login |

A Joyrider fejlesztés alatt lévő sorozatai

2021. 03. 11. 17:59 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: magyar hírek

Tudom, hogy nem elegáns a kvázi konkurenciával kezdeni egy ilyen bejegyzést, de a kontextus miatt teszem – emlékeztek azokra a pár éves posztokra, amiben írtunk a katalógusuk alapján arról, hogy a ContentLAB&Factory milyen sorozatterveket fejleszt? (1.) A mi kis falunk 2.) A láthatatlan seb 3.) Idegenek 4.) Tévéország) 5-10.) Vesztegzár a Grand Hotelben + Negyedik Birodalom + Lottóház + Gondolatolvasó Gedeon + Szmolka + Az alvilág királynője)

Most egy hasonlót lehetne a Joyrider honlapján alapján is csinálni. Ugyebár az Aranyélet showrunnerjének (és a többi magyar HBO-s sorozat executive producerének), Krigler Gábornak a nemrég alapított produkciós cégéről van szó, amely nemrég adta el első sorozatos projektjét, a Furst-ot, és a minap egy sorozatos pitchfórumot nyert meg a Balaton Brigáddal, amibe már be is szállt az RTL Klub.

Azonban nem csak ezt a sorozatot fejlesztik, és némelyik projektjük kapcsán mi is tájékozódhatunk – íme a válogatás, elég széles a skála, ki melyiket nézné, ha magyar gyártás lenne?

  • Panacea: 10*45 perc, jövőbeli noir krimi, egy olyan világban, amit hanyatlásba taszított a klímaváltozás. Itt egy kiégett nyomozó és egy látnoki erővel rendelkezi ifjonc oldja meg a város legrejtélyesebb bűnügyeit, miközben eleinte önérdek által vezérelt kapcsolatukból barátság lesz, de ennek révén nagyobb veszélybe is sodródnak, mint valaha – egy koncept előzetes is készült hozzá (mondanom sem kell, hogy nem a megvalósítást kell nézni, hanem az ötleteket. UPDATE: a poszt megírása óta eltűnt a trailer).

  • Life Unexpected: 9*30 perc női főszereplős komikus dráma, egy férjezett asszony, aki babát akar, megtudja, hogy férjével megtermékenyítési gondjaik vannak, ezért bevállalja a mesterséges megtermékenyítést, miközben szingli, karrierista és teljesen gondtalan életet élő legjobb barátja véletlenül teherbe esik. Ez pedig váratlan konfliktust generál közöttük, hiszen mindkettő azt akarja, ami a másiknak jutott.

  • Exit: 5*25 perc, innovatív interaktív horror antológia, a történet hősei egy erdőben lévő kunyhóban csapdába esnek és kénytelenek szembenézni rémálmaikkal. Vajon meg tudjuk hozni a megfelelő döntést annak érdekében, hogy élve kijussanak? Egy pszichopata szadista, egy gonosz szellem, egy őrült kaszaboló sorozatgyilkos, pár zombi és maga az ördög is vérre szomjazik, és ha nem tudunk túljárni az eszükön, akkor a kunyhó újabb áldozatokkal gazdagodik.

  • A bátorság iskolája / School of Courage: 6*50 perc, történelmi YA-dráma, thriller elemekkel, a II. világháború során Magyarország lengyel gyerekek százait védte meg a nácik elől úgy, hogy Balaton-menti iskolákba rejtették őket. Az új gyerekek érkezése azonban felkavarja az iskolai életet, és a főhős tinilány nem csak a többiekre jelent kockázatot lázadó természete miatt, hanem a Gestapo egyik kulcs célpontjának is számít. Egy magyar titkosügynöknek kell őt megvédenie, de ő szembe kényszerül nézni a lány iránt táplált érzéseivel, valamint saját démonjaival is. (A produkcióba beszállt egy lengyel partner, a fejlesztését pedig támogatja a Nemzeti Film Intézet is.)

.

  • Angst: 8*50, thriller természetfölötti elemekkel, és sötét tónusú komikus felhangokkal, egy szégyellős tinilányról, aki miután elveszti szüzességét, rádöbben, hogy ő valójában egy szukkubusz, egy olyan démon, aki megöli szexuális partnerét, hogy energiáival táplálkozhasson. Szerencsétlen apjának pedig nem csak pici lánya “elvesztésével” kell ekképp dacolnia, hanem azt is meg kell oldania, hogy segítsen lányának észrevétlenül prédára vadásznia.

  • War of Saints: 6*55 perc, spirituális realista dráma, egy mindentől távol eső dél-olasz kisvárosról, mely örökre megváltozik akkor, amikor egy apáca különféle nyelveken kezd el beszélni és csodával határos gyógyításokat visz véghez. A közösség elitje el is kezdi üldözni a körülötte kialakuló új szektát, aminek következtében valóságos háború tör ki barátok és családtagok között.

  • Bathroom Stories: 10*10-15 perc, kapcsolati dráma, offbeat komédia, egy hiperérzékeny kvázi pszichológus és egy mizantróp bolti asszisztens kapcsolatának krónikája azon események révén elmesélve, amiket különféle fürdőszobákban, mosdókban élnek meg.

12 hozzászólás Ne habozz!

Desmond Wallace - 2021. 03. 11. 19:00

Ezek közül a Panacea és A bátorság iskolája mindenképpen érdekelne.

zoli1863 - 2021. 03. 11. 19:55

Ezek közül többi is érdekelne. Panacea, Bátorság Iskolája, Angst, War of Saints.

LasDen - 2021. 03. 11. 20:33

Fejlesztések, tervek óta mennyire más irányba ment el contentlab…

Flanker - 2021. 03. 11. 20:49

Ezek egész jók és bátrak, nem a középízlést célozták meg, ez tetszik.

Mate4182 - 2021. 03. 11. 22:33

Panacea ès instant dara lenne elso nap :D

Enzo - 2021. 03. 12. 00:40

– Panacea: hmm, ez érdekelne :) az előzetesről lemaradtam
– Life Unexpected: nyeh
– Exit: woah, az érdekes, főleg persze az interaktivitás miatt
– School of Courage: ezt olvastam a hírekben… hát, úgy magamtól nem feltétlenül kezdeném el, de nem rossz
– Angst: WTF :D remélem korhatáros, érdekel :D
– War of Saints: öööööö, nemtom, közepes
– Bathroom Stories: nemtom, 10 perces részekre annyira nem vágyom, pedig a helyszín kellően fura

(de szívesen dolgoznék ilyeneken :/)

Kati néni - 2021. 03. 12. 08:22

Hátha egyszer a Netflix is benevez egy magyar sorozatra, a School of Courage-ot zabálnám.

Mikilós - 2021. 03. 12. 09:11

Egész érdekesek.
A Noir krimi sci-fit megnézném, kíváncsi lennék a megvallósírására.

Illetve az interaktív horrora. Ez lenne Magyarország első igazán komoly horrorja? Az király lenne.

A Bátorság iskolája is egész izgalmasan hangzik.

Remélem sikerül ezeket megcsinálni, mert nagyon jó nézni, hogy mennyi magyar sorozat jött létre így az évek folyamán.

Hulp - 2021. 03. 12. 11:32

Panacea: érdekel
A bátorság iskolája: ez is jónak tűnik
Angst: korhatáros verzióban (Stars stílusban, semmiképpen se RTL Klubosban)

Desmond Wallace - 2021. 03. 12. 11:46

Ha már ContentLab…
Kár, hogy A láthatatlan sebre egyik csatorna sem csapott le, pedig a két rövidfilm ígéretes volt.

Florabell - 2021. 03. 12. 14:15

A Bátorság iskolája nagyon jó lenne. Az Exit és a Panacea különösen izgalmasak lehetnének megvalósítás szempontjából. De igazából bármelyik ötlet megvalósulása jó lenne arra, hogy végre elrugaszkodhassunk a tv-ben jelenleg domináló magyar szappantól.

Shannen - 2021. 03. 12. 19:51

Az Angst és a War os Saints-en kívül mindegyik érdekelne ennyi alapján. Szurkolok, hogy legalább néhányból tényleg legyen sorozat, főleg a Bátorság iskolájából és a Bathroom stories-ból, de a Panacea is érdekesen hangzik.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz