login |

Emlékeztető: Míg távol voltam 1. évad

2021. 03. 05. 20:00 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: ajánló, Európa is létezik, minisorozat,

Ma. 20:30. Duna. Mentre ero via – 1×01 (szinkronos előzetes + eredeti trailer + szinkronhangok)

Egy 2019-es olasz minisorozat mutatkozik be itthon a közszolgálati csatornán, ami röviden egy amnéziás krimi, vagyis elég vonzó műfaj a kirakósokat kedvelőknek. Szerencsére a csatorna hivatalos leírása mindent megpróbál, hogy csökkentse a potenciális nézőszámot azzal, hogy olyasmit hangsúlyoznak ki, mint “melodráma és pszichológia thriller között ingadozó”, illetve “főleg nőkről nőknek szóló”. Mármint, ha ez igaz is, akkor sem írjuk le, nem?

Na, mindegy, a lényeg a hivatalos leírás, ami elég bő, nem tudom, mennyit mesélnek el benne, mondom, annyi elég, hogy amnéziásan magához térős krimi:

A Veronában játszódó sorozat Monica Grossi, egy 38 éves nő történetét meséli el, aki négy hónapnyi kómából ébredt. Tanúja volt egy erőszakos küzdelemnek, amelyben gazdag férje, Gianluca Grossi és állítólagos szeretője, Marco De Angelis életét vesztette. Kétségbeesetten próbált menekülni a veszekedés helyszínéről, a Garda-tó melletti nyaralóból, de baleset szenvedett, és kómába esett. Négy hónappal később ébred, de semmire sem emlékszik, utolsó emlékei pedig nyolc évvel korábbiak, amikor második gyermeke, Vittorio született. Monicának nemcsak memóriáját kell visszanyernie, hanem arra is rá kell jönnie, kicsoda ő valójában. Vajon szerető édesanya és feleség? Vagy számító, csalárd nő, aki csak a pénzre és hatalomra hajt? Az út önmagához nem egyszerű: több olyan emberrel is meg kell küzdenie, akik bűnösnek tartják férje haláláért, egoista házasságtörőnek és haszonlesőnek minősítik. Köztük apósa, Vittorio, sógora, Riccardo és egykori barátnője, most sógornője Barbara is. Gyerekei is elfordultak tőle. Nyolc éves kisfia még csak-csak nyit az édesanyja felé, és kíváncsian teszi próbára emlékezőtehetségét, de kamasz lánya már annál nehezebb dió. A lány úgy érzi, soha nem számíthatott az édesanyjára, és táplálkozási gondjait is a kapcsolatuk rovására írja. Monica emlékezetének és identitásának helyreállításában Caterina Liguori pszichiáter és Stefano De Angelis, állítólagos szeretőjének testvére van segítségére. Ő az egyetlen ember, aki közel áll hozzá, annak ellenére, hogy néha nyilvánvaló előítéletei vannak a fényűző és kiváltságos társadalmi osztállyal szemben, amelyhez Monica is tartozik.

4 hozzászólás Ne habozz!

speranza - 2021. 03. 05. 20:28

A főszereplője pedig Vittoria Puccini, aki az itthon is nagyon népszerű, Elisa di Rivombrosa sorozat főszereplője volt. :)

Deny - 2021. 03. 05. 20:57

speranza: Úgy tűnik, kedveli a krimiket, mert én meg az Il Processóban láttam a Netflixen tavaly. :)

speranza - 2021. 03. 05. 21:42

Ó, most látom, hogy tavaly az Il Processóhoz is beírtam nagyjából ugyanezt, de megnézni sajnos még azóta sem volt időm. :))

kiss klara - 2022. 04. 10. 16:24

kik a szinkronhangok ebbe a sorozatba?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz