login |

Line of Duty: kezdett a 6. évad

2021. 04. 06. 21:45 - Írta: gromit

49 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

6. évadához érkezett a The Bodyguard-os Jed Mercurio óriás memóriajátéka óriási krimisorozata, az itthon a Netflix-en elérhető A becsület védelmében, ami szokás szerint elindít egy új ügyet, de erősen épít az előzményekre. (Emlékeztetőül írásunk az 5. évadról, és egy gyorstalpaló az eddigi ötről – újonnan csatlakozni kívánóknak érdemes a legelején kezdeni.)

Nagy várakozás előzte meg a visszatérést, talán túlságosan is. A kezdés ezúttal visszafogottabb volt. Nem tettem le a hajam tőle, “csak” jó volt. Igazából ezt a Line of Duty saját magának “köszönheti”, korábbi évadokban annyira magasra tették a lécet, hogy végig azt vártam, mikor jön a nagy dobás. Pedig így is kiszakadt belőlem pár “mi van?”, de most több volt a kiszámítható fordulat, mint a teljesen váratlan, így maradt bennem egy kis hiányérzet a nyitány végére.

Elsőre ugyan Kelly Macdonald nem elég meggyőző (rendőr szerepben sokkal jobb volt a Giri/Haji-ban), de összességében jólesett visszazökkenni ebbe a szakzsargonnal teli világba (megint tanultam egy új kifejezést: chis), viszontlátni az ismerős arcokat. Bízva a készítőben, a lassabb, újraalapozós kezdés után is megvan a potenciál, hogy egy újabb remek évad kerekedjen ki. Én mindenképpen maradok.

A tovább mögött folytatom, pár konkrétummal.

A korábbi események folyományaként most először igazán megváltozott a felállás. Kate Fleming felügyelői rangban gyilkossági nyomozóként dolgozik egy másik egységben, immáron nem csak beépített emberként, hanem egyszerűen továbblépett. Hátrahagyta a korrupcióelleneseket, bár a múltját nyilván nem tudja csak úgy maga mögött hagyni.

Ted Hastings ugyan maradt az AC-12 vezetője, de érezhetően parkolópályára került felettesei szemében. Steve Arnott lassan már saját patikát nyithatna a konyhaszekrényéből, amilyen tempóban gyarapítja készletét fájdalomcsillapítókból, miközben teljesen új munkatársat kap (majd meglátjuk, hogy ő meddig fog kitartani és/vagy tisztességes-e). Frusztrációjában Steve is a távozást fontolgatja.

Kate új egysége egy másfél évvel korábban meggyilkolt újságírónő ügyében nyomoz, és nagy erőkkel, fegyveres kísérettel vonulnak ki gyanúsított letartóztatására. Most a rendőri konvojt nem külső erő fogja feltartani, hanem konkrétan a nyomozást vezető Jo Davidson (Kelly Macdonald). Ez váratlan húzás volt, a kollégái is meghökkentek, nem is csoda, hogy (füles után) Steve is elkezdett vizsgálódni.

Ami a memóriajátékot illeti, korábbi évadok ismeretében Buckells rögtön megvolt, de én se kapcsoltam, hogy ki az a Farida (úgy látszik a készítő is számított rá, Steve külön kiemelte, hogy melyik ügynél, azaz melyik évadban találkoztunk már vele), viszont a letartóztatott és a hűtő, aminek már csak a hűlt helye volt!

Hiába ment a nyitány takarékon, és volt benne pár kiszámítható húzás (az informátort ki nem találta ki?), már az most egyértelmű apró jelekből, hogy ez az évad is része a nagy kirakós játéknak, és várom a folytatást. Talán végre megtudjuk, ki is az a rejtélyes H?

49 hozzászólás Ne habozz!

bob - 2021. 04. 06. 22:13

Köszi az írást!
Szerényebb nyitás volt, de biztos jól összerakják ismét és sikerül részről-részre fokozni a feszkót.
Aztért igen gyorsan halmozódnak fel a nyomok!

A chis-t vagy 30x kimondták a részben, már tisztára komikusnak éreztem, volt sejtésem, de az 5. említásnél megállítottam a sorozatot és lecsekkoltam mit is jelent pontosan.
Mondanom sem kell, hogy nem én voltam az egyetlen, brit lapok sora írt külön cikket a “chis-jelenségről” :D

gromit - 2021. 04. 06. 23:41

Az AFO-t meg OCG-t már mindenki kívülről fújja, be kellett dobni vmi újat is :D

A BBC-n néztem élőben, és adás közben csak odáig jutottam el, h az angol wiktionary-n ez a jelentés nincs ott, de aztán inkább hagytam, hogy figyelni tudjak. Viszonylag hamar felállítottam az elméletemet, h tuti informátor lesz az, és majd a végén konkrétan utánanézek..

És erre a stáb alatt jött a BBC-s bemondó, hogy “chis – if you’re wondering is a covert human intelligence source” – jó tudni, hogy nem vagyok egyedül :)

gromit - 2021. 04. 11. 21:41

2. rész
na, ez már ott volt tényleg.

felbukkant még néhány régi ismerős, a graffitis aluljáró, pl.

elég jól ráéreztem pár dologra, h mit kell a kritikában kiemelni, Steve nem néz ki jól, és közben a Ryan gyerek is előkerült. a rész eleji recapben nem csak évadnyitós jelenet volt, hanem korábbi évados is.

Kelly Macdonald is már jobb volt, bár elég egyértelműnek tűnik, melyik oldalon áll. (hű, mennyivel jobb volt annak idején Lindsey Denton / Keeley Hawes, akivel nagyon sokáig nem is tudtam, hogyan is állunk)

gromit - 2021. 04. 11. 22:07

3. rész

Buckellsszel már találkoztunk párszor, de korábban okés fickónak tűnt. Mondjuk most is kétesélyes, hogy ő is benne van-e a buliban, vagy csak simán behúzták a csőbe (utóbbira tippelnék)

hát, ha Ryan így halad, nem lesz rendőrfőnök a 20. évadban :D

viszont úgy tűnik, hogy az AC-12-esek egymást is ki fogják csinálni, a saját kis gyanúikkal és magánnyomozásaikkal meg drogtesztekkel :o

SSY986 - 2021. 04. 12. 01:11

Whhhááá ki volt a képen? Most egy hétig kell várnom vagy remélhetöleg valaki kikockázta és valami YouTube kibeszélöböl kiderül😂😂😂
Nagyon zorall volt most ez az epizód. Amúgy tudom, hogy ez a lényege a sorozatnak de azért az én izlésemnek kicsit túl tolják az ocg hatalmát. Én a mostani részig úgy voltam, hogy Buckels csak egy idóta aki nem annyira korrupt inkább csak egy szerencsétlen de az utolsó képsorból úgy derült ki, hogy ö is nyakig benne van.
Úgytünik a förendörnö és az indiai csávó is lassan kb kétségbe vonhatatlanul is ocg payroll alapanyagnak tünnek. A rajtaütésnél meg nem lett volna egyszerübb megölni a mókust a börtönben? Az ok hogy az ocg szeretlövöldözni de most kajak halálba kùldtek kb 8 embert + egy zsaru is meghalt ennél rengeteg megoldás kevésbé teátrálisabb lett volna, mert ha ezt az ambusht ilyen rövid idö alatt meg szervezték akkor már futhatta volna egy rabra fogkefével. Hastingst meg nemértem, simán szólhatott volna Arnetnek, hogy az ac-12-nek annyi egy hónap múlva ehelyett hallgat plusz még mondja, hogy kitudja meddig tart még a nyomozás ezzel kb hamis reménybe ringatja a többieket tök fölöslegesen és kétlem, hogy “letter of the law” mentalítás miatt nem szól hanem csak szégyenböl. A drog tesztes kattingatást meg nemértem most tényleg higgyem el, hogy nem rángatnák el a fùlénél fogva Arnetet ha pozitív a tesztje inkább napokig leveleket küldenek neki?
Amúgy az ügyvéd szerintem biztos mondott valamit a bólintásból itélve Arnottnak a kocsiban.
Fuuu még hét nap a kövi részig kajak a kövi évadot megvárom, hogy lemenjen és majd egybe ledarálom öreg vagyok már az ilyen izgalmakhoz😂😂

Oszi - 2021. 04. 12. 14:45

A képen Jo Davidson volt (a végén az aktában), viszont a testvére az előző évadban szereplő John Corbett lesz.

SSY986 - 2021. 04. 12. 17:12

Az meg, hogy vagyis miböl gondolod? John Corbet észak ír jonak meg skót akcentusa van + én elösször azt hittem, hogy a második meg harmadik évadból a rendör csaj aki meghalt vagy az ügyvéd csaj az elözö évadból.

Oszi - 2021. 04. 12. 17:27

Arra allapozzák, hogy az első részben látható rgy kép Joról az anyjával, aki hasonlít John anyjának a képére.

https://media.thetab.com/blogs.dir/90/files/2021/03/screen-shot-2021-03-22-at-113721.png

SSY986 - 2021. 04. 12. 19:23

Hát izé… Ö szerintem nem hasonlít rá de vasárnap este majd kiderül😂😂 szerintem másnak kell lennie, mert John Corbet anyját ugye még kisgyerek korában megölték és nem emlékszem arra, hogy lett volna huga + kb, hogy ez a story line müködjön ahhoz túl sok mindennek kellene klappolnia ami elég macerásnak hangzik. Pl nehezen hiszem el, hogy Davis ne tudna arról, hogy Corbetet az ocg intézte el és ezek után simán együtt dolgozna velük vagy, hogy Corbet és Davis együtt épült be, hogy megfékezzék az ocg-t stb. Na mindegy hipotézisnek jó pofa de remélem más irányba indultak el.

gromit - 2021. 04. 12. 19:25

én is kikockáztam tegnap éjjel, h Jo Davidson volt csak az aktában, és a twitteres reakciókat elnézve ezzel nem voltam egyedül :D

én elsőre Hastingsre gondoltam, de visszatekerve már nem (a “he” miatt viszont férfi az illető rokon)

SSY986 - 2021. 04. 12. 19:28

Btw amúgy egy Ryan Pilkington spinoffot tök szívesen néznék😂😂😂

gromit - 2021. 04. 12. 19:30

én csak péklapáttal :D

SSY986 - 2021. 04. 12. 19:50

Miért annyira jólenne nézni a kaladjait ahogy egyik huncutságot követi el a másik után. És simán lehetne a hét idézete: Davis:” cause of death?” Pilkington:” He was a rat mam”😂😂😂
Amúgy most vissza néztem és ja he-t mond szóval kitudja lehet, hogy arnet fönöke az elsö évadból, aki után Gail nyomozott annak is skót akcentusa van mint Davisnek vagy Tomy a maffia fönök

Oszi - 2021. 04. 13. 13:12

Davis = Davidson?

gromit - 2021. 04. 13. 17:11

igen, Jo (Kelly Macdonald karaktere) Davidson lesz, nem Davis

“what was the cause of death?”
“being a rat, ma’am”
(én is felírtam)

mondjuk vér szerinti rokonságban simán lehet más akcentusa valakinek, egyszerűen csak mert máshol nőtt fel.
de ha akcentus kell, akkor pl Hilton is skót volt (egy időben ő volt a fő jelölt H-ra, de igazából ő is csak bábu volt)

SSY986 - 2021. 04. 13. 17:12

Ja elírtam bocsi😔

gromit - 2021. 04. 18. 22:00

a Have I Got News for You? (BBC-s politikai szatirikus panel show) pénteki adásában Adrian Dunbar volt a vendég-műsorvezető, és nyilván előkerült a Line of Duty, gyakorlatilag végig motívum volt, annyi utalás volt :)

SSY986 - 2021. 04. 19. 01:04

Carmichael is back hell yeah!!!! Imádom azt a karaktert. Kicsit örültem, hogy igazam lett Tomyval kapcsolatosan😁 amúgy nekem kicsit mixed bag volt ez a rész. Az tetszett, hogy a Lawrence ügy kapcsán összekötötték Osbornet Buckells meg az ocgt, bár azt viszonylag értelmetlennek találom, hogy emiatt ölték meg Gailt (most komolyan egy tucat ügynek hangzik a rendörségi rasszista túlkapások és elbaszások történelmében szóval ha cikket is írt volna róla senkit sem érdekelt volna túlzottan) Ezt Treadwell csávót, hogy behozták kicsit idegesített, mert még egy új lap a pakliban aztán nagyon kellett.( Azt lehet,hogy már szereplet csak én nem emlékszem😂😂😂) Hastening utáni nyomozása Arnettnek már kicsit fárasztó de reméljük most már lenyugszik, hogy megtudta az igazságot. A végsö jelenet kicsit zavart, mert Ryan úgy viselkedett mint egy amatör pedig eddig mindíg vér profi volt és egyböl tüzelt most meg kiselöadást tartott ahelyett, hogy egyböl lelötte Katet. Hiányozni fog a kis hóhányó😂😂 Pozitívumok pedig Carmichael visszahozása aminek nagyon örültem tök jó volt a raktáros nyomozás is. Shindwallról kiderült még sem akkora görény viszont nálam újra megerösítést nyert, hogy Wise H.. szóval ez a rész is jó volt kár, hogy már csak 2 maradt 😔

gromit - 2021. 04. 19. 13:21

5. rész

Le mertem volna fogadni, hogy a vezetői karból az ázsiai fickó (Sindwhani, bár mindig a Calvin Sarwar név ugrik be, pedig az a Shetland volt) meg a nő (Andrea Wise) nyakig benne vannak, múlt évadban is állandóan a szőnyeg alá akarták söpörni, hogy itt nincs intézményesített korrupció és punktum. szóval megleptek, h ő a jó oldalon áll(na).

Az a Hunter család mennyire degenerált, nem csak hogy bűnözők. Aszongya, a DNS-ből nem csak az derül ki, hogy
Jo Davidson rokon, hanem hogy homozigóta, hogy ugyanazt a génállományt örökölte mindkét felmenőjétől :o
Azt nem tudom, h ő a családban nőtt-e fel, de akkor talán kibukott volna, amikor rendőrnek jelentkezett, vagy esetleg nevelőszülőknél, és utána mentek utána, h de hát család vagy.

Rész elején magamnak: huh, Kate nem fogja túlélni az évadot? .. aztán: öö, ha így haladunk, még a részt sem :O

Steve aktát keresve bepötyögi: Marcus Thurwell
én: hm, kéne ismernem? [fényképes akta megnyit] nahát, James Nesbitt!

Azt nem tudom, h Carmichael is sáros-e, vagy csak nagyon szeret pattogni. Kate szegény érezte, h csapda lesz, de nem tudhatta, h Carmichael leállíttatta a megfigyelést, szóval azt hitte, h nem lesz egyedül, még mielőtt Steve odaérhetne se.

gromit - 2021. 04. 19. 13:27

SSY986: “ha cikket is írt volna róla senkit sem érdekelt volna túlzottan”

egyrészt manapság már sokkal komolyabban veszik a dolgot (az angolok még azt is értik, h miért ez volt az áldozat-karakter neve (valóságos esetekre utal)), másrészt különösen egy nagykutya belebukhat ebbe – ha a rendőrfőnök, akkor azért (Owen Teale karaktere Osborne), vagy csak azért mert egy másik ügy miatt rászállnak, és bukhat az egész alvilági birodalom is (gyaníthatóan Nesbitt karaktere, akit csak képen láttunk eddig, nem csak pecázgat a rendőri nyugdíjából)

SSY986 - 2021. 04. 19. 15:36

Hmm én azért gondoltam, hogy kb Osbornenak ez mindegy lenne, mert simán fölmentették bármilyen wrongdoingért a Lawrence ügyben és késöbb még elö is léptették annak ellenére, hogymég tüntetések is voltak plusz késöbb arnotos ügyben is kicsit megcibálták aztán elöléptették és ebben a részbentett nyilvános bejelentést ami még egy magyarországi demokráciában is úgy kezelné a média meg az állampolgárok mint egy nagyon hülye ötlet itt meg némi anyázással fogadták. Szóval a lod univerzumában kicsit kevésnek érzem az indokot egy gyilkosságra csak ezért valaminek még Kell ott lennie

Oszi - 2021. 04. 23. 09:17

Észrevettétek a fiatalkorú elkövetők képei között az ismerős arcot? 🤔🧐

gromit - 2021. 04. 23. 10:50

hm, azon kívül, hogy előkerült egy Darren Hunter név, fel kellett volna még vakit ismerni?

Oszi - 2021. 04. 23. 13:54
gromit - 2021. 04. 23. 19:16

attól tartok, itt én is úgy jártam, mint ama bizonyos tanú, hogy az 5 szkinhed közül nem tudta kiválasztani :D

gromit - 2021. 04. 24. 22:23

milyen nagy kópé már Jimmy Nesbitt :D emlékszem, ahogy előadta Graham Nortonnál, h még sose hívták a Line of Duty-ba (megkerestem itt 24:46-nál kerül elő a Bloodlands és Jed Mercurio neve)

igazából kár, a Bloodlands kibeszélőben pedzegettem, jó kis crossovert lehetne csinálni, hogyan kapná el az AC-12 az ottani főgonoszt :)
(nem ugyanaz az univerzum, bár a Line of Duty-ban tkp sose hangzik el, pontosan hol is vannak, csak utcanevek és városrészek vannak)

SSY986 - 2021. 04. 26. 00:41

Spoiler
szerintem Jo eddig azt hitte, hogy Markus az apja, bár ha jól értettem akkor ö tudott arról, hogy eröszakból fogant szóval nem gondolom, hogy kedvelte volna “aput” ezért nem is vagyok biztos benne, hogy ez így logikus lenne az, hogy Jo védi öt. Kétlem, hogy Markus halott, de azért kiváncsi lennék mióta vannak ott a testek.
Nem teljesen értem, hogy Kate miért nem vallotta be, hogy ö lött le Pilkingtont, mert így most bármikor kiderülhet, hogy hivatalos eljárásban hazudott. Carmichael igaz érdekesen viselkedett az interjú alatt, de szerintem csak szimplán parancsot teljesít és inkább pragmatikus mint korrupt. A börtöns jelenetnél azért nem kapták el, mert nem kapcsolták ki a kamerákat ez most azt jelenti, hogy csak rá akartak ilyeszteni vagy ezzel mutatták, hogy az aki menedzseli a camera feedet még nem adta ki a zöld utat a likvidálására?
Szerintem amúgy biztosan nem Lomax van azon a skinheades fotón.

SSY986 - 2021. 04. 26. 00:45

https://www.imdb.com/name/nm1186830/mediaviewer/rm2724279808/
Ezen a képen a legfiaalabb amit találtam😂😂

Oszi - 2021. 04. 26. 01:12

A “No comment” válaszból durva ivós játékot lehetne csinálni. :D :D

gromit - 2021. 04. 26. 14:23

Huh, a “No comment” tényleg nagyon durva lenne :D

Az “OCG” vagy a “mate” már nem lenne annyira vészes, de akár Hastings elég egyéni szavajárására is lehetne ivós játékot állítani :)

Habár Hastingsre a bingó még alkalmasabb lenne – a bingózás tkp az egész Line of Duty-ra marha jól működik :D

Egyszer már gondolkodtam ezen, hogy vajon egy ponton túl már direkt csinálja-e az író, hogy belerak ilyen paneleket meg kifejezéseket, csak hogy minket (nézőket/bingózókat) szórakoztasson. De igazából ez hozzá tartozik az univerzumhoz meg a karakterekhez. Az lenne furcsa, ha hirtelen nem “bent copper”-t akarnának elkapni, vagy Hastings (like the battle) nem mondana egyetlen “fella”-t vagy “mother of God”-ot se (hm, a “like the battle” már rég nem volt, de hát mostanra már mindenki ismeri őt :) )

Oszi - 2021. 04. 26. 14:51

The letter of the law, fella, the letter.

Kedvencem: We are sucking diesel.

https://youtu.be/i35TeNu1gp4

Comment terminated. :D

gromit - 2021. 04. 26. 18:01

a “sucking diesel”-t nem is ismertem (mármint utána kellett néznem, h hogyan is kell érteni)

hiányzik a “son” (pl neki Steve is inkább son, mint fella), de a “wee”-ket is össze lehetne gyűjteni (bár azt talán nehezebb kiszúrni (ó, a “wee” a Shetland esetén lenne nagyon durva ivós játéknak :D )

gromit - 2021. 04. 26. 20:55

6. rész

Jo:
Az évadnyitóhoz fent konkrétan azt írtam, h “Kelly Macdonald nem elég meggyőző” – nos, érdemes lenne _most_ újranéznem a részt :) Korábbi évadokból hozzá voltunk szokva, hogy valami badass figura az AC-12 vizsgálati témája, és abba nagyon nem illett bele az alakítása.

Most már tudjuk, hogy maga a karakter totál nem badass, és ahhoz kell mérni az alakítást is. A rengeteg “no comment”-tel is nagyon nagy volt.

Kate:
Jó kérdés, hogy miért nem maradt a helyszínen. A “letter of the law” ugye az lett volna, h megvárja, míg odaérnek a többiek, aztán helyszínelők, miegymás. Volt engedélye, törvényes lett volna a fegyverhasználat – csakhogy ugye eleinte azt hitte, legalább 2 megfigyelő is lesz a közelben (Ryanre és Jóra is volt egy állítva), csakhogy Carmichael leállíttatta a megfigyelést, és így csak 1 tanú volt: Jo, aki ugye nem a legmegbízhatóbb, és simán rávarrhatták volna hidegvérű gyilkosságként.
Másrészt viszont lehetett volna még ott bandatag, ha Ryannek megint nem jön össze (az autó a tóban dolog se terv szerint ment), és amikor rendőrségileg bekerítették őket, akkor is attól féltem, h távolból kap egy golyót. (és asszem Steve is ezt várta, h bekövetkezhet, azért mondta, h gyere szorosan mögöttem).

Azt hittem, Kate is kap majd pöpec kihallgatást. De még mindig nem biztos, h ennyivel megúszta, hiába az ujjlenyomat.

Carmichael:
a hideg kiráz tőle :D ahogy “lefektette a paramétereket”, azaz állandóan terelt, ha előkerült a rendőrfőnök, H vagy Fourth Man, tuti korrupt (de nem ő a főnök – biztos jobban tud helyesírni :D )

Marcus Thurwell:
kíváncsi lennék a spanyol szöveg fordítására, bár gondolom annak konkrétan nincs sok jelentősége. De nem láttuk azt a hullát közelről, és a spanyol annyira nem-spanyolosan mondta azt a Thurwell nevet. sztem a fináléban élőben is fogjuk látni Jimmy Nesbittet, nem csak képen.

SSY986 - 2021. 04. 26. 22:23

Itt egy cuki interjú a szinésznövel a tollas részNél azért fogtam a fejem.
https://m.youtube.com/watch?v=EtOLvwHt0ug&t=593s

kulup - 2021. 04. 30. 13:05

Valamit nem értek. Honnan tudta Carmichael, hogy Kate Steve autójával menekül ? Mint utólag kiderült, nyomkövető van az AC-12 autóiban, de honnan tudta, hogy Steve kocsiját kell követni ? És ha tudta, akkor miért mondta később, hogy “DI Arnott, I’ve just learned that the vehicle was yours” ?

gromit - 2021. 04. 30. 13:53

Úgy néz ki, hogy Carmichael _mindenki_ AC-12-es minden kocsiját követte (szolgálati és magán), így Steve-ét is (meg a telefonjaikat is figyelték, h a mozgásukat és beszélgetéseik irányát tudják monitorozni). Miközben Steve ott volt a szeme előtt, a helyszínen (másik (szolgálati) kocsival)

Sztem az “I’ve just learned” megjegyzés szarkasztikusnak volt szánva.

SSY986 - 2021. 05. 03. 01:17

Spoiler spoiler
Na ha nem lesz több évad akkor szerintem ez egy olyan lezárás volt ami nekem nem jött be. De vegyük sorba:
– Buckles volt H ami tök logikus hiszen tényleg az elsö évadtól ismertük már öt és amit elmondott az még hihetö is volt, hogy igazából Hunter halála után ö csak úszott az árral…(Én ugye Wisera tippeltem korábban) na nekem az a bajom ezzel ha tényleg így lesz vége, hogy ez nem magyaráz meg pár dolgot legföképpen azt, hogy Buckles miképpen tudott ennyi rangot lépni úgy, hogy egy ekkora kretén, mert ö tényleg nem a legélesebb kés a fiókban. Annak ellenére, hogy az OCG nagyon kompetens ebben a sorozatban egy felsö vezetö nélkül nem tudták volna azokat a dolgokat meghúzni amiket végre hajtottak csak ebben az évadban a régiekröl nem is beszélva. Így aztán nekem még hiányzik valaki vagy valakik.
-plusz pont Nesbit szereplésért tudom sokan írtátok, hogy nem fog szerepelni csak képen, de én tökre nem hittem volna, hogy meghúzzák ezt a poént és mégis😂😂
– Arnot drog viszgálatának lezárása eléggé semmilyen volt ahhoz képest, hogy egész évadban izgulhattunk emiatt.
– Ted lezárása nekem tetszett
– Jo storyjával volt egy kis bajom, mert most tök öszintén elkövetett súlyos bünöket és technikailag nem nagyon járult hozzá az ügy megoldásához így, hogy nevetve sétált tanuvédelembe az kicsit vicces, de istenem ez van.
Ha lesz 7. évad akkor viszont jó volt ez az évad záró és alig várom, hogy a Carmichaellel felálló csapat elkapja az igazi puppetmastert

Oszi - 2021. 05. 03. 01:21

SPOILER!

Hát ez a befejezés sajnos elég felejthetőre sikerült, néhány nehezen érthető mozzanattal. Pl. a rabszállítós személycsere mi volt, illetve annak miért nem néztek utána ki adta ki Kate nevében az átszállítási utasítást. Buckells mint a háttérben irányító mastermind meg elég hihetetlen. Így akár Terry Boyle is lehetett volna H. Szerintetek vége az egész sorinak vagy várható még folytatás?

gromit - 2021. 05. 03. 01:53

A finálé előtt elgondolkodtam, hogy vajon tényleg kiderül a főgonosz, vagy csak annyi lesz a vége, h megyünk tovább? Esetleg kiderül a főgonosz, de nem kapják el, és megyünk tovább :D és hogy akkora a hype, lesz nézettségi rekord tuti, de benne van a pakliban, hogy csalódni fogunk…

Krimirajongó énemnek ez így csalódás, eljátszották ugyanazt, mint a 2. évadban (“4-5 részen keresztül meredeken felfelé futó ívben egyre csak emelik a tétet, így talán törvényszerű is volt, hogy a a befejezés egy kicsit csalódás volt” – visszakerestem magamat)

de aztán kicsit elmerengtem, és javítom magam, hogy nem is kiábrándító, hanem kijózanító a befejezés.

Igazából illik ahhoz a gondolatsorhoz, hogy “a barefaced liar, promoted to our highest office”. Nincs hollywoodi befejezés, hanem a mai brit viszonyokat tükrözi :/

gromit - 2021. 05. 03. 02:07

7.rész

Oszi: “a rabszállítós személycsere mi volt”
várható volt, hogy a rabszállítóra rá fognak támadni, hogy simán kivégezzék a rabot (ahogy az ügyvéd Lakewell esetében is történt), Hastingsék rögtön kapcsoltak, hívtak mindenféle fegyveres erősítést. Az a mozzanat kimaradt, hogy ők értek oda előbb, és nem az OCG-sek. Azért kell valami a dramaturgiának is :)

Buckells nem volt mastermind, csak nagyon hasznos idióta (az OCG szemszögéből), aztán nagyjából megörökölte a boltot (a bolt egy részét).

gromit - 2021. 05. 03. 02:17

Folytatás?

Hm, úgy néz ki, szépen elbúcsúztak a színészek, de igazából simán lehetne folytatni :)

Ugye azt / azokat (is) kéne felelősségre vonni, akik a Buckells-félék előrejutását lehetővé teszik (akár saját és/vagy bűnözői érdekből is). Szóval lenne még mit nyomozni (igen, hogy ki adta ki a parancsot / hamisította az aláírásokat), de hát felderítették az újságíró gyilkosát, ügy lezárva. Megint ott vannak, hogy a kiterjedtebb részletes nyomozás már megint le van állítva – felsőbb utasításra.

Miközben a korrupcióelleneseket átszervezgetik, értsd: megnyirbálják, a rendőrfőnök a saját embereit nevezgeti ki mindenhova.

Kate visszajöhet a régi állásába, ha gondolja, és Hastings is megfellebbezi a nyugdíjazását, ha jól értettem.

A készítő Jed Mercurio kitett egy “Carry the fire” posztot twitteren úgy egy órája. Ami aztán csak annyi is lehet, hogy hát ilyen a világ, de azért ne adjuk fel.

Vagy, simán lehetne folytatni a sorozatot :)

SSY986 - 2021. 05. 03. 07:40

Az már milyen vicces volt, hogy ugye elvették Arnott löfegyverét így sokkolóval kommandózott😂😂😂
Gromit: Ja igazából a igen ez a befejezés sokkal hihetöbb a való élet viszonyaihoz és persze sok fajta képpen folytatható föleg, hogy eddig mindíg egy új eset kapcsán kapcsolódtak vissza a nyomozásba. Amúgy meg Wise, Osborne ha még sem korrupttak akkor meg a tetteik igazából igazolhatóak azzal, hogy fontosabb mindennél a rendörök megbízhatósága a közvélemény elött ezért az ilyen és ehhez hasonló nyomozásokat gyorsan elakarták hallgattatni ami érthetö.
Egy girl power ac-12 nekem simán nézös lenne😂😂😂 tudom sokan rühellitek Carmichaelt de szerintem Ted beszéde után tök jó lehetne ebben a sorozatban.

kulup - 2021. 05. 03. 19:24

Ez így egy kicsit csalódás volt de igazatok van, sokkal hihetőbb, nem hollywoodi vége lett hanem tipikus angol. Carmichael a legjobb, én nagyon bírnám, ha vele folytatnák és Hastings is maradna. Akár egy teljesen új szálat is kezdhetnének.

gromit - 2021. 05. 03. 20:16

Én konkrétan felkiáltottam, hogy nyertem!, arra h ki volt a feltételezett rendőr-apu (azt már nem is tudom, h fiúotthon volt-e, de akkor is beleillett a pedofil témakörbe). ű
Aztán rögtön kapcsoltam is, hogy de hát semmire nem fogunk menni a szenilis vénemberrel – az AC-12 semmire se fog menni a szenilis vénemberrel… ennek nem lehet jó vége.

a The Missing s1-nél volt még pont ugyanilyen érzésem, hogy ennek nem lehet _így_ vége, de aztán belegondoltam, hogy de, és igazából meg is értem az írót. De attól még fenntarthatom, hogy nem esett jól :)

De ez még mindig jobb, mintha Steve most ébredne fel a kómából, ahova Balaclava Man lökte :D

SSY986 - 2021. 05. 04. 19:02

Az új csengöhangom😂😂😂
Az utolsó kép Carmichaelel viszi a hét mémje díjjat😂😂
https://m.youtube.com/watch?v=rdWP6hoi2ZA

Oszi - 2021. 05. 05. 18:30

sajnos a youtube link nem működik, de itt egy másik :)

https://www.reddit.com/r/lineofduty/comments/n3cjub/three_shots_fella_what_a_banger/

gromit - 2021. 05. 06. 00:29

privát videó? tegnap még simán működött :o
ráadásul a BBC hivatalos youtube-csatornáján… Will gyakornok (W1A) valós személy? :D

gromit - 2021. 07. 11. 14:51

fent írtam egy kommentben:
“Steve aktát keresve bepötyögi: Marcus Thurwell
én: hm, kéne ismernem?”

Igen! :D

Újranéztem most a 3. évadot, elég jól emlékeztem a fő dolgokra, de azért ilyen apró részletek nem maradtak meg (és az idei évad alatt se volt időm utánamenni).
Szóval igen, bár személyesen sose találkoztunk ama bizonyos Marcus Thurwell-lel, a név tényleg előkerült korábban is.

Danzig - 2021. 11. 11. 17:26

Hosszú utat jártam be mire erre a sorozatra ráakadtam:
októberben Leslie Rose miatt elkezdtem nézni a Vigilt, végignéztem, utána annak a posztjában említette valaki a Bodyguard-ot, végignéztem azt is, utána annak a posztjában említette valaki, hogy jó-jó de nem olyan jó mint a Line of Duty….most végeztem a 6. évaddal :D, olvasom ennek a posztját, és itt meg említette valaki a Shetlandot…nincs megállás :)

Utólag is köszi értük.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz