login |

Apatigris: kezdett a 2. évad

2021. 03. 21. 15:50 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

Volt egy hasznos húzása az RTL Klub tavalyi sorozatának pilotjában, amikor flashforwarddal indítottak, és Scherer Péter karaktere közölte velünk, hogy mivel végződik a történet. Azóta kiderült, hogy csak az első szezon sztorijára célzott ezzel, viszont a karakter idén elfeledkezett arról, hogy irányba tegye számunkra a sorozatot, márpedig enélkül az Apatigris csak lóg a levegőben és történnek benne dolgok. (Eskü, hogy nem olvastam el a pilotkritikámat előtte, de most látom, hogy szinte tök ugyanez volt a bajom, bár akkor a flashforwardot a céltalanságot megerősítő tényezőnek gondoltam, szóval akár van sapka, akár nincs sapka.)

Márpedig ez a megközelítés a szappanoperákra jellemző. Az Apatigris viszont mégsem az, bármennyire lityilötyi limonádé volt, legalább iránnyal rendelkezett, miközben persze nézhettük, ahogy Péter randizgat, Laurának alakul a kapcsolata, Szandi keresi önmagát, Vivi pedig végre ledobja a láncait, hogy újabbakat aggasson magára. Most némelyikük folytatja azt, amit eddig is, míg mások lapoztak egyet életükben.

Szerintem az Apatigris 2. évadja azt szenvedte meg, hogy az RTL Klub tavasszal mutatta be, és a készítők a nagyon sikeres nézett premierből azt a következtetést vonták le, hogy nem kell túlgondolni a sorozatot, elég azt szállítani, amit addig is, hiszen az kell a nézőknek. Az már külön pech, hogy mint kiderült, a nézőknek nem annyira kell az a sorozat, amit májusban az 1 milliós nézettségű pilot sugallt nekik.

Változás tehát nem sok van, bár Gryllus Dorka és Balla Eszter helyett most Ónodi Eszternek csaphatja a szelet Scherer Péter, de a kezdés alapján elég repetitívnek tűnik ez a szál. Bár még mindig azt mondom, hogy inkább erre lenne érdemes koncentrálni, mint a három gyerek saját életére, mert azok sajnos még kevésbé ötletesek. Elnézhető, nem ártalmasak, de valahogy nem tűnnek többnek írói csuklógyakorlatnál. Egyszerűen nem érződik a sorozaton, hogy komoly energiát fektettek volna bele.

Szóval megint ott vagyunk, hogy nem szeretek céltalanságot nézni. Nem akarom ezzel ostorozni az életképes megközelítést, miszerint pár ember életét követhetjük, akikkel lesz, ami lesz az alapján, hogy épp mi jut eszébe az írónak, de túl nagy manapság a választék ahhoz, hogy egy ilyen megközelítés mellett cövekeljek le, még akkor is, ha jelenleg azért nem fut olyan sok magyar heti sorozat.

Szóval a második évados nyitányban tengtek-lengtek a karakterek, élték az életüket, az epizodikus sztorijaik nagyjából kiszámíthatóan zajlottak, lehetett sejteni, hogy minek az irányába tartanak (egy kivételével), a jelenetek olykor csak helykitöltésnek voltak ott, némelyiknek nem volt íve sem, nem hogy jelentősége. Helyenként azért jelen volt az olykor kínos, máskor jópofa humor, de a sok kapcsolati huzavona eléggé lehúzta az egészet, még szerencse, hogy a zárás érzelmi töltete abszolút működött, így jó szájízzel fejeztem be a részt.

A végén a cliffhanger pedig…, hát, igen. Van, amikor az írók nem tudnak bizonyos dolgokat elengedni.

ui: A fentiek a 2×01 után születtek, és a készítőket annyiban revideálnám, hogy a 2×03-ra azért már jóval érdekesebb szálak és kikristályosodott irányok úsztak be, többek között egyes vendégszereplőknek köszönhetően. És ez még akkor is igaz, ha túlságosan a képünkbe toltan rejtélyes az egyik vonal, és vicceskedős a másik.

3 hozzászólás Ne habozz!

Kukabúvár - 2021. 03. 21. 16:27

Balla Eszter nem Barta.

Lina - 2021. 03. 22. 12:43

Igen,én is úgy éreztem mintha semmi értelme nem lenne az első két résznek és a 2×03-tól történik valami.

SPOILER: Az első két rész alapján azt hittem,hogy Ónodi Eszter szerepeltetését elfuserálták. Mikor elmentek a karakterek randizni a szórakozóhelyre,olyan fura volt. ÓE karaktere könnyedén belement a találkába,viszont úgy nézett ki utána mintha legszívesebben nem is lenne ott. Aztán persze megvolt rá a magyarázat (2×03),de korábban kellettek volna jelenetek amik sugallanak valamit h miért annyira tartozkodó.
Vivi szála is érdekes lesz számomra,hogy dolgozza be magát valaki egy céghez olyan esetben mikor képzettsége nincs hozzá kimondottan,viszont vannak jó meglátásai.

vbalazs91 - 2021. 03. 22. 22:48

Nekem alapból fura volt ez a nagy időugrás. Lehet, csak én nem emlékszem, de nem rémlik az 1. évad végéről, hogy szóba került volna a terhesség, itt meg már van kb. egy féléves gyerek. Ezen a szálon kívül viszont a többinél pont azt érzem, hogy mintha mi se történt volna közben.

Scherer Péter szálát kifejezetten unom. Tényleg ugyanaz történik vele, mint az 1. évadban. Kicsit persze más a nő, de egyelőre ebben semmi izgalmasat nem látok ebben. A lakásvásárlás körüli szenvedés teljesen életszerűtlen volt, és sajnos ez is Scherer karakterének a sara.

Sok sebből vérzik ez a sorozat, de kétségtelen, hogy a 3. rész már fogyaszthatóbb volt, nem untam úgy magam, mint előtte.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz