login |

Pilot: United States of Al

2021. 04. 07. 15:50 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: 2020/21, kritika, pilot-mustra,

Még egy sitcomot bepróbálhattunk! Ismét Chuck Lorre közeli CBS-sorozatról van szó, bár nem ő a készítő, de executive producerként eladhatónak gondolhatta. Mármint nyilván nem Lorre a domináló hang a sorozatnál, de megnézve tényleg hasonló, mint a Two and Half Men vagy Big Bang Theory… csak érzelmesebb?

Igen, bedobtam az érzelem szót, hiszen olyan sitcommal állunk szemben, ami ismét csak a mosolygásra megy. Bár ezúttal jobban próbálkoznak a poénokkal, ezt nem csak a közönség nevetése miatt mondom, hanem tényleg vannak látható csattanók, csak hát nem működnek.

Vagyis lehet olyanoknak, akik mostanában ismerkednek a zsánerrel, és ezek az első sitcomjaik lehet hogy hat 1-2 vicceseb rész. Általában még nekem is szokott akadni néha hangosan nevetős poén, de itt nem volt ilyen. Csak hogy valamennyire skálára tegyem a United States of Al-t.

Ellenben az érzelmi rész most valahogy működött. A főhős egy volt tengerészgyalogos, aki a frontról visszatérve nem képes normális életet élni, hiszen itt “nem ért semmihez”. Tudom, poénkodással van körül véve, de szerintem egy teljesen reális dolgot dolgoz fel. A felesége elhagyja, a lányát meg alig látja.

De gond egy szál se, hiszen az afganisztáni tolmácsa, akivel nagyon jó barátsága alakult ki a harcok közben, végre kapott vízumot, így Amerikába költözik hozzá. Ez a figura teljesen pozitívan áll az élethez, nyilván más mentalitásból érkezett, és elkezdi a rendbe tenni a volt katona életét. Vagyis belerángatja abba, hogy a férfi kezdjen az elrontott dolgokkal valamit.

Nyilván egy komédiánál meg kell találniuk a ritmust majd, és egy szereplőt még nem is láttunk, de amit (és akit) eddig mutattak, az valahogy szerethető. Működik a mosolyogás faktor, mert az érzelmes pillanatokat nem teljesen viccelik el mindig, de azért nyilván nem mennek The Ranch-szerű depresszióba.

A hagyományos felépítésű, többkamerás komédiákból valahogy ez volt a legjobb mostanában, de azért nem tudott olyan magasra ugrani, szóval 6/10 körül adnék. Az biztos, hogy a Kenannél jobban el lehet vele lenni, pedig ez is viszonylag szomorú alapra építkezik.

4 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2021. 04. 07. 15:59

elfogadható volt, de már nem nagyon emlékszem rá, majd megnézem még egyszer és lehet, hogy írok róla 2 rész után. de biztos, hogy nem utáltam vagy ilyesmi:)

Deny - 2021. 04. 07. 16:44

Engem nem nyűgözött le, de látok benne potenciált. A két főszereplő közt jó a “kémia”, és itt is megvan a potenciál a mélyebb, komolyabb témákra á la Mom, B Positive. Remélem, azért nem csak kulturális különbségekből adódó poénok lesznek.

Diapolo - 2021. 04. 07. 17:35

Egész jó volt, bár azért tényleg azt éreztem, hogy ez az afgán szál miatt működik csak. Lizzie karaktere viszont teljesen felesleges volt, csak díszlet, még arra sem emlékszem, hogy egyáltalán volt-e mondata.

winnie - 2021. 04. 09. 12:18

a 2. rész után beugrott az első zárása. na, ez egy nagy ötlet, a flashback. a mostani erős volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz