatlannak tűnik nekem:

Hungary – Netflix – 49% – Apple TV+ -28% – Amazon – 23% – 690.000 100e

ugye: Source: Ampere Analysis

kiskiraly - 2021. 03. 04. 02:29

Igen, mondjuk azt én is néztem, hogy itthon a teljes piacot lefedné a három nagyobb szolgáltató (#2 Apple TV? WTF?)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz