login |

The Walking Dead – 10×18: Find Me

2021. 03. 08. 21:45 - Írta: Necridus

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Azt már tudtuk előre, hogy a 10. évadhoz csapott hat epizód amolyan egy-egy karakterre vagy kis csoportra koncetrálós lesz, úgyhogy a múlt heti Maggie-rész után Darylre került a sor. Vagy Darylre és Carolra?

Nem tudom, hogy mi volt az elképzelés a készítők fejében, mert utóbbi alig szerepelt, de ha jól látom a következő epizódok leírását, nem lesz saját története. Azt viszont látom, hogy még jövő héten se térünk vissza Princess-ékhez és az új társadalomhoz.

Mondhatni a Carol & Daryl Show backdoor pilotját kaptuk, ugyanis kettejükön kívül egyetlen egy személy jelent meg (plusz a kutya), az is flashbackben. A két barát ugyanis egy kis háznál találta magát, ahol Darylből hirtelen előjöttek az emlékek, megnéztük, mi történt vele rögtön Rick elvesztése után, hogyan is lett kutyája, végezetül pedig… nem értem, mi a fene történt az epizód végén. Bár a közepén se annyira. Pedig figyeltem!

Röviden, de spoileresen folytatom a tovább mögött.

Azért is írtam azt, hogy nem értem, mert számomra rettentően összecsapott és zavaros volt az egész epizód. Öt évet ugrottunk vissza az időben, ahol Daryl egy elég vagány csajjal találkozott (név szerint Leah-val) éppen Rick elvesztése után. A nő viszont hamar elmesélte történetét, amiben születendő kiskutya (ő lett Dog), megharapott kisfiú és rengeteg kóborló és menekülés kapott szerepet. Oké, érzelmes, szomorú, de valahogy nem tudott hatni rám egy random 1 részes figura. Pedig Lynn Collins jól játszott.

Eltelt rengeteg idő, ami alatt Daryl és Leah összemelegedtek (először kap Daryl bármilyen romantikus szálat, nem?), miközben Daryl minden nap Rick után kutatott Alexandriát messze elkerülve. Majd Leah választás elé állította Darylt, mintha épp akkora vitába keveredtek volna, ami válóoknak tekinthető. Lehet, de az a baj, hogy semmit nem látunk ebből. Boldogok, majd eight months later és hatalmas balhé.

Végezetül a jelenben is kaptunk egy nagyobb veszekedést, ugyanis Carol és Daryl egyik pillanatról a másikra egymásnak estek és szinte megbánták, hogy barátok. Bennem a klasszikus “mi van?!” kérdés mellett az merült fel, hogy mégis hogy a fenébe jutottunk el a boldog motorozástól a heves vitáig, ahol kvázi elküldték egymást a fenébe ahelyett, hogy támogatták volna, ahogy barátoknak szokás.

Nem lett volna ezzel a jelenettel semmi baj, ha lett volna bármiféle kohézió a történetben, ha átadják a nézőnek kellően, hogy mégis mi miért történik. De nem, egymást követték hirtelen kirohanások és egymást okolások teljesen random, miközben volt egy kényszerkaszabolás, hogy mégiscsak el lehessen mondani, hogy ez egy zombis sorozat.

Ez így nagyon gyenge volt. Jövő héten pedig megkapjuk számomra az egyik legzavaróbb és legígéretesebb figura párosának kis sztoriját: Gabriel és Aaron érkezik a TWD 150. epizódjában. Nem biztos, hogy ez a legjobb módja az ünneplésnek, de majd meglátjuk.

10 hozzászólás Ne habozz!

Rammsch - 2021. 03. 08. 22:08

Pont most volt egy hasonló ilyen szitum, mint Daryl meg Carol… szal ezt még meg is értem, mert az emberek változnak… meg hoznak fura döntéseket…

De a Daryl meg a csaj közti “szakítást” tényleg megtámogathatták volna még, mert az így mocskosul kevés volt, és lógott a levegőbe…

Quantumleap - 2021. 03. 08. 22:28

De most akkor Daryl rendesen együtt volt a csajjal, le is feküdtek, nem?

Nézőke - 2021. 03. 08. 23:07

kezdjük azzal,hogy 5 years ago
..aztán a sminkesek nyilván nem túlóráztak, mert Darylen nulla változás, de ezt a békát még lenyeljük.

Aztán 5 hónap ugrás, 8 hónap ugrás, a jóég tudja mennyi ugrás… ennyiből kéne megismernünk a csajt. Aha.

..és Daryl..az ész… a térképet a legnagyobb esőben persze hogy kint kell hagyni. Amúgy is,hogy lehet iylen idióta kalyibából kutatni Ricket? ÉS egyáltalán mekkora területet kutat,ha közben nem vándorol arrébb sosem?

Ez egy kutya (mehh) világ már évek óta, az ismeretlen csaj a fiával nyilván ebben kellett hogy éljen. “figyelj Leah, van itt egy rendes közösség, kutyákkal, gyerekekkel, nincs kedved velük együtt,ahelyett,hogy itt gyászolsz, és egyébként miért nem őrültél még meg? Vagy mi a célod még az életben?”

..és persze a motorban van benzin, nem párolgott el a kb 15 év alatt. …és voilá ismét felbukkant egy fél tucat teleportzombi,és persze Daryl nem menekül,mert az nem a hősre vall.

Valaki mondja már meg, nálam okosabb, hogy mennyi idő telt el a zombi világban, mert én már falra mászok attól, hogy ennyi idő után is gurítanak olyan karaktereket, akik mintha nem éltek volna ezzel a jelenséggel, hogy bármikor bárkit elveszhetünk.

Ilyen szemmel ha nézem, akkor Daryl kb 4 évet elvesztegetett azzal, hogy Ricket kereste. Ahelyett,hogy közösséget építene, meg egyáltalán.

Szóval a rész katasztrófa volt, és nem a zombihiány miatt, hanem a kritikában is említett ugrások, és veszekedés katyvasz miatt.

ui: legalább a kutyára figyeltek valamennyire, hogy mindig nőtt egy kicsit.

Enzo - 2021. 03. 09. 15:20

10×18 (pótlás vasárnapról)

Meh, már megint 2 karakterre b@szunk el egy részt. Mármint…a maga műfajában nem volt rossz az epizód (kicsit a FearTWD-s John&June sztorira hajazott), csak baromira nem most kellett volna ellőni, amikor végre az előző rész végén visszaérkeztünk Alexandriába és be kéne kapcsolódni az ottani történésekbe, meg a 10×17-nél több karakterrel foglalkozni – ehelyett megint ott hagyjuk őket és kirongyolunk a vadonba egy mérsékelten érdekes 5 éves flashbacket megnézni Darylről, Kutyáról, és a Leah nevű vagány csajsziról.
Az elején akartam írni, hogy most valahogy életszerűbb a Daryl-Carol dinamika a szokásosnál is, de a végén ezt az összeveszést én is úgy éreztem, hogy a semmiből rántották elő. Így meg különösen zavaró, hogy még epizódzárásra se kaptunk semmit (bepillantás másik szálba, cliffhanger, vagy bármi értelmes).

Darabkák:
– Jé, Daryl itt még nem tudta, hogy Merle meghalt (mármint abban az idősíkban, amikor erről beszélt Leah-nak)? A Merle-zombis rész ezek szerint ezután történt?
– A kutyu eddig is így nézett ki? Nem emlékeztem, hogy ennyire vöröses.
– Egy beszólás viszont kifejezetten tetszett – Carol megkapta, hogy miatta veszett el Connie, szééép:
“-Losing Leah, that’s not on you. Neither is Rick. Or Connie.
-No, that’s on you. ‘Cause you never know when to stop.”

Necridus - 2021. 03. 09. 18:44

Enzo:

Ezzel most lehet magamat égetem be, hogy nem emlékszem, de Daryl nem beszélt Merle-ről, ha jól rémlik. Azt mondta, hogy “lost my brother”, és azalatt Rickre gondolt. Ő az, akiről nem tudja, hogy meghalt-e, ezért keresi folyamatosan.

Nézőke - 2021. 03. 09. 20:01

így van. Merle a visszaemlékezéstől még legalább 7 évnyi távolságban van.
Most Rickre gondolt, ő már a testvére, a másik lefűrészelt kezűt már jó ideje nem tekinti annak.

Enzo - 2021. 03. 10. 11:53

@Necridus @Nézőke:
bakker, ez eszembe se jutott, annyira szigorúan szó szerint értelmeztem :D de tök jogos, köszi!

Isaac - 2021. 03. 11. 21:37

Röviden, nem emlékszem mikor láttam utoljára ennyire unalmas twd részt… pedig igyekeznek rendszeresen,de ez vitte a pálmát ;)

Mikilós - 2021. 03. 12. 23:08

Basszus Rickre nem is gondoltam, hogy testvéreként tekint Daryl, mert nekem is Merle jutott eszembe és el is gondolkodtam, hogy akkor most hazudik a csajnak vagy az írok ennyire elfelejtették, hogy mi történt a sorozatban.

A rész számomra sem volt egy nagy durranás, én is próbáltam számoltam, hogy akkor mennyi ido telt el, 6, 5, 8 hónap okeeee.

Ami engem kicsit kiakasztott, az a kis zombi hordás jelenet. Basszus, Daryl a fát szedi közben, fél méterre meg nem igaz, hogy nem hallja meg, hogy vagy 8-10 zombi sétál. Hát baszki nee már, a csávó vadász, es nem hallja, hogy jonnek a zmbik. Ez nagyon gáz íroí húzás volt. Kb. Mint az előző részben a gránátos jelenet.

Tejberizs - 2021. 04. 11. 14:23

Biztos vagyok benne,hogy a romantikus epizód Daryllel egy visszacsábító kísérlet volt,mely a női rajongóknak készült,akik már évek óta vártak egy ilyesmire.

Arra következtetek viszont a szegényes ábrázolásból,és a hiányos történetből,hogy Norman Reedus abszolút elutasító volt a vele kapcsolatos erotikus/szerelmi szálakkal kapcsolatban,ezt még egy interjúban nyilatkozta is,hogy szerinte nem illik egy ilyen sorozatba a romantika. (Itt inkább arra gondolt,hogy az ő karakteréhez nem illik,de én mindkét állítást hülyeségnek tartom.)

A részt én is bénának tartottam,Nézőke már fentebb leírta a lényeget; a benzin és alkatrészcsere nélkül működő motor már a szánalmas kategóriába tartozik.Daryl tud járni,menjen gyalog,vagy ne kóricáljon el olyan messze,ahonnan már “muszáj” járművel hazajönni.
Elhiszem én,hogy mindenki kerülhet olyan slamasztikába,amiből nehéz kijönni,de az pont nem Daryl.
Nekem ilyenkor,mikor egy szem zombival küzd valaki egy gödörben Rick csapatából,mindig előjön mércének a 6. évad 9. része,amikor a járkálók beszabadulnak Alexandriába az egyik fal megrongálása után,és Rick kb 10 emberrel kivégez vagy fél millió élőhalottat,néhány machetével meg kiskéssel.

Egy ilyen incidens után szerintem mindenki,aki ott volt,megedződött annyira,hogy egy egy fős zombitámadás már maximum csak annyi ingert jelent,mint megkapálni egy növényt a kertben.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz