login |

Új magyar sorozatok 2021/22-ben (2.): A besúgó

2021. 03. 25. 19:30 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: magyar hírek,

Eddig négy 2020/21-es magyar sorozattervről írtunk és egy 2021/22-esről, és most itt a következő, hiszen, ha most kezdődött el a forgatás, akkor ősznél korábban nem láthatjuk.

A szenzáció azonban nem az, hogy újabb magyar sorozat érkezik, hanem az, hogy az HBO-ra, az HBO Europe tehát ismét gyárt “magyart”, ráadásul a készítő Szentgyörgyi Bálint abszolút saját ötlet alapján dolgozott, azaz hivatalosan az első teljesen hazai fejlesztésű sorozatáról van szó a csatornának, márpedig ez nagy bizalmi fokot jelent. (A Született lúzert nem tudom, hogy mennyire volt saját, bár lehet, hogy nem ismeri el magáénak az HBO:)

A besúgó első évadja 8 részes lesz, és íme a hivatalos szinopszisa:

1985. A kommunista Magyarország a politikai változások küszöbén. A húszéves Geri szíve tele van izgalommal és várakozással; Budapestre költözik, hogy a Gazdaságtudományi Egyetemen tanuljon. Kollégiumi élete első napján csatlakozik egy csapat demokratikus ellenzéki fiatalhoz, akik tüntetéseket szerveznek a kommunista rendszer ellen. A csoportot Száva Zsolt, a karizmatikus fiatal diák vezeti, aki hamarosan Geri legjobb barátja lesz. A vidéki srác élete egy pillanat alatt megváltozik a gyönyörű lányok, bulik és politikai viták hatására.

Geri azonban súlyos titkot őriz. Az Állambiztonság besúgója, akinek nincs választása: ha életben akarja tartani súlyosan beteg öccsét, akkor szüksége van az állam által biztosított gyógyszerre…

Miközben Száva azt kutatja, ki a besúgó a csoportban, Geri minden nap kihívással küzd: hogyan cselezze ki az Állambiztonságot és tartsa meg új barátait? Az idő szorít, a végső összecsapás előtt döntenie kell, hogy kinek az oldalára áll.

Szentgyörgyi Bálint nem csak írja a szkripteket, hanem rendezni is fog Mátyássy Áron és Miklauzic Bence mellett. Szereplők: Váradi Gergely, Patkós Márton, Szász Júlia, Szőke Abigél, Thuróczy Szabolcs. A vezető operatőr Szatmári Péter, a díszlettervező Láng Imola. Az HBO producerei Závorszky Anna és Johnathan Young, a gyártásért a Proton Cinema és producerként Petrányi Viktória felel.

A készítő még a következőket mondta el a szériáról:

A BESÚGÓ egy csapat fiatal felnőtté válásának és felemelkedésének története a nyolcvanas évek Magyarországán. Külön öröm számomra, hogy a fiatal színészgárda az én generációmból tevődik össze, hiszen mind nagyjából egyidősek vagyunk a rendszerváltással, és abban a pillanatban készíthetünk sorozatot a nyolcvanas évekről, amikor ez az időszak eléggé eltávolodik napjainktól, hogy történelemmé váljon. Izgalommal várom, hogyan fogadja majd a közönség a sorozatot, amely ugyanannyira szól az első bulikról, szerelmekről, mint fontos, életeket befolyásoló döntésekről, és közben egy izgalmas krimi is.

A fotó kreditek: HBO / Orbital Strangers

11 hozzászólás Ne habozz!

danonino1984 - 2021. 03. 25. 20:24

Várós! Ez lesz az új Aranyélet? :)

Scat - 2021. 03. 25. 20:29

Tűkön ülve várom!

zoli1863 - 2021. 03. 25. 20:36

Nagyon,nagyon kíváncsi vagyok rá! Jöhet!

Shannen - 2021. 03. 25. 20:55

Ez minden szempontból ígéretesnek tűnik. Szurkolok, hogy jól süljön el.

Python - 2021. 03. 25. 21:09

Várós! ;) :)

Desmond Wallace - 2021. 03. 25. 21:41

Végre!
Remélem, hogy már októberben nézhetjük!

Sigismundus - 2021. 03. 26. 06:30

Jól hangzik, bár kissé kár, hogy előre leírták a szinopszisban, ki is a besúgó..

A naiv újfiú, aki meg akar ismerni mindent ? A karizmatikus vezetősrác, aki maga köré tudja gyűjteni a diákokat? Egy másik szereplő, esetleg kettejük szerelme? Jobb lett volna ha hagyják, kicsit később kiderülni, had találgasson a néző..

juhaszvik - 2021. 03. 26. 07:56

Sigismundus: a főszereplő kiindulási helyzete / motivációja része az érdeklődés felkeltésének, szerintem teljesen rendben van ez így. Ráadásul ez egy “kém” történet, vagyis kódoltan magában hordoz még további dupla-tripla-stb. csavarokat.

winnie - 2021. 03. 26. 08:02

igen, bennem is az volt, hogy nem ez lesz a középpontban, hanem a klasszikus, két oldalra való játék, kvázi kettős kémes megoldással, ahogy titkolni kell a valódi kilétét az egyik oldalon, mint az aliasban például.

Dawnie - 2021. 03. 27. 11:07

De jó! Várom!

Flanker - 2021. 03. 27. 11:31

Erősen várós részemről.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz