login |

Pilot: Kenan

2021. 03. 03. 15:50 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: 2020/21, kritika, pilot-mustra,

Csak hogy ne maradjon ki a harmadik nagyobb mostanában indult sitcom is. Egy héten kaptuk ugye a The Crew-t, a Young Rock-ot és a Kenan-t. Utóbbit már több, mint egy éve tologatták az NBC-nél, de a The Unicorn-nal egyidőben én sem mutattam volna be tavaly.

A The Unicorn emlegetése a történet fényében még egyértelműbb lesz: egy olyan férfiról szól, aki nemrég elvesztette a feleségét, és most szinte egyedül neveli két lányát. Azért nincs teljesen magára hagyva, mert az “old school” apósa és az idióta bátyja segíti benne. Vagyis “segíti”.

Ennek fényében a központi téma a gyász. Mármint konkrétan a pilotban úgy tűnik, mintha a tagadás után kinyílna végre a főszereplő, ami bajokat hoz nyilván az életébe, a második rész szintén a halott feleséggel kapcsolatos konfliktust hoz, és gondolom így tovább. Nem durva, de valahol mégis csak a szomorúság feldolgozása a fő téma?

Nyilván komédiában lehet bármire építkezni, de valahogy nekem annyira nem működött ez a (néhol) őszinte feldolgozása a gyásznak, mert az egész úgy van megcsinálva, mintha alánevetős lenne, pedig egykamerás komédia. Nem is tudom, a fényképezés és színpadias díszletek miatt valahogy ilyen érzés. Vannak a Kenanben érdekes gondolatok, és amolyan nevetés helyett inkább awww mosolygásos a koncepció (bár a cancel kultúra őszinteséggel legyőzése így is necces),.

Ha eltekintek az alaptól, amire építkezik a sorozat, akkor sem tudom túlzottan éltetni. Nem is tudom, egyszerűen nem dob fel igazán magas labdát magának a készítőgárda. Szinte minden poént látni előre, nincs is belőlük igazán sok, és ahogy kivitelezik is inkább lapos, mint jó. Mármint akadnak helyzetek, amiket komikusan valósítanak meg, de nem az igazi.

Nem akarok teljesen negatív lenni, vannak aranyos pillanatok benne, ahogy a lányaival kommunikál Kenan az szinte végig jó volt, és Don Johnson eléggé feldobta a jeleneteket nekem. Sőt, konkrétan több jó mellékszereplő is van, például Kimrie Lewis legtöbb jelenetét bírtam.

Ellenben Kenan Thompson, mint főszereplő nekem nem működött. Centire azt hozta, mint amit például a talkshow-s videókban szoktunk látni tőle. Lehet, hogy csak a karakter nem volt igazán szimpatikus, nehéz ezt most elválasztanom, amin ugye a sorozat címe sem segít.

A lényeg, hogy tipikus mosolygásvadász inkább ez a sorozat, nem pedig poénokat dobáló, néha betaláló. Mégsem tudnék az 5/10-nél többet adni rá, ez a szomorúság-kínos-néha vicces kombó nem jött be. A korábban említett komédia hétnek a legrosszabbja lett.

4 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2021. 03. 03. 16:51

ez egy korrekt sorozat, és nem ugrott be róla a the unicorn, de jogos az említése a halott feleség szál miatt, a gond az, hogy kábé egyik karakter sem volt érdekes. cserébe viszont szerintem egész szellemesen van megírva. nincs fő stílusa, beledobálnak mindent, de működhet, csak ahhoz meg kell ugrani valamit előtte, vagy a karaktereket, vagy kenan thompson komolyabban való kedvelését.

így engem teljesen hidegen hagyott, pedig azt el is felejtettem, hogy tévés. kár, valahol.

4,5-5/10

winnie - 2021. 03. 03. 16:54

“Szinte minden poént látni előre, nincs is belőlük igazán sok, ”

a fentieknek megfelelően ezzel nem értek egyet. vagyis annyiban igen, hogy a szituációk tekintetében igaz, de a verbális poénok, reakciók, random beszólások tekintetében nagyon nem.

Diapolo - 2021. 03. 03. 17:10

Az első rész tetszett, a második már nagyon szürke volt számomra, de tényleg a közepes kategóriába illik a Kenan. Szerintem viccesnek nem vicces, inkább megmosolyogtató, de a főszereplőn kívül a többiek nem voltak érdekesek számomra, kicsit olyan volt, mintha egy lapra feltolták volna az all in-t. Az NBC-s sitcom blokk nekem a legkevésbé vonzó, és ezzel a sorozattal kiegészülve sem fogja megváltani a világot. 5/10.

human - 2021. 03. 03. 20:49

” a verbális poénok, reakciók, random beszólások tekintetében nagyon nem.”

esku nem értek egyet ezzel, szinte minden oda ment ahova gondoltam – ez alól a gyerekekkel való kommunikáció az egyetlen kivétel

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz