login |

Új magyar sorozatok 2021/22-ben (1.): Balaton Brigád

2021. 03. 08. 20:07 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: hírek, magyar hírek,

Még nem 100%, hogy meg is fog valósulni ez a sorozat, de nagyon jól áll, főleg most, hogy az RTL Klub is beszállt.

A Joyrider egyik új projektjéről van szó, mely meghívást kapott a Berlini Filmfesztivál pár hete megrendezett sorozatos pitchfórumára, a Co-Pro Series Pitch-re első magyar tervként (több száz nevezettből 10-et válogatnak csak be). Krigler Gábor és Enyedi Ildikó közös sorozatterve (utóbbi rendező lenne, további készítők: Lovas Balázs és Lengyel Balázs)

egy különös hangulatú, történelmi thriller, mely a magyar tengernél játszódik a nyolcvanas évek derekán. A Stasi különleges egysége a tónál nyaraló keletnémet turisták megfigyelésére szakosodott. A brigád meghasonlott vezetője saját, elhidegült családját is kénytelen megfigyelni, miközben maga is a disszidáláson gondolkodik, és furcsa kapcsolatot alakít ki egy magyar belügyessel.

(A kép a Joyrider oldaláról van, abból a posztból, amiben leírják, hogy készült a győztes pitchvideó, amit egyébként Haumann Mátéval és Magyar Évával forgattak.)

Az esemény azóta lezajlott, a pitchfórumot pedig a Balaton Brigád nyerte meg, így prezentálásra kerülhet a francia Séries Mania-n is. Most már csak az a kérdés, hogy mondjuk német koprodukciós partner akad-e, mert akkor még könnyebb lenne tető alá hozni a produkciót.

A tervek szerint 2022. tavaszán forgatnának, és bónusznak itt az angol nyelvű, bővebb leírás (most nincs időm lefordítani, de megteszem majd, ha valaki nem előz meg):

It is 1986. BERNDT REIDER is the leader of a small Stasi unit stationed at the Hungarian Sea: the BALATON BRIGADE. The team is tasked with observing East German holidaymakers and preventing them from meeting their relatives from West Germany and being infected with dangerous imperialist notions or even attempting to escape to the other side of the Iron Curtain.

The team and their Hungarian contact Károly Nemere face an absurd challenge. Not only is an unrealistic task to monitor hundreds of turists but it also involves monotonous work on extremely minor cases. This has been taking its toll on Reider’s soul for years, with one result being his estrangement from his family. Reider’s daughter is a young swimming prodigy, and he feels he’s unable to protect her from the East German doping machine.

It is no wonder that the agent is secretly preparing to sneak his family to the West.

Just when he is about to put his plan into action, however, a routine surveillance case presents him the carrier opportunity of his life, which jeopardizes his plans.

5 hozzászólás Ne habozz!

Desmond Wallace - 2021. 03. 08. 20:20

Remélem, hogy lesz belőle valami.
Ha már RTL Klub, akkor a német RTL is beszállhatna.

Ancsa - 2021. 03. 08. 20:56

@Desmond Wallace: nekem ugyanez volt az első gondolatom, amikor olvastam a cikket: RTL + német RTL. Hátha.
Azért Enyedi Ildikó + Berlinale eléggé jó hívó szavak, és a sztori is érdekes, szóval én optimista vagyok.

Kati néni - 2021. 03. 08. 21:13

Hú, Deutschland ’83-86-89
Magyarország ’86
Ha lenne benne némi jó akció is, illetve gyilkosságok, meg valódi dráma, és titkok és alattomos machinálások, akkor én ezt bizony zabálnám. Alapból érdekes nekem a nyolcvanas évek. Valahogy 2000 után már egyik dekádnak sincs olyan különös íze-bűze, a régi évtizedek meg olyan egyediek.

Flanker - 2021. 03. 08. 22:55

Nagyon remélem hogy nem a magyar RTL Klubra készül el, ebben sokkal több potenciál van.

CsuDa - 2021. 03. 09. 09:10

Ez engem semmilyen mértékben nem csigázott fel, pedig nem vagyok már 30 éves…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz