login |

Újabb infók a Gyűrűk ura-sorozatról

2021. 03. 04. 17:50 - Írta: winnie

28 hozzászólás | kategória: hírek, ,

Bár hevenyészve a hírekben már összefoglaltam az alábbiakat, de ide bevágnám megint azt, hogy milyen szinopszist kapott a még mindig cím nélküli, Amazon Prime Video-ra készített Lord of The Rings-széria, amit lehet, hogy inkább Middle Earth, azaz Középfölde-sorozatnak kéne neveznünk?

Hátha valami utalást ki tud hámozni az, aki jobban ért Tolkien világához, mint én.

Amazon Studios’ forthcoming series brings to screens for the very first time the heroic legends of the fabled Second Age of Middle-earth’s history. This epic drama is set thousands of years before the events of J.R.R. Tolkien’s The Hobbit and The Lord of the Rings, and will take viewers back to an era in which great powers were forged, kingdoms rose to glory and fell to ruin, unlikely heroes were tested, hope hung by the finest of threads, and the greatest villain that ever flowed from Tolkien’s pen threatened to cover all the world in darkness. Beginning in a time of relative peace, the series follows an ensemble cast of characters, both familiar and new, as they confront the long-feared re-emergence of evil to Middle-earth. From the darkest depths of the Misty Mountains, to the majestic forests of the elf-capital of Lindon, to the breathtaking island kingdom of Númenor, to the furthest reaches of the map, these kingdoms and characters will carve out legacies that live on long after they are gone.

Ha pedig már itt vagyunk, akkor egy posztba a kiemelt szereplők neveit is felsorolnám: Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Daniel Weyman + Lenny Henry, Peter Mullan, Lloyd Owen, Augustus Prew, Peter Tait, Benjamin Walker, Cynthia Addai-Robinson, Simon Merrells, Maxim Baldry, Ian Blackburn, Kip Chapman, Anthony Crum, Maxine Cunliffe, Trystan Gravelle, Thusitha Jayasundera, Fabian McCallum, Geoff Morrell, Alex Tarrant, Leon Wadham, Sara Zwangobani.

28 hozzászólás Ne habozz!

Platschu - 2021. 03. 04. 18:36

Szóval ez így egy elég átlag fantasy leírásnak hangzik, mint valami Game of Thrones koppintás. Azért remélem a Hobbit-LOTR kellékek, helyszínek és dìszletek egy része visszaköszön, mert másképpen a rajongók csalódottak lesznek.

Hádész - 2021. 03. 04. 18:42

A leírás alapján (részben) Númenorról és annak hanyatlásáról fog szólni. A “the greatest villain that ever flowed from Tolkien’s pen threatened to cover all the world in darkness” elég félrevezetőnek tűnik, mert ez a leírás inkább Melkorra igaz, de a másodkorban ő már nincs a képben, akkor Szauron keverte a… lapokat.

winnie - 2021. 03. 04. 18:43

Platschu_ szerintem csak azért, mert egyelőre ódzkodnak mindenféle konkrétum emlegetésétől.

Hádész - 2021. 03. 04. 18:50

Platschu: A helyszinek nagyon nem fognak, vagy csak részben, mert földrajzilag nem igazán vágnak össze a helyszínek, de legalább a dizájnt tényleg igazíthatnák a filmekhez.
A GoT koppintás valamennyire állhat is egyébként, mert az intrikák jellemzőek a korszakra, különösen Szauron részéről. Bár kérdéses, hogy elmennek, elmehetnek e a 18+ irányába.

Platschu - 2021. 03. 04. 19:18

Ha jól tudom, akkor az Amazon kb. 250 millió dollár fizetett a jogdíjakért és kb. 1 milliárdot akar elverni öt évadra (100 rész). Ekkora összegnél csak nem szúrják már el. Ha tudnak rittyenteni spinoff jellegű sztorikat a LOTR játékokhoz, akkor talán itt is megoldják a Tolkien szakértők segítségével. De szerintem jobban működött volna, ha pár ismertebb nevet és színészt megtartottak volna a sorozatban is, ám ehhez az egész koncepciót át kellett volna írni a filmek korszakához igazítva.

ogRemanO - 2021. 03. 04. 19:19

Ez alapján ez nagyon Númenor bukásának tűnik, ami tényleg a legjobb sztori a Másodkorból. http://tolkiengateway.net/wiki/The_Fall_of_N%C3%BAmenor

Sós Áron Árpád - 2021. 03. 04. 19:25

Númenor bukása 100%-san benne lesz.
Sauron lesz a nagy gonosz aki nem kicsit kavarja a szálakat.
Helyszínek: Harad, Umbar esélyesek lehetnek hiszen Númenor gyarmatai voltak. Ködhegység, Númenor, Eregion, Lindon biztos, hogy lesznek.

winnie - 2021. 03. 04. 19:28

platschu: a pénzek kapcsán írtunk pontos dolgokat valamikor a hírekben, mert ezen a téren vannak félreértések és terjednek fals infók. de a lényeg persze az, hogy sokba kerül természetesen, pedig direkt olcsó helyen forgatják-

Hádész - 2021. 03. 04. 19:30

Meglepődnék, ha 20 részes évadokkal terveznének. A filmekből értelemszerűen csak 1-2 karakter szerepelhetne ebben, de azok is inkább mint vendégszereplő (amiből akár még lehet is valami). A koncepcióba meg nem tudom mennyire fért volna bele a harmadkor vége, mivel az említésre méltó történéseket A hobbit és A Gyűrűk Ura már elmesélte. Mondjuk én jobban örültem volna, ha antológiasorozatot kapunk, amiben évadonként feldolgozzák a Tolkien által részletesen kidolgozott sztorikat (Húrin gyermekei, Beren és Lúthien, Gondolin bukása stb.) flashbackekkel az első kor egyéb történéseire valamint az időszámítás előtti eseményekre.

winnie - 2021. 03. 04. 19:45

nem, természetesen szó sincs ilyesmiről, erről is szó volt pár hete kommentben, hogy 3 evente egy évadot leadni abszurd lenne, főleg most, hogy az új szakszervezeti targyalások nyomán a színészek ês íról egy évnél többre való lekötése komoly napirendi pont lesz.

Mate4182 - 2021. 03. 04. 22:51

Szerintem jo kezekben, egy mas kort bemutato sztori jobban elsulhet mint egy ujabb szemszog ugyanarrol a sztorirol (akarmirol szolna, ha a lotr idejeben jatszodik megkerulhetetlen lenne az eggggyuru)
Szinte vegtelen lehetoseg van a Tolkien altal megalmodott vilagban!

Nol - 2021. 03. 05. 02:36

Kis nevű színészek miatt nem aggódom, Marvel mozikban is jól válogattak új neveket. Pl Chris Hemsworth (Thor) és Tom Hiddleston (Loki) aggódtak anno, aztán mégis milyen jól beváltak.
Persze kérdés, hogy Amazonnál ki tolja a castingot, sokak szerint Sarah Finn nélkül sehol se lenne most az MCU.

punyapapa - 2021. 03. 05. 10:31

Ezt már most nézném.
Az hogy GoT koppintás lenne, erős túlzás, mert sokkal előbb meg lettek írva ezek a történetek.
Bár szerintem nem szükséges, hogy kapcsolódjon a mozifilmekhez, de azért pár karaktert nem lehet kihagyni: Galadriel, Elrond, Gandalf.
Bár Morgoth, vagy Melkor, kinek hogy tetszik nincs képben, de azért egy flasback epizódot megnéznék arról, hogy Sauron átáll a sötét oldalra.

the_daver - 2021. 03. 05. 10:44

Númenor bukása 1600 éven át játszódó sztori, kizárt, hogy meg tudják oldani. Ami benne lehet, az a Szauron vs. Lindon háború, mert ott Númenor is részt vett. Ráadásul ezen a ponton Szauronnál már ott van a Gyűrű.

Sós Áron Árpád - 2021. 03. 05. 11:45

Gandalf nem lesz benne, ő a Harmadkorban érkezik Középföldére. A sorozat meg a Másodkorban fog játszódni.

Szerintem az első évad csak 10 részes lesz, és azért van szó 20 részről, mert 2 évadot egyszerre fogatják.

1600 évet meg valószínűleg lerövidítik. Tippre az első évad a bukással ér véget. Vagy ki tudja, lehet az egész széria azzal fog, az eleje meg a Gyűrűk kovácsolásával kezdődik.

CrashBoostZoom - 2021. 03. 05. 11:53

@punyapapa

Elrond és Galadriel esélyes (már fejben látom is, hogy mely színészek fogják játszani) viszont Gandalf felejtős mert Ő a harmadkor kezdetéig nincs Középföldén. Értem én, hogy nagy közönség kedvenc karakter de itt speciel semmi funkciója nem lenne.

@Mate4182

Öööö, nem. Tolkien-ről sokat mondhatsz de azt nem, hogy végtelen lehetőség van a világában. Mindig csak jók vs. gonoszok, mindegy melyik korban járunk éppen. Maga az Egy Gyűrű is csak egy plot device, nem az volt lényeg sosem.

Hádész - 2021. 03. 05. 14:10

CrashBoostZoom: Miért ne lenne “végtelen” lehetőség a világában? Pont, hogy ő készítette a legkidolgozottabb fantasy körítést. Csak az eredeti írásaival meg lehetne tölteni jópár sorozatot, és még továbbra is ott van a sok mellőzött helyszín, ki nem dolgozott karakter, ahova szinte bármit be lehet tenni.
A mindig csak “jók vs. gonoszok” meg nem egészen igaz, persze mindig volt machinálás sokszor a háttérben, de sokszor a karakterek esendőségén, naivitásán csúsznak el a dolgok.

punyapapa - 2021. 03. 06. 07:40

ChrashBoostZoom
Gandalf tény, hogy a Harmadkorban érkezik Középföldére. Viszont, ha lesz flashback, akkor felbukkanhat, pl.: Sauron ugyebár eredetileg Gandalf rendjében volt benne.

CrashBoostZoom - 2021. 03. 06. 16:47

@Hádész

Elismerem, hogy minden nüansznyi molyfing kapott háttérsztorit az világban de attól, hogy valami “kidolgozott” még nem feltétlenül érdekes. Pont ez a mű felelős hosszú évtizedek csontig lerágott fantasy kliséiért (pl. a legfőbb Sötét Úr, eredendően gonosz lények stb.) amiktől még sajnos a mai napig nem sikerült teljesen megszabadulni.

Félreértés ne essék, szeretem a világot és a sorozatot is nézni fogom de amint többet olvastam műveket amik mertek szembemenni a Tolkien által lefektetett és sokak által agyonmajmolt konvenciókkal akkor láttam meg, hogy mennyire (jobb szó híján nem sértésből) sekélyes is ez a világ.

@punyapapa

Nem igazán mondanám “rend”-nek. Mindketten nagy hatalmú kvázi-angyali teremtmények, nerd szóval mondva “Maia”-k, nem egy klub tagjai.

Haladó Szellemiségű - 2021. 03. 07. 09:03

Remélem, Gandalf immáron Fekete Gandalf lesz és nem csak a ruhája!

Valamint délről is érkeznek számos karakterek, a diverzitást kicsit emelendő!

Kargarosz - 2021. 03. 07. 14:30

CrashBoostZoom: Nagyon jó amit írsz mert az ember azt gondolná mennyi szabadságod van ebbe a világba,de ez koránt sincs így. Itt tényleg végig egy mitológiát ír le az író amiben rengeteg tartalom van,de végig megvan határozva minden szó szerint ki van találva ami ugye zseniális,de egyben megkötés is. Persze akad azért itt is egy két rejtélyes dolog vagy nem teljes megmagyarázás amiből el lehet indulni,de teljesen érződik ,hogy egy lefektetett történelemről van szó. Nem hiába kértek fel a sorozathoz Tolkien szakértőket nehogy ellentmondások legyen vagy akár belepiszkoljanak a történelembe.

”Félreértés ne essék, szeretem a világot és a sorozatot is nézni fogom de amint többet olvastam művek amik mertek szembemenni a Tolkien által lefektetett és sokak által agyonmajmolt konvenciókkal akkor láttam meg, hogy mennyire (jobb szó híján nem sértésből) sekélyes is ez a világ.”

Eddig csak filmes játékokkal játszottam ahol nem volt újabb koncepció,de a Shadow of Mordort mindenképp ki akarom próbálni sok jót hallottam róla.
Viszont ami látnék egy jó kis sztorit amiben nem lenne annyi megkötés, és szárnyalhatna a fantázia az pl. egy Negyedkorban való szerepjáték vagy akár sorozat, film…IGaz kb. 13 oldalt írt az író,de elvetette az ötletet pedig szerintem ott még simán lenne kraft a sztoriba főleg Aragorn fiával, és ugye Elrond fiai is maradnak még. Arról nem beszélve,hogy legalább Arwennek legalább még 2 lányáról is tudunk. Szóval szerintem ezen időszak pont megadná az esélyt arra,hogy kicsit szabadabban mesélhessen el valaki egy sztorit,de akkor még Keletről nem beszéltem ott van ugye a két mágus akikről szinte semmit se tudunk. De ezek mind csak ötletek mert itt új karakterek behozatala is simán tervbe lehetne. 

CrashBoostZoom - 2021. 03. 07. 20:03

@Kargarosz

+1 a Shadow of Mordor-hoz, nagyszerű és szórakoztató. Igazából az a jó benne, hogy nem igazán megy szembe a lefektetett dolgokkal hanem inkább a szélükön evezget. Szerintem egy nagyon jó modern adaptációja a világnak.

Sajnos a második részre nagyon elszálltak a srácok és belenyúltak olyan dolgokba is a sztoriban és a világban amikbe nagyon nem kellett volna. Szerencsére beismerték, hogy ez itt már amolyan alternatív idővonalként képzelték el az alkotói szabadság miatt. Persze ez így nem sok mindent mond annak aki nem ismeri a sztorit, csak érdekességnek írtam.

Igen egy Negyedik Korban játszódó sztoriban lenne potenciál csak egy nagyon jó pitch kellene amit keresztül is mernek vinni mert tuti, hogy eszméletlen nagyon negatív visszhangja lenne egy “folytatásnak”

punyapapa - 2021. 03. 07. 21:32

CrashBoostZoom
Igaz Gandalf, és Sauron maiák közül való.
Viszont annyit pontosítanék, hogy Gandalfnak van létjogosultsága, mert ő és még 4-en, Sarumán, Barna Radagast, azért lettek Középföldére küldve, hogy segítsék a harcot Sauron ellen.

Kargarosz - 2021. 03. 07. 23:59

CrashBoostZoom: Igen mindenképpen megakarom majd venni. Nem is tudtam ,hogy van folytatása,de biztos.

Negyedkor: Igen mindenképpen le kéne ülni, és megbeszélni a sztorit, hogy milyen irányból kezdenének neki. Viszont nem kéne megfelelni a leírt dolgoknak szabadabban szárnyalhatna a fantázia persze a világhoz mérten. Nekem speciel lenne egy pár ötletem,de biztos vagyok benne,hogy sok más rajongónak is.
Mondjuk sorozat formájába jelenlegi minőség miatt szerintem jobban működhetne. Legalább lenne idő megismerni az új karaktereket történetet jobban ki lehetne bontani nem mellesleg újakat akikről eddig könyvbe se volt szó felvezetni adja magát. Csak ugye olyan emberek kellenének ide akiket érdekel a téma elsősorban akkor lehetne mit faktítani belőle.

CrashBoostZoom - 2021. 03. 08. 09:51

@punypapa

Ez így van amit leírsz de a sorozat idejében Gandalf éppen fehér partokon sétálgat amiken túl egy távoli ország van ami zöld és napsütötte (Valinor). Láttuk már milyen az amikor beleerőszakolnak egy karaktert (Legolas a Hobbit filmnekben) egy sztoriba ahol éppen semmi keresnivalója. Én legfeljebb valami flashbackben tudnám elfogadni vagy ha elég ideig tart a sorozat akkor egy a Harmadkor kezdetén lévő jelenetben. Ezeken kívül azt mondom, hogy inkább ne.

Amithyel - 2021. 03. 08. 12:51

Numenor teljes tortenetet Tolkien a Szilmarilok-ban dolgozta fel. Jonehany evvel ezelott amikor az Amazon megpengette a sorozat megjeleneset irtak is, hogy a Szilmarilok-bol keszul.

CrashBoostZoom - 2021. 03. 08. 19:48

@Amithyel

Ez mind szép és jó de a gond az, hogy eszméletlen sok időn keresztül mennek végbe a dolgok a Szilmarilok-ban még a Másodkor részében amiről viszont összvissz 30 oldal van benne. Nem mondanám, hogy Númenor-nak “teljes története” van benne inkább csak események felsorolása. Nagyon észnél kell lenni, csavarni a sztorit és jól képernyőre vinni az eseményeket, hogy rendes sorozat legyen belőle.

Szemszem - 2021. 04. 06. 15:49

Sziasztok, tud valaki időpontot mikor jön az első rész? Sikerült a forgatást befejezni? Jó lenne tudni valami konkrét infót. Előre is köszönöm..

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz