login |

My Hero Academia: kezdett az 5. évad

2021. 03. 29. 20:00 - Írta: Shyllard

3 hozzászólás | kategória: anime, Ázsia sorozatozik, kritika,

Visszatért az egyik legnagyobb jelenleg futó shounen anime, a Hősakadémia, immár 5. alkalommal. A sorozat, a japán műfaj sajátosságaival a klasszikus szuperhős mítosz megcsavarását már évek óta remekül végzi, rengeteg rajongót nyerve ez idő alatt magának.

Ennek ellenére a 4. évad hiába tolt tovább több nagyszerű szálat is, összességében nem sokaknak tartozott a sorozat csúcsai közé. A két főbb előtérbe helyezett gonosz egyike sem volt igazán annyira jó, mint megszokhattuk, bár azért az etap végére tudtak produkálni egy ütős lezárást.

Az előzmények fényében kifejezetten csalódást keltő volt az idei évad nyitánya, ami ennél semmilyenebbre nem is sikeredhetett volna. Habár szokásos, kb. 20 perces epizódról volt szó, többször is azon kaptam magam, hogy unatkozom. A rész se történetileg, se vizuálisan nem tartalmazott semmi újat sem.

Ki szoktam tenni a spoiler figyelmeztetést, mert érzékeny vagyok erre én is, de tényleg annyira semmi sem történt, hogy úgy érzem itt a nyitányról való beszámolónál nem szükséges. Aki nem ismeri az animét, de érdeklődik iránta, az itt részletesebben tájékozódhat a sorozatról, többieknek, pedig a tovább mögött folytatom.

A részben ugyanis bombasztikus szándékkal, egy próbaharc közepébe csöppentünk, ahol minden 1-A-s diák csillogtathatta képességeit. Köztük levő koordináció kifejezetten jóra sikeredett, előkerültek párosítások, amik eddig még nem voltak. Eközben az egyre jobban kirajzolódó szerepek is jók, kezdik a kevésbé érdekes tagok is bizonyítani létjogosultságukat.

Viszont a tét nélküli küzdelem egyszerűen nem kötött le, hiába próbálták látványosra csinálni. Meglehet, ez annak is következménye, hogy előző évadban és a köztes filmben is kaptunk már hasonló, súlytalan harcok tömkelegét. Az igazán frusztráló dolog viszont az volt, hogy minden egyes tag megjelenésekkor előugrott a névkártyájuk, képességük ismertetésével.

Az 5. évadnál járunk, s még mindig ugyanazokat a szereplőket követjük, úgyhogy nem hiszem, hogy sokaknak kell emlékeztetés ki kicsoda. Pláne, hogy közben mutatják is. Illetve a rész felénél levő tájékoztatók bőven ellátják ezt a feladatot már évek óta. Nem számoltam pontosan, de iszonyatosan sok percet elvettek ezek a kis infómorzsák a részből, folyamatosan megszakítva az akció lendületét. Nem tudom minek volt erre szükség, új nézők nem itt fognak belépni a sorozatba.

Többet, pedig nem is tudok írni a részről, volt a stáblista után egy érdeklődést felkeltő jelenet, de összességében egy nagyon rossz évadnyitót láthattunk. Szerencsére idén az 1-B ismét reflektorfénybe fog kerülni, illetve személyes kedvencem, Hitoshi is. Azt is megjegyezném, hogy minden problémám és csalódottságom ellenére meg sem fordult a fejemben a kasza.

Hiszen összességében kétségem sincs, hogy az évadzárónál már sokkal pozitívabban fogok nyilatkozni, hisz a 4. etapban is rengeteg dolog volt, ami tetszett, annak gyengeségei ellenére. My Hero Academia még mindig király, csak most úgy éreztem, mintha a készítők nem is próbáltak volna bizonyítani az évadnyitóval. Bakugo meg még mindig borzalmas, Mineta-val együtt.

3 hozzászólás Ne habozz!

Gandeq - 2021. 03. 29. 21:36

A “szokásos” filler rész kezdés volt. Egy kis felevenítéssel a szereplőkről.

SithStoner - 2021. 03. 29. 21:50

Igazából a végén kívül semmi nem canon, csak egy kis recap epizód eredetileg úgy tudom, hogy egy külön recapnek tervezték a tényleges ötödik évad előtt.

juhaszvik - 2021. 03. 30. 08:00

Tipikusan az az anime, amit egyben ledarálok, miután lemegy az évad. Valahogy mintha meg sem akarná közelíteni a régebbi nagyok színvonalát. Pedig folyamatosan ott van benne, hogy na akkor majd most ezzel a húzással megmutatja, aztán a következő jelenetben feltűnnek a kidolgozatlan mellékszereplők, és ásítok egyet.
A 4. évad tényleg nem volt egy nagy szám, de a might+U dal azóta is a playlisten van :) (<- már csak ezért is jó közepes színvonalú animéket nézni)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz