login |

Paradise PD: kezdett a 3. évad – írta Kissur

2021. 03. 16. 21:30 - Írta: vendegblogger

8 hozzászólás | kategória: animáció, kritika,

Still make more sense then the Game of Thrones finale.

Folytatódott a Brickleberry készítőinek agyament sorozata, a Paradise rendőrei immáron a 3. évadjával, amire nem kellett másfél évet várni, mint ez előzőre. Ez gyanítom, hogy a járvány miatt történt, hiszen az animációs sorozatok előrébb kerültek a prioritásban, elvégre “forgatásuk” kevesebb kontakttal jár.

A 3. évad szinte a semmiből jött, ráadásul ez lett az eddigi leghosszabb szezon a maga 12 részével, aminek én annyira nem örülök, mert az S2 pont attól volt jobb, hogy kevesebb epizódot kaptunk, emiatt a felesleges töltelék részeket gyorsan letudhattuk. 

Na de lássuk, hogy mivel kezdték ezt a szezont, és hogyan oldották fel a szó szerint kirobbanó cliffhangert. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

3 hónapot ugrottunk az időben, és kiderült, hogy Dusty-n kívül, aki ugye bezárta magát a pánikszobába (ami elvileg az egyetlen túlélési lehetőség lett volna) a többiek a csatornában bújtak el. Nem láttunk ebből a 3 hónapból semmit, de szerintem fognak vele még foglalkozni. Bár ennél a sorozatnál sosem tudni.

Az évadkezdés főleg a robbanás utóhatásával foglalkozott. Dusty felfalta az egész pizzát, mivel a pánikszobából gyorsan elfogyott az élelem, a város már nem tocsog a paradicsomszószban, de a következmények hosszútávúak lesznek.

Elsőként a sugárzással foglalkoztak, ami főként Randallt érintette, aki eddig a képletes seggfejből, valódi seggfej lett, mivel a radioaktivitás hatására egy fej nőtt ki a hátsó feléből, ami átvette a hatalmat a teste felett. Hiába bizonyult jobb apának, férjnek, és barátnak, dönteni kellett. A több szál közül ez tetszett a legkevésbé, de hogy miért, arra később kitérek.

Létrejött egy sziget is, ahol mindenféle állat mutálódott. Ezt a szigetet Robby és Delbert elfoglalta, és saját államot alapítottak. A Trónok Harcára volt több kikacsintás, valamint beszólás, ahogy a korábbi évadban is, és ezek számomra a rész legjobb dumáit hozták.

Ezen kívül Fritz próbálta feldolgozni a tudathasadásos tetteit, és valahogy lelkileg elszámolni önmagával, ám kiderült, hogy hamarosan apa lesz… egy delfintől. Úgyhogy megpróbált felnőni ehhez a feladathoz és felelősségteljesen viselkedni, ahol kiemelném a terhesfelkészítős jelenetet, ami olyan abszurd volt, mint amilyen ez az évad ígérkezik.

A kötelező köröket lefutották, de nekem továbbra is az a bajom, hogy úgy érzem, hogy alapvetően nincs elég humorpotenciál a karakterekben. Nincs egy kiemelkedő sem, és vagy a sablonos megoldásokhoz nyúlnak (kövérség, öreg pedofil), vagy annyira túltolják a dolgot (Malloy minden értelemben), hogy nem vicces.

Persze ezen kívül is vannak vicces jelenetek, de én feltettem magamnak a kérdést a 3. évad elkezdése előtt, hogy miért is nézem ezt a sorozatot? Mert a Brickleberry sokkal jobb volt, és a mai napig újra tudom nézni, de ezt elég csak egyszer látni. Mondjuk ha egyszer valaha készül hozzá szinkron, és olyan minőségi lesz, mint az előző sorozatuké, akkor lehet, hogy jobban élvezem, de így csak elvagyok vele.

Amint végzek az évaddal, jelentkezem a kritikával, mert egyelőre nem derült ki, hogy mi lesz a fő csapásvonal. A kezdésre 6,5/10-et adok, mert végül is nem volt rossz.

8 hozzászólás Ne habozz!

optimus_prime - 2021. 03. 17. 02:20

Én bátran ajánlom mindenkinek sorozatot aki imádja a kemény kompromisszum mentes fekete humort! Ez így mostanában elég nagy hiány cikk ,mert ilyen ennyire agyament bátor tömény agymenést ami ráadásul még vicces is tényleg nehéz találni. De lehet hogy csak velem van a baj. :D

dRWN - 2021. 03. 17. 09:02

En is pont azert szeretem mivel szembe mer menni a PC vilaggal. Mar a South Park se tud olyan polgarpukkaszto lenni mint a regi evadokban, a Family Guy sose volt ilyen, igy kifejezetten hianypotlo. Nincs tabu, minden es mindenki megkapja a maga beszolasat, lehet neha unalmas es tultoljak a poent, de en mar csak ezert is imadom, mert minden masodpercben tud ujat mutatni.

humorpalanta - 2021. 03. 17. 10:23

Wow, hát őszintén szólva nem erre számítottam.

Hihetetlen jóra sikeredett az évad, én szénné röhögtem magam rajta. Szegény Fritznek mennyi mindent kell elviselnie ebben az évadban, jesszus :D

Csóka másodszor is meg fog hasadni, ha így halad. *Buffalo girls…*

A fourth wall gyakorlatilag nem is létezik, olyan kiszólások vannak, őrületes.

Amikor Fritz-et beöltöztették, na ott már sírtam, meg kellett állítanom a lejátszást többször is. A Coyote-os rész is totál agyament volt, imádom.
De a mutánsok bosszúja is… totál kész voltam. Szegény Peewee :P

Kissur - 2021. 03. 17. 12:25

Látva a kommenteket gondolkodni kezdtem, hogy bennem van a hiba. És lehet, hogy ha nem látom a Brickleberryt, akkor ezt imádnám. De így fejben folyton ahhoz hasonlítom.
Egy valamiben egyetértünk. Ennyire szélsőséges, és PC-ellenes, fekete humorú sorozatra szükség van.

Kincstári Optimizmus - 2021. 03. 17. 19:51

Egy újabb Family Guy-klón, nem igazán értem erre mi szükség van. Már a Blickleberry is elég gusztustalan volt. Tényleg van erre vevő? Pedig lehetett volna az is egy jó sorozat, mert némelyik téma egész tűrhető, de miért kell ennyire öncélúan gusztustalan jeleneteket beletenni? És nem csak úgy a háttérben, hanem hosszú percekig erőltetve?

Necridus - 2021. 03. 17. 22:25

Szerintem pont azért nem nevezhető Family Guy-klónnak, mert ez gusztustalankodik. Igaz, a Famguy is meri feszegetni a határokat, de inkább csak visszafogottan kapnak a nézők egy-egy dagipoént pl, itt viszont ömlik a csőből minden gátlástalanul, ami van, akinek bejön, van, akinek visszataszító.

Talán azért nézem én is, mert nem köntörfalaz és annyira abszurd néha. Nem mindig humoros, főleg nem intellektuális, de mindenképp van benne akkora WTF faktor, ami miatt akaratlanul is elnevetem magam, és ez már bőven elég ahhoz, hogy lekössön. Tegnap este végeztem az évaddal, és ha összességében néha úgy éreztem, átesett a ló túloldalára (a seggarcos szál egyáltalán nem jött be), azért még mindig nem bánom, hogy végignéztem. Brickleberry se volt semmi, de a PPD rátesz egy lapáttal.

Az pedig számomra hatalmas pozitívum, hogy átívelős szálak is vannak.

Kissur - 2021. 03. 18. 21:26

3×02
Úristen, ezen nagyon sokat röhögtem. Fritz beöltöztetését addig tolták túl, amíg elképesztően vicces lett.
A kosárlabdás jelenet is nagyon jó volt. Végre jól használták Hopsont.
A negyedik falas kiszólások is jók voltak.
Egyedül már csak Dusty az, akit nem tudok kedvelni. Ez a “vicces, mert kövér” dolog nekem soha nem volt vicces.

Kissur - 2021. 03. 20. 15:11

3×03
Ez a vidámparkos ötlet nagyon jó volt. Spin-offért kiált!
Amikor a csajnál a plüssök után az egész szobáról kiderült, hogy minden tárgy kukkoló, hát azon is jót röhögtem. Még egy lapát az lett volna, ha maga a ház is az. :D
Végre kapott szálat Gina, de Dustyt egyre jobban utálom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz