login |

Ezt nézték a magyar Netflix-felhasználók (02.27-03.05)

2021. 03. 07. 18:50 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: Netflixes nézettség

(Az előző heti toplista – a Netflixes napi sorozatos toplistái kapcsán itt írtam bővebben, a poszt szerintem elég sok kérdést megválaszol és segít pár tévhit eloszlatásában, érdemes csekkolni.)

Lássuk, hogy a csütörtökkel véget ért Netflix-es hét mit hozott!

A New Amsterdam egész héten megragadt a top3-ban, de az első helyet át kellett adnia a Ginny & Georgia-nak, mely csak megszerezte az aranyat a papírformának megfelelően. A dobogót a héten a csütörtökre már a top10 határára sodródott Age of Samurai doku birtokolta, valamint egy újabb vásárolt széria, a Brave New World, mely már jó pár napja második, talán az élre tud majd ugrani. Középtájt a Behind Her Eyes, a La Casa de Papel és a Bridgerton ugrált fel, s alá.

Búcsúzott a legjobb 10-től a Firefly Lane és a Tribes of Europa, szokás szerint megérkezett (és eltűnt) a 3 heti rendszerességgel adott széria, bekukkantott egy-két örökzöld és… ennyi. Vagyis majdnem ennyi.

Újdonságként ugyanis felkerült pár napra a listára a Modern Family, melynek most vált elérhetővé a 11. évadja, és pár nappal a felkerülését követően csak listás lett a The Bold Type, melynek távolmaradásán már csodálkoztunk.

A mostani premierek közül nem lett top10 – az első nyilván nem meglepetés, a true crime doku azért elég sok helyen sikernek bizonyult, nálunk nem fedezték fel, míg az animét nem igazán adta el a címe máshol sem pár tucat top10-es országa van ugyan, Vietnamban dobogóra is került, de sok helyen éppen hogy csak felfért a listára:

  • 02.28: Tiger & Bunny (Tiger & Bunny) 1 .évad
  • 03.03: Gyilkosság a mormon közösségben (Murder Among Mormons) 1. évad
  • 03.04: Tűzgyűrű: Senki földje (Pacific Rim: The Black) 1. évad

6 hozzászólás Ne habozz!

Ytsz - 2021. 03. 08. 10:11

A Crown-t szinte bizonyosan a Golden Globe díjátadás hozta vissza a listára. 1-én átadták a díjakat, a Crown nyert egy csomót, 2-án többen elkezdték nézni.

winnie - 2021. 03. 08. 10:44

nem hiszem, ez sima örökzöld-effekt. ezek szerint a sorozat nézettsége viszonylag fix szintre áll be, és csak nagyon kis mértékben csökken, míg azon sorozatoké, melyek frissek és korábban előtte voltak, jóval nagyobb mértékben esik, így idővel minden premier a crown mögé fog kerülni nézettségben. és végülis minden azon múlik, hogy az éppen aktuális 10. helyezett mennyire nézett.

ha említés hozná vissza, akkor nem csak rövid ideig lenne fent, mert ha annyi ember elkezdi nézni, ami kritikus tömegnek számít, akkor valószínűleg több napon át is nézi.

DenisaW - 2021. 03. 08. 20:57

Bridgerton nagyon komoly. Még mindig a 10-ben van….
Nekem mondjuk bejött, eléggé, kétszer daráltam 2 nap alatt, plusz megnéztem párszor a kedvenc jeleneteket. De azért még engem is meglep, hogy mennyi ideig van az első 10-ben. Azért ez nem semmi. Kíváncsi vagyok, hogy vajon tényleg ennyire bejött az embereknek, vagy csak a felkapottsága miatt ekkora az érdeklődés iránta.

Ytsz - 2021. 03. 11. 00:29

Winnie,

Továbbra is úgy gondolom, hogy a crownt a gg miatti sajtó hozta vissza, másodika óta ismét fenn van folyamatosan a toplistán.
Nem tudom mire alapoztad, hogy “nem csak rövid ideig lenne fenn”, nem tudjuk mikor fut ki megint a top 10-ből.

winnie - 2021. 03. 11. 05:40

nem tudjuk konkrétan, de tudjuk, hogy elég hamar – ezért is írtam, hogy látni lehessen, hogy az ilyesmi előrejelezhető. hogy akkor fog kikerülni, amikor jönnek más premierek.

az örökzöldek így működnek. stabil nézettséget hoznak, és a helyezési számaiknak a változása nem a sorozat teljesítményétől függ, hanem attól, hogy a körülöttük lévő sorozatok hogy teljesítenek. ha jön egy-két erősebb premier, akkor a crown kikerül a 10-ből, és mondjuk 12. lesz. nem azért, mert különösebben csökkenne az érdeklődés iránta, hanem azért, mert mondjuk pár napig többen fogják nézni a dealert, ami szerdai premier. és amikor újra felkerül mondjuk a 10. helyre, akkor nem azért fogja tenni, mert többen nézik, hanem azért, mert a dealer nézettsége lecsökkent annyira, hogy ismét listára kerüljön.

winnie - 2021. 03. 11. 05:45

ha a fenti példát veszed, itt látszólag az történt, hogy a crown előre lépett a 9. helyre. a valóságban viszont csak annyi, hogy két friss premieer, a firefly lane és a tribes of europa folyamatos csökkenés közben elveszített annyi nézőt, hogy a crown alá kerüljön. illetve pár hetente pár napra felkerülő sorozat került elé (blacklist, riverdale, snowpiercer), amik szokás szerint elvesztették az első-második napos nézőiket, és ismét a crown mögé kerültek.

ha a gg-hatást akarjuk kiemelni, akkor ilyen alapon a queen’s gambit is nyert fő kategóriát, és annak nem látni az előrelépését. pedig lehet, hogy némiképp nőtt a nézettsége.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz