login |

The Walking Dead – 10×20: Splinter

2021. 03. 22. 21:30 - Írta: Necridus

25 hozzászólás | kategória: kritika,

Megérkezett végre, amire minden néző várt? Elkezdték végre feloldani a tavalyi cliffhangert? Hahh, csak azt hittük!

A TWD is átalakította az epizódok készítésének menetét és szerkezetét a koronavírus terjedése miatti nehézségek végett, de ezt ők nem csak egy kaszabejelentéssel, de hat karakterspecifikus epizóddal is kiegészítették.

Amiknek…. örülünk? Eddig láttunk négyet, melyek közül egy volt, ami az egész jó, egy a közepes, egy pedig a felesleges és kissé érthetetlen kategóriába csúszott. Na, melyikkel foghat kezet Princess sztorija? Úgy tűnt, végre feloldja a fehérbe öltözött katonák rejtélyes megjelenését, mégis a nagy semmit sikerült nyújtani a nézőknek.

A tovább mögött spoileresen folytatom.

Zavarjuk le gyorsan, mi is történt az epizódban: Yumiko-t, Ezekielt, Eugene-t és Princesst elfogták a titokzatos, fehér páncélosok még korábban, majd egy-egy vasúti kocsiba dobták őket. Az epizód egészében Princess-t követtük, ahogy először a sérült Yumikóval, majd a rettegő Eugene-nel, végül a szökni vágyó Ezekiellel lépett kapcsolatba, hol a kocsikon átkiabálva, hol egy irreálisan nagy résen kimászva, hol a kocsin belül.

Közben pedig egy kihallgatásra is vitték (a zuhany után), ahol nem volt túl együttműködő a gyanúsan sötétben ücsörgő faggatójával. Az epizód végén leütötte a világ legszerencsétlenebb katonáját Ezekiel segítségével, majd rájött, hogy se rés, ahol szökhetett volna Euegene-hez, se Ezekiel, ráadásul még szálka se ment az ujjába. Az egészet valójában hallucinálta.

Nem is igazán az a bosszantó, hogy 40 percig valótlan dolgokat láttunk, mert azért Princess állapotát, érzéseit és gondolatait át tudták ezekkel adni, hanem az, hogy abszolút indokolatlan volt. Kezdett begolyózni? Nem, még csak most kerültek ide. Drogozott? Nem. Hiába volt meg neki korábbról ez a mentális zavara, úgy tűnt, hogy csak úgy bevetették a képzelődős kártyát, hogy legyen valami csattanó az epizód végén. Igazából nem is lett volna rossz rész alapvetően, de a sokkoló pillanat számomra pont ellentétesen sült el.

Szóval az epizód végére ott tartunk, hogy Princess szembesül azzal, hogy végig haluzott, barátai (igen, azok lettek máris) fején pedig zsák van, miközben fegyvert fognak rájuk. Én pedig a stáblista közben inkább azon agyaltam, vajon miért esik nehezére a TWD csapatának normális epizódokat forgatni. Olyanokat, amiben nem érződik ennyire a koronavírus miatti intézkedések hada.

Meg tudta ezt oldani szinte kivétel nélkül minden visszatérő sorozat, hogy fel se tűnjön számunkra a covid-forgatás jelensége, itt viszont már rettegnek, ha három személynél több kerül képernyőre egy időben. De még így is lehetne jó epizódokat hozni (lásd. a múlt heti), csak ahhoz nem kéne ez a kényszeres, utolsó pillanatban történő kapálózás a hallucinációval (vagy Daryl és Carol vitájával két részről korábban).

A katonákból pedig csak annyit kaptunk, hogy rádiókkal kommunikálnak, van egy szánalmasan béna tag, akit leüt egy haluzó lány, valamint a legtöbbjük csak parancsot követ, nincs is tisztában a szervezet egészével. De ezen felül az égvilágon nem tudtunk meg semmit, és jövő héten se fogunk, amikor Daryl és Carol tér vissza, azután pedig végképp nem, amikor Negan előélete kerül terítékre az “évadzáróban”.

Ja, meg láttunk két(!) zombit is. Mondjuk azokat is csak haluzta.

25 hozzászólás Ne habozz!

Nézőke - 2021. 03. 22. 21:55

…hát akkor jó, hogy kikapcsoltam úgy 10 perc után. Semmiről nem maradtam le, ráadásul pont oylan karakterek,akik nem érdekelnek. A nagy találkozás, az érdekelt volna Stephanieval, tippre egy vak csaj lesz, és a focistafejűnek mákja lesz ezzel.

De nem ezt kaptuk,hanem úgy kb 8 rész múlva eljutunk végre oda.
Ez túl kényelmes.

A Negan részre visszatérek, hátha nem rontják el, a többi kuka.

csakegysrac - 2021. 03. 22. 22:00

A Negan előzményepizód még engem is érdekel, aztán végleg leszámolok ezzel az idegtépő, szánalmas szemétkupaccal.

a_n_d_r_e_w - 2021. 03. 22. 23:57

huhh ez nagyon rossz volt
pedig azt az elozotol vartam, az viszont meglepo modon tetszett
de csak ismetelni tudom, ez pocsek lett

Sidoka - 2021. 03. 23. 01:04

Nagyon remélem hogy a 11. Évadnál már nem ezek az 1-2 szereplős részek jönnek.
Nem lehet hogy az egész spórolásból van? Gondolom így kevesebbet kell fizetni a szinészeknek mintha benne lenne az összes allandó karakter a részben.

winnie - 2021. 03. 23. 05:19

nem láttam a részeket, de ha nem halad előre a fő történet, akkor itt alapvetően arról van szó, hogy a 11. évados sztori adott volt, és így kellett hat epizódot csinálni még, ami azok elé illeszthető.

(a többi kapcsán: a részeknek van egy adott költségvetése, szóval nem tudnak spórolni, illetve nem érdeke a készítőknek spórolni, hiszen nem ők kapják a pénzt, ha kevesebb pénzből dolgoznak, akkor azt a végeredmény bánja. plusz az állandóság azt jelenti, hogy kvázi minden részért kapnak pénzt, ha nincsenek benne, akkor is. de itt ez egy ilyen 6 részes hozzácsatolt miniszezon, amire az eredeti szerződések nem szóltak, szóval lehet, hogy külön megítélés alá esik (mind szerződések, mind büdzsé terén), plusz fontos tényező, hogy ezek tényleg az első leállás utáni részek, amikor még csak tesztelték a lehetőségeket. és ugye mostantól, a vírus miatt a költségvetés is 20%-kal megnő, így ugyanannyi pénzből kevesebbet lehet kihozni.)

Bagosz - 2021. 03. 23. 09:56

Abszolút mélypont.

sleepwalker77 - 2021. 03. 23. 10:38

A 18-ast is kikapcsoltam kb 10 perc után, és ahogy olvasom ez is arra sorsra fog jutni.
Köszi a kritikát, időt spóroltatok vele. :)

Quantumleap - 2021. 03. 23. 10:39

Hallucinált? Akkor én figyelmetlenül nézhettem. Bár igaz, a felirat is elég gyatra volt.

gecsega - 2021. 03. 23. 11:05

Tipikusan a gyorsan pörgessük át az egészet rész volt…

bamme - 2021. 03. 23. 20:36

én még asse tom hun megy vagy melyik adó vette át de így már eskü meg se merem nézni :D
Szerintem az a cél, hogy az első évadok emlékét is lerombolják/meggyalázzák!
Valahogy úgyérzem ha megnézem még az első évadokba se fogok belenézni többé! Úh. számomra véget ért ez a sorozat!
Így legalább még vissza tudom nézni néha a régi jó évadokat! :)

Necridus - 2021. 03. 23. 21:38

bamme:

Sehol. Nincs info egyelore, hogy folytatna mas csatorna a magyar szinkront.

irgum76 - 2021. 03. 24. 14:20

hát ez egyre csak rosszabb és rosszabb
már a főcímnél untam

viszont pontosítanék:

“A katonákból pedig csak annyit kaptunk, hogy rádiókkal kommunikálnak, van egy szánalmasan béna tag, akit leüt egy haluzó lány”

nem volt szánalmasan béna
mint a végén kiderült így szerezte meg az infókat a Herceglánytól

“Ja, meg láttunk két(!) zombit is. Mondjuk azokat is csak haluzta.”

a zombikat nem haluzta sőt valami béklyó is volt a nyakukban csak Ezekielt haluzta közéjük

“Nem is igazán az a bosszantó, hogy 40 percig valótlan dolgokat láttunk, mert azért Princess állapotát, érzéseit és gondolatait át tudták ezekkel adni, hanem az, hogy abszolút indokolatlan volt. Kezdett begolyózni? Nem, még csak most kerültek ide. Drogozott? Nem. Hiába volt meg neki korábbról ez a mentális zavara, úgy tűnt, hogy csak úgy bevetették a képzelődős kártyát, hogy legyen valami csattanó az epizód végén.”

azt eddig is lehetett tudni, hogy nem százas a csaj
viszont itt elmondja a gyerekkori traumáit és hogy miért kattan be a szűk, sötét helyeken (gyakran bezárták a garázsba)

Necridus - 2021. 03. 24. 15:58

irgum76:

Katona: nálam abszolút úgy jött le, hogy amint rájött, hogy haluzik, kihasználta a lehetőséget – de persze én is tévedhetek.
Viszont a két zombi: utólag kiderült, hogy nem is volt ott a lyuk a kocsin, ergo ki se tudott menni a zombikhoz. Mehetett volna az ajtón, de amiatt az emberünk is másoknak dörömbölt kifele, így nekem az jött le, bentről egyáltalán nem lehet kinyitni. Márpedig zárva volt, mielőtt kiment. De cselesen kivágták, akkor kaptunk újra képet, amikor már kint van, úgyhogy ebben szerintem nem lesz egyértelmű igazság.:)

irgum76 - 2021. 03. 24. 18:03

Necridus:

lehet
ezt a részt újra nem nézem azért, hogy megfejtsük ezt a rejtélyt :)

Bernadett - 2021. 03. 25. 14:37

Hol tudom nézni a sorozat folytatását?

winnie - 2021. 03. 26. 07:29

mivel itthon egyelőre nem látható (majd jön valamikor az hbo go-ra és a netflixre), ezért csak az amerikai tévécsatornák műsorán lehet úgy, ahogy minden mást, amit csak amerikai tévécsatornák műsorán adnak.

Enzo - 2021. 03. 26. 13:17

10×20 (pótlás tegnapelőttről)

Hú, ez a rész még úgy is nagyrészt pazarlás volt, hogy Princess karakterét kifejezetten kedvelem. Már az elején felírtam, hogy “remélem nem csak végig az lesz, hogy ő beszél” (:D), hát aztán végül nem ez lett: hallucinált is, meg megagyalt egy őrt. Mondjuk magával a haluval engem megvezettek, önmagában szép csavar lett volna, csak így meg meg nem történt eseményeket néztünk egy csomó időn át… (jó, a zombikkal spanoló Ezékiel vicces látomás volt, azt elismerem :D)(és amúgy valóban akkor a teljes kiszökést csak képzelte, ez le se esett elsőre)

Darabkák:
– Hah, jól tippeltem, hogy Princess nem csak random USA-városneveket ismételgetett ABC-sorrendben (megnyugvásképpen?), hanem az államok fővárosait :)
– A sorozat továbbra se mer eyecandy szempontból merészebb lenni, de azért a körülményekhez képest egy egész szexi snittet is kaptunk Paola Lázaro meztelen hátáról :)
– A végén jött a “csavar”, hogy lehet mégse olyan jószándékúak az elrablóik – de aztán simán kinézem, hogy valójában mégis.
– Az epizódok végére újabban bekerülő “insider” amúgy eléggé idegesít, mert mindig nézem, hogy még van ~10 perc a részből, aztán meg valójában szinte rögtön vége és a maradék idő az csak ez a 6-7 perc kulisszák mögötti kis klip…

#hétidézetei:
“-Let’s just say we have access to things that are valuable in times like these.
-Food? Medicine? Ponies? What?” :DD /Princess/

“I’m not crazy, if that’s what you’re thinking. I mean, there’s the ADHD, the anxiety, the PTSD, the depression, the crushing loneliness, and the active imagination that helps me cope with all of that, but, like, maybe that’s the only sane response to an insane world.” /Princess/

Bernadett - 2021. 03. 26. 13:31

Köszönöm szépen!

Eszter - 2021. 03. 26. 17:22

Szörnyű, borzasztó,rettenetes rész volt. Szinte végig tekertem… és a következő sem jobb… :(

Ronaldo - 2021. 03. 27. 17:52

Oké, tényleg gyenge rész volt, de ezektől a filmtekergetősöktől frászt kapok. Eleve, hogy lehet így filmet nézni, másrészt honnan tudják, hogy rossz volt, ha tekergették, ergo nem is látták a teljes filmet. És még dicsekednek is vele.

winnie - 2021. 03. 27. 18:34

ez úgy interpretálható szerintem, hogy “olyan rossz volt, hogy nem nézte, tovább, de azért csekkoltam, hogy mi történt a részben, mert, ha 30 percet nem is ért, 1 percet szántam még rá”, vagy “hogy lássam, miről maradok le”.

Enzo - 2021. 03. 27. 19:35

@Ronaldo: +1, én is így vagyok, agyamra mennek

Quantumleap - 2021. 03. 29. 09:25

És ugye az elmúlt évadok alatt rendre jelennek meg emberek kommentszekciókban, akik nem értenek egy mindenki számára evidens dolgot, hogy az mikor történt vagy mégis hogy lehet. Ez egyértelműen a tekergetve nézés eredménye. Oké, ebben a részben szerintem se volt semmi lényegi történés, de attól az elv még áll.

Thomas - 2021. 04. 10. 21:49

Hú, hát nekem eddig ezek a részek tipikusan olyanok, hogy nem tudok annak örülni, hogy kaptunk valamit, csak azt érzem, hogy ezt az időt sem kapom már soha vissza:) Ez meg az előző kettő valami borzalmas volt, a világon semmi nem történt benne, ami előremozdította volna a cselekményt, nagyrészt csak a régi, megfáradt, nagyon unalmas kararterek lelkiztek (vagy épp haluztak) még egy kört. De legalább Angela Kang minden rész végén lelkesen elmeséli, hogy milyen klassz dolgokat meg király alakításokat láttunk, és hogy ezek mögött tényleg volt valami gondolat, nem csak felvettek random dolgokat és beszélgetéseket, hogy legyenek új részek.

Én nem tekergetek bele ugyan, de az agyam néha kikapcsol közben, és már nem is olvasom el a feliratot, és nem érzem úgy, hogy bármiről is lemaradnék, szóval… Teljesen megértem, ha valaki már feladta. Mindig voltak jobb részek, amik átsegítettek a rosszabbakon, hát ez most egy újabb mélypont, azt hiszem.

zlcsik - 2021. 04. 30. 22:37

Mi ez a sz.r? Hova süllyed ez még?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz