login |

Pilot: Selena: The Series

2021. 03. 09. 15:50 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Régi adósságunk a Netflix decemberi premierje, a Selena Quintanilla életéről szóló sorozat. Mármint, hogy végre írjunk róla valamit, de szerintem elég nehéz. Mindjárt kifejtem, de előbb a történet.

A Selena: A Sorozat tehát a mexikói származású énekesnő életét dolgozza fel, egy hatalmas fellépésével indít, és az akkori állásával a karrierjének, hogy utána flashbackkel visszamenjünk a gyerekkorába, aztán a tini éveibe, és így tovább.

A sorozat ennél fogva szépen időrendben végigmegy azon, hogy a kislány énektudását miképp fedezi fel az apja, közben milyen anyagi válságban van a család. Aztán szépen lassan elkezdenek a családi zenekarral fellépni esküvőkön, aztán… szóval nehéz gyerekkor, sok nélkülözés, egyre több siker. Az úton apró győzelmek, amiken lehet mosolyogni.

Igazából azért nehéz értelmesen írni róla, vagy legalábbis számomra nem megy könnyen, mert a legeslegtipikusabb életrajzi filmes felépítésű a sorozat. Ez az a helyzet, amikor ha kedveled azt, akiről szól, akkor simán végig lehet nézni és élvezni (sőt, Oscar bácsi is beficcenhet, ld. Bohemian Rhapsody), ha nem ismered, akkor már nem annyira érdekes, viszont mint filmművészet (ez esetben “sorozatművészet”) szerintem összességében ezek az alkotások nullák, nem tudnak sokat hozzátenni semmihez.

A Selena: The Series-en az sem segít, hogy az egész olyan kicsit olcsódigitális kinézetű. Nem lehúzom, a zsánerben bőven jó, csak nem sütött belőle a high production. És megvalósításilag érdekes döntés, hogy a 14 éves Selenát már Christian Serratos alakítja, a tini években ott mászkál, miközben legalább 25-nek néz ki.

Részemről az ilyen történetek 2 órában működnek igazán. Most is majdnem annyit szántam rá, a 2. rész végéig kitartottam, és volt pár olyan pillanat, amin nagyon mosolyogtam, főleg a másodikban, de valahogy túl sok volt nyomorpornó, sokat topogott egy helyben a sorozat a témájához képest.

Nyilván a benyomásaimban az is közrejátszik, hogy olyan énekesnőről szól, aki nekem semmit nem jelentett, de igazából nem tudom itthon hány rajongója van. Az biztos, hogy Texas államban iszonyat népszerű volt, és gondolom a Netflix arrafelé célzott a sorozattal igazán, nem pedig Magyarországra.

Hogy jobb-e, mint a Jennifer Lopezes film, amellett már nehezen tudnék állást foglalni. Részemről nem, viszont mindenképp részletesebb. Azt hiszem, ezt tudom tényleges pozitívumként felsorolni. 6/10. Nekem túl tipikus az egész, ahhoz meg túl hosszú, de valójában nem lebeszélni akarnék senkit, hiába voltam keménykezű a pontszámmal.

Az “1. évad”, vagy a minisorozat első fele nem a teljes élettörténetet dolgozza fel fel, szóval májusban várható a folytatás.

2 hozzászólás Ne habozz!

Ivell - 2021. 02. 24. 20:54

Szerintem érdemes adni neki egy esélyt. Én az énekesnőt csak a JLo felé filmből ismertem, ami egyértelműen Selena sztárrá válasára es az apjával való viszonyára koncentrált, de a készítők most tudtak újat mutatni.Nem csak azért, mert több idő jutott Selena gyerek és fiatal korára, de sikerült a családi dinamikának is teret adni, végre figylemett kapott a többi testvér, a zenekar más tagjai is. Milyen a tehetséges testvérednek nr 1 slágert írni mindenáron vagy mellette a háttérben dobolni,mindezt egy apalvetően szerető családban, folyton össze zárva, turnézva egy fapados buszon. Így ez nem csak egy átlagos apa aki sztárt nevel az egyik gyerekéből sztori lett.

Azt azért megjegyeztem, hogy az első rész után majdnem feladtam,pedig imádom a zenés filmeket és sorozatokat. Szörnyű dinamikája van az első résznek, a vágások ritmustalanok, és a zene hiánya nagyon feltűnő volt, ami érthetlenen egy zenész családról szóló sorozatban. De szerencsére a következő részekben magukra találtak végre a készítők.

Én várom a folytatást, örülök hogy elkészült. Szerintem azok számára is érdekes akik sosem hallottak az énekesnőről, itt Európában ez azért nem annyira meglepő.

Zizi - 2021. 03. 09. 22:32

Csatlakozom Ivell.
Én Selena zenéjét akkor hallottam először, amikor valamelyik mellékcsatornán egyik délután ismételték a JLo féle filmet… bár a filmből nem láttam, csak pár percet, a zene tetszett (mondjuk én alapból is vonzódom a latin zenékhez).
Nagyon vártam a sorozatot, nekem tetszett és alig bírom kivárni a folytatást. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz