login |

Pilot: The Pole

2021. 04. 01. 15:50 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: animáció, kritika, pilot-mustra,

Az általam látott két rész óta még egy lement már a Syfy felnőtteknek szóló animációs blokkjának új tagjából, ami azzal indít, hogy egy részeg manó elüti a Télapót. Aztán persze megtudjuk az előzményeket?

A felcsapás amúgy érdekes volt, amit az előbb is említettem, de azon belül csak egy cinikus mese a The Pole, ami úgy képzeli el a Télapónak dolgozó szervezeteket, mintha valósak lennének. Biztos valaminek a kritikája ez a megosztott Északi-sark, ahol él, le lehetne vezetni a kettészakított valós világunkra, de valójában kicsit kivetítésnek érzem ezt, nagyon a felszínen van inkább a sorozat.

♩ ♪Big hairy dick ♫ ♬
♪Big hairy dick ♫

A tényleges történet a Télapó fiáról szól, aki már szívesen átvenné a hatalmat, mert ő alatta biztosan csak a jó gyerekek kapnának ajándékot. Míg a Télapó amellett van, hogy a megelőzés a megoldás, nem a büntetés, így ő mindenkinek adna ajándékot.

Ezen kívül van egy szerelmi négyszög, mivel a Télapó és felesége csak a látszat miatt van együtt, mindketten családon kívül találják meg a szexuális kielégülést már. Ezzel is poénkodnak, meg a média és vérre szomjazó emberekkel is.

Valójában a popkult utalások miatt az egész a Family Guy-nézőknek ajánlott? Igazából nem tudom, kinek készült a sorozat, mert valahogy magában nem állja meg a helyét, nem egy Archer vagy Incincible, hanem inkább csak töltelék – ami a 12 perces epizódhosszok mellett nem is meglepő.

Bár a 2 rész majdnem 25 perc volt összesen, de még így is nehéz értelmeseket gondolni a sorozatról, 4/10-et adnék, ha muszáj. Rám semmi hatással nem volt. Egy-két merészebb poénon talán elmosolyodtam, de a szintén ebben a blokkban levő Ördög PR-os sorozat (nem tudom, mi lesz majd a magyar címe) egy picit jobban lekötött.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz