login |

Mayans MC: kezdett a 3. évad – írta Zsuzsi

2021. 03. 21. 21:20 - Írta: vendegblogger

2 hozzászólás | kategória: kritika,

Több, mint másfél év után visszatért a Mayans is a 3. évaddal – immáron hazai világpremierként az HBO GO-nak köszönhetően. Az előző évados kritikám nem volt valami kedvező, de persze az idő megszépíti az emlékeket, így bizakodva vágtam bele az első két részbe.

Bár a sorozatban is jócskán ugrottunk előre az időben, nem csak a való életben, de a második szezon történései nem múltak el nyomtalanul senki számára. Gyakorlatilag ugyanonnan folytatódik a sztori, éppen csak begyógyultak a fizikai sebek, de a lelki dolgok még minden érintettet gyötörnek. Ebből a pszichés mélypontból kell felállni hőseinknek, hogy megoldják azt a problémát, amit az ügyésszel való packázásuk okozott.

A kezdés legyen 6,5/10, pedig az új főcím egyáltalán nem jött be, de kíváncsian várom a folytatást. A tovább mögött némi spoilerrel tarkítva elmesélem, mi is az új felállás.

Tehát Potter ügyész úr természetesen meghálálta, hogy átverték, és lezáratta a határt, valamint katonákat vezényeltetett a városba. Ez némi gondot okoz a heroin kereskedelemben, így a klubnak, emiatt a kartellnek, és persze emiatt a városnak is. A nagyszabású beruházás, amit Emily tervezett, nem valósult meg. Az emberek munkanélküliek, a katonák vegzálják őket, mindenki feszült.

A klubnak sincs meg az a jövedelme, mint eddig, ami feszültséget kelt a többi chapterrel is, ráadásul gond adódik a csempészettel is a fokozott ellenőrzések miatt. Az igazságügy ezúttal tényleg a nyomukban van, és sorra derítik fel és semmisítik meg a titkos alagutakat a mexikói-amerikai határ alatt.

A Reyes család is darabjaira hullott, legalábbis az apa haragszik a fiúkra, nem hajlandó dolgozni, és beszélni velük. Nem kel ki az ágyból, de az annyira nem világos, hogy miért. Volt szeretője és szerelme halála rázta meg ennyire, vagy az, hogy a fiai képesek voltak arra, amire ő nem, vagy hogy bármennyire is szerette volna, nem tudta őket megóvni attól, amivé váltak?

Galindóék házassága is tovább haldoklik. Emily a körmönfont üzletasszonyból visszavedlett kikészült anyává, amit Galindo láthatóan nem annyira preferál, de nem is tűnik úgy, mintha nagyon érdekelné, ugyanis már máshol megtalálta a vigaszt. Édesanyja halála azonban őt sem hagyja nyugodni, és sorra tesz érthetetlen, szörnyű dolgokat.

Ezek után a kedvenc jeleneteim Alverezzel voltak, aki semmire nem szólt egy szót sem, sőt mindenhez asszisztált, mindenhol ott volt, de mégis érezhető volt, hogy elgondolkodtatták a történtek. Kíváncsi vagyok mit jelentenek a jelentőségteljes, felhős tekintettel végrehajtott Mayans-gyűrű forgatások. Lehet, hogy semmit, csak beképzelem.

Angel próbálja túltenni magát Adelitán, és ehhez megtalálta a megfelelő nő(ke)t. EZ nagyon aranyos Gabyval, az új szerelmével, akivel igyekszik plátói lenni. Sajnos rossz előérzetem van ezzel kapcsolatban, és ezen nem segített a verekedés a bárban a katonákkal.

Coco pedig, hát ő, nem tudom neki miért mindig a szemével kell történnie valaminek, de az biztos, hogy hatalmas fájdalomban él, amit csak drogokkal tud csillapítani, és mivel semmi pénze, így ebből elég szép kis konfliktusok várhatóak a jövőben.

Szóval alapvetően mindenki elég rossz helyzetben van, amit valahogy meg kellene oldaniuk, de mindenkit nyomaszt az a sok megkérdőjelezhető döntés és lépés, amit meghoztak, megtettek. Az egész csapat tépelődik, marcangolja magát, miközben a helyzet egyre rosszabb, és a birodalom, amit építettek, a toldozás-foldozás ellenére kezd darabjaira hullani.

Rapid megoldás kell, különben végük, de a jól bevált módszerek ezúttal láthatóan nem fognak segíteni, mert új helyzet van. Váltaniuk kell, és ez a váltás régi szövetségeket fog elpusztítani, amire szükség van a klub túléléséhez és megélhetéséhez. A megtépázott klub így meghozta az egyik legnehezebb döntését, de abbahagyják a kesergést, az események utáni loholást, és fordítanak egyet az egészen.

Végre! Olyan volt a második részt nézni, mintha megérkeztek volna a készítők is hozzánk, a nézőkhöz, és adtak valamit, amire vártunk. Ezt hiányoltam eddig, hogy ez a történet a majákról szóljon. Talán most itt vagyunk, és így már sokkal jobb az akusztikája a második évad cliffjének is, amire nem kaptunk még feloldást, de persze a vendetta úton van már. 

2 hozzászólás Ne habozz!

Sidoka - 2021. 03. 22. 00:30

Jó volt. Hiányzott már a sorozat. Remélem még évekig élvezhetjük.

Sidoka - 2021. 03. 25. 11:13

Ja és az új főcím nekem se jön be.
Az 1 évadé nagyon tetszett a 2. Évadé már nem mert valamit variáltak rajta rossz irányba.
Ez a 3. Évados meg valami botrány mintha valami másik sorozat főcíme lenne bevágva annyira nem illik ide :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz