login |

The Walking Dead: vége a 10. évadnak – most már tényleg

2021. 04. 05. 21:30 - Írta: Necridus

49 hozzászólás | kategória: kritika,

A rész, amire minden kaszáló vissza fog térni? És nem csak azért, mert ilyen jók az általános reakciók – ld. az IMDb-n a 7-8/10 körül mozgó 10. évados átlagosztályzatok után az utolsó két részt rekordalacsony 4, illetve 5 ponttal díjazták a felhasználók, a 10×22 viszont 9.6/10-en áll még mindig.

Igen, ezzel túl is vagyunk a tizedik évadhoz hozzácsapott hat karakterizálós epizódon, melyek között ott volt a 150. rész is, ami meglepően jól sikerült. Szokatlan ünneplés, de az tényleg rendben volt, cserébe nem egy, nem is kettő, de három is elbukott, miközben volt egy közepes is. A különleges epizódadagot ez a Negan-eredetsztori zárta, ami *dobpergés* szerintem is simán kenterbe verte elődjeit.

Nem is csak azért, mert Jeffrey Dean Morgan hosszas idő után végre felkelhetett arról a bizonyos kispadról és megmutathatta, hogy a játékával simán el tud vinni egyedül is epizódokat a hátán (Tales of The Walking Dead, jöhet?). Azért is, mert ismét sikerült valami olyan részét megragadni az univerzumnak, amit nem láttunk még, ezzel az innovatív ötlettel pedig mindössze 50 percben sikerült érdekes és működő drámával felépített eredettörténetet elmesélni.

A tovább mögött folytatom spoileresen.

Negan elég megosztó figurának bizonyult, amint megjelent, efelől nincs kétség (emlékszünk még a belépőjére, mennyire ütős volt? más kérdés, hogy onnantól kezdett zuhanni a nézettség…), és ez a kérdéses pálfordulás után sem változott. Én inkább azért vívódom a karaktert illetően, mert kérdéses, mennyire bízhatunk abban, hogy tényleg megváltozott, ettől pedig ennyi idő után falnak mennék, de Negan esetén egész érdekes kérdésnek bizonyul ez.

Tudom, hogy képregény, meg Alpha megölése, már bizonyított, hogy megbánta a tetteit és szeretne a társadalom része lenni, de adódik a kérdés, hogy az ilyen hatalmas szemétládák valóban képesek a változásra, vagy ha úgy érzik, itt a lehetőség, képesek lesznek hátba döfni mindenkit és visszatérni a régi énjükhöz. Negant pedig hiába ábrázolják folyamatosan szégyenkezve, valahogy mindig körbelengi a gyanússág. Még az évadzáróban lévő utolsó mosolya is elég shadyre sikeredett, ahogy Maggie gyilkos tekintete követte.

De ne szaladjunk ennyire előre, mert van miről beszélni az epizóddal kapcsolatban – jóról és rosszról egyaránt.

Negan ugye úgy-ahogy Alexandria része lett, azonban Maggie is, aki még mindig annyira dühös Neganre a férje gyilkosságáért, mint 8 (?) éve, amikor végzett vele. Carolból ezért ismét kitört a mindenthelyrehozok képessége, s eltanácsolta Negant egy kunyhóba, ahol az magányában rájött (az odahaluzott “régi” énjének segítségével), hogy mióta Rick elvágta a torkát, nem látta Lucille-t, a támaszát. Mármint a baseball ütőt.

Ekkor térünk a flashbackekhez, amik 12 évvel korábbra ugranak, a járvány elejére, amikor Negant motorosok tartják fogva, mert a rákos feleségének próbált gyógyszert szerezni. Már ezen jelenetben egészen más JDM játéka, eltűnt az a nagyképű pojáca, de a bűnbánó ex-gyilkos is, s felváltotta egy lelkiismeretes, rettegő személy.

Majd még néhány nappal visszatekerünk az időben, hogy bemutassák Negan és felesége, Lucille mindennapjait a zombik világában. Megismerjük Negan gyengéd, szerető énjét, miközben azt is látjuk, hogy annyira nem akarja befogadni a történteket, hogy zombit se képes megölni, nehogy hozzászokjon. Ügyesen ábrázolták a kontrasztot a régi és új énje közt, azonban nem éreztem kellően erős érvnek az eseményeket ahhoz, hogy azzá változzon, aki lett a flashbackek végére.

Negannek viszonya volt, ezzel rontotta az őszintén szerető, hűséges férj képet. Igen, utána minden másodpercét Lucille segítésére, ápolására fordította, de más, amikor bűntudatból teszi ezt, mint amikor pusztán szeretetből. Így viszont a kontrasztot sem éreztem annyira megfelelőnek. Nem azt mondom, hogy nem szerette a feleségét, mert egyértelműen így érzett iránta, ezt mind a két színész perfektül érzékeltette, mindössze a nagy törést rontja, hogy Negan előtte se volt egy szent.

Hiába lett öngyilkos Lucille, amitől bedurvult és korábbi fogvatartóit lemészárolta, hiányzott egy lépcsőfok a kettő közé. Egyik pillanatban zombit se volt képes ölni, a másikban pedig egy csapat motorost ölt meg a baseball ütőjével. Értem, bepöccent, de valahogy nem érződött annyira erős indoknak. Hiányzott a kettő közé az első kóborló ledöfése, hogy bemutassák, mégis ott van benne az a valami, ha a felesége védelméről van szó.

Számomra némiképp hiányosan ugyan, de mégis egészen jól sikerült az először fordított, majd visszakanyarodva lineáris kronológiai sorrenddel bemutatni végre, milyen is volt Negan korábban, miért is lett ekkora rohadék, milyen problémákkal néztek szembe a beteg emberek az apokalipszis közepén (mert ugye nem lehet mindenki szupernagyi, meg kiváló vadember), s mennyire más volt a zombik nélküli világban a házasélet.

Negan végül visszatért Alexandriába annak ellenére, hogy Carol figyelmeztette, hogy ha visszamegy, Maggie meg fogja ölni. Az utolsó másodpercekben tehát kiélezett farkasszemnézést láthattunk a morcos Maggie és a pimasz Negan közt, ami előrevetíti, hogy az utolsó évadban nem csak a fehérpáncélosokkal kell szembenéznünk, de Maggie és Negan konfliktusa is központi szerepet kap.

49 hozzászólás Ne habozz!

Gatts - 2021. 04. 05. 22:06

“Nem azt mondom, hogy nem szerette a feleségét, mert egyértelműen így érzett iránta, ezt mind a két színész perfektül érzékeltette”

Érdekesség, hogy Jeffrey Dean Morgan és Hilarie Burton (Lucille) a való életben is házasok. :)

Nézőke - 2021. 04. 05. 22:24

na, hát ezért megérte várni.
Mármint kihagyni pár részt, mert önmagában is megáll.

Kellemes kis rész volt, sok drámával, konkrétan nyelni nem tudtam,amikor az ajtóra karcolt üzenetet olvastam…

Mondjuk azt nem vágom, hogy hat (!) hét telt el, amikor ráakadt a kórházcsapatra, és Franklin doki nem sikít fel, hogy “Ember, hat héééét?? Magára hagytad?? Van értelme visszamenni szerinted??”
szóval értem én, hogy el akarta kerülni a halálával való szembenézést, ezért nem ment vissza… ha én nem találnék valamit 2-3 nap után megyek vissza rögvest, hogy vele legyek az utolsó fázisban.. kvázi értelmetlen 6 hétig császkálni, ami lehet hogy több hónap is lehetett volna..

tehát itt ellentmondást láttunk, mert akkor miért is ment mégiscsak visszam hiszen nem akart szembenézni a halállal..

Az idővel is voltak gondok, Negan mocira pattan a hűtőtáskával, ki tudja mennyit utazik, gyászol, felgyújt, aztán ütőt farag, és megy vissza a motorosokhoz..
akik ennyi idő alatt csak 3-4 ütést vittek be Franklinnek, és lósz*rt se szedtek ki belőle.
..és hirtelen a fegyverek mágusa lett, minden átmenet nélkül. Ez a Necridus által is említett árváltozás hiányának a része, nem volt megalapozva.

Az érdekelne amúgy,hogy velük maradt-e Negan később.

A mosoly a végén…
lesznek itt még bajok, de tippre már most a nézők nagyobb százaléka átpártolt a a Maggie-utálók táborába

Még ilyeneket, és nézős lesz megint. Nem kell újabb főellenség csapat.

Clark - 2021. 04. 05. 23:02

Ez a rész nagyot ütött. 10/10

kid joe - 2021. 04. 05. 23:45

Nagyon tetszett a rész, én azok közé tartozom, akiket sosem zavart igazán Negan, fel sem merült bennem a kasza, amikor ő volt a gonosz.

Itt a pálfordulásnál nekem Anakin ugrott be az Sithek bosszújából, kb annyira volt előkészítve, de itt kevésbé rontott az összképen, mint a SW-ben.

Várom az utolsó évadot!

csakegysrac - 2021. 04. 05. 23:54

Bivalyerős epizód lett valóban, persze nem hibátlan, de az első 4 évados aranykort abszolút megidézte. Azért a továbbiakra, azaz a befejező megaévadra én biztos nem maradok, hiszen ettől még Neganen kívül sikerült mindenki mást ellaposítani, illetve volt aki soha nem is volt érdekes, szerethető. Ha a spinoff nem Darylékre, hanem Neganre koncentrálna, arra lennék vevő maximum.

razs - 2021. 04. 06. 05:53

@Nézőke:
Jó kérdés, amit feszegetsz, itt szerintem nincs “jó döntés”. Alighanem ez egy olyan szituáció, hogy így, hogy közben elhunyt a felesége, nyilván utólag szívesen otthon maradt volna Vele tölteni az utolsó napjait. Viszont ha pedig eleve úgy dönt, hogy otthon marad, akkor pedig élete végéig azon morfondírozott volna, hogy ha keresgél, akkor hátha talált volna gyógyszert.

Amúgy nem tudom hány nézőnek tűnt fel, de a Laura nevű karakter (aki a 7. évadtól szerepelt) volt a doki bácsinak az asszisztense / fogadott lánya. Nekem csak gyanús volt hogy ismerős, kellett egy Wikipedia megerősítés a 100%-os bizonyossághoz. :)

serra - 2021. 04. 06. 07:34

Mennyire önálló a rész? Felkeltettétek az érdeklődésem de kb 4 évadot láttam mielőtt kaszáltam. Így is élvezhető, vagy esélyem sincs arra, hogy értsem mi történik?

winnie - 2021. 04. 06. 07:42

serra: nem véletlenül kezdődik így a poszt:)

bár ez a legtöbb sorozatra alapból igaz, de a walking dead mindig is elég messze állt az “esélyem sincs” kategóriától. most meg eleve 6 külön, kvázi önálló epizódot csináltak a 10. évad toldalékaként, hiszen az megvolt, hogy a 11. évad hogy fog kezdődni. persze nem teljesen önálló ez a rész sem, mert van felvezetése és kifutása, jelenkori jelenet, de az nem oszt, nem szoroz megértés tekintetében, a rész maga egy negan-eredetsztori.

irgum76 - 2021. 04. 06. 08:37

de ha nem tudja ki az a Negan akkor nem túl izgalmas a rész…

winnie - 2021. 04. 06. 08:53

ehh, IGAZAD VAN.

valamiért úgy olvastam, hogy “4 évaddal ezelőtt kaszáltam”:) és egyébként az is pont a határon van. szóval igen. a karaktert ismerni kell, mert egyébként semmit nem mond. oké, ad egy személyes apokalipszis sztorit, de a jelen figura és annak múltja ismerete nélkül közel sem lesz hatásos a végeredmény.

Kissur - 2021. 04. 06. 10:01

Erre az egy részre én is vissza fogok térni. Már a trailer alapján is így gondoltam, de látva a pontszámokat, meg lettem győzve.

razs - 2021. 04. 06. 10:17

@winnie:
Nem tudom volt-e már ilyen, de a fenti párbeszéd eszembe juttatott egy lehetséges jövőbeni olyan “a hét kérdése” posztot, amelyet meg lehetne kérdezni a kommentelőktől. Valahogy az alábbiakat kellene (szebben megfogalmazva) megkérdezni:
Melyik volt az a sorozat, amelyet valamilyen okból félbehagytál, majd később a köztes részek bepótlása nélkül kapcsolódtál vissza a nézésébe? Mi volt a félbehagyás és a visszatérés indoka?
(Csak azért kérdezem, mert nekem még sosem volt ilyen. :) Remélem érdekesnek találjátok.)

winnie - 2021. 04. 06. 10:47

köszi, betettem draftba.

Quantumleap - 2021. 04. 06. 10:56

Én amondó vagyok, hogy kellene még egy flashback-epizód, ahol az lenne megmutatva, hogy Negan hogyan alapította meg a Megváltókat. Itt most csak a jelleme kialakulásának eredetét kaptuk meg. De az még megválaszolatlan, hogy miképpen tudott emberekre hatni, hogy csatlakozzanak hozzá, hogyan vált vezetővé.
Az nekem is eszembe jutott, hogy ez az epizód talán egy backdooor pilot volt a Tales Of The Walking Deadhez? :)

irgum76 - 2021. 04. 06. 11:06

jó rész volt igen
de viszont Negan felemelkedéséről nem tudtunk meg semmit
hogy lett olyan tökös vezető aki miatt a neganjei gondolkodás nélkül leöngyilkolják magukat ha kell
érdekes ez a spinoff ötlet
lehet, hogy a készítők ezzel a résszel ágyaznak meg neki titokban?
igalmas lenne párhuzamba állítani a két csoportot
Rickék flashbackben, hogy hol jár a sztori Neganék meg a fókuszban “valós időben”
de mernének-e egy gonosz diktátorra ráhúzni egy pár részes spinoffot?
nem vagyok Negan rajongó de ezt megnézném szívesen

wintender - 2021. 04. 06. 11:07

Én már nem emlékszem, mikor kaszáltam a TWD-t, már Negan benne volt, de csak alig pár részt láttam vele. Ennek ellenére ezt a részt meg fogom nézni, Hilarie már hetek óta reklámozza az instáján, ahol egyéb érdekességeket is ír a forgatásról.
Pl, hogy a covid miatt úgy döntöttek, hogy teljesen családostul beköltöznek az egyébként lakható díszletbe.

wintender - 2021. 04. 06. 11:11

Arról amúgy nincs valami hír, valamelyik hazai szolgáltatóra mikor kerül fel a 10. évad vége? Ha jól látom, Netflixen a 15. részig van fent, HBOGo-n pedig csak 10-ig…

Aurora - 2021. 04. 06. 11:41

Nekem ez a sorozat mindig akkor kerül elő, amikor szar dolgok történnek az életemben, és hirtelen túl sok a szabadidőm… Már a legutóbbi 4-5 évadot úgy néztem meg, hogy kaszáltam, aztán binge lett belőle, unalmamban. Ezt az évadot is 3 nap alatt fejeztem be, pont mire adták az utolsó részt, mivel épp itthon kell ülnöm a covid miatt.

Ez az évad borzalmasan uncsi volt. Akkor ment picit feljebb a pulzusom “izgalmamban”, mikor Michonne Rickre utaló jeleket talált, gondoltam, hátha visszahozzák a színészt (nem követem, hogy ki mikor lép ki, meg be).
Meg az utolsó epizód is tűrhető volt. Azért csípem Negant, mert még mindig nem tudom eldönteni, hogy tényleg megváltozott-e, vagy ez csak valami extra long-con a részéről.

Nem tetszik amit a szereplőkkel csinálnak… Maggie-t már a kilépése előtt utáltam, habár abszolút megértem, hogy ki akarta nyírni a férje gyilkosát. Én a helyében már rég megtettem volna…
Carol a legnagyobb badass-ből egy idegesítő kisnyugdíjas lett.
Daryl-be lehetne fantázia, még mindig kedvencem, de hagyják parlagon heverni.
Negant a hatalma vége felé igazi ripacsnak ábrázolták, előtte, meg azóta is azért jobb.
Gabrieltől falnak megyek, ha csak megjelenik a képernyőn. Rositától is, pedig őt régen szerettem.
Eugene bosszantó stílusát egészen megkedveltem, őt még szívesen nézném.
Az új csaj, Princess nagyon mókás! Valaki írta már, hogy Survivor-Sandra jutott róla eszébe, és ezzel teljesen egyetértek. Nekem is rögtön ő ugrott be! :D

Mondanám, hogy (megint) kaszálom a sorozatot, de majd egy unalmasabb hétvégén biztos megnézem a záró évadot. Mindenki másnak jó szórakozást majd hozzá! Én a Rickes filmeket várom (még jó sokáig…)

Kellemes Húsvétot!

Silver-sama - 2021. 04. 06. 11:48

Tetszik amiket olvasok. Visszatérek erre a részre. Egyébként legyőzték már a kopasz nőt és a bandáját? Rick halála mellett a másik fő okom volt a kaszára, hogy b@szott unalmasak és sótlanok voltak. (És ha igen, hanyadik részben?)

winnie - 2021. 04. 06. 12:31

Arról amúgy nincs valami hír, valamelyik hazai szolgáltatóra mikor kerül fel a 10. évad vége? Ha jól látom, Netflixen a 15. részig van fent, HBO Go-n pedig csak 10-ig…

a premiernaptárban mindig írjuk, amint jön hír: https://www.sorozatjunkie.hu/2021/01/10/2021-es-hazai-sorozatos-premiernaptar/

meg kell nézni, hogy korábban mikor volt az évadzáró után a felkerülés, szerintem nagyjából akkor. (egyébként vicceskedhetnek a jogokkal, mert az hbo go-n is fent volt anno 16. részig, de talán netflixen is, de ezek lekerültek.)

mondjuk a felkerülést, ha szinkronnal akarják, lassíthatja, hogy azt is el kell készíteni, ha még nem kezdtek neki.

stargatelost - 2021. 04. 06. 14:25

Yo dawg, I heard you like flashbacks, so we put a flashback in your flashback’s flashback.

Nézőke - 2021. 04. 06. 20:41

stargatelost, igen, ezt akartam mondani, de nem volt zavaró.
Egy nem ilyen sztorinál kínos lett volna,de itt jól jöttek ki belőle.

MrSitn - 2021. 04. 06. 23:17

Számomra nincs hiányzó lépcső. A kocsmábán ugye majdnem agyonvert egy embert. Ezzel felvázolják, hogy a felesége érdekében tud állat lenni. Nem rágják szájba de többször is szóba kerül.

Necridus - 2021. 04. 07. 15:09

Silver-sama:

Le, 10×12-ben, a bandáját meg 10×16-ban.

Silver-sama - 2021. 04. 07. 18:12

Köszi Necridus!

Isaac - 2021. 04. 07. 21:09

Nekem sem hiányzott a lépcsőfok a hirtelen váltásnál… el is mondja kb,hogy majnem agyonvert egy embert,mert elborult az agya,mivel mondjuk úgy megsértették a feleségét (nyilván túlreagálta). Na most, konkrétan meghalt a felesége,mert ezek a csókák feltartották (nem tudjuk,akkor élt-e volna,ha azonnal mehet)…
A kérdés végül is nem az,hogy valóban túlélte volna,hanem az ő úgy érzi ezért halt meg.
A régi énjének utolsó szelete,ami elválasztotta az elborult kocsmai állatól meghalt…én így értelmeztem.
Plusz azokat terrorizálták éppen,akik segítettek neki ;)
Határozottan jó rész volt JDM és a felesége is jól játszottak (bár ha szeretik egymást,még eljátszani sem kell) ,a sztori is érdekelt… nekem 10/10

Enzo - 2021. 04. 11. 01:24

10×22 (pótlás csütörtökről)

Ez a rész überelte a kis csonka 6 részes “félévad” bármelyik eddigi epizódját, és teljesen jogosan (tényleg vicces megnézni az IMDb értékelések grafikonját). Hiánypótló és remekül eljátszott háttérsztorit kaptunk a való életben is férj-feleség párostól, a flashback flashbackjének a flashbackjének a… szóval ilyen V alakban időben visszafelé, majd előre ugrálós módon. Jeffrey Dean Morgan és Hilarie Burton kiválóan játszották el ezt a keserédes-szomorú történetet, főleg előbbinek jár a dicséret, mert gyakorlatilag 3 különböző énjét alakította egy epizódban – jó volt látni, ahogy szép lassan átvált az általunk ismert kegyetlen Negan-ba, még ha ez a váltást talán én is egy fokkal hirtelenebbnek éreztem a kelleténél.
A parókában mókázós montázs nagyon hangulatosra sikerült, megtudtuk az ikonikus dzseki és a baseballütő eredetét is -> érdekes párhuzam, hogy utóbbit ugyanúgy elégette a jelenben, mint ahogy a házat és vele együtt átváltozott Lucille-t felgyújtotta anno. Hogy aztán ez az utolsó évadra hogy változtatja meg a karaktert… talán csak bátrabban szembenéz mindennel, beleértve a visszatérése miatt kiakadt Maggie-t is.

Darabkák:
– Az a kunyhó, ahova száműzték, az amúgy nem Leah háza volt? Vagy csak hasonlít?
– Ehh, megint haluzás a sorozatban, de legalább újra láttuk egy kis időre a régi “Savior Negan”-t :)
– Hát meg nem mondtam volna fejből, hogy hol lehet a baseballütő, fene gondolta volna, hogy az üvegablakos fánál.
– Messze nem volt eléggé kihangsúlyozva (se a posztban, se a kommentekben), hogy ezek szerint Negan innen ismerte a nyaktetkós csajt, Laurát (és ugye tőle kapja az ütőt is) – én is szívesen megnéznék egy újabb részt Negan szektavezérré válásáról amúgy (@Quantumleap).
– Azt én is furcsálltam, hogy miért volna bolyongott 6 hétig (@Nézőke), az tényleg nagyon sok, hogy egyedül hagyja a feleségét annyi időre – de jobban megnézve a 6 hetes visszaugrás nem közvetlenül az elindulásának idejére történt, hanem egy jóval korábbi jelenetre.
– @Aurora: ugye hogy Princess mennyire Sandra? (én írtam anno :))
– @stargatelost: :DD ígyígy :D

Navia - 2021. 04. 11. 10:42

Anno az 5. évad közben kaszáltam asszem, Negan még nem volt benne. De JDM és Hilarie nagy kedvenceim, így megnéztem. Lehet H adott volna pluszt, ha ismerem az általatok leírt karaktert, de így is nagyon élvezetes rész volt. mindketten szuperül játszottak.

Evergreen976 - 2021. 04. 11. 19:03

…már nem is emlékszem mikor kaszáltam…talán a 8. évad elején…de basszus: ez a rész 10/10. JDM-t nagyon kedvelem, itt ragyogóan hozta a karaktert (számomra). Ha tudják ezt a szintet hozni a következőekben, akkor visszaszálok. ;)

Richard127 - 2021. 04. 12. 03:21

Most hol is volt a baseball uto??

Lehet, hogy en tevedek egy hatalmasat, szoval javitsatok ki, ha tevednek.
De! Egy igen nagy kesze kuszasagra lettem figyelmes ebben a reszben.
Negan visszamegy a retre ahhoz a fahoz, ahol Rick elvagta a torkat anno. A tortenet szerint a baseball uto “Lucille” ott maradt a foldben 8 evig, amit Nagen most asott ki.(Megkorhadva)
Csak nekem tunt fel, hogy nem is olyan regen amikor a Negan “beallt” a maszkos “whisperers”ek koze, akkor epp baseball uto Lucille-al ment be kozejuk?? A baseball uto mar korabban is nala volt pl. amikor megszokott a fogsagbol es egy fiatal Negan-fan srac hozta el neki hatizsakban az utot es borkabatot.
Most akkor mi van?? Kb. 1 eve meg nala volt az uto, most meg kiassa, mondvan 8 eve ott volt a mezon???
Ez egy hatalmas blamazs vagy en tevednek??? :)

Kargarosz - 2021. 04. 12. 16:02

Richard127: Nekem is feltűnt,de így visszanézve az valószínű nem az eredeti ütője lehetett mivel a srác mondja neki ,hogy: ”Rátekertem valamit az ajándékodra”
Magyarán az eredetin rajta van ugye a szöges drót amit ki is ás.
Jó észrevétel amúgy.

Richard127 - 2021. 04. 14. 21:47

Kedves Kargarosz!

Koszonom a felvilagositast. Latod erre mar igy szo szerint nem emlekeztem.
Igy akkor en tevedtem.
Bar ebben az esetben a Lucille baseball uto mar elvesztette erteket mivel eddig mint “szerelmet” kezelte de ha mar kozbe reg egy ujabbat hasznalt, akkor felesleges volt ez a szimbolikus procedura az elegetesevel. Ha van (volt egy darabig) uj, akkor miert lenyeg az eredeti??
Jo, ertem. Erzelmi okok. De a nezot nem annyira ez erdekli, hanem hogy a Negan terrorban az uto valt a terror szimbolumava.
Ha most emezt elegette, akkor majd folytatja a 2. Szamu “lucille” utovel?? :) :)

genstor - 2021. 04. 15. 10:32

Azért annyira ne ájuljunk el. Ahhoz képest, hogy évadzáró volt a múltba merengett az egész epizód. És azon ne essünk már hanyatt, hogy most a végén Maggie dühösen nézi 5 másodpercig. Ez nagyon gyenge és béna továbbra is.

Nagyon üresek az epizódok, semmi értelme nem volt ennek a plusz 6 résznek. Annyi ütős, hideg rázós lehetőség lett volna a sorozatban, még akkor is, ha állandóan cserélődne az összes karakter. Nem elég kreatívak az írok, sem a régiek, sem az újak.

Nagyon-nagyon szűk mozgása van a sorozatnak és beszűkült az egész mindig irritálóan, ez lett a végzete a sorinak.

Quantumleap - 2021. 04. 15. 10:38

genstor: Egy eredetsztori mégis hol játszódjon, ha nem a múltban?

Richard127 - 2021. 04. 16. 05:42

Igen, osztom a nezetet. Szamomra leult mar ez a sorozat es nemcsak ez a 6 plusz resz nem kellett volna, de mar jonehany elozo sem.
Felre ne ertsetek nem arrol van szo, hogy nem volt 1-2 jo momentum ebben a Nagen epizodban, de alapvetoen belefaradtam mar a Carol kisnyugdijas lelkizos beszelgeteseibe meg, hogy egy evadon keresztul ment a varakozas, hogy Meggie visszater es egymaga megmenti a sorozatot.
10 evig kitartottam,
A tobbiekrol nem is beszelve, hogy igen valoban ilyen multba merengos lelkizesbe csap at mindenki amikor ilyen (bocs a hasonlatert akinek serto) ilyen “tronok harca” jellegu esti kavezos beszelgetesbe torkollik egy akcio drama.

Raynes - 2021. 04. 17. 20:00

@Richard127: nem csak számodra ült le, hanem sokak számára. Én pl. a 6. évad végén, vagy talán 7. elején kaszáltam, de már akkor is vagy 4. éve vívódtam vele, mert nehezen kaszálok és már akkor is kaka volt, csak mindig ment az ígérgetés, hogy na, most showrunner váltás, meg jaj, most már nem erdőben, nem egy helyben fognak bujkálni, jaj, most amaz, és mindig hitegettek, hogy majd visszatér az 1-2. évados színvonal. Ez a sorozat már régóta a legalja a televíziózásnak, sorozatozásnak, már évekkel ezelőtt le kellett volna lőni.

Ami nagy kár, mert nekem nagyon bejönne amúgy mind a poszt-apokaliptikus téma, mind a zombik, potenciál is nagyon sok volt benne, de végül nem tudtak mit kezdeni vele. Nem érdemes semmilyen részre visszatérni.

Kargarosz - 2021. 04. 20. 21:10

Richard127: Az embernek vannak érzelmei mint ahogy Negannak is. Gondolom, ahogy elégeti a régit mondhatni elköszön vagy legalábbis tovább lép a múlton én legalábbis így értelmeztem.

Az új ütő meg egy új élet szimbolikája is lehet.

winnie - 2021. 04. 21. 05:19

“Nagyon üresek az epizódok, semmi értelme nem volt ennek a plusz 6 résznek. ”

úgy nevezik, hogy karakterizáció. nem mindenkinek a kenyere.

Mate4182 - 2021. 04. 22. 14:58

Na, lehet a vegen meg en is befejezem ezt az evadot :)

Azt mondjatok mar meg nekem hogy Lidia szerepel e meg? Alfa lanyard gondolok.
Ha igen akkor mar most hazamenet nezem a kovi reszt, ha nem akkor raer meg par hetet…

Necridus - 2021. 04. 22. 15:07

Mate4182:

Nem írták ki a sorozatból, de a karakterizálós részekben nem volt szerepe.

winnie - 2021. 05. 14. 14:07

“Ahhoz képest, hogy évadzáró volt a múltba merengett az egész epizód. És azon ne essünk már hanyatt, hogy most a végén Maggie dühösen nézi 5 másodpercig. Ez nagyon gyenge és béna továbbra is.”

egy valamivel érdemes tisztában lenni: ez 6 bónusz epizód volt, hat deklarált filler. olyan részek, amik nem mozdíthatták előre a sztorit, csak mélyíthették, szóval csak vertikálsan haladhattak, nem előre, horizontálisan, hiszen az adott volt a 10×16 után, hogy mi lesz a 11×01, és az nem változhatott a 10×22 után sem.

Ela1010 - 2021. 07. 20. 00:38

Az a lakokocsi amiben egy not bantalmaztak, mikor Negan elhajtott a motorral mellettuk, az nem Carol volt?

winnie - 2021. 07. 20. 07:30

nem

simikonyv - 2021. 07. 22. 09:15

Így tudatosítva, hogy mennyi idő eltelt. Hogy a fenébe lehet, hogy 12 év apokalipszis után nem bomlottak szét annyira a zombik szövetei, hogy egyáltalán mozogni tudjanak? Szerintem már mindegyiknek a földön kéne heverni, max csont és bőr, de hogy álljanak a lábukon az abszurd.

winnie - 2021. 07. 22. 10:28

mindig lesznek új zombik. ês próbálják azt is jelezni, hogy bomlanak. de ha azon nem akad ki az ember, hogy mikêpp létezhetnek zombik, akkor fel kell tennie a kérdést, hogy mivel a jelek szerint nem bomlottak szét (mert ebből kell kiindulni, ha így gondolkodunk), akkor annak mi lehet az oka? abban a világban másképp zajlik a bomlás? a zombivá válás megváltoztat nbizonyos folyamatokat? idegen anyag a ludas benne? ezeknek pont annyi értelmük van, mint feltenni a kérdêst, hogy miért nem léteznek ebben a világban zombifilmek (hiszen nem ismerik magát a szót), vagy miért nem mondta negannek senki még, hogy tökre hasonlít egy színêszre, aki szerepelt a supernaturalben.

ez egy sorozat, nem akar minden porcikája valós lenni, hiszen nem éri meg az az energia, amit apróságokba, azok magyarázásába feccölnének, amiken eleve nagyon kevesen akadnak fenn, főleg, hogy mindig lenne valaki, aki olyasmire mutat rá, amire nem gondolnak, vagy pl. téged nem zavar. a legjobb megoldás a fenti, hogy feltételezed, hogy van valami oka, amit sosem fogszs megtudni. technikai dolgokon kár rugózni, pl. forgatási praktikus sajátosságok, meg olyasmiken is, amik azért vannak, hogy szórakoztatóbb legyen a végeredmény, illetve, hogy egyáltalán legyen sorozat.

Necridus - 2021. 07. 22. 17:11

Maximálisan egyetértek winnie-vel, egyfelől felesleges ezért hibáztatni a készítőket, másrészt pedig mindig vannak újak.

De azt hozzátenném, hogy a készítők ügyelnek arra, hogy az idő múlása látszódjon a “régebbi” járkálókon.Itt egy slideshow is róla. Az intróban a felirat is mindig sötétül, ha úgy tetszik, rohadt, és ezt is kimondták, hogy a járkálók állapotához van igazítva.

Carlo Blaine - 2021. 08. 11. 09:07

Ebből a 6 részből 5 totálisan 0 volt. Bónuszként leszállitani 5 epizódot amiben az égvilágon nem történik semmi, de úgy semmi, hogy semmi izgalmas az azért elég durva.
Attól, mert a fősztorit nem vihették előbbre vagy mi, még lehetett volna legalább kicsit izgalmas.
Nem szeretem kritizálni a sorozatot, mert nem érdekel, asszony szerette volna nézni, én meg néztem vele totál 0 elvárással, de azért ez az 5 rész brutálisan szar volt igy is elég keményen.
Ez az utolsó rész volt egyedül értékelhető, bár ettől sem estem hasra, mert amennyit jó lenne megtudni Negan ről, annak max az 1/4 -t szállitották le, de ezt legalább érdemes volt leforgatni.
De mikor arról szól egy rész, hogy nem sikerül főzni meg patkány kergetés megy meg ilyenek, akkor bevillan, hogy mi a szart nézek én tulajdonképpen, meg mi is ez a sorozat, meg minek pazarlom a drága időmet erre.
És egy zombis túlélő sorozatot nézek elvileg, és iylen szarságok fogadnak 45-50 percen át. Pofám leszakad.

Necridus - 2021. 08. 11. 09:47

Carlo Blaine:

Nem mondom, hogy élveztem ezeket az epizódokat (lásd a posztokat), de azért két “ellengondolatom” támadt a kommented olvasása közben – természetesen nem kötözködésből:

– Negan alapjait végre lefektették, mi is volt a sorsfordító esemény az életében, és igen, bőven van még mit bemutatni az életében, de ahhoz nem elég egy epizód, ez pedig nem a Negan-show, így ennyi jutott neki most. Viszont jön a Daryl-Carol sorozat mellé fogalmamsincsmilyencímmel az az antalógia, ahol simán belefér majd Negannek is nagyobb központi szerep – persze ha van rá igény és JDM is vállalja.

– Azt láttuk éveken keresztül, hogyan próbál meg az emebr túlélni, társadalmat felépíteni ebben a világban, de azt még sosem, hogy mi van akkor, amikor X év zombiktól való menekülés után az embernek nyugta van. Ebben lehetett volna erős a Carol epizód, ahogy bemutatja, hogy a számunkra teljesen természetes dolgok abban a világban mekkora problémának számítanak. Az más kérdés, hogy a kivitelezés nem jött össze, de mindenképp jó ötlet a mindennapi problémák bemutatása.

Carlo Blaine - 2021. 08. 11. 18:19

Szerintem azt is figyelembe kéne venni, hogy a sorozat iszonyat nagy hanyatlásban van, és rengeteg a kritika pont amiatt, hogy ilyen rohadt unalmas.
Nem azt mondom, hogy kapkodjanak, de kicsit tehettek volna valamit, ehelyett inkább bealtatják azokat a hűséges nézőket akik még kitartottak.

Ennyire nem kéne azért rámenni a költséghatékony valósághűségre, mert lassan tényleg ott tartunk, hogy azt nézzük, hogy 50 percig kapálnak, mosakodnak, zöldséget pucolnak, megmossák kicsit a kutyát, hajat vágnak, arcszőrzetet igazítanak, suvickolják a sarat meg a vért a ruhákról stb.
Elmennek a francba, ha iylen szart akarok felmegyek a youtube ra aztán nézem, ott is egy az egybe megvan mindez, nem kell mellé a kamu világvégezombiapokalipszis háttér, mert nincs értelme.

Tessék akkor már mutatni valamit ami több annál, mintha valaki kimegy az erdőbe egy kamerával aztán veszi ahogy 1-2 szerencsétlen lelkizik meg patkányt kerget meg kutyázik. Ehhez nem kell walking dead az a szomorú igazság.
Történet kéne, nem üres emberi mnidennapi létet bemutatni világvége után.

Korábban sem szerettem ezt mikor csak ennyiről szólt, de valljuk be akkor legalább volt történet. Most nagy büdös szar van maximum :D Leglaábbis ezekben az utolsó búnusz részekben.
Ennyire szó szerint a semmiről nem tudom valaha szólt is valami, de most biztosan.
És ahogy látom az értékeléseket pár helyen, nagyon sok ember pont ezt látta, mint én, a jó nagy semmit.

Emlékszem mikor a Supernaturalt szidtam magamba az utolsó jó pár évadnál, hogy mi az isten ez a sok hülyeség meg agyatlanság, de basszus, ilyen walking dead után annyira fel tudnak értékelődni a dolgok.
Legalább erre jó, jobban becsüli az ember azt ahol legalább próbálnak mutatni valamit, még ha szarul is, mert itt semmit, még csak meg sem próbálnak :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz