login |

Pilot: Coyote

2021. 03. 30. 21:30 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Még egy régebbi adósságom törleszteném, mert jól lenyúltam magamnak a CBS All Acce Paramount+ sorozatát, aztán csak ültem és ültem rajta. Pedig Michael Chiklis főszereplésével valami jóra számítottam, ami nagyjából be is jött.

Bár a flashforwardos kezdése kicsit letört, de olyan 70 perc alatt el is jutnak a feloldásáig. Érdekes kreatív döntés amúgy így indítani a sorozatot, mert utána is egy izgalmas jelenet van.

A történet egy épp leszerelő határőrről szól, aki még húz egy nagyobb lebuktatást az utolsó napján. Aztán elhajt a naplementébe…, ja nem, a volt társa özvegyének kérésre elmegy Mexikóba, hogy befejezzen egy kunyhót, amit így eladhat a nő, és rendbe teheti a pénzügyeit.

A történet délen indul be, egyrészt mert a házikó nagyjából egy váz (és ki akarna ott venni bármit? mármint azon a területen, amit mutatnak:), szóval sok vele a munka, és egy helyi konfliktusba is belekeveredik, amikor egy fiatal terhes nő segítséget kér tőle, csak épp az egyik legnagyobb határon átszöktető bandától szökésben teszi ezt, akik fegyveresekkel kezdik üldözni így a főszereplőt és ezt a nőt.

Igazából nem hogyvoltot akarnék írni, szóval nem is folytatom a történetet. A Coyote besorolása amúgy akció-thriller, amolyan Sons of Anarchy-Mayans M.C. szinten, mivel szerintem egyértelműen ezek mellé készült. Pár kemény gyilkosság, menekülés, és persze sok komor nézés és összetettebb bűnhálózat jellemzi az egészet.

Ez utóbbi, a bűnhálózatok kristályosodnak ki a végére, hiszen az első két rész történései kapcsán végül a volt határőr is belekeveredik az egyik hálójába. Közben még máshonnan is szorongatják. Mondhatni 2 rész alatt indul be ténylegesen a cselekmény, de valójában addig is elég izgalmas a sorozat, bár eléggé bejáratott paneleket mutogat. Ennyi idő alatt derül ki, hogy miért is a Coyote címet kapta az egész.

Az egész kidolgozásáról is csak jókat tudnék mondani. Nem azt állítom, hogy ez a legjobban fényképezett vagy rendezett anyag, de végig jól gördül előre a történet, képes beszippantani a nézőt. Érdekes, mert nem a nagyok egyikére készült, bár eredetileg azon az adón indult volna, ahol a Yellowstone, szóval annyira nem meglepő a minősége. És a durvasága?

Ami nekem egyelőre kérdéses, az konkrétan a főszereplő Michael Chiklis. A látottak alapján egyértelműen a The Shieldes múltjára építenek vele, az a cowboy kőkemény mentalitás hatja át a karakterét, de jó pár fizikai jelenet nem hihető el neki már így pocakosan. Olyan… lassú valahogy, bár ezt kompenzálják is azzal, hogy nem dominálja az akciójeleneteket, de valahogy csak életben marad ugye.

2 rész, igen, megnézhetném az egész évadot, csak 6 részes, de most ebben a percben nincs kedvem folytatni, nem is tudom, miért, talán csak más szórakozásra vágyom. Kommentekben valaki csak hozzáteszi, hogy hova folytatták innen. A kezdés 7/10 körüli, mindenképp bepróbálós.

6 hozzászólás Ne habozz!

SSY986 - 2021. 03. 30. 22:05

Spolierek nélkül!
Igazából nem tudom, hogy miért 6 részes ez az évad mivel végig azt éreztem, hogy ez több részes akart lenni de covid vagy valami más miatt lett csak 6, de ha jól olvastam már be van rendelve a “2.” évad. Na mindegy is igazából ha majd lesz rendes évad kritika erröl majd jobban kifejtek pár dolgot de itt most csak azt tudom írni, hogy lenne potenciál a storyban föleg ha jobban elmerülnek az ember csempészet know howjában meg Latino kultúrális dolgokban akkor még lehet izgalmas is ami Csiklós Misit illeti hát nem egy Liam Neesonként tolja az akciót és ezzel baj sincs sött engem szórakoztatott az, hogy nem egy über terminátor hanem csak egy nyugdíjas határör vehemenciájával próbálja túlélni a dolgokat viszont van pár mellékszereplö akinek érdekes lehet a storyja. De ha nem lenne covid és nem néznék meg minden sorozatot amit elém dob a junkie valószínüleg kaszáltam volna 2 rész után.

bvr - 2021. 03. 30. 23:46

én ezt anno premiernap ledaráltam, pedig igazából nem gondolom hogy kihagyhatatlan, csak akkor valahogy megfogott a hangulata (plusz az az öböl (amúgy lesz utána jelentősége), ahol a házikó készül, ami a screenshoton is van, az nagyon megtetszett :)) Amit akkor is írtam (kibeszélő híjján a sorozatposzter alá), azért ez igazából egy “nulladik évad”, a végére jutunk el odáig hogy elkezdődhessenek igazán a dolgok. Aztán majd a második évadban kiderül hogy valóban elkezdődnek-e.

Haohmaru - 2021. 03. 31. 12:26

Jó volt “Vic Mackey”-t újra látni, mégha +10 évvel és +15 kilóval is! :) Nekem nagyon bejött és igen, egyértelmű COVID-STOP volt a sorozatnál, ez így megszakadt, ez így se nem cliffhanger, se nem félévadzáró. Valószínűleg egyik napról a másikra összepakolt a stáb a vírus miatt.

winnie - 2021. 03. 31. 13:09

igen, 10 részes volt a berendelés eredetileg.

serra - 2021. 03. 31. 13:23

Biztos van rá magyarázat de nekem nagyon zavaró volt, hogy alig tudott pár szót spanyolul, habár a sztori szerint kb 20 évet húzott le határőrként.
A másik amit te is említettél, hogy ekkora pocakkal senki sem fog több órán keresztül baktatni – és néha futni is! – a tűző napon. Tuti szívroham.
De ennek ellenére is azt mondom, hogy megérte végignézni, mert végig izgalas marad. Még az utolsó előtti, 3.5 szereplős rész is izgalmas volt, pedig csak szövegeltek.

Geza Kovacs - 2021. 03. 31. 21:56

A sztori nagy dobás lehetett volna, a színészek jók, de nagyon langyoska lett.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz