login |

Miért nem lett siker itthon?: Warrior

2021. 04. 01. 17:50 - Írta: winnie

33 hozzászólás | kategória: a hét kérdése, elmélkedés,

Nagyon fura és kellemetlen olvasni a blogon egyes sorozatoknál évekkel a premierjeik, sőt, kaszáik után, hogy valaki felfedezte őket és nagyon bejönnek nekik, és az illető bosszankodik, hogy nem is tudta, hogy ilyen jók. Mert ilyenkor mindig bennem van, hogy talán mi nem nyomtuk őket eléggé. Nyilván mindenről írunk, előzeteses és/vagy plakátos posztot biztosan, de legtöbbször pilotkritikát is. És mégis, van, hogy általunk előzetesen sikergyanúsnak hitt sorozatokat nem fedeznek fel. (Azt kiemelném, hogy nem a külföldi nézettség hiányára célzok, hanem arra, amikor a hazai junkie-k mellett elmegy egy széria visszhang nélkül, pedig a sorozatra találó nézők visszajelzései általában nagyon pozitívak.)

Elsőnek a legjellemzőbb példát venném elő, a Warrior-t, a Cinemax sorozatát, amit itthon az HBO GO Harcos címmel a világpremierrel egy időben mutatott be. Talán a válaszokból mi is tanulni fogunk.

Miért nem adtál esélyt a Warrior-nak? Ha pedig nézted, ajánlanád?

Azért remek ez a példa, mert minden amellett szólt előzetesen, hogy rá fog vetődni egy bizonyos sorozatrajongói réteg. Akcióznak benne, nem szemérmes (értsd: korhatáros) a tálalás, a készítő előző sorozata, a Banshee vitathatatlan közönségkedvenc volt, Bruce Lee neve egy generációnak elég meggyőző hívószó lehet – és, ha mindez nem lett volna elég, még a kritikái is elég jók voltak, a hazai nézői kommentekről nem is beszélve – 2020-ban még a JAWS-főkategóriában is jelen volt.

Valamiért mégsem tartották sokan vonzónak. Kár. Odakint sem lett nagy siker persze, de nem ezért nem folytatódik, hanem mert a Cinemax leállt a sorozatokkal. Bár még van parányi esély, hogy találnak új otthont, mert minden résztvevő folytatni szeretné.

Szóval a kérdés ott van a címben. Nyilván amellett, hogy az okokat is keresni akarjuk, a bejegyzés lényege az (is), hogy felhívja a figyelmet arra, hogy itt egy junkie-k által nagyszerűnek tartott sorozatra, aminek a felfedezését nem érdemes 2025-ig kitolni. Még akkor sem, ha végülis nem szalad el, ott fog maradni (elvileg) a HBO GO kínálatában.

33 hozzászólás Ne habozz!

Skate - 2021. 04. 01. 18:06

Az első évad bejött. A másodikból az évadnyitót láttam. Egyelőre még nem jutottam el az évad folytatáßaig.

Flanker - 2021. 04. 01. 18:26

Tökre adtam esélyt, már itt topog a nézős listámon :)

Divide - 2021. 04. 01. 18:29

Nem szeretem az ugrabugrálós csihipuhit.

Asd - 2021. 04. 01. 18:33

Láttam az első két részét de nem jött be. Nem rossz, de nem is kiemelkedő.

csb - 2021. 04. 01. 18:37

Láttam az első részt, de nagyon nem tetszett.

Claire8310 - 2021. 04. 01. 18:55

Na hát ez az, miért nem fedeztem fel korábban? Tegnap fejeztem be a sorozatot, imádtam, azóta is ajánlgatom mindenkinek. Részemről mikor kijött, valahogy elsiklottam felette… nem is értem, aztán a Corridor Crew stuntman-es videóiban kétszer is előjött, onnan már kötelező volt.
Nekem erős Peaky Blinders pótlék hangulatban, de persze máson van a hangsúly, és a harc jelenetek tényleg brutálisan jók.

Szujovics - 2021. 04. 01. 19:14

Néztem, imádom és ajánlom is. Emlékszem pont itt olvasatam, hogy készül ez a sorozat az alkotója pedig ugyanaz aki a Banshee-t is jegyzi, itt el is dőlt minden. :) Onnantól figyeltem rá és rögtön néztem is.
ui: Szerintem a zenéje is magával ragad.

Caligvla - 2021. 04. 01. 19:17

Láttam. Nagyon is ajánlanám.
A 2×09 simán a tavalyi év legjobb epizódja (holtversenyben a Doom Patrol 2×04-gyel).

GetRektMike - 2021. 04. 01. 19:31

Én végignéztem az 1. évadot még HBO GO-n akkor, mikor már nem volt olyan sorozat, ami érdekelt volna. Mondjuk azt, hogy nem emiatt hosszabbítanék az előfizetésen. A vicc az, hogy tényleg benne van minden, amit szeretek, de valahogy nem áll nálam össze, a történet nem fogott meg, a karaktereket nem tudtam megkedvelni, nálam unalmas volt az összkép. A harcokat tényleg jól megcsinálták, bár szerintem kevés volt. Mondjuk a szinkron is elég gyengére sikeredett, váltottam is vissza eredeti nyelvre. Én nem tudnám bátran ajánlani, nem tudott lekötni.

miles - 2021. 04. 01. 19:32

Első évad bejött, de a második évadban nem jutottam túl az első részen eddig. Talán folytatom, de most elég lett belőle.

tomszee - 2021. 04. 01. 19:39

Csak ajánlani tudom. Maga a történet, Amerikát látni egy másik nézőpontból, az nagyon tetszik. Ez jön be pl a Mayans MC-ben is.

zoli1863 - 2021. 04. 01. 19:40

Néztem? Naná hogy néztem és imádtam!Mindenkinek,csak ajánlani tudom. Én olyan Into The Badlands “pótlékot” láttam benne, de mivel azt is imádtam, nem volt kérdés,hogy ez is be fog jönni nekem.

Energiavampir - 2021. 04. 01. 19:44

Mindkét évad azonnal lement..remek sorozat, és nem attól hogy kicsit hajaz a régi Spartacus-ra, és elég naturálisak a harci jelenetek. Mert egyébként hihetetlen jó a koreográfia, látványos kemény harcok. Ez mind akár vonzó is lehet, de aki nem szereti, annak ajánlanám azért, mert az alapja valós történelem. A kínai bevándorlás kontra Ír munkanélküliség és az ebből elszabaduló háborúk a városban komoly szintet ütöttek meg anno. Tehát remek korrajz is, mellette nagyon szépen felépített díszlet, teljesen élethű a háttré, a város…minden. Odafigyeltek az életvitelekre, a ruházatra, mindenre. A történet persze fiktív, de a szereplők története lebilincselő, valósnak érződik, nincs jó meg rossz, mert mindenki rossz és jó valahol. Csak életben akarnak maradni, ebben a fura 1880-1900 as években. Rengeteg konspiráció, kavarás, árulás, öldöklés és néha elképesztő jó harcok. Akit a léha testi dolgok vonzanak, hát az is van benne rendesen :)
Csak ajánlani tudom.

serra - 2021. 04. 01. 19:46

2×09 – 20 perc brutális és látványos tömegverekedés. Mi kell még? :)
Egyébként – bár nekem nagyon bejött – megértem azokat akiket nem fogott meg. Ha valakit nem igazán érdekel az ír-kínai bevándorlók problémája annak a gyönyörűen megkoreografált verekedések sem fogják megmenteni a sorozatot.
Viszont még nekik is érdemes megnézni a standalone részeket: 1×05 Tarantino stílusú western film és 2×06 a mexikói ” Van Damme-féle Blood Sport”.

Tatala - 2021. 04. 01. 20:04

Én az Into the Badlands dara után kezdtem bele, mert pont hiányzott egy ilyenfajta verekedős sorozat. Nem bántam meg! Imádom ezt a sorozatot!

louie - 2021. 04. 01. 20:34

elég sokáig halogattam, de végül 1-2 hónapja rászántam magam és viszonylag hamar ledaráltam. Nekem nagyon bejött pont a winnie által is írt okok miatt. vagány és szerethető karakterek, jó sztori, remek bunyók, érdekes világ, és egy zseniális western epizód, ami kicsit kilógott a többi közül. tudnám még nézni, de a 2. évad befejése után úgy érzem, kicsit rosszul esne a sztori folytatása. szóval ne halogassátok, ha kicsit is érdekel bármelyik aspektusa.

turosz - 2021. 04. 01. 20:41

A Copper-t és annak egyik főszereplőjét átrakták a keleti partról a nyugatira és feljavították egy kis Into The Badlands-al. A végeredmény egy látszólag elsősorban a látványra-küzdelemre építő, valójában elég erős forgatókönyvvel is megtámogatott nagyon jó, bár nem hibátlan sorozat lett, néhány egészen kiemelkedő résszel.

idarpidi - 2021. 04. 01. 21:16

A Banshee után nem volt kérdés, hogy be kell próbálnom, nem csalódtam. Mondjuk én az Into the Badlands-et is szerettem. Szóval ha valakinek ezek közül bármelyik bejött, akkor valószínűleg ez is be fog.

mmonitor - 2021. 04. 01. 22:08

Nekem az egyik kedvencem volt minden héten azonnal nézős.

Jessica Hyde - 2021. 04. 01. 23:14

Az első részt is alig bírtam végignézni… Annakidején nem akartam ezt idekommentelni, mások örömébe beleköpködni, de még mindig indulatokat vált ki belőlem, ha felidézem, és ha már megkérdezted… akkor szerintem ez egy szar, sőt, szarabb. A történet kimondottan gyenge de nem zavart volna, ha a koreográfia jó – de nem jó. Sem nem hiteles, sem nem élvezetes. Sem a színészek, sem a karakterek, sem a sztori nem hiteles. Nem volt egy másodperce sem, amit élveztem volna.

walaki - 2021. 04. 01. 23:23

@winnie: “Mert ilyenkor mindig bennem van, hogy talán mi nem nyomtuk őket eléggé.”
Felesleges ezen emésztened magad, szerintem mindent megtettetek, amit lehetett, és akik látták, azok is hintették az igét, ahogy csak tudták. Hogy miért nem próbálták mégse be többen, az kész rejtély.

Szerintem ez csak annak nem jön be, aki eleve nem szereti az ilyesmit.

Aki kedveli a kosztümös, aprólékosan kidolgozott, átívelő sztoris, akcióval megspékelt dolgokat (ezeket külön-külön vagy ezek kombinációját) és belekezdett, azoktól csakis azt hallani, hogy mennyire szuper, és hogy insztant dara.

Ha az Into the Badlands-hez hasonlítjuk, akkor azt kedveltem, ezt viszont imádtam. Mindkettőben hihetetlenül jó a koreográfia, de míg az ItBL-ben az alapsztori csak elmegy, és a karakterek kissé klisések, addig itt az alapsztori kőkemény történelem annak minden szemétségével és fordulatával, és minden karakter zseniális a maga nemében.

Bár én nem is az ItBL-hez hasonlítanám elsősorban. A karakterek sokszínűségét a Deadwood-hoz, a sztori és az intrikák összetettségét a Game of Throne-hoz, a többit meg a Kingdom-hoz (a kóreai zombis), ezek mind szintén kosztümös, átívelőszálas, sok érdekes karakteres, szövevényes kapcsolatos sorozatok, akárcsak ez. Csak ajánlani tudom, akkor is, ha valakinek a kung-fu nem kifejezetten a zsánere! Sokkal több van ebben a sorozatban a bunyónál.

Azt még megjegyezném, hogy nemcsak a forgatókönyv Bruce Lee-é, hanem a készítők rettenetesen odatették magukat, hogy kikacsintsanak a filmjeire, és néha sikerült tökéletesen leutánozni egy-egy beállítást. Nekem hatalmasat dobott az élvezeten, amikor felismertem mondjuk a Sárkány színre lép egy-egy kulcsjelenetét, de persze Warrior környezetben, a Warrior szereplőivel. Hatalmas!

Nikki - 2021. 04. 01. 23:28

Néztem, odáig voltam érte és nézném még tovább. Banshee-t, Into the Badlands-et szintén imádtam. A karakterek érdekesek, izgalmasak, a történet csavaros, fordulatos, az akciók és koreográfia remek. Csak ajánlani tudom én is!

Rita - 2021. 04. 01. 23:30

En ugy ultem neki a parommal, hogy jo, miatta persze megnezem, de kizart, hogy szeretni fogom. Igy visszagondolva eleg idiota voltam :D elso resz utan, alatt, kozben ugy behuzott, hogy csak a szamat tatottam. Mi angolul neztuk, nem tudom szinkronosan talalhato e meg online, de ha nem megy ugy az angol, de van felirat, szerintem mindenkeppen eredeti nyelven nezzetk, mert az meg kulon elvezet. :) Imadtam minden percet, ujranezos lesz, tobbszor is. Remenykedek a 3. evadban :)

jenga - 2021. 04. 02. 00:03

Hatalamas kedvencem. Sokkal jobban tetszett, mint a badlands, pedig azt is szerettem.

heidfeld - 2021. 04. 02. 10:13

Kevesebb munka mellett nagyon sokat tudtam pótolni, lépést tartani, de sok is lett.. Nehezen kezdtem bele új sorozatokba.
Warrior rázott fel, némi túlzással. Annyira egyben van az egész. Történet, bunyók megvalósítása. Díszleteken-statisztákon nem spóroltak. Teljesen átjön a kor hangulata. Nagy konkurencia ellenére Kanadában is maradt még pár jó színész. A közvetítő, vagy a bordélyház tulajdonosnője.
Írek is nagyon rendben vannak. Korrupció, nyomor,tömeges munkanélküliségük, vagy a kínai bandák közti harcok érdekesek. Külön hangsúlyt kap a nők koránt sem egyszerű helyzete, és a kínaiak jogi-gazdasági kiszolgáltatottsága.
Képi világa is gyönyörű. “Filmek” a történetben, amiket mindenhol kedvelek, mert igen bátor dolog.
Természetesen nem tökéletes, de egy 9/10 járhat rá!
Nagyon reménykedem a 3. évadban!

Wolfi - 2021. 04. 02. 11:12

Szerintem szuper sorozat. Kár hogy kaszát kapott.

winnie - 2021. 04. 02. 11:38

(a helyzeten nem változtat, de valójában nem kapott kaszát. csak “kidőlt alóla” a csatorna. ugyanaz a helyzet vele, mint a condor és a loudermilk esetében, azok alól az audience network zúgott ki, de ettől még lehet esélyük.)

csicseri - 2021. 04. 02. 18:12

Jó kérdés miért nem lett akkora kedvenc itthon- szerintem függ attól mekkora hype övezi külföldön-és az is itthon melyik online platform adja.
Nekem tetszett, de szerintem is megosztó. Közel sem az amiről azt gondolom mindenkinek tetszik, pedig a potenciál megvan/megvolt a sorozatban.Az biztos “harcos” koreográfia szinte tökéletes, a látványa korhű, a szereplők is megfelelők. Aki szereti a korhű – egyedi minőségi, nem csillogó sorozatot jó szívvel ajánlom. Copper és Into the Badlands ötvözete- a Banshee-t én nem látom be…és talán a Marco Polo sorozat volt Nekem ilyen, hogy jó tetszett-de szinte alig volt olyan ismerősöm aki látta-pedig szerintem korhű, képi világa is szuper!

frankred - 2021. 04. 02. 22:12

Első évadot végig néztem.
Vannak sorozatok amire 5-10 év távlatából is emlékszem, sztori, látványos jelenetek, idézetek…
Ebből semmit nem tudnék felidézni, egy részt sem, és nem azért mert érdektelen volt hanem mert semmi olyan nem volt benne.
Ezért a második évad meg sem fordult a fejemben.

McClane - 2021. 04. 03. 17:43

Számomra szuper sorozat volt.
Sajnálom, hogy a csatorna kidőlt.

Sn0wf0x - 2021. 04. 04. 09:33

S02E09 – akciófilmes èrában annyira egyedülálló és különleges koreografia, hogy minden alkalommal leteszem a hajam, ha megnézem :-)

Mate4182 - 2021. 04. 08. 01:02

Eddie kimaradt, mert mindig sok a neznivalo de miutan sor kerult a pilotra egybol meg is neztem 5 reszt zsinorban.
Ajanlom mindenkinek aki szereti a jol megkoerografalt bunyokat

Aki viszont Banshee szintu brutalitast var az lehet csalodni fog

Haohmaru - 2021. 04. 14. 20:38

ÉS IGEN!!! Season III berendelve az HBO Max-ra!!! 😊

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz