login |

4 hozzászólás Ne habozz!

Venom - 2021. 03. 04. 22:21

Új magyar szinkron? Mi volt a baj az előzővel?
Ugyanitt: Netflixen megváltozik a szinkron?

winnie - 2021. 03. 05. 04:44

1. nem ők csinálták. ha nincs nálad a szinkron, akkor az egyik opció, hogy csinálsz sajátot.
2. nem. nekik van szinkronjuk.

Quantumleap - 2021. 03. 05. 06:22

Az évadkezdés, amit nem fognak érteni azok, akik nem nézték meg a Defenderst. Ezt ugye írtam már a szezonnyitó kritikánál is.

winnie - 2021. 03. 05. 06:52

én meg ugyancsak leírtam gondolom, hogy továbbra is teljesen wtf, hogy valaki anélkül nyilatkozik így, hogy meg sem próbálta megnézni a részt anélkül, hogy nem látta volna a defenderst. eleve ez a jelenség számomra értelmezhetetlen. egy percig nem kötözködnék, ha olyan írná, aki nem látta a defenderst, de így csak ámulok és bámulok. miért nem empirikusan állunk hozzá, miért ez az “én biztos nem érteném, ergó más sem”-módon.

van egy olyan érzésem, hogy még a daredevil 1-2. évad nélkül is lehet “érteni” a 3. évadot, de még erősebb az érzésem, hogy ha most megnézném a 3×01-et és leírnám, hogy milyen volt minden előzmény nélkül megnézni, azok, akiknek nincs ezirányú tapasztalata, akkor sem azt mondanák, hogy “hmm, érdekes, akkor ezek szerint tévedtem”.

ugyanezt leírtam a wandavisionnél is, amit ugyancsak lehet bármilyen marveles előképzettség nélkül írni, miképp az bebizonyosodott: nem csak értés és nem értés van – akadnak fokozatok. a “nem fognak érteni” és a “nem lesz minden teljesen világos” nem ugyanaz. illetve a wandavision esetében például a sorozat nyilván másféle élményt fog adni az mcu afficionádónak, mint a laikusnak. nyilván nem lesz minden világos, de ettől még nagyon sok minden világos lesz. ha valaki a kezdésnél nem tudja, hogy ki miért van itt vagy ott, vagy ki mit csinál, vagy ki miért nincs, akkor a “mert csak” válasz nem gátolja a megértést. sőt, az, hogy valaki továbblép és nem görcsöl rajta, mert nem tudja a választ, még üdvözítő is lehet.

de mint írtam (tisztelet a kivételnek!), a fentiek általában vakvilágba kiáltott szavak, mert általában, aki szerint nem lehet érteni, az nem fogja elfogadni azt, ha valaki leírja, hogy ő értette:)

konklúzió: nincs sok értelme azt definitíven leírni, hogy “nem fogja érteni”, annak meg pláne nincs, hogy “de nem tudhatod, nyenyenye”. inkább egy óvatosabb disclaimer kéne, miszerint “aki nem látta XY-t, annak lehet, hogy nem lesz minden világos, de természetesen nem kötelező semmit sem megnézni, mert ahhoz, hogy valaki képbe kerüljön, elég pár sort is elolvasni, nem kell 10-13 órát rászánni”

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz