login |

Pilot: The Mighty Ducks: Game Changers

2021. 03. 26. 21:50 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Akkor meg is van a hét csalódása… Mármint néztem a The Mighty Long Title-nél rosszabb sorozatot pont tegnap, de az már előzetesen sem nézett ki jónak, csak “hátha” gondolattal lehetett elé ülni, és végül érdekes volt katasztrófaturizmusként.

A Disney+ hatodik új sorozata nem ilyen. Az előzetes egy aranyos sportfilmet sugallt, a megvalósítás is az lett, csak valójában teljesen máshova célozták, nem rám. Ami természetesen nem baj, hiszen korrekt a végeredmény, nagyon fiataloknak ajánlott a pozitív üzenete miatt, csak számomra csalódás. Meg szerintem az itteni olvasók többségének is az lesz, ha a Google által tippelt korosztályokra nézek.

A történet a Mighty Ducks (Kerge kacsák) filmek folytatása, de valójában csak egy underdog sportfilmes anyag, amit igyekeztek ráakasztani egy brandre. Ezt lehet nézni cinikusan is persze, de manapság így lehet eladni dolgokat, szóval annyira nem meglepő, tuti többen néznek bele a címe miatt.

Ennek kapcsán előkerülnek a panelek természetesen: a főszereplő srácot kiteszik a jégkorong csapatból, és némi kínos humor után az anyja unszolására úgy dönt, hogy összeszedi azokat, akik hasonlóan nem illenek sehova, és ebben a csapatban végre meglehet a saját közösségük. A pilot konkrétan erről szól, az 5 plusz játékos megtalálásáról, és a velük való közös jelentkezésről a hokiligába.

Negatívan vezettem fel a posztot, de igazság szerint tényleg csak azért, mert valahogy túl gyerekes lett a végeredmény. Mármint a problémák és a megoldásuk is olyan 10-12 éveseknek szántan van megírva és feloldva. De ez inkább csak ténymegállapítás részemről, hmiszerint nem én vagyok a célcsoport.

Akiknek szól, azoknak viszont tényleg fontos, ami elhangzik benne, és jó ifjúsági sorozatként működik. Ahogy a csapat egymásra talál, ahogy a “kitaszítottak” előkerülnek, ahogy a felnőttek ráébrednek dolgokra. Olyan… szívmelengető a végeredmény. Kicsit kiszámítottan ipari az egész, ha tényleg negatívumot kéne említenem.

Mondhatnám, hogy jó Emilio Estevezt vagy Lauren Grahamet látni, de nem lenne igaz. Talán később több szerepük lesz? A gyerekeken van a hangsúly úgyis, de őket valahogy nem éreztem jó karaktereknek, nem olyanok, mint a Stranger Things-esek, hanem ez a Disney családi filmesek,.

It’s only a game, why you heff to be mad. Kivételesen nem pontoznám, pedig pilotoknál nem szoktuk lehagyni. Tényleg nem vagyok mad, amúgy is jön egy másik sportsorozattal a Disney+ nemsokára, az idősebb korosztályra lesz belőve, talán az jobban bejön. Akinek pedig fiatalok rohangálnak a lakásában, az talán vetíthet nekik egy kellemes családi sorozatot.

1 hozzászólás Ne habozz!

Duddits - 2021. 03. 26. 22:36

Gyorsan megnéztem, hát nem vagyok elájulva a végeredménytől.
Imádtam az eredeti filmeket gyerek fejjel, szóval mondhatjuk, hogy vártam.

Szerintem túlságosan koncentrál az első rész alapján a sorozat Lauren Graham-re! Értem, hogy a GG miatt nagyon népszerű sokaknál a színésznő de itt szerintem sok.

A másik pedig, hogy nem volt jó ötlet Emilio Estevez karakterét ennyire leszegényíteni. Pont a filmeket rontja el azzal, hogy az ott megkedvelt karaktert és ott a happy end-et nullázza le. Emlékszem, hogy nagy menő volt a karakter, mert limuzinnal hozták vitték ( még a jégre is azzal ment)
Erre itt meg egy igénytelen csóró (amerikai szinten) lett aki szülenapi bulikról megmaradt tortát eszik, amit talál az asztalon.

A gyerekek itt szerintem fiatalabbak, mint a filmekben voltak, ezáltal túl gyerekesek számomra.

Szóval inkább újra nézem a filmet, ezt a sorozatot meg elfelejtem. (Csak saját vélemény, senki kedvèt nem akarom elvenni a megtekintésétől, simán sokaknak bejöhet…)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz