login |

Február legjobb új sorozata?

2021. 03. 10. 21:30 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: a hét kérdése, toplista

(Január legjobb új sorozatai) Egy kis update: a januári lemaradásaimat még nem sikerült pótolnom (ha sikerül, majd frissítem az eredeti posztot), de az egyetlen hiányzó sorozat, a Humour Resources végre elérhetővé vált!

Most megint ti jöttök!

2021. februárjában premierként 24 új sorozatot kezdhettünk el nézni (az angol nyelvű, valamint globális szkriptelt premierekkel foglalkozunk, és a nagyon gyereksorozatokat hanyagoljuk) – abból 19-et kezdtem el.

Nálatok hogy alakult a második hónap? Melyik február legjobb új sorozata az eddigiek alapján?

Íme az _én_ listám, amit akár vendégbloggeri keringőre való felhívásként is lehet kezelni, mert amihez nincs kritikánk, arról nagyon szívesen fogadunk írást.

(Remélem, olyan is akad, akinél az elsőimből utolsók, az utolsóimból pedig elsők lesznek, hiszen az a minimum, hogy mások vagyunk. Amihez van kritikánk, oda linkeltem az írásainkat (igyekeztem mindet bepróbálni, amiről írtunk), amihez nincs, ahhoz kereshetők a blogon az előzeteshez, és ne lepődjön meg senki, ha a helyezés nem cseng egybe a listás véleménnyel, mert nyilván nem mindegyik kritikát én írtam – némelyiknél kommentben olvasható a véleményem.)

 1. Pretty Hard Cases
 2. Superman & Lois
 3. Behind Her Eyes
 4. Tell Me Your Secrets
 5. Bloodlands
 6. The Drowning
 7. El Internado: Las Cumbres
 8. Firefly Lane
 9. Tribes of Europa
 10. Clarice
 11. Ginny & Georgia
 12. The Crew
 13. High-Rise Invasion
 14. The Equalizer
 15. Kid Cosmic
 16. Punky Brewster
 17. Kenan
 18. Young Rock
 19. Invisible City / Cidade Invisível
 20. Devil May Care
 21. Thus Spoke Kishibe Rohan

Még nem voltak meg: Aftertaste + Millennials (amit nem is találtam sehol) + versenyen kívül említhető a The Snoopy Show, amely nem tudom, mennyire gyerekanimáció.

A toplista egyéni összbenyomást tükröz, ami van, ahol pilot alapján született, máshol 2-3 rész vagy teljes szezon alapján, bár ezt sehol sem tüntetem fel, mert az már túl sok információ lenne. A lényeg, hogy kicsit unfair lehet összehasonlítani pilotokat és teljes évadokat, de az sem lenne fair, hogy valami, amit mondjuk kaszáltam 3 rész után, a jó pilotja miatt dobogós legyen.

15 hozzászólás Ne habozz!

Skate - 2021. 03. 10. 21:44

Superman & Lois
Legnagyobb szkeptikus voltam, ez nekem bejöhet, jelenleg meg várom hétről-hétre a következő részt.

Necridus - 2021. 03. 10. 21:49

Februárban nem igazán kezdtem bele újakba, szóval csak ezekből a címekből tudom felépíteni a listám:

1. Superman & Lois
2. Firefly Lane
—- innentől pedig kaszáltam is, de nem feltétlen azért, mert rossz lenne, csak nem rántott be annyira —-
3. Clarice
4. Invisible City
5. Tribes of Europa

+ A Tell me your secrets érdekel, csak még nem jutott rá idő.

DarkEagle - 2021. 03. 10. 22:02

Superman & Lois

Mást újba most nem is kezdtem bele ami tovább bírta 1 résztnél. Clarice-ben volt potenciál de hamar meguntam.

FP Jones - 2021. 03. 11. 05:22

Egyértelmű, Superman & Lois

Shannen - 2021. 03. 11. 07:31

A februári újoncok nem igazán keltették fel a figyelmem.

1.Tell Me Your Secrets – eddig az év második kedvenc újonca nálam
2.Behind Her Eyes

Aztán a továbbiakba csak belenéztem, és kvázi azonnal kaszáltam is, úgyhogy sorrendbe se tudnám őket rakni: Tribes of Europe, Firefly Lane, Ginny & Georgia.

Egyedül a Bloodlands vár még bepróbálasra.

Cserébe viszont a januárban elmaradt The Serpentet sikerült elkezdenem és bár csak az első részen vagyok túl, de eddig nagyon ígéretesnek tűnik.

Silver-sama - 2021. 03. 11. 07:39

Nekem a Behind Her Eyes tetszett a legjobban. Az S&L-még nem láttam (meglepő, hogy ilyen magas helyre tetted)

Kati néni - 2021. 03. 11. 07:55

A nálam elérhető platformokon nem volt valami túl erős a felhozatal.
A Ginny és Georgia nagyon tetszett az itteni lehúzós kritika ellenére, a Behind Her Eyes es a Tribes of Europa elmentek habbal, az előbbire annyira már nem is emlékszem. A Superman és Lois első két része kellemesen meglepett, egyelőre nem felejtős, de ha süllyed a színvonal, kidobom a francba.

Most az Ultimate Spidermant darálom a Disney+-on, a Spectacular(Netflix) és a legújabbik “sima” (Disney+) változatokat már lecsúsztattam a torkomon, meglepő, hogy más-más készítők miket domborítanak ki egymáshoz képest, hogy Peter személyisége hogyan változik és hogy mennyivel másképp szövik meg a szereplők közötti kapcsolati hálót. A Spectacular amúgy a maga nemében zseniális, ahogyan ötvözte a 616-os Föld Lee-Ditko éra elemeit az Ultimate Spidey egyes jellemzőivel és az is, hogy ahogyan Kingpin hiányát megpróbálták mással pótolni.

bigpetya - 2021. 03. 11. 07:58

Nekem is a Superman és Lois jött be nagyon. Pedig biztos voltam benne, hogy olyasmi lesz mint a Supergirl. Nagyot tévedtem.

SSY986 - 2021. 03. 11. 08:41

Winnie: az unorthodox stream oldalon mint amilyen a rarbg is megtudod találni az aftertasteet meg drowningot

Fegyula - 2021. 03. 11. 08:43

Nekem egyértelmű: Behind Her Eyes.

winnie - 2021. 03. 11. 08:44

SSY986: találni csak a millennialst nem találom, azokat csak nem kezdtem el még nézni, szóval úgy értve “nem voltak meg”.

SSY986 - 2021. 03. 11. 08:54

Ja bocsi amúgy a drowningra sok idöt nem pazarolnék de az aftertaste viszonylagosan szórakoztató guilty pleasure. Kár hogy már vége is😔

Divide - 2021. 03. 11. 09:11

Összesen háromhoz volt közöm a listából, A Behind Her Eyes emlékezetes, de az ésszerűtlen akció a végén eléggé alávágott; a The Drowning egy remek ötlet elpuskázása csapnivaló dramaturgiával (és egy látványos miscasttal); szóval legnagyobb megdöbbenésemre nálam a Superman and Lois nyerte a februárt, pedig kb. véletlenül vágtam bele, de tetszett.
Ja, és utálom a képregénysorozatokat. :)

Miles - 2021. 03. 11. 11:15

Kicsit irigyellek titeket. A fentiek közül a Behind HE, amit már majdnem végignéztem. A tribes of Európa lelkes fan sorozat lett, csak nagyon bátortalan. Asuperman and… számomra értékelhetetlen katyvasz lett.

Diapolo - 2021. 03. 11. 11:16

11 lett a februári, nagyjából mindent sikerült elkezdenem, amit szerettem volna, Ginny&Georgia várat még magára, illetve a Tell Me Your Secrets (bízom még az Amazonban…)

1. The Crew – felüdítő volt, Kevin James hozta a formáját, szerintem a jobb sitcomok közül való, a jelenlegi kínálatból pedig kiemelkedik.

2. Behind Her Eyes – a végecsavar lehet sokaknál kiveri a biztosítékot, de nekem tetszett, ráadásul elég korán számítottam már rá.

3. Superman & Lois – Bitsie Tulloch?! Menekülj! Nagyon nem szeretem, Grimmben is kilógott, de itt valahogy működik minden, gagyi CW-ra számítottam, de ez eddig nagyon meggyőző.

4. El Internado: Las Cumbres – Voltak olcsó húzások, de összességében egy jó évad volt, ami sajnos nem sok nézőt fog megtalálni, pedig, aki az Elite-t szerette mondjuk, az ezt is kedvelné jó eséllyel.

5. Firefly Lane – Nem volt nagy szám, de végignéztük itthon, nekem egy egyszernézős csak, a több idősík tetszett, de ez volt a gyengéje, volt olyan idősík, amelyiknél a sztori és a karakterek is gyengék voltak.

6. Kenan – megmosolyogtató, kedves, de olyan “ezt már láttam” érzésem volt, nem volt újdonság benne, 3 rész után lepihent nálam (azt hiszem végleg).
7. Clarice – nem az én sorozatom, végtelenül unalmasnak és sivárnak találtam.

8. Tribes of Europa – ugyanaz, mint az Equinox nálam.. ez jobb is lehetett volna, de inkább egy másik Shannara kiadás volt, hiába a kevés rész, a pilot után kasza lett.

9. The Equalizer – Super-Bowl átok? Nekem általában nem jönnek be a Super Bowl utáni epizódok. Ez is közéjük tartozott, bár a CBS portfóliójába jól passzol a sorozat. Csak azt érzem, ebből van elég már.

10. The Snoopy Show – gyerekeknek kiváló, de azt hiszem, ebből kiöregedtem már. Kivétel maximum Scooby Doo :D

11. Devil May Care – szerintem ötletes, de elborult, nem az én világom ez a műfaj.

Két részre osztanám őket, az első ötöt végignéztem/nézem, az alsó hatost kaszáltam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz