login |

The Falcon and the Winter Soldier: félidőnél az évad

2021. 04. 02. 19:30 - Írta: human

25 hozzászólás | kategória: kritika,

Na, ezt a sorozatot sokkal kevesebben néznék, ha nem a Marvel Mozis Univerzumában játszódna. Elég megnézni winnie tegnapi kérdését. Ezt nem negatívan mondom amúgy, tuti ott (itt?) lennék, hiszen viszonylag nagy költségvetésű akciósorozattal főleg nincs tele a padlás, bármilyen hihetetlen is.

Ahogy a pilotnál említettem, nem annyira láttam benne heti írásra lehetőséget, mert a legegyenesebb akcófilmes kliséken megy végig, és ezt mostanra alá is húzták, de pill. A formulát mindenképp az dobja fel, hogy két kedvelhető karakter egymást ugratja közben, legalábbis a 2. résztől kezdve, amolyan haverzsaru komédiás módon.

Ellenben itt az 1×03-ban nem értettem, hogy a két karakter miért az akciófilmes klisékkel hülyül, miközben a rész egyik fordulata a szőke kapcsán a világ legmesszebbről láthatóbb dolga volt. Vagy így akarta felmenteni magát az író? Mármint azzal, hogy utal valamire, kvázi kikacsint amikor elköveti maga is. De ami kettejük ugratásai mellett van, abban semmi meglepetés nincs. Nem rossz, és vannak remek pillanatai, mint amikor múlt héten kiderült, hogy Bucky valójában miért haragszik annyira Samre a pajzs ügyében.

Ezen kívül az akció szerintem rendben van. Egy dolog volt nevetséges, amikor lassítva mentek a mai részben a főszereplők, és közben cool zene szót, de ami körülvette őket, az minden volt, csak nem cool. Teljesen kijött, hogy milyen átlagosan tudnak kinézni az MCU-filmek és -sorozatok néha, mert ott ha nem tudnak más díszletet csinálni, akkor ultralassítani sem kellett volna.

Viszont a sok vágás mellett azért itt a közelharc koreográfiája nem tipikus sorozatos, mit tudom én ,Equalizeres, hanem közelebb van az MCU-filmekhez, hogy azokról ki mit gondol az persze más kérdés. Konkrétan kicsit jobb helyszínekkel tényleg közelebb lenne a mozihoz az egész sorozat. Mármint a konkrét dolgokra gondolok, ami körülveszi a szereplőket a közelikben, nem arra amerre elvileg járnak, mert az a kamu nagyváros korrekt ötlet volt, bár ahogy kinéz abból furcsa, hogy alig tudnak róla valamit a szereplők…

Mostanra már az is egyértelműbb, hogy hova vezetik ki a dolgokat, hiszen a gonosznak tartott csávó utalgat rá, mi a baj az idealizált hősökkel, miközben a másik szálon egy idealizált hős már nyugodtan kezdi szegni a szabályokat a “Csak az eredmény számít!”-mantrával. Nyilván Marvel-mélységű minden probléma elővétele, hiába tudunk meg többet a Blip utáni világ következményeiről, de többet nem igazán szabad várni.

Igazság szerint jó kis limonádé szórakozás az egész. Pár plusz lépcső segítségével jól széthúztak egy filmnyi történetet kettő idejére, feldobja a péntekeket, de itt még annyi agyfasz sem lesz, mint a Wandában volt. Ahogy találgatni való sem igazán akad.

25 hozzászólás Ne habozz!

Silver-sama - 2021. 04. 02. 20:15

Valamiért ha film lenne akármikor megnézném, de így nem igazán tudom rávenni magam. Nem tudom miért ._.

human - 2021. 04. 02. 20:17

majd a végén egyben akkor!

Shyllard - 2021. 04. 02. 21:30

Nekem perpill jobban fekszik, mint a WandaWision, valahogy jobban helyén van. Sharon akciójelenete nagyon ütött, meg nekem magának a városnak a hangulata is iszonyat feküdt.
Viszont a két főszereplő, nemtom…. Nekem sajna Sem sosem volt a kedvencem, és itt nagyon fel van tekerve a maximumra, ezért jobban is előtérbe kerülnek azok a vonásai, amiért nekem iszonyat unszimpatikus egy karakter. Így egymás ugratása sem tetszik annyira, mert ő inkább gáz, mint vicces számomra. Viszont Zemo behozatalával nekem évad eddigi legjobb része lett, szerintem nagyon kellett ő a “csapatba”, főleg a kémia miatt. Remélem, hogy végig benne marad, mert perpill a hármasból az ő cipőjébe tudom a leginkább beleképzelni magam. Persze ez nem feltétlenül szerencsés, de amondó vagyok, hogy inkább vele, mint nélküle menjen le a további évad.

human - 2021. 04. 02. 21:34

szerintem tök jó, hogy Zemot így hozták be amúgy, bár igazi Fast and Furious érzés, de gondolom miután segít nekik már nem lesz ekkora az egyetértés, és minimum meg akar majd szökni

Kati néni - 2021. 04. 02. 22:49

Én az első részt megnéztem, de én is úgy voltam vele, hogy majd ledarálom egyben. A WandaVisionnél eléggé be voltam sózva, aztán igazából jól pofára is estem.

Jesustomer - 2021. 04. 02. 22:56

Túl sok volt a wandavision-ben és bele is éltem magam, jó nagy kopp lett a vége.
Ennél ilyen nincs és jobban is élvezem. Persze lehet találgatni, hogy Sharon jó vagy nem, mi lesz Zemo-val és a super soilder alakulattal de nem érdemes, itt nincs ekkora katyvasz.
Jó ez a sorozat, többször fogom megnézni ez már szinte biztos.

Geza Kovacs - 2021. 04. 02. 23:06

A Wanda is el volt rontva meg ez is. Azt nagyon furcsára vették, és a végére volt némi akció, ennél meg unalomba fullad a kezdetek után. A fő történet se érdekes. Pedig 6 rész se lett volna éppen rossz lehetőség egy kis szokásos akciózásra.

bvr - 2021. 04. 02. 23:33

“Nem rossz, és vannak remek pillanatai, mint amikor múlt héten kiderült, hogy Bucky valójában miért haragszik annyira Samre a pajzs ügyében”

huh, hát nekem az minden volt csak nem remek pillanat….

mic88 - 2021. 04. 03. 01:30

nekem ebben a reszben csak azt tetszett ahogy Zemo verette a dizsiben :>

e-batta - 2021. 04. 03. 10:10

Ebben a részben egyedül Zemo figurája lett érdekes, Sam szinte tölteléknek lett lefokozva, Sharon karakterét teljesen elrontották (most komolyan, törvényenkívüli maradt, bár a többieknek megbocsátottak? ki hiszi ezt el?), Buckyt nem lehet irányítani, ennek ellenére ő is csak sodródik az árral, Karlit szimpatikusnak tartottam egészen a robbanásig, Walker pedig egy ripacs, nem Cap. Remélem Zemot megtartják a végéig.
Ja, és még csak meg sem említették Sharon románcát Steve-vel, ugyan már, senkit sem érdekel…

Lordviktor - 2021. 04. 03. 11:12

Én még jobban elrontottam magamnak a sorozatot azzal, hogy most daráltam le a Jack Ryan első két évadát. KB ugyanaz akar lenni a kettő (popcorn akciósorozat pár kényes témával) de az Amazonnak ez sokkal jobban sikerült mint a Disneynek.

davideo - 2021. 04. 03. 11:21

ez elképesztően sótlan és unalmas széria eddig.
“jó akkor itt hozzuk be Sharont kapucniban”
azzal a nemtudommilyen szőke alvilági csajjal meg végképp elveszítettek, a totálisan gyökér, egysíkú dumájával.
teljesen indokolatlan, céltalan akciójelenetek, igazi zs-kategóriás beszólogatásokkal.

pedig mennyire vártam…

CrashBoostZoom - 2021. 04. 03. 16:34

Ez a három rész nekem már most jobban bejött mint a WandaVision egészében. És látszik, hogy a lényeg még csak most következik!

Llew - 2021. 04. 03. 17:13

Szórakoztatóbb, mint a WV, bár nem is akarta annyira másnak mutatni magát.
Az indítása azért nem volt teljesen tipikus MCU, a – maga szintjén – a szereplőkre fókuszáló drámával.
Az előzetes kicsit több buddy moviet ígért.

A mostani rész elég mozgalmas volt, de azért voltak vsle gondok.
Sharon hattérsztorija tenyleg sánta. Az nekem nem volt tiszta, hogy a maffiózó csajt is ő nyirta-e ki és ha igen miért? Illetve az elvállás után ahogy jöttek érte felmerült bennem, hogy ő a Power Broker. Bucky meg miért beszélt hozzá úgy, minta regi ismerősök lennének?

Ami logikailag leginkább zavart, hogy a WS-t törzsvendégként ismerték a kocsmában. Ez nálam ellentmond annak, hogy a filmes feltűnésekor Natasha is úgy beszélt róla, hogy a kémvilag szerint is csak legenda, illetve az eddigi flashbackek alapjan soha nem hagyott tanúkat.

Zemo jó arc volt, mégha egy perc alatt ki is dobták a drámáját az ablakon. Na meg Samék a doki kinyírásán is elég jól napirendre tértek.

Azért remélem a Marvel elengedi végre a supersoldierserumot, mert már sokadszor kerül elő.

Janka - 2021. 04. 03. 20:56

Zemo behozása telitalálat. Zemo-Bucky páros sokkal jobban bejön mint Sam-Bucky. A filmekben is és itt is semmi hősiesség csak színtiszta pesszimizmus árad belőle, olyan céltalannak tűnik.
Sharon nekem fura, szerintem is simán lehet Power Broker, hiszen ex shield ügynök meg kém.
Azért érdekes látni, hogy a Blip után milyen a világ, úgy gondolom Karli és bandája nem feltétlenül jön ki ellenségnek a végén.
A wakandai szál rendesen libabőrt adott. Ebben a sorozatban látszik az összekötés a többi Marvel alkotással. Valószínűleg korrekt lezárást kap majd.

davideo - 2021. 04. 04. 18:37

középszerű katyvasz lett ez az egész.
céltalan bunyók, céltalan szálak, semmi motiváció… jó pár phase-en túlvagyunk, ez a sorozat nem hozza azt a szintet amit egy Marvel univerzumban minimum kellene hogy hozzon.

a poénok gyengék, egyszerűen semmi tétje nincs semminek, egy rendes történetszál nincs benne, a harcok/bunyók elképesztően összecsapottak, őszintén szólva az eddig megjelent epizódokat kb 4 részletben tudtam megnézni annyira untattak (mármint egyenként).
és nem a sznobizmus beszél belőlem, könyörgöm 2021ben ez a sorozat rohadtul szinten aluli.

mindenki moralizál, csúnyán néz, aztán benyög egy kiszámítható fapoént. random hozunk be karaktereket, akiket 1-2 badass zs-poén után el is engedünk.

max a wakandás lezárás volt végre valahára előrelépés.

ez a sorozat UNALMAS.

Áron - 2021. 04. 04. 20:26

Vagyis kaszálod, gondolom.

Nézőke - 2021. 04. 04. 21:32

valóban nem pörög úgy, mint vártuk, illetve néha úgy kapkod, hogy nem igazán láttam tisztán mi miért történik.
pl: Mosolygó Tigris karaktere, tudnunk kellett volna, miért fontos? a szőke vezércsaj lelövése, ki honnan…
aztán körbemegy az sms,hogy meghalt a főanyu, akkor mindenki (mindenki) eredjen az árulók nyomába..
ami három motoros volt, le is lőtte őket a semmiből felbukkanó Sharon…aki mintha többet tudna, és egyáltalán főanyu 2-nek néz ki a kapcsolataira kukkantva, csak a város másik végén teszi ezt. Jól megy soruk a menekült hazaárulónak bélyegzetteknek.
Akárcsak a 7 éve börtönben sínylődő báróknak.

Zémó amúgy jó ötlet volt, Karli gonosszá tétele nem annyira. Így sajnos korántsem árnyalt a kép már, pedig kezdtem szurkolni.
De könyörgöm, ártatlanok az őrök.

Én személy szerint követelnem, hogy készítsenek egy kitekintést a csettintés utáni káosz időszakáról, nem kellenek bele marvel hősök, csak a hétköznapokra vagyok kiváncsi, akár noname szinészekkel.

Egyetlen ilyesmit láttam, amikor arcon köpték a Capot.
Szerintem ez azért volt,mert “f*sznak csináltál vissza 5 év után mindent te idióta, az emberek megkérdezése nélkül” – legalábbis én ezt láttam bele.
Szerintetek?

davideo - 2021. 04. 05. 14:56

a kaszát sorozatfüggőként nehéz értelmezni:DD max megvárni és egyben ledarálni.

de basszus ez hogy rögtön kimegy az sms ilyen john wick-szerűen, egyrészt borzasztó elcsépelt, másrészt nincs tétje.

legalább a zene szólt volna a klubban, lul

HT78 - 2021. 04. 06. 03:38

Végtelenül ostoba a történet, rég volt akkora face palm pillanat, mint amikor a mindenki által keresett szérum előállítójáról kiderül, hogy egy konténerben dekkol, senki sem őrzi, lazán le lehet tőle nyúlni az árut, tartalék szérumot viszont valami furcsa okból nem gyártott.

A blip utáni világ is furcsa: miért is kerülnének menekülttáborba azok, akik végig ott voltak az 5 év alatt? Miért akkora szám, hogy van néhány felturbózott szabadságharcos/terrorista, ha egyszer egyértelmű, hogy néhány jól irányzott golyó megállítja őket?

davideo - 2021. 04. 06. 10:27

az egész egy csoresz, kis költségvetésű szezonnak néz ki

emese - 2021. 04. 07. 14:44

Ugy vagyok vele hogy szorakoztat amig nezem, de csak egy hulla faradt allapotomban, mert 0 azaz nulla agyi munkát igenyel. Lapos sztori, lapos karakterek, lapos kameramunka, lapos akciok. Ilyen 12 egy tucat izé. Meg eskü a Cobra 11 feelingje ugrik be róla 😂

irgum76 - 2021. 04. 07. 19:51

tudtam, hogy valahonnan ismerős az új Kapitány:
https://coub.com/view/2qvh17

Haksi - 2021. 04. 07. 20:11

Számomra ez egyszerűen gyenge. A harmadik részben konkrétan nagyítóval kell keresni a pozitívumokat. Mivel nehezen engedek el sorozatot, ezt a három részt már végignézem. Értem én hogy limonádé akciósorozat, de nem lehetne véletlenül egy kicsit izgalmas?, látványos?, fordulatos? humoros? ezekből olyan kevés került bele, ami meg van, abból árad az izzadságszag. Pedig az alapötlet és a karakterek egy jó kis menő sorit vetített előre. Eddig nem az lett.

Nézőke - 2021. 04. 10. 14:13

..bár lassan halad a 4. is,de azért a végére révbe ért a sötét rész is.

Mondjuk Karli viselkedését és karakterét nem értem, és hogy miért követik egyáltalán. De eleve nagyon gyenge a színésznő sajnos.

Várjuk a kibeszélőt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz