login |

Kenan: 2 rész után

2021. 03. 23. 20:00 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: 2020/21, kritika, pilot-mustra,

A Young Rock mellett az NBC egy másik újonc komédiát is hozott februárban. Ennek is a címében van a főszereplője (mármint nem a karakterre gondolok, hanem a színészre), és ez is csak két résznyi esélyt kapott tőlem, bár valójában itt is elég volt a pilot ahhoz, hogy konstatáljam, ez sem az én sorozatom lesz.

Pedig akkor be sem ugrott a human pilotírásában említett párhuzama a sorozatnak az általam nagyon kedvelt The Unicorn-nal (egy kétgyerekes, sőt, két kislány gyerekes özvegy apa a főhős), és összességében azt kell mondanom, hogy kifejezetten szellemesen van megírva poénok és szöveg szintjén ez a komédia, azonban sem érzelmi téren, sem a karakterek vonatkozásában nem keltette fel a figyelmemet. Szó szerint egyetlen másodpercre sem.

Pedig azt hittem, hogy a tévés háttéraspektus például tetszeni fog, vagy hogy Don Johnson, mint nagypapa szállítani fogja a poénokat (ahogy a mixed-ish-ben Gary Cole), de valahogy mindegyik azon a határon ingott, ami nem nagyon hatja meg az embert. Így pedig nehezen tudom elképzelni, hogy túl sok olyan ember élvezze a Kenan-t, aki nem komolyabb rajongója Kenan Thompson-nak.

Az egyszerre családi és munkahelyi sorozat (a főhős egy reggeli tévéműsor műsorvezetője) fő vonala tényleg az, hogy egy megözvegyült apa miképp próbálkozik meg az újrakezdéssel, és hogy erre milyen hatással van a felesége (illetve a benne örökké élő emléke), és ez a szál hoz egyfajta keserédes vonalat az egészbe, de szó sincs orrlógatástól, hiszen a volt kapcsolatot a készítők eleve elég merészen tálalják (Kenan egykor szitkomsztár volt, és a sorozatában jövőbeli felesége játszotta az anyját, ami… elég fura szitukat eredményezett – igen, az eddigi részekben a nő is szerepelt).

A tévés bagázsból ugyan akadnak érdekesebb, egy-egy pillanatra valamit villantó karakterek, de a sorozat igazából akkor vicces, amikor kicsit debilebbre veszik a figurát Chris Redd vezérletével, és talán ez is árt neki, hogy annyiféle humort próbálnak bevetni abban bízva, hogy valamelyik működni fog. Mondjuk abban biztos vagyok, hogy a gyász kezelése kapcsán bőven fogja elismerés érni a Kenan-t, mert az ilyesmit ritkán szokták komédiában ilyen érzékenyen megmutatni.

Szellemesség ide vagy oda, összességében a sorozat teljesen hidegen hagyott. Még ajánlanom is nehéz lenne. Nem azért, mert annyira rossz, egyszerűen csak nem tudom, hogy melyik aspektusát emelhetném ki, ami meggyőzhetne pár potenciális nézőt. Talán az érzelmi aspektust, bár egy komédiát nem biztos, hogy azért választunk, mert néha leget rajta szipogni vagy meghatottan bólogatni, mert bizonyos kérdéseket ismerős módon, a kellő melegséggel reagálnak le. Nálam olyan 4,5/10 volt a két rész.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz