login |

Pilot: Paradise City

2021. 03. 26. 15:50 - Írta: human

14 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

A sorozat, amit minden magában kételkedő forgatókönyvíró nézzen meg. Aztán kezdjen híresebb barátokra vadászni? Hiszen velük minden, de minden szart le lehet forgatni, és talán még vásárló is lesz a végtermékre. Mindezt úgy, hogy a sorozat elvileg az American Satan spinoff/folytatás szerűsége, de nem tudom azt hányan látták errefelé.

A Paradise City függetlenül készült, mint például a Sneakerheads, és végül nem Originalként az Amazonra tolták fel komolyabb vevő híján, hiszen pár ismertebb arc már elég jó egy random content-nek náluk, csak az emlegetettel ellentétben ez egy katasztrófa.

A sorozat története, nos… van elvileg: egy rockcsapat énekese szó nélkül visszavonult másfél évre, a baránőjével akart ikreket összehozni az ágyban, de lassan fogy a pénz, így egy Instagram Story-ban gyorsan bejelenti, hogy újra összeáll a csapat, amit elvileg rajongók milliói akarnak! Oké, ez fel volt vezetve azzal, hogy mutatták a csapat többi tagjának harcát a paparazzival.

Az egész olyan, mintha a 2000-es évek elején játszódna, legalábbis akkor íródott, fapadosak a problémák és perezhilton szelleme kísért, de közben mindenki okostelefont és hasonlót használ. Próbálom itt komolyan véve nézni, mi a fene ez a Paradise City, de egyszerűen nincs mögötte semmi koncepció szerintem, csak akik ráértek csináltak valamit. Bár elvileg az  American Satan több éve készülő spinoffja.

Amúgy nem fejeztem be a történet ismertetését, mivel vagy 20-30 karaktert akar ambiciózusan mozgatni a készítő Ash Avildsen, így felvezeti a többi zenészt, a producert, a PR-ost, az ügynöküket, annak asszisztensét, a zenei piacot szorongató másik producert vagy mit, annak zabigyerekét és anyját, az énekes zabigyerekét és annak anyját. És valamit még tuti kihagytam, pedig ekkor még csak 20 percnél járt a sorozat! Amin amúgy borultam nem csak a forgatókönyv és karakterek miatt, hanem mert eszembe jutott Cody Ko mindig, amikor a Hollywood Hills-t mutogatták,

Már talán a fentiből is kitűnik, hogy az író-készítő alig pár problémát ismer: terhesség kapcsolaton kívül, pénzszűke, jelzálog… és kifújt? Csak vigyorogni lehet azon, hogy mindent ledupláz, nem elég, hogy az énekest is szorongatja a jelzálog, de a gitáros nőt is, bár Bella Thorne bármikor eladhatja a használt Chuck Taylorját 3000-ért, ott a lehetőség. Mármint ezt nem én álmodom, hanem ezt veti fel a sorozat, komolyan!

A megvalósítás is katasztrófa. A jelenetek nem igazán függnek össze, csak úgy vannak, kicsit vizuálisan is elütnek egymástól, és a vágás még a Bohemian Rhapsody-énál is rosszabb. Extra vicc, hogy a nézőket süketnek tekintik, mivel orosz akcentust feliratozzák, mintha nem angolul beszélne. Tele van ilyesmi döntéssel a pilot. WTF

Egyszerűen nem értem, hogy miképp szereztek meg ennyi sorozatszereplőt hozzá. Oké, nem A-listások, de aki nézte az Entourage és Sons of Anarchy sorozatokat, azoknak sok ismerős lesz itt. Na meg Bella Thorne is ott van. Plusz Andy Biersack tényleg zenész

Valójában az igazság Hollywoodról? Semmit sem tudnak a valóságról és mindenki borzasztó? Legalábbis azok között akiket a sorozat készítője ismer. Nyilván félig viccelek, de meglepően borzasztó emberekkel van tele a sorozat. Kinek a sorsa érdekelne? Arról nem is beszélve, hogy az itt látottak alapján a zenei szakmának kéne egy szexuális felvilágosítás a gumikról.

Igazi 1/10, amit ritkán adok. Ez nem sorozat, ez olyan, mintha valaki kitalált volna egy trailert, csak 45 percben forgatták le. Ritkán nem jutok el a 2. részhez ilyen egyben érkezett premiereknél, lehet ott jön valami természetfeletti, hiszen volt rá utalás, de basszus itt nem bírom tovább.

Az egészet tetézte, hogy bevállaltak egy számot is a “rock jövője” csapattól. Mondom ez fos 2000-es évek elejét idéző, erre rákeresve a dalszövegre tényleg az jött fel. Mindezt úgy, mármint az elvileg világhíres csapat béna rockját úgy mutogatták, hogy előtte Kings of Leon szólt zenei aláfestésnek basszus.

14 hozzászólás Ne habozz!

Shyllard - 2021. 03. 26. 15:53

Nézem a sok ismert színészt tartalmazó képet, aztán a pofás 1/10 jól kiütötte a szemem :D Sajnálom, mert elsőre így Sex & Drugs & Rock & Roll pótléknak tűnt, de akkor inkább hanyagolom.

ArpHalliwell - 2021. 03. 26. 18:15

Fúúú ez tényleg ilyen rossz lett? Pedig Andy Black, a természetfeletti és a rocksztár címszavak miatt érdekelt.
Második képen úgy látom Kellin Quinn van, ő is ugyanabban a hardcore zenei szcénában frontember, mint Andy.

Enzo - 2021. 03. 26. 18:24

@ArpHalliwell: Harmadik kép lesz az szerintem 😉

Durva lehet a sorozat amúgy, nem is tudom mikor láttam itt utoljára 1/10-es értékelést 😲😁 (kár h nem lehet szűrni rá a tesóoldalhoz hasonlóan 😃)

Divide - 2021. 03. 26. 18:32

Úh, ez olyan szörnyen hangzik, hogy okvetlenül látnom kell! :D

Thomas - 2021. 03. 27. 00:09

Hú, én ezt akartam nézni, még jó, hogy írtál róla, mert nem is tudtam, hogy felkerült. Hírblokkban sem volt a napi premiereknél, ahogy nézem, azt hittem, csak én siklottam át felette:) Ilyen címmel csak nem lehet rossz! Kíváncsi vagyok, nálam hány pont lesz:) De akkor lehet, hogy megnézem előtte az American Satant is.

Alain Prosztó - 2021. 03. 28. 20:45

Súlyos 1/10. Miután a pilot megnézése után töröltem, még a lomtárat is kiürítettem, nehogy a gépemen maradjon valami ebből az orbitális fosból.

Olivia Culpo mekkorát ripacskodik benne, te atya úr isten! :-DDD

Divide - 2021. 03. 29. 10:24

Három rész után úgy vélem, az 1/10 erős túlkapás, ez simán megvan 4/10. :)
Amitől nem jó:
– az egyrészt a bugyuta, szájbarágós párbeszédek, amiken néha azt érzem, színdarabba íródtak, ezért hatnak furán, többnyire viszont inkább olyanok, mintha 12 évesek dobták volna össze
– a “színészek” 80%-a félelmetesen pocsék
– sok a klisé
– ez a forgatóköny elég ügyesen megvalósítja azt a nézők ellen elkövetett bűncselekményt, amit én úgy hívok, hogy szerzői o.nanizálás. Ez a kritikátlan fanservice inverze: létrehozni a művet szórakoztató, befogadni viszont fárasztó/nehézkes/értelmetlen/lehetetlen.

Ez utóbbi következménye a szakadozott történetvezetés, a túl sok karakter mozgatása, a szereplők és jeleneteik súlyozásának a hiánya, ami idővel egyre irritálóbbá válik.
Az író dokumentálni akar, egy showbiz-tablót szeretne létrehozni, és ez ebben a formában nem működik, viszont, ami tetszett:
-egyértelmű, hogy tudja, miről beszél (utánanéztem, és tényleg, önéletrajzi ihletésű a cucc)
-a zene (ízlés dolga, de nekem bejön)
-átlengi az egészet valami finom önirónia, amit nem tudok nem szeretni benne.

Szerintem végigviszem.

Divide - 2021. 04. 05. 10:13

Nos, végeztem.
Egyáltalán nem katasztrófa, butuska sorozat, de szerethető, a forgatókönyv sajnos nagyon túlírt, ha húztak volna rajta, sokkal jobb lehetett volna.

Három megjegyzés:

-a “fantasy” címke félrevezető lehet

-s01e08-ban eléggé indokolatlan, de teljesen egyértelmű magyar zászló jelenlét van 15:30-nál a koncertjelenetben

-Simon karaktere a tragikusan fiatalon elhunyt Cameron Boyce utolsó szerepe volt, és az utolsó sorai: “I’m in the jungle baby. But I ain’t dying, I’m living.”

Art3mis - 2021. 04. 07. 21:11

Számomra az American Satan is egy katasztrófa volt, csak azért néztem meg, mert bírom a Palaye Royale-t. De ezt asszem ki is hagyom, Andy Biersackot inkább hallgatom, mint nézem. És ezt úgy írom, hogy az American Satan-ben sem vele volt bajom.

Thomas - 2021. 04. 16. 21:10

Szerintem nem rossz ez, én élvezem, bár még csak 4 részt láttam, meg a filmet. De persze a kritika mind jogos, mert valóban túl sok a szereplő meg a szál, tényleg nem tűnik túl átgondoltnak, meg technikailag tökéletesre csiszoltnak. Mondjuk ki, összecsapott, gondolom a rendelkezésre álló kevés pénz miatt gyorsított ütemben kellett forgatni. De nálam nem ezek a fő szempontok, én mindezek ellenére élvezem:)

Annyival kiegészíteném, hogy ez nem spinoff, hanem a film közvetlen folytatása, vagyis másfél év után veszi fel a fonalat, de folyamatosan utalgatnak az abban történtekre, szóval lehet, hogy követhető anélkül is, de mindenképpen érdemes előtte megnézni. És abból a legtöbb szereplőt áthozza, és még újakat is bevezet a pilot, ami elhiszem, hogy sok így elsőre, de a film után nekem követhető volt. Viszont ezzel még nincs vége, a 4. részig folyamatosan hozzák be az újabb és újabb szereplőket és szálakat, amin már csak jókat röhögök én is:)

Tudjátok minek lenne ez tökéletes? Több száz részes napi szappannak:) Látszik, hogy kevés pénzből, gyorsan forgatták, elég összecsapott, rengeteg szál van, emiatt alig haladnak mindegyikkel:) De 8 részben mi a francot akarnak kihozni ebből? :D

A fő szállal, az együttessel, annyi történt az első 4 részben, hogy csináltak egy visszatérő klubkoncertet, és most agyalnak rajta, hogy hogyan tovább, meg kéne csinálni egy új lemezt:) Szóval kb. semmi, lement a fele, és alig láttunk belőlük valamit, mert még tucatnyi új szálat és szereplőt akarnak mozgatni mellettük:)

De nincs vele semmi baj szerintem, néhol kicsit furcsa, meg érthetetlen, vagy összecsapottnak érződik, de amúgy meg jó nézni, a végeredmény bőven a pozitív tartományban van nálam:)

Thomas - 2021. 04. 18. 21:26

Vége, nekem tetszett, abszolút élveztem:) Betöltött egy olyan űrt, ami még ebben a dömpingben is kimondottan alulrepezentált, a zenés szappanét, amit én nagyon szeretek. Pedig egyáltalán nem vagyok egy rockzene rajongó, de ami zene itt volt, attól nem kellett befognom a fülem. Persze, voltak benne bosszantóan amatőr dolgok, még nekem is szembetűnően gyenge színészi alakítások, meg két teljesen felesleges, rejtélyesen mindenhol feltűnő szereplő. Mindenek ellenére nálam eddig az év újonca, az első olyan évad, amit úgy néztem végig, hogy nem untam meg teljesen a végére, hanem egyre lelkesebb lettem.

Sajnálattal látom, hogy a Simont játszó srác meghalt, de még 2019-ben, szóval mikor forgathatták ezt? 2019 elején vagy még 2018-ban? Emiatt teljesen reménytelen, hogy lesz ennek valaha folytatása? Pedig annyi szereplőt meg szálat felvezettek, hogy még pár évadot nagyon szívesen elnéznék ezekkel a karakterekkel.

winnie - 2021. 04. 18. 22:00

ezeknél a független cuccoknál szerintem bele van kalkulálva, hogy csak akkor jöhet szóba folytatás, ha sikerül eladni, szóval számithattak rá, hogy el fog telni némi idő.

Thomas - 2021. 04. 20. 00:52

Hát akkor reménykedem, mert én simán néznék ebből még pár évadot, elég hiánypótló cucc. Az IMDb szerint 2018 végén forgatták, ami persze nem atombiztos infó, de nincs okom nem elhinni. Ezek szerint vagy 2 évig árulhatták? Mínusz az utómunka, ha kevés a pénz, az is ertarthatott egy ideig.

Nem mondom, hogy egy ilyesmi sorozat normális megvalósítással nem lehetne még jobb, de egy ilyen rajongói projectnek kinéző cuccnak is megvan a maga bája, nem a szokásos patikamérlegen kimért produktum, hanem folyamatosan meglepő dolgok történtek benne, amiken aztán vagy fogtam a fejem, vagy fülig ért a szám a vigyortól:) És mindezt tényleg úgy érte el, hogy senkit sem ismerek a feltűnő zenészek közül és még csak nem is szoktam rockot hallgatni. A Star 1. évadjához tudnám hasonlítani, az is maradandó, feelgood élményt tudott okozni úgy, hogy egyáltalán nem volt a stílusom az ottani zene, persze az sokkal profibban el volt készítve:) Aztán újabb párhuzam, hogy később az is átment egy olcsó, rajongói projectnek kinéző vacakba, csak addigra már minden feelgood dolog kiveszett belőle.

krisz - 2021. 05. 30. 19:25

Ez teljes mértékben olyan embereknek készült akik szeretik a rockzenét, és a Sumerian Records bandáit. Rajongóknak készült , nekik 10/10 többieknek 5/10.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz