login |

Breeders: kezdett a 2. évad

2021. 03. 24. 20:00 - Írta: Shannen

6 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Dupla résszel tért vissza az FX és a Sky nagyon őszinte és sötét humorú komédiája, mely számomra a tavalyi év egyik legkellemesebb meglepetése volt. Az itthon az HBO Go-n nézhető Bezzegszülők minőségben ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta, időben viszont ugrottunk hat évet, így most már nem a kisgyerekes lét, hanem egy kamaszodó testvérpár állítja kihívások elé a Martin Freeman és Daisy Haggard alkotta szülőpárost.

Be kell vallanom, előzetesen voltak fenntartásaim az időugrás miatt. Főleg azért, mert annyira jól működött a tavalyi évad a kisgyerekekkel, hogy féltem, hogy nélkülük döcögős lesz a folytatás és időbe fog telni míg megszokjuk a nagyobb gyerekszereplőket. Ráadásul úgy képzeltem, hogy lett volna még bőven elmesélni való abból az életszakaszból is.

Szerencsére nagyon hamar rám cáfolt a szezonkezdés, ami remekül megágyazott az idei történéseknek. Míg az S1 kiemelten foglalkozott a munka és a kisgyerekes szülői lét közti egyensúly megtalálásával, addig idén ez még nem igazán került szóba, úgy tűnik, inkább a családi kapcsolatokon lesz a nagyobb hangsúly.

Nyilván a kamaszodó gyerekek másfajta problémákat és dinamikákat hoznak be a képbe. Míg korábban az altatás jelentett problémát, most olyan kérdések merültek fel, mint hogy hány évesen kapjon először telefont a gyerek, mikor elég nagy ahhoz, hogy egyedül járjon haza az iskolából és mit tehet a szülő, ha a gyereke nem találja a helyét az iskolában.

Ezen helyzetek megoldását a Freeman és Haggard alakította szülők most is a maguk tökéletlen, de csupaszív módján próbálják megtalálni, többször zsákutcába futva. Szerencsére nincsenek magukra hagyva, a nagyszülők és bölcs tanácsaik idén is visszatérő szereplők, sőt mostanra már a gyerekek is aktív résztvevőivé váltak a családi kupaktanácsnak. Ez utóbbi aspektus elég ígéretesnek tűnik, főleg a kislány, Ava részéről.

A Breeders továbbra is azon komédiák közé tartozik, amelyeknek nemcsak tűpontos humora, de mélysége is van. Itt most nem feltétlen a drámaiságra utalok, bár tény, hogy az apuka dühkezelési problémájától kezdve, a szorongó kamaszokig elég sok minden előkerül, hanem inkább arra, hogy a sorozat minden pillanata őszintének és valóságosnak hat.

Biztos vagyok benne, hogy a kamaszgyereket nevelőknek nagyon ismerősek lesznek az itt látottak, ami adhat egy plusz élvezeti értéket, ami egyébként személyes érintettség hiányában is elég magas, hiszen ez az évadkezdés simán hozta a 8/10-et. Azt hiszem idén is remek heti kikapcsolódást fognak nyújtani az epizódok.

6 hozzászólás Ne habozz!

Divide - 2021. 03. 24. 21:32

Az altatás még mindig problémát jelent. :)
Nekem is tetszett ez a két rész, bár őszintén szólva én Freemant és Haggardot is nagyon csípem, bármeddig, és majdnem bármiben szívesen elnézegetném őket.
A Back to Life is igazán folytatódhatna már.

SSY986 - 2021. 03. 24. 22:01

Én is osztottam Shannen kételyeit, de engem is meggyözött a kezdés és várom a folytatást. Sajnáltam amúgy, hogy sehol sem kapott jelölés ez a sorozat, pedig mind színészek és a story vezetése nagyon jó.
Ja Haggard egy nemzeti kincs😂😂
Amúgy mi a címe a könyvnek Amit Freeman írt mert kajak se Amazonon nem találtam meg a Wikipedia oldalán se.

kisanna - 2021. 03. 25. 10:47

nekem is nagyon bejön, imádom a humorát, meg azt is, hogy közben behoz elég komoly témákat is, és nagyon jól működik.

Nikolka - 2021. 04. 03. 23:09

A nagypapát még mindig imádom! Csúcs!
Én nem is tudtam a ugrásról. Meglepett. Kisgyerekes szülőként én néztem volna még az első évados dolgokat. De ez is szuper eddig.
Főleg a 3.rész. Mindig amikor testvérharc, kiabálás, kupi stb. van itthon arra gondolok, hogy fog ez hiányozni x év múlva. és tényleg így van. Még az álladó dühös apukának is hiányzik :) Csak ülnének már oda hozzájuk a nappaliba.
Amúgy a fiúval kapcsolatban engem az lepett meg, hogy eddig ennyire homokba dugták a fejüket, főleg nyugaton. ott nem ez a szokás.

Nikolka - 2021. 04. 15. 01:11

Nagyon jó az évad eddig! Az 5.rész talán a sorozat legjobb része volt. Nagyon sokszor hangosan felnevettem. De mégis megható is volt egyben. Martin Freeman zseniális volt benne. Imádom a nézéseit.

A 4.rész is nagyon jó volt. Tetszett a téma. 2 olyan dolog elfogadása ami nekem is nehezemre esne a gyerekeimmel kapcsolatban. Jó volt látni egy ilyen részt! Tetszett a vallás téma ilyen irányú megközelítése, általában fordítva kerül elő. (a gyerek letér a szülő vallásos útjáról)

Nikolka - 2021. 05. 22. 22:18

Nagyon csalódott vagyok. Sajnos az évad végére elment a sztori olyan irányba, ami nekem már nem nagyon tetszett. A karakterek sem voltak már szimpatikusak.
És pont ami tetszett az első êvadban. A hétköznapi család, hétköznapi problémái, az maradt el. És egy korántsem hétköznapi konfliktust kaptunk.
Az utolsó 2 részen majdnem elaludtam..
Addig viszont jó kis évad volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz