login |

Pilot: Sky Rojo

2021. 03. 19. 21:45 - Írta: human

15 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

Ez meg mi a fene volt? Komédia? Valami, ami a 90-es években íródott? Női empowerment? A Netflixes spanyol Túl a vörös kanapén készítői ezelőtt a La Casa de Papelen dolgoztak, szóval most is hasonló várható? Mondjuk a nevükkel árulták a White Lines-t is, de ott a 2. rész végéig sem jutottam el.

Igazából tényleg nem tudom hova tenni a Sky Rojo-t, olyasmi volt az egész, mintha valaki Tarantinón és Danny Boyle-on felnőve csinált volna valami sorozatot minden kifinomultság és különösebb írói tudás nélkül. De beletett mindent, legalábbis a Netflix láthatóan bebetonozta magát a korhatár jelöléssel, lásd fenti kép.

A történet 3 örömlány körül bonyolódik, akik egy klubban dolgoznak Tenerifé. Minden nap van 20-30 vendég, a stricijük pedig nem igazán akarja elengedni őket, hiszen tartoznak neki, de ilyen végtelen körnek látszódik, hiszen a törlesztéshez további “munkaeszközök” kellenek, amivel csak még mélyebbre ássák magukat az adósságba. És a férfi az útleveleiket sem engedi ki a kezeiből.

Az eseményeket az indítja be, hogy az egyik lány elkezd verekedni a stricivel, amire az elkezdi egy tollal szurkálni, erre a többiek is beszállnak, és betörik a férfi fejét. Aztán menekülőre fogják, ami közben még valaki meghal. A strici emberei meg utánuk erednek, miközben a lányok a törvényen kívül igyekeznek boldogulni, orvosi ellátást szerezni, szállást találni, ilyesmi.

Egyelőre itt tart a történet, egy viszonylag sima thrilleres (oda tenném), amiben lengeruhás nők rohangálnak, állatorvosok műtenek embert (természetesen), és közben mindenki iszonyatosan túljátszik mindent, de ez nem meglepő, hiszen extrémre vannak írva a jelenetek is, ami jó pár sötét poént is szült eddig. Számomra konkrétan az összes akciójelenet feszültségét kinyírta a megvalósítás, ahogy előadták, ahogy gyorsították a képet, amilyen zene szólt.

A Sky Rojo igazi előnye, hogy nem merül nyakig sehova, lendületes, kalandos, de közben mocskos bűnügyi, hiszen a lányok klubba kerülése eléggé valóságosnak érződik. És egyelőre tényleg nem ült le, ezt így két és fél rész után mondom.

Viszont valahogy a színészek és a karaktereik tényleg olyan régimódiasak, amiatt jöttem a 90-es évekkel. Olyan mintha ottani piszkos alakokkal tették volna tele az első két részt, ami így 2021-ben eléggé karikatúrának tűnik. Ezen kívül még ennyi idő alatt is csak vázlatszerű mindenki. Gondolom a 8. rész végére ez letisztul majd.

Amúgy az egész csak 8*30 perc, lehet, hogy nézem is tovább, de 6/10-nél mégsem tudnék többet adni a kezdésre. Érdekes, és aki odavan a narrálásos megvalósításért az élvezkedhet, de valahogy (ennyi alapján) nem köteleződik el semmi mellett a Túl a vörös kanapén.

15 hozzászólás Ne habozz!

Florabell - 2021. 03. 19. 18:18

Egész jó volt az első rész, a főszereplő narrációja meglepően bejött. A 30 perces hossz külön tetszett. Mostanában oda vagyok a 30 perces sorozatokért.

Necridus - 2021. 03. 19. 19:46

Nem figyeltem fel eddig a sorozatra, úgyhogy abszolút 0 érdeklődéssel (és előtudással) ültem neki a pilotnak, de wow, ez nagyon bejött!

winnie - 2021. 03. 19. 22:01

eddig sima 7/10, tetszik a stílusa, pörög, a hangulata is jó, és eleg nyers, nem szemérmeskedik.

a hét idézete: “balls”.

Robikkka20 - 2021. 03. 19. 22:31

Lali Esposito miatt végignézem XD

Skate - 2021. 03. 19. 23:24

Évad első fele bejött, második fele már nem annyira, közben voltak jó ötletek itt is. Valami jóféle Grindhouse-os trash-t vártam volna leginkább (mondjuk Bitch Slap). Be is jött a túltoltság, a komolykodás és lelkizés kevésbé. Nem igazán gurult el a készítők gyógyszere, mint az anyag megkívánta volna.

sorozat/gyilkos - 2021. 03. 20. 10:26

Arcom, amikor a junkie nyitóoldala átalakul hardcore onlyfansre :D. Ráadásul magyarul.

Trallala - 2021. 03. 20. 15:34

A 7. rész utolsó 10 másodperce sírva röhögős volt számomra, mikor a Hold előtt mennek el.

Shannen - 2021. 03. 21. 09:16

Ha nem tudtam volna előre, hogy a La casa de papel-es készítők csinálták ezt is, akkor is elég hamar felmerült volna bennem a gyanú. Tulajdonképpen az ott bevált fogásokat (narrálás, karakterek, beállítások, zene stb) húzták rá egy másik történetre. Összességében sikeresen.

Az évad első felében azt hittem 8/10-es lesz a végeredmény, végül csak 7/10 lett nálam, mert a második fele (pl.autós üldözés) nekem már kicsit túl volt tolva.

Érdekes, mert ugye egy nagyon brutál témához nyúltak az emberkereskedelem kapcsán, közben meg tele volt (sötét) poénnal. Annak azért örülök, hogy aminek el kellett hangoznia a téma kapcsán az elhangzott, és egyértelművé tették a lányok helyzetét és hogy miért kerültek oda és ragadtak ebbe benne.

És végre nem hadartak annyira mint a La casa de papelben és jobban tudtam követni a spanyol szöveget. :)

Alma - 2021. 03. 21. 12:59

A White Lines 10 óráját jobban élveztem, mint ennek a 4 óráját. Gyakorlatilag az egész arról szólt, hogy 3 csaj menekül egy gyilkosság miatt, húszszor elmondják, hogy ők erősek, nem menekülnek, de ölni egyik sem képes, és végig csak mit csinálnak? Menekülnek. És még így is kb. 10/7 az összkép, de nem egy jó sorozat számomra.

winnie - 2021. 03. 21. 13:49

addig jó, amíg nem ölnek – a pilotban is odafigyeltek a halálok körülményeire az írók, meg aztán azért az ölés nem az erő jele. valakit gyilkossá tenni azért merészség és lehet, hogy visszatetsző lenne, bár nem vagyok benne biztos, hogy nem lépik meg.

Mersby - 2021. 03. 22. 13:17

Egy sajtburger sorozat, finom de szemét és jól lakni sem fogok vele. Talán év végéig befejezem az első évadot. 10/6 a szöszi rib*nc miatt.

Twee - 2021. 03. 22. 13:29

Én minden percét imádtam, egy nap(este) alatt le is daráltam az egészet. Engem már a zenék és a látvány is megvett és a karakterek is szerethetők voltak számomra.

Neel - 2021. 03. 22. 16:21

Jónak nem jó szerintem, de rövidek a részek és egész szórakoztató. A zene és a látvány tényleg sokat dob rajta, de a folytatás nélkülem megy majd.

Florabell - 2021. 03. 22. 21:53

Hát nem volt egy nagy sztori, de a hangulata elvitte. A komolyság és az őrültség megfelelő arányban lettek adagolva. Az egész sztori egyfajta allegóriája, annak, hogy mennyire nem lehet kitörni egy ilyen feketelyukból, hiszen még 8×30 perc után is ugyanott vannak. Azért kellemes volt, egy 2.évad beleférne.

unrealnoise - 2021. 04. 29. 07:30

Ostoba kis sorozat, idiótaságokkal telicseszve.
Hangulatromboló, komolytalan, jelenetekhez nem illő zenék, a szereplők is istentelenül buták, lásd pl a helyszínről elfele menet, hogy szedik a lábukat, még jó, hogy nem tettek táblát magukra… 5/10 a pilot, de már végignézni sem akartam, mert tudtam, hogy úgy sem folytatom…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz