login |

A Tanár: a 3. évad

2021. 03. 28. 15:50 - Írta: Desmond Wallace

2 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

Hülye vagy?! Tanárhiány van!

Az első évadot nem néztem végig, a másodikat viszont igen, a harmadik pedig egy kicsit még jobban tetszett. Szóval szépen lassan javult A Tanár színvonala. Nem arról van szó, hogy valami igen magas minőséget lőttek volna be az alkotók, de azért mégiscsak szórakoztató az összkép. Persze bőven vannak benne hülyeségek, de ezek általában eltörpülnek a pozitívumok mellett. Most, hogy már a tévében is véget ért a legutóbbi évad, röviden visszatekintenék erre a tíz részre, a következő adag eljövetele előtt.

A 2. szezonban csatlakozott a sorozathoz Trokán Nóra, aki az eddigiek alapján remek párost alkot Nagy Ervinnel. Továbbra is kiemelt hangsúlyt kap az ő kapcsolatuk, amely igazi se veled, se nélküled állapot, annak minden hátrányával. Még szerencse, hogy a két színész mindenképpen A Tanár fő erőssége.

A tanári karba új pedagógus is érkezett, akit Liptai Claudia formál meg, és az ő felbukkanása is javította a sorozat átlagát. Elek Ferenc karaktere eléggé semmilyen volt az elmúlt két szezonban, de most legalább már van mellette egy nő, akivel roppant aranyos párost alkotnak.

Az epizódok középpontjában továbbra is a diákok problémái álltak, amelyeket Szilárd – ha akarta a diák, ha nem – igyekezett megoldani. Ha kellett, akkor mindenkivel szembeszállt az ügy érdekében. Rácz igazgató leginkább csak asszisztált a problémákhoz, de akadtak azért vicces momentumai az Anger Zsolt által alakított főnöknek.

Vasvári Szilárd továbbra sem bújt ki a bőréből, ezúttal is igazi havertanár volt, aki mindenbe beleszól, de egyik tanítványát se látja reménytelennek. Az évadban volt egy éles váltás, ami egy kicsit fura volt: az első hat epizód az érettségizőkre fókuszált, majd hirtelen új diákok jelentek meg a régiek helyett. A nyári szünet kimaradt közben? Én a 3×06-tal zártam volna az évadot, hiszen az érettségizők bankettje mégiscsak jobb finálé, mint az, hogy marad-e Lilla az iskolában. Erre a választ nem nehéz kitalálni.

A fiatal színészek közül mindenképpen kiemelném Kovács Vecei Fannit, aki ugyan csak az első két részben volt benne, de rá érdemes lesz odafigyelni, nagy jövőt jósolok neki. A törzsgárda pedig továbbra is remek.

Úgy érzem, hogy a három évad során egyre jobban összekovácsolódott a csapat – ezt az egész gárdára értem. Azt nem tudom, hogy a forgatókönyvek mennyire követik még a német alapanyagot, de az epizódok egyre életszerűbbek lettek. Jó, nyilván helyenként elrugaszkodik a valóság talajától, de mindenképpen szórakoztató, kikapcsolódásnak tökéletes. Részemről ez volt eddig a legjobb évad, amit olyan 6,5/10-es értékeléssel zárnék le. Várom a folytatást.

2 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2021. 03. 28. 17:28

Érdekes, nekem pont ez volt a leggyengébb évad. Kevés olyan rész volt, ami igazán tetszett, és hozta a megszokott stílust. Ez a szezon szerintem túlságosan is ráfeküdt a tanárok közötti kapcsolati drámára, a diákok problémái (ha úgy tetszik, a heti esetek) pedig sokszor a perifériára szorultak. Mintha lett volna olyan rész is, amelyben abszolút nem is szerepeltek diákok. Nekem ez az aspektus nem jött be.

Liptai Claudia viszont jó választás volt, az ő karaktere tetszett. Kovács Vecei Fanni valóban nagyon ügyes volt, rá már csak azért is kíváncsi voltam, mert egy városból származunk (egyébként az Apatigris Molnár G. Nórájával is), és régóta tudom, hogy tehetséges.

6/10-et adnék az évadra. Kíváncsian várom a folytatást, mert még mindig a kedvenc RTL-es sorozatom a Mellékhatás mellett. Viszont jól sejtem, hogy a 4. évad lesz az utolsó? Nem emlékszem, hogy olvastam volna bármi konkrétról, de Ervin instagramján eléggé azt sejtette a forgatás végén készített fotó.

Kati néni - 2021. 03. 28. 18:21

Szerintem a minőségjavulásnak(?) és a hirtelen diákcserének ugyanaz a gyökere: követik az eredetit. A Der Lehrer ugye az elején egyszer nagyon, egyszer kicsit kapott átalakítást. És lehet, hogy a diákcsere előtt a német verzióban volt egy szünet.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz