login |

The One: az 1. évad

2021. 03. 12. 21:30 - Írta: winnie

21 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

If it works, no one’s going to have a “How did you meet?” story. You’ll kill off an entire genre.

Megint egy könyvadaptációval jelentkezett mai premierként a Netflix, a The One – A tökéletes pár, azonban nem valami jó eséllyel fixen egy évados átívelős krimi, hanem akár folytatható, scifis beütésű darab, halvány thrilleres vonásokkal. Aminek a jelenlétén minden bizonnyal elég komoly bélyeget fog hagyni, hogy az alapja tökéletesen megegyezik az AMC tavalyi újoncával, a Soulmates-szel, ami a napokban került fel itthon az Amazon Prime Video-ra.

A szóban forgó alap pedig az, hogy létezik egy alkalmazás, amely embereknek Az Egyetlen Párját megtalálja DNS-minta alapján. És egyik történet sem a kételkedős, hitetetlenkedős fázist jeleníti meg, hanem abból indulunk ki, hogy a metódus mögötti tudomány valid, tényleg létezik az embernek egy párja (nevezzük lelki társnak), akivel egymásra találva mondhatni tökéletes lehet az életük. (John Marrs könyve 2017-es, a 2019-ben berendelt AMC-sorozat viszont egy 2013-as rövidfilmre épül.)

A The One főhőse (antihőse?) annak a cégnek a vezetője, amely végzi ezeket a párosításokat (142 országban 26 millió boldog pár!), azonban a pilot egy pár éves holttest megtalálásával kezdődik, és mint később kiderül, a cégvezető nő nagyon jól ismerte a halottat. A fő szál pedig két részre szedve egyrészt megmutatja a múltat, ahogy alapították a céget, a kezdeteket, illetve a jelent, amit a rendőrségi nyomozás dominál, valamint a cégen belüli hatalomért vívott harc.

Emellé kapunk két lelki társas melléksztorit, melyeket vékony szálakkal a fő vonalhoz kapcsolnak. Az egyiknek a vizsgálatot vezető nyomozó a központi alakja, aki éppen találkozni készül saját Párjával, amikor tragédia történik, a másiknak pedig a cégvezetőről cikket író újságíró, akinek az aggodalmaskodó felesége utánanéz annak, hátha létezik a férjének Párja – nyilván létezik, de ugye az érdekli, hogy benne van-e a DNS-e az adatbázisban, azaz megtalálható lesz-e, ha a pasi letesztelteti magát. És ez beindít bizonyos eseményeket.

Tudom, hogy sokan nem látták a(z egyébként epizodikus antológia) Soulmates-et, és nem akarom, hogy furán vegye ki a rá való hivatkozás, de alapvetően a The One olyan, mintha látnánk két Soulmates-epizód jeleneteit 8 részen át elszórva (az egyik alapfelállást az AMC sorozata is nagyjából feldolgozta), valamint kapnánk egy mitológiára rágyúró 3. évados részt, ami azért készült el, mert a sorozat rajongói kikövetelték a készítőktől, hogy csepegtessenek valamit a mitológiáról is, a Párkeresés történetéről.

Ennek megfelelően szerintem másként fogja értékelni a The One-t az, aki látta a Soulmates-et, és másként az, aki nem, de összességében nekem az a véleményem róla, hogy egy erősen közepes végeredményt kapunk. Ugyan érdekesek, helyenként viccesek, illetve érzelmesek a (szinte) különálló szerelmi történetek, de a közhelyes és valódi meglepetés nélküli krimiszál, valamint a céges marakodás lehúzza az egészet.

A krimivel alapvetően nem lenne semmi bajom, de az itteni sztori nagyon nem érződik olyannak, ami 8 részt érdemelt volna, főleg, hogy már a 3-4. rész környékén (sőt, hamarabb!) sejthető, sőt, tudható, hogy mi történt, maximum pár apró részlet homályos, aminek köszönhetően a végén, amikor minden a helyére kerül, akkor nézőként tényleg nem kapunk sok infót, az egész csak az infó nélküli karakterek számára bír komolyabb jelentőséggel – az egyetlen csavar pedig elég random és valahol sejthető.

A Hannah Ware által alakított Rebecca Webb papíron szerintem sokkal érdekesebb személyiségnek tűnt, mint ami végül lett belőle. Mondjuk a sorozat nagyon lazán bánik a karakterizálással (bár jó látni a kontrasztot a két évvel korábbi becsvágyó és ambiciózus fiatal, valamint a keménykezű, hűvös, manipulátor cégvezér között), és igazán érdekessé számomra csak a 6. rész környékére vált a figura, viszont annak ellenére, hogy antihős, azért az lett volna a minimum, hogy olykor együttérezzek vele vagy ne csak ellene szurkoljak, de ez nem nagyon történt meg

Mellette nyilván még az alkalmazás áll a fókuszban, minden akörül forog, és jó scifihez méltóan, ez a gondolatébresztő szelet. Mármint akkor, ha a néző leállítja a darát és elkezd gondolkozni azon, hogy milyen következményekkel járna egy ilyen app létezése, ugyanis a sorozat bár bedob pár címszót, de nem nagyon ragad le ezek mellett, a nézőre hagyja azt, hogy min mereng nézés közben. Ami kihasználatlan ziccernek tűnik. (Oké, a két mellékszálon felmerülnek etikai és egyéb kérdések, de igazából azok sem erre futnak ki.)

Ugye a fő kritika az alkalmazás kapcsán a politika részéről az, hogy destabilizálja a házasság intézményét, a családmodelleket szétrobbantja és rengeteg váláshoz vezet, amiknek a gyerekek isszák meg a levét – az ellenérv pedig az emberek boldogsága. És ugye a (bagatellnek ható) kérdés az, hogy érdemes-e egy jó együttélést megbolygatni az egyén részéről azért, hogy egy még jobbat találjon? Mennyire legyünk önzőek, ha a boldogságot keressük, beérjük a középfokkal, vagy mindenképp a felsőfok a cél? És akkor a visszaélésekről nem is beszéltünk, mert az egy dolog, hogy az alkalmazás gyártója mihez kezd az adatokkal, de ugye az emberek is élelmesek…

Mint írtam, nem hiszem, hogy közepesnél jobbra értékelném a The One-t, de még azért is tepernie kellene. Nagyobb gondok megvalósítást tekintve nincsenek vele, az írás, a színészek, a kinézet rendben van, de egyik aspektusról sem fogunk ódákat zengeni. És lehet, hogy a sorozatot sem fogjuk pár hónap múlva emlegetni. Hacsak nem kap 2. évadot, mert a központi macska-egér játékot folytatni lehet, kérdés, hogy a főhős van-e olyan jó antihős, hogy érdekeljen minket a további sorsa.

Ja, még valami. Beleolvastam a könyvbe, és ott 5 ember történetét mesélik el fejezetekre bontva. Szerintem a sorozat csak az alapokat vette át, nem közvetlen adaptáció, első blikkre ezeket a sztorikat nem érdemes keresni benne.

21 hozzászólás Ne habozz!

punyapapa - 2021. 03. 13. 01:16

Nos én már ledaráltam.
Alapvetően tetszett, némely párbeszéd annyira banális volt, hogy simán el tudtam volna képzelni valósként.
Én egy nagy hibát látok benne. A 8 részben simán belefért volna, hogy kibontsák a társadalmi hatásokat. Szívesen néztem volba olyan okfejtéseket, amik ezt a kérdést boncolják.
Kattog az agyam most is, mi lenne ha ez a valóság lenne.
Most szingli vagyok, így gondolkodás nélkül befizetnék rá. De ha nem az lennék…

Snoopyzit30 - 2021. 03. 13. 06:46

Egy fél éve olvastam a könyvet, szóval kíváncsi vagyok mennyire fog így tetszeni. A könyvben nem jött be mindegyik karakter, de meglátjuk a sorozatban mit hoznak ki belőle.

Én is szingli vagyok, de ismerve a könyv által is megvilágított aspektusokat, én nem fizetnék elő rá. Különben sem hiszek az egy nagy szerelemben. Életünk során lehetünk boldogok több különböző emberrel is.

Captain Phillips - 2021. 03. 13. 13:13

6 resz utan baromi vontatott, alig szol valamirol az oriasi potenciallal rendelkezo alapsztorihoz kepest. Sokkal tobbet ki lehetett volna hozni belole.

Sok a varatlanul es meglepoen jo brit sorozat, de ez nem az. Feelingben nalam valahol a Bodyguard es a McMafia kornyeken van, de megvalositasban nyomukba sem er.

Egyelore nalam max 5/10.

casi - 2021. 03. 13. 14:48

Egyetértek a leírtakkal. Igazából szerintem az egyetlen probléma az volt, hogy baromi unalmas volt, mert a történet maga érdekes. Én láttam a Soulmatest és, amikor meghallottam, hogy mi az alapötlet, azt hittem, hogy ugyanaz lesz, csak más történetekkel. Nem tudom, hogy úgy jobban tetszett volna, vagy azért kaszáltam volna, mert ugyanaz. Háttérzajnak megfelel, nem fogom többször is megnézni, de addig pont jó, amíg nincs más, amit nézhetek.

ExoGeni - 2021. 03. 13. 18:56

Én csak a bemutatóját láttam a netflixen – az alapötlet pedig nagyon is érdekes számomra. De pont a megvalósítás miatt voltam kíváncsi előbb a hozzászólásokra – amik nem túl biztatóak a filmre nézve :) Pedig… Ha vesszük a jelzett felállást, az nagyon sorsfordító lenne (lehetne) sok ember számára. De nem biztos hogy pozitívan :) 1: A rendszer valós működéséhez az összes élő ember adataira szükség lenne. És a személyiségi jogok? Ha valaki nem akar részt venni ebben? (akár mert a meglévő életét, kapcsolatát nem akarja felrúgni..) 2: Mi van, ha a rendszer kidob egy 20 évesnek egy 80 évest? Simán lehet, hogy genetikailag pont ő lenne/lett volna a perfect match. A 20 éves biztos nem tapsikolna ehhez. Ha pedig csak “egyéb szempontok szerint” nem feltétlenül a tökéletes találatot jelzik vissza a kliensnek, az már csak a kompromisszumos “majdnem optimális” pár lesz. 3: Ahogy fentebb is jeleztétek, az emberi visszaélések miatt elég valószínű, hogy a rendszer nem lenne megbízható. 4: Az egész ötlet kimondatlanul feltételezi az isteni gondviselést – miszerint mindenki számára él a földön egy, egyetlen egy ember, aki pontosan az ő párjául lett teremtve, illetve ő pedig ennek az embernek a párjául. Vagyis az ízlésüknek pontosan megfelelő korú, személyiségű, külsejű, vonzerejű, illatú, ízű ember. Mert ilyen gondviselés nélkül simán lehet az is, hogy az ideális ember még meg sem született, vagy már nem él :) Vagy mindenképpen csak az optimalizálás marad (ki az, aki ha nem is “A tökéletes”, de a legközelebb áll hozzá) – ami mindenképpen csak kompromisszumos választás, nem az igazi Nagy Ő… Úgyhogy, álomnak szép álom, de nem több :)

Timi - 2021. 03. 13. 19:09

Nekem nagyon tetszett, 2 este alatt ledaráltam, de végig azon kattogtam, hogy mit érdemelne Rebecca. Mi lesz vajon a vége. Nem olvastam a könyvet, nem tudom, hogy ott van-e rendes lezárás, de ez így olyan semmilyen lett…

winnie - 2021. 03. 13. 19:32

itt érezhetően azért készülnek a 2. évadra, míg a könyv elmeséli a teljes történetet. de, ahogy írtam, az teljesen másnak tűnik. ott 5 történetet mesélnek el párhuzamosan, amelyből az egyik ugyan a cégvezető sztorija (nem tudom, hogy mennyire más, de nem rebecca a neve sem), de a többi nem nagyon hasonlít. és ami fontosabb, hogy azt tényleg pszichológia thrillerként emlegetik és nagyon sok dicséretet olvasni róla, szóval van egy olyan érzésem, hogy nem csak más, hanem jobb is (vagy még jobb) a sorozatnál.

Kati néni - 2021. 03. 14. 00:46

Elmegy, de komolyan arra számítottam, hogy jóval rejtélyesebb, izgalmasabb lesz a pasas halála. Annyira nem rossz, de nem valami fordulatos. Valami hiányzik a netflixes angol sorozatokból, nem tudom jobban megfogalmazni, de BBC/ITV/Channel4/Channel5 kontentjeinek más az “esztétikája”, érezni belőlük a londoni utcák nyüzsijét, a vidéki Anglia szagát, a sziget furcsa embereit, más az ízük meg a bűzük, ez meg pl. a Behind Her Eyes is olyan szagtalanok.

winnie - 2021. 03. 14. 07:39

ExoGeni: igen, erre írtam, hogy remek gondolatkísérlet elmélkedni arról, hogy milyen lenne, mert valóban érdekes és gondolatébresztő a dolog.

” És a személyiségi jogok? Ha valaki nem akar részt venni ebben? (akár mert a meglévő életét, kapcsolatát nem akarja felrúgni..) ”

önkéntes a részvétel, ezzel nincs gond, de ugye, ha részt veszel saját döntés alapján, akkor a társad életét is felrúgod, ami már necces. az éveltérés jogos, de némelyik pontban említett dolgot egyébként a sorozat is megcsócsóálja és ad rá választ, bár spoiler lenne utalnom rá.

Snoopyzit30 - 2021. 03. 14. 09:32

ExoGeni: ezeket a kérdéseket én is feltettem magamnak, pontosan te vagy az aki a könyv célcsoportja. Szerintem olvasd el, nem hosszú egyébként.

zetevar - 2021. 03. 16. 20:26

@Kati néni
Köszönöm, hogy megfogalmaztad, épp ezt érzem én is és pont pár perce mondtam a férjemnek, hogy olyan ez, mint a Behind her eyes. Valahogy steril… Hülyeség de a régi német romantikus sorozatok jutottak eszembe, mert azok is vhogy ilyen sterilek, voltak.
Nem igazán szeretem nézni őket. Valszeg minimál büdzséből, kevés szereplővel, kevés helyszínnel (szinte kizárólag műteremben) forgatott szériák ezek. De nem értek hozzá.

winnie - 2021. 03. 16. 20:46

???

Ezeknek a büdzséje a szerkezet miatt nagyon messze van a minimáltól, plusz egyikre sem igaz, hogy műtermesek, ami persze nem jelentne semmit, mert mindenhol az a cél, hogy a lehető legtöbbet lehessen kontrollált körülmények között, stúdióban dolgozni.

Ha már szóba került a The One, itt főleg mellélövés, amit írsz,mhiszen amellett, hogy 3 országban forgattak, azért elég látványos volt, hogy utcai helyszíneket használtak, és konkrétan még a karakterek lakásait is valódi lakasokban alakították ki. És itt is, mint a Behind Her Eyes-ban voltak azért iegncsak lejönnek pl. a vidéki birtokon játszódó jelenetek. Sőt, a Behind is tele volt városi jelenettel, úgyhogy szörnyen fura ilyet olvasni. Majd jön az itthon forgatott Shadow and Bone! Abban van stúdió, de ők is voltak peldául Békéscsaba mellett a pósteleki erdőben.

Ez jár a Netflix büdzsével:)

Karitatív mongúz - 2021. 03. 17. 12:30

Na, a hétvégén befejeztem, de el kell mondjam kínszenvedés volt az első pár részt követően. A további évad(ok) tuti nem érdekelnek, pedig az alapötlet, a genetikai alapú párkeresés, sok potenciállal bírt volna, de az sem lett eléggé kifejtve. A krimi szál, meg olyan harmatos volt, mint egy Derrick epizód 1978-ból. De ott legalább egy rész alatt megfejtették a rejtélyt… Ebben a sorozatban a nyomozás olyan ólomlábakon haladt, hogy hihetetlen. Amit az utolsó előtti részben megtudtak, az kb. az első részben kérdés volt bennem, nem is értettem, hogy miért nem azzal kezdték (híváslista, üzenetek…). A nyomozónőt meg jobban érdekelte az új szerelem, mint maga az ügy. A végén már nevettem kínomban, amikor
– SPOILER –
a nyomozó csaj egyre-másra odament a főszereplő nőhöz és fenyegetően elmondta neki, hogy most aztán majdnem elkapta, de sajnos nem tudja bizonyítani, amire gondol, de egyébként tud mindent, csak most éppen nem tudja rábizonyítani…és ezt kb 3x eljátszották. Miközben a főgonosz nyugodtan tüntet el bizonyítékokat, tanúkat.
-SPOILER VÉGE –
Egy szó, mint száz, nem ajánlom senkinek jó szívvel, mert sci-fi szempontból, krimi szempontból és sorozatként is gyenge.

ExoGeni - 2021. 03. 17. 20:16

Nah, megnéztem. Hát én nem tekintem kárnak :) Mint krimi és egyáltalán mint filmtermék, valóban nem elsőosztályú – de az alapötlet (match) megvalósulása (a sztorin belül) szerintem eléggé hajazott arra, ahogy a valóságban megvalósulna, ha valaki megcsinálná. Nyilván nem kaptunk betekintést több millió pár esetébe. Lehetett volna a sorozat több, jobb, emlékezetesebb (szerintem nem fogja újranézni szinte senki).., ez ilyen lett. Gyanítom, hogy a Banshee-t még sokáig nem fogja semmi számomra megközelíteni sem, nemhogy felülmúlni :) Pedig azóta több sorozat is tetszett, tényleg – de ettől a sorozattól nem is vártam egyiket sem.

Dorka - 2021. 03. 19. 20:37

Úgy egy éve olvastam a könyvet és az kimondottan tetszett, így mikor megláttam, hogy lesz belőle sorozat, nagyon izgatott lettem. Hát az alapsztorin és néhány elemen kívül nem sok köze van egymáshoz a kettőnek. A könyvben nincs benne ez a krimi szál és 5 ember szemszögéből látjuk a saját történetrészüket fejezetenként váltakozva, amiből az egyik a feltalálója ennek az egésznek, de ettől még az ő része se (sokkal) hagsúlyosabb a többinél. Nekem hiányérzetem volt, hogy a sorozatban ebből nem sokat láthattunk, nagyon a krimis részre ment rá és így néha már kicsit unalmas volt. Inkább azzal kevesebbet kellett volna foglalkozni szerintem és adni még legalább 1 pár történetét. Így igazából a házaspár és a rendőr sztorijába próbáltak minél többet belenyomni a könyvben történtekből, ahelyett, hogy azokat rendesen kifejtik. Nagyon más a kettő és a csattanó is teljesen eltérő, szóval akinek a dns alapú párkeresés koncepciója tetszik, annak tudom ajánlani a könyvet, a sorozat után se lesz spoileres.
Amúgy szerintem a sorozat se volt rossz, 3 nap alatt végeztem vele és még élveztem is, de jobbat is ki lehetett volna belőle hozni. Kedvenc nem lett, újra se nézném, de a folytatást örömmel venném, van még benne potenciál. Ha lesz, remélem kapunk új párt és kicsit többet boncolgatják majd a társkereső meglétének a következményeit is.
Nekem ez 10-ből olyan 7-8 pontos.

Snoopyzit30 - 2021. 03. 21. 17:42

Végre én is le tudtam darálni. Azt kell mondjam @Dorka írásával abszolút egyet értek. Teljesen.
7/10-re lőném be.
Én örültem, hogy nem olyan volt mint a könyv, így nekem is adott valami pluszt, de az is tény, hogy így a könyvből vett több vonalat próbáltak beletuszkolni 2 történetszálba.
A könyvben a cégvezető sztorija az egyik legjobb, itt meg hát… nem annyira.
A folytatásra én is maradok (ha lesz).

Snoopyzit30 - 2021. 03. 21. 17:48

+1 dolog szerintem, nem SPOILER de hátha:

A szomáliai csaj dns-ét honnan is vette Rebecca? Az IT-n munkát kapott csaj is regisztrált, merthogy ez volt a legfontosabb neki és közben törzsi zavargások voltak, ami miatt ki kellett menekíteni? WTF? Mit gondolhatott a szomáliai csaj, hogy a mellette lévő kisvárosban lesz a párja? Mert ha máshol a világon, akkor mégis hogy tudott volna odautazni? Vagy ha eleve jobb módú, akkor miért Szomáliában élt?

Amúgy hatalmas bullshit az egész, kezdve a hanyag adatkezeléstől (bárki bárkinek a mintáját elküldheti ha megvan pl. egy hajszál tőle?) a logikai lyukakig. Hosszú listát lehetne írni, de a sorozat kapcsán csak hagytam magam sodorni. Mivel a könyvet olvastam, így nem akartam a sorozatban már semmit megfejteni és így el is szórakoztatott.

Diapolo - 2021. 03. 26. 11:15

Szerintem ebben több volt, ráadásul tényleg azt érzem, amit írtak már feljebb, hogy a felszínen megragadtunk. Én amúgy sem hinnék ebben az egészben, főleg, hogy manapság a napcsolatok inkább tűnnek egy néhány éves, évtizedes partnershipnek, mint egy életreszóló kalandnak. De 10 millió embernél szerintem igenis vannak társadalmi hatások már, ezek pedig tökre elmaradnak, nem érzem azt a feszültséget, amit mondjuk az okoz, hogy szétrobbantanak egy boldog párt, mert az egyiküknek megjelenik a “matche”. Persze elnézve a társadalmi folyamatokat, a válások számát, egy ilyenre előbb-utóbb lenne igény, hiszen ki akar 6-7 helyre tartásdíjat fizetni? Csak így a lényeg marad ki, az izgalom, a kereséssel töltött idő, amíg valaki megtalálja az igazit, hiszen készen kapja a receptet.

Maga a sorozat szerintem nem kidolgozott, a karaktereket üresnek éreztem, még a legtöbb időt és figyelmet kapó Rebecca is elnagyolt, megérthetetlen, a szándékainak a mélysége látszólag átjön, de ki az a feltaláló, aki nem használja a saját szabadalmát? Azt egyébként észrevettem az utóbbi időben, hogy ezeknél a sok szálás történetvezetéseknél látványosan hidegen hagy és untat néhány. Itt a rendőrnő például egyáltalán nem volt érdekes, nem is bontották ki (vagyis de, csak nem úgy ahogy…), de sokszor Rebecca is unalmas volt, mert nagyjából tudtam hova lyukadunk ki. Szerintem a párkapcsolati ábrázolás is nagyon túlcsúszott az utóbbi időben, szerintem nem életszerű, hogy minden Netflixes sorozatban van már homoszexuális pár, ez nem a valóság, hanem egy erős túlzás.

Réta - 2021. 04. 11. 11:35

Azt hittem, hogy ez egy társkereső hirdetése. LOL Muszáj ledarálnom ezt a sorozatot!

Enzo - 2021. 05. 24. 02:01

Na most végeztem a sorozattal.

Hát, először is, a könyvvel köszönőviszonyban sincs a sorozat, és minőségben a nyomába sem ér. Olvassátok el a könyvet, sokkal jobb, nekem konkrétan top5 könyvélmény valaha!

Ezen a felháborodáson olyan 3 rész alatt túltettem magam és onnantól tudtam rendesen fókuszálni a történésekre, de még így is csak egy közepes végeredmény sült ki az egészből. Ha egy az egyben adaptálják a könyv mind az 5 szálát, akkor az elmaradó meglepetések ellenére is jobban tetszett volna a The One, ehelyett a könyvből kiragadtak 1 szálat, amit teljesen átalakítottak, és hozzácsaptak még 2 mellékszálat, de az egészet egy nagy belterjes, összefonódott masszává gyúrták össze.
A könyvben boncolgatott zseniálisan kreatív párosítási határeseteket itt csak nagyon módjával érintették, cserébe mint nyomozós sorozat se igazán működött – a végén gyakorlatilag nem kaptunk semmi új infót vagy csavart Ben halálával kapcsolatban (jó, annyit, hogy az esést még túlélte, de ez min változtat?), habár legalább a többi apró csavar tetszett az évadzáróban (például hogy Megan elcsórta Hannah hajszálát, a kopasz táblás fazon sztorija, vagy hogy lehet több párja is egy embernek). Meg úgy összességében meglepett, hogy Rebecca nem nyerte el méltó büntetését – már azon kívül, hogy körülötte mindenki megtalálta a szerelmet, ő meg elvesztette… főleg emiatt éreztem én is egy 2.évad belebegtetést, de ugyanakkor nem tudom, hova lehet ezt továbbvinni, lehet hogy antológiának jobban elment volna… vagy hát ugye a legjobb az lenne, hogyha áthoznák a könyves szálakat minden csavarjukkal együtt.

Epizódonként nem jegyzeteltem, úgyhogy csak egy dolgot tennék hozzá, ami még eszembe jutott: Hannah nagyonbrit és Sophia spanyol akcentusát jó volt hallgatni :)

Enzo - 2021. 05. 24. 02:05

Na, csak eszembe jutott, hogy mit akartam még: a legutolsó jelenet nagyon fura volt, hogy így Rebecca elkezdett bejelenteni valami titkot… nyilván nem Ben megölését fogja bevallani, de másik opcióként csak az jut eszembe, hogy a többszörös párok lehetőségét vallaná be, ami meg marketing szempontból öngyilkosság. Szóval ha lesz folytatás és felfedik a bejelentés mibenlétét, tuti valami trollkodás az :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz