login |

Magnum PI: kezdett a 3. évad

2021. 03. 30. 20:00 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: kritika,

A tavaly év végi amerikai évadkezdés kapcsán nem kapott kritikát a Magnum rebootja, mert elfelejtettem, hogy én vállaltam be, de a mostani (oké, pár hetes) magyar premier remek apropó arra, hogy idén is szóba hozzuk egyszer a sorozatot, mert igazából többet nem is nagyon érdemel.

Valójában az új Magnum létezését jelenleg tényleg csak az magyarázza, hogy kell a CBS-nek a Hawaii Five-0 kaszája után is egy Hawaii-on játszódó széria, éppen ezért nagyon kíváncsi leszek, hogy ha berendelésre került a tervezett NCIS: Hawaii, akkor milyen sors vár erre. Ami nézettségét tekintve nem lóg ki lefelé a többi között, azonban kreatív szempontból nagyon nem erőltetik meg magukat a készítők. Mármint tudják, hogy mi működik, azt meg rutinból hozzák.

Persze nem korrekt ilyet írnom, de ettől még ennél a sorozatnál elég fura belegondolni abba, hogy 10-12 író napi 10 órában, 7-8 napon át építi fel az éppen aktuális epizód szerkezetét (amit ugye szokás szerint fehér táblára filccel írnak fel), ami általában nem túl bonyolult a néző számára, és mégis ennyi munkát igényel. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Ezúttal (nem feltétlenül kedvenc) magánnyomozónkat egy pár kérte meg, hogy kutassa fel egyikük, vélhetően a szigeten bujkáló testvérét. Mindez kap pár jelenetet, adatgyűjtéssel, helyszínekre autózással (mondanom sem kell, hogy a Ferrari továbbra is konkrét díszletelemként funkcionál, több jelenetet is a kocsiba írnak), kikérdezéssel (vagy legalábbis arról való törekvéssel), és az obligát “csavarral”, miszerint mégsem olyanok a dolgok, amilyennek látszanak. Egyik elem sem emel a pulzusszámon, nem túl érdekes.

A heti ügyre szokás szerint elég kevés időt szántak, a lényeg továbbra is az, hogy legyen a sok tájkép mellett némi kergetőzés (akár lábon, akár kocsival), egy kis helikopterezés, esetleg lövöldözés. Az, hogy némelyik főszereplő időről időre veszélybe kerül, szinte már feleslegesnek is tűnik, nem tudom, hogy itt ki aggódott a kórházba került karakter egészségi állapotáért – az egész szál lényege tényleg csak az volt, hogy potenciális romantikus partnert találjanak neki, ami…, szóval no komment.

Mondanám, hogy még a rajongók sem a fentiekért nézik, de valójában az mindig szórakoztató, ha Magnum vagy Higgins féltékenykedik egymásra, és ezt az évadnyitót is kettejük közös (és nagyon jól működő) jeleneteik vitték el, ha már tartalom nem nagyon volt az egész mögött. Szóval még mindig a limonádé szintet hozzák.

Összességében a belefektetett munka fényében továbbra is fura látni a fantáziátlanságot az új Magnum mögött, látszik, hogy a készítők számára a látvány és a megvalósítás az elsődleges, és a nézőket is ennek reményében várják. Ha mázlijuk van, akkor jövőre is. Ez a kezdés így csak gyenge 4/10 volt, de legalább nem értékelhetetlen, és a végére még egy értelmetlen cliffhanger is jutott, ami miatt senki nem fog izzadni…

9 hozzászólás Ne habozz!

Vattacukor - 2021. 03. 30. 23:52

Elképesztően unalmasnak találtam az évadnyitót. Szeretem a színészeket, csak amiatt nézem még, de a heti esetek nem izgalmasak, faék egyszerű az epizódok felépítése, átívelő szálat sem voltak képesek beleírni (a harmadik részig láttam). Sajnos a Hawaii Five 0 is ellaposodott a végére, itt viszont még csak a harmadik évadnál vagyunk, és máris unom. Sajnálom, remélem lesz még fejlődés, mert az elején nagyon bejött.

DarkEagle - 2021. 03. 31. 00:46

Én hetiben nézem eddig egy részt se untam. Nem túloznak el semmit se jó se rossz értelemben. Tipiks guilty pleasure. Így 3 év után nehéz lenne már elhagyni a sorozatot mert a karakterek nagyon kedvelhetőek és azért néha elég jó sztorikat írnak. Nyilván nem kimagasló de szerintem erre a sorozatra illik a legjobban hogy tartja a közpes szinten szinte mindenféle kiugrás nélkül. Ha az ember folyamatos minőséget akar annak ez a sorozat kell szerintem. Ahogy a cikkben is van írva van egy recept és mindig az alapján készítik el.

El Diablo - 2021. 03. 31. 08:50

Nem egy veretes darab, de muszáj egy olyat nézni, ami Hawaii-n (O’ahu) játszódik.

White knight - 2021. 03. 31. 15:16

Nagyon messze van ez a sorozat az “egy említésnél többet nem is érdemel”-kategóriától. Az elejétől kezdve imádom, és nem csak a karakterek miatt, a tartalom, a táj, az akció is nagyszerű. Jó, nem beleznek ki senkit benne, és a feje sem robban szét senkinek (hiszen ezt várjuk el a mai sorozatoktól, nem igaz?), de azt hiszem, hogy ez inkább pozitív, mint negatív oldala a sorozatnak. Bizony, nálam a Losttal(!) versenyez a toplistámon, és meg kell hagyni, a Magnum 2018-as rebootja áll nyerésre. Szóval, ha én vagyok az egyetlen, aki rajong a műsorért, akkor kénytelen leszek egymagam megvédeni: A SOROZAT TÖKÉLETES! 10/10

Borsi76 - 2021. 03. 31. 20:37

Nekem bejött a sorozat. Jobban, mint az eredeti (igen, koromból adódóan még emlékszem gyerekkoromból az eredetire,ami ott és akkor bizony kedvenc volt).Mindkét teljes évadnak legalább a fele csillagozva van, mint kedvenc, és ez a mostani, rövidebb évadban sincs másképpen, sőt!
Kifejezetten élvezem, mikor a két főhős egymást ugratja (mint pl. a rendszámtáblával most az évadnyitóban).
Úgyhogy White Knight, beállok melléd a sorba.
Nem tudom, te hol tartasz vele, én már letudtam a 3×11-et, (ölni tudnák magyar feliratért!),és a 11 epizódból eddig nálam 9 csillaggal jelölt van.

White knight - 2021. 04. 01. 23:52

Borsi76, sajnos nem tudok jól angolul, felirat pedig most valamiért nem készült (ez is azt bizonyítja, hogy kevesen kíváncsiak manapság egy valóban jó sorozatra🙄), úgyhogy kénytelen vagyok a tévében nézni, ahol a reklámok között néha-néha látjuk Jayt is😅 Igazság szerint mostmár szívesen megnéznék egy olyan epizódot, ahol Zach Knighton, Rick, játszik fontos szerepet, mert valamiért őt mindig kihagyják. (A második évad végén inkább Icepike volt a központi karakter szerintem.)

Borsi76 - 2021. 04. 09. 16:50

White Knight, nekem sem jó az angolom, ezért is örülnék, ha valaki megint bevállalná a felitatot, mert az előző fordító már nem foglalkozik vele. :(
Én egy előzmény sztorit néznék szívesen, mondjuk a táborról és a szökésről (csak sajnos a Nuzo-t játszó színész most éppen nem ér rá, de szó volt róla (talán Twitteren olvastam?), hogy esetleg egy-egy emlékvillanásra szívesen visszatérne).

Arlene - 2021. 05. 28. 21:21

Megmondom őszintén, hogy azért kezdtem el nézni, mert már nem találtam semmit sem, amit vagy ne láttam volna, vagy komolyan érdekelne. Aztán magával ragadott, leginkább pont azért amiért a legtöbb kritikát kapta: mert limonádé, szép képekkel, és néha ennyi is elég. :) Ráadásul nyelvtanulásnak is tökéletes, mert remekül lehet érteni, nincs benne túl sok szakkifejezés, ami miatt kapkodhatnám a fejem mint mondjuk a Good Wife-ban. Szóval hajrá, hajrá, remélem nem most lesz vége! Az egyedüli dolog ami felesleges volt (de teljesen) benne az a Hawaii Five 0 crossover…

White knight - 2021. 05. 28. 21:27

Arlene, még egy évad biztosan jön, de remélhetőleg egynél jóval több lesz még. A crossover nekem sem tetszett, unalmas volt, de azért egy kicsit érdekes belegondolni, hogy a Magnumból néhány színész abban is szerepel (elsősorban Kamekonára gondolok, de úgy tudom, van még valaki).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz