login |

Hírcsütörtök – MacGyver-kasza! Love & Anarchy 2. évad!

2021. 04. 08. 09:20 - Írta: winnie

23 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Csak a szokásos időszakos emlékeztető: az HBO Max nem ugyanaz, mint az HBO, csak a nevük hasonló. Előbbi szolgáltatáson valóban megtalálható az utóbbi (és más Warner-csatornák) kínálata, de ugyanúgy gyártanak saját sorozatokat, amikkel nem az HBO-s prémium kategóriát lövik be maguknak. És az HBO Max-os sorozatokat sem feltétlenül az HBO veszi meg itthonra. A hozzánk nemsokára megérkező HBO Max szolgáltatás pedig nem a kinti HBO Max-os kínálat megjelenését jelenti, hanem főként a hazai felület átszabására vonatkozik.
 • Mai magyar tévés premier: Powers 1. évad, Knutby: Imádkozz, engedelmeskedj, ölj 1. évad + Netflix: Gokushufudou – Jakuzafőnökből háztartásbeli férj 1. évad
 • Premier: No Activity S4, Home Economics S1, Meet The Richardsons S2, Kung Fu S1, Queen of The South S5, Save My Skin S2, Making Good S3 + Finálé: My Mane Problem S1, Hemingway S1 + mostantól szerdai az A Million Little Things
 • Teljes évados premier: The Way of the Househusband S1 (Netflix),
 • Új a magyar Netflix-en: Montalbano felügyelő (Inspector Montalbano / Il commissario Montalbano) 13. évad – ez nem tudom, hogy magyar premier-e. (Itthon meddig adták le a tavaly év végi LifeTv-s sugárzások előtt a sorozatot?)
 • Magyar premier – HBO GO: 05.19 Superman & Lois (Superman & Lois) 1. évad (folytatás)
 • Magyar premier – HBO GO: 05.03 Barátnő rendelésre (The Girlfriend Experience) 3. évad
 • Magyar premier – Netflix: 08.02 Chesapeake Shores (Chesapeake Shores) 5. évad
 • Magyar premier – Nick Jr.: 04.19 Babi kávézója (Butterbean’s Café) 2. évad (folytatás)
 • Miután a közösség oldalakon szárnyra kapott a hír, hogy az MTVA némiképp megvágva adta le a Jessica Jones kezdését, a magyar netes sajtó is megfuttatta a hírt – legalaposabban a hvg.hu írja le, hogy mi került ki a sorozatból, még videókkal is szemléltetik a vágásokat. Mindez ugye azért keltett meghökkenést, mert a rész este 10 után ment le 18-as karikával, így kiemelten durvának kellett lennie a tartalomnak. (Ahogy írják is, és ezt mi is kiemeltük mindig korábban, sosem lehet tudni ilyenkor, hogy az adott csatorna nyúl bele az anyagba, vagy eleve vágott verziót kapnak. Lehet, hogy a Netflix (vagy a Marvel TV, ha tőlük vették) bizonyos piacoknak ezzel a változattal kedveskedett? Ha viszont a csatorna tette, akkor az lehet érdekes infó, hogy ilyenkor szabad kezet ad a platform a vásárlónak, hogy megszerkessze az epizódot?)
  Magából a cikkből nekem az a legtanulságosabb, hogy a lap a kérdéseivel nem tud a Netflix-hez fordulni, csak a “a Netflixet képviselő hazai ügynökséghez”. Ez már ugye évek óta gumicsontom, hogy itthon nincs semmi normális kommunikáció a Netflix és a felhasználók vagy a sajtó között (két sajtós alkalmat kivéve pár médiummal és vezetőkkel), és sokan abban az illúzióban vannak, hogy például a közösségi felületeken a Netflix-sel kommunikálnak, és nem a nulla infóval rendelkező PR-ügynökséges botokkal…)
 • Lesifotó a CW-s Powerpuff szuperhős csapatáról klasszikus jelmezben. (Tippre ez a tiniéveket mutatja meg, a sorozat már az idősebb alteregókról fog szólni, akik nem szuperhősködnek.)
 • A The Walking Dead 11. évad 08.22-i premierdátumot kapott az AMC-n, de ez 08.19-ét vagy 08.15-ét jelent majd az AMC+-on.
 • Az NBC berendelte sorozatnak az Ordinary Joe-t a pilot alapján. Itt írtunk róla bővebben.
 • Karanténforgatás: Elkezdődött a Brooklyn Nine-Nine S8 forgatása. Szóval csak most.
 • A tervezett NCIS: Hawaii (vagy NCIS: Pearl) spinoff női főszereplőt fog kapni.
 • Jon Stewart témakörüljárós AppleTv+-os sorozatának címe The Problem with Jon Stewart lesz.
 • Hát, igen.
 • Flashback epizódok is lesznek a Supergirl 6. évadjában – és többek között a fiatal Cat Grant is feltűnik majd két részben, amit Eliza Helm fog alakítani.
 • Edie Falco lesz Hilary Clinton az American Crime Story 3. évadjában, az Impeachment-ben.
 • Így fognak kinézni a Disney+-os Szörny Rt.-sorozat, a Monsters at Work karakterei.
 • Amerikában az Amazon Prime Video szerezte meg a német We Children From Bahnhof Zoo jogait.
 • Készítői szerződés: Dave Erickson – MRC Television, Soo Hugh – Universal Cable Productions,
 • A Netflix berendelte a Love & Anarchy 2. évadját.
 • A CBS elkaszálta a MacGyver-t.
 • A WWE és a USA Network több évra meghosszabbította a NXT szerződését – a pankrációs műsor 04.13-tól keddre kerül át.
 • Laura Sohn (Alina) beszél a The Blacklist legutóbbi epizódjáról.
 • Jay Hayden (Travis) beszél a Station 19 legutóbbi részéről.
 • Vendégszerep: Paul Rodriguez – A Million Little Things. Alan Kim – Awkwafina is Nora From Queens (visszatérő), Paul Reiser – The Kominsky Method (megint), Tony Hale, Anna Chlumsky, Timothy Simons, Ashley Rae Spillers, Tommy Dewey, Natalie Morales, Nicole Byer, Omar Miller, Michael McKean – Rugrats-film
 • Pilotszerep: Pete Holmes – cím nélküli Tom Smallwood-komédia (CBS), Christina Ochoa, Mariel Molino – Promised Land (ABC)
 • Állandó szerep: Lucy Hale – Ragdoll (AMC), Midori Francis, Gavin Leatherwood, Christopher Meyer, Ilia Isorelýs Paulino, Lauren “Lolo” Spencer, Renika Williams – The Sex Lives of College Girls (HBO Max), Maryam Basir, Skyh Black, Tanyell Waivers, Antoine Harris, Terrell Carter – Lace (ALLBLK),
 • Interjú: Nasim Pedrad (Chad – Chad), Trishelle (The Challenge: All Stars), Josh Dallas és Melissa Roxburgh (Ben és Michaela – Manifest), Alissa Nutting (a Made For Love készítője),
 • Ősszel új csatornát tervezett indítani a Life TV, aminek a jelek szerint Premier TV lett volna a neve, azonban végül nem fog elindulni idén. (A szükséges regisztráció során a következő kategóriákat adták meg témakörként: nevelés; szakmai képzés; szórakoztatás; sport- és kulturális tevékenységek.)
 • Pilotberendelés: Hot Pink – Amazon, készítő: Elisabeth Holm, pilotrendező: Desiree Akhavan, főszereplő: Sarah Michelle Gellar – Elana K. Arnold könyve, a What Girls Are Made Of alapján, egy nőről, aki úgy volt nevelve, hogy nincs feltétel nélküli szeretet, így mindent megtesz a pasijáért, de az mégis dobja, így a nő elveszve elkezdi keresni, hogy mik a szerelem igazi feltételei.
 • Új sorozat: Luna Park – Netflix, olasz, készítő: Isabella Aguilar, rendező: Leonardo D’Agostinit és Anna Negri, a hatvanas évek Rómájából egy lányról, aki vándorművészek családjában nőtt fel. Édesanyja halála után úgy dönt, hogy családjával együtt Rómában telepedik le. Az apja azzal próbálja biztosítani számára a jövőt, hogy részt vesz egy vidámpark építésében és újraindításában. Főszereplő: Alessio Lapice,
 • A Quality Control és a Trioscope Studios fejleszteni kezdett egy új, animációs horror sorozatot egy képregény-album alapján az afro-amerikaiak nehézségeiről Amerikában.
 • Az ABC-a Holey Moley készítői nem bírnak magukkal, a 3. évad is kap egy saját címet: Holey Moley 3D in 2D.
 • Sőt, a FOX-os Hell’s Kitchen 20. évadja is kap saját címet. A Hell’s Kitchen: Young Guns-ban 23 éven alul séfek lesznek.
 • Akkor adjunk a sormintának: a FOX-os amerikai Masterchef nyári szezonja pedig Masterchef: Legends címen fog futni. Azért, mert szerepelni fog benne Paula Deen, Emeril Lagasse, Roy Choi, Nancy Silverton és Masaharu Morimoto. A vicces, hogy nem írják, hogy milyen státuszban, hiszen a zsűri változatlan marad (Ramsay, Sánchez, Bastianich). Vendégzsűri? Akkor miért vannak a címben? Mentor rendszer lesz? Na de öten? És miért nem a fő zsűritagok?

23 hozzászólás Ne habozz!

wickee - 2021. 04. 08. 09:41

HBO-val kapcsolatos kis információ. Tegnap felvettem a kapcsolatot az ügyfélszolgálatukkal azügyben, hogy ugye folyamatosan eltűnteti a watch historyból a dolgokat, elfelejti mit láttunk és mit nem, stb… Hát a válaszuk hagy némi kívánnivalót maga után… Szerintük ez teljesen normális működés, hogy pár nap után kiürül a lista. Ha valaminek megnézte az ember a 90%-át, akkor eltűnteti meg ilyen hülyeségek. Szóval ez szerintük nem bug, hanem szándékosan van így…

winnie - 2021. 04. 08. 10:00

dafuq.

a netflix ugye nem elég, hogy örökre megjegyzi, hogy miben hol tartok (ez a másik, hogy az hbo go 2-3 hét után azt sem jelzi, hogy mely részeket láttam és hol hagytam abba a nézést), de még, ha le is kerül valami, ami benne volt a kedvencekbe, akkor az azonnal a kedvencekbe kerül vissza, ha visszakerült, így értesülök arról, hogy megint elérhető mondjuk a The Game.

pár napja meg a kedvencek miatt pufogtam twitteren, hiszen az nekem eleve sokk volt, hogy csak 50-es a lista, mert miből állna nem lemaxolni, de az, hogy pár hét után kiürül, az nekem friss infó, mert ugye az év elején feltöltöttem életemben először, most meg néztem, hogy wtf, totál üres. hogy még a kedvenceket sem jegyzi meg, az nagyon gáz.

wintender - 2021. 04. 08. 10:03

@wickee Konkrétan ugyanezzel kapcsolatban már én is kerestem őket, talán már 1 éve is volt. Nekem azt válaszolták, hogy eddig ezzel kapcsolatban nem kaptak panaszt, és a felületnek ez nem is feladata. Ha én nem tudom megjegyezni, akkor írjam fel magamnak mindig, mivel hol tartok.

Más: a Love & Anarchy 2. évadnak nagyon örülök. Mondjuk amennyire nem tetszett a sorozat kezdeti bonyodalma, annál inkább megfogott a végére, és nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra.

Fészre úgy írtátok, hogy “Kaszát kapott a MacGyver”, és azon gondolkodtam, hogy jó-jó, de mire fogja használni? :D

wickee - 2021. 04. 08. 10:05

Annyira felhúztam magam ezen a válaszon, hogy nem is írtam nekik vissza, hogy ennek mégis mi értelme és milyen gyakorlati haszna van? Mert hogy egyáltalán nem felhasználóbarát, az enyhe kifejezés. Csak abban tudunk reménykedni, hogy ha átalakul Maxre, akkor ez megváltozik…

Diapolo - 2021. 04. 08. 10:17

Az HBO Go hiába az egyik legrégebbi streaming szolgáltató itthon, a leggyatrább a felülete. Ugyanez volt a problémám nekem is, igaz, a sorozatkövető oldal megjegyzi, ha bejelölöm nézettnek, de ez aligha az én dolgom lenne, látva például a Netflix példáját. Egy ennél is idegesítőbb dolog, hogy nem lehet az autoplayt kikapcsolni, és egész reggelig megy egy sorozat, ha este elindítom. Szerintem ez egy tök alap funkció lenne, és nem értem, hogy miért nincs. Ez egy olyan kényelmi funkció, aminek az alapvető beállításoknál kéne lennie. Én is bízom a Max-ban, mert így tényleg követni hogy hol tartottam.

wickee - 2021. 04. 08. 10:21

Az autoplay nálam egy idő után leáll… :D Tök random, hogy mikor. Hétvégén is újranéztem a Young Sheldont és néha lement egymás után 8 epizód, máskor meg kétszer is leállt 3-4 epizód után… Teljesen logikátlan minden téren a működése ennek a rendszernek. Néha már azon gondolkodom, hogy csak filmekre fogom használni, az kevésbé húz fel. :D

juhaszvik - 2021. 04. 08. 10:25

wi-kezdetű kommentelőknek: hát ez tényleg elég gáz, ennél sokkal előremutatóbbnak gondolom/gondoltam az HBO-t. Mármint a problémáról már volt itt szó, de ezek a reakciók elég szánalmasak. Ez olyan mintha azt magyarázná a boltos, hogy a cipő direkt lyukas, és amúgy sem az a feladata, hogy eltakarja a lábujjadat.

wickee - 2021. 04. 08. 10:28

Mondjuk még mindig jobb, mint ha azt válaszolták volna, hogy biztos felhasználó oldali a hiba. :D Legalább azt elismerték, hogy nem jó, de hogy szándékosan nem jó… :D Várjuk nagy reményekkel a Maxet, mást nem tehetünk. Ha ott is ez lesz, az már tényleg nagy gáz lesz.

Sorozatgyilkos - 2021. 04. 08. 10:37

Ez milyen hír?

Hát, igen.

juhaszvik - 2021. 04. 08. 10:38

Én is várom a maxot, de azért csak módjával: ugyan nem tudom megnyitni az ezzel kapcsolatos support oldalt (“Not in service area”, de a google szerint a következő FAQ kérdés-válasz található az egyik témában:
“How do I turn off autoplay on HBO Max?”
“No, autoplay can’t be turned off. Instead, you’ll need to pause or stop video playback before the next episode begins.”

wickee - 2021. 04. 08. 10:40

Öhhh… hát ez nem sok jót jósol akkor a jövőre nézve… -,-“

winnie - 2021. 04. 08. 10:47

mondjuk, ha azt nézem, hogy így pár félbehagyott sorozatnál újra meg kellett néznem részeket, hogy elérjek addig a pontig, hogy új részeket lássak, nem is baj, csak több élvezet – de időpazarlás is egyben.

winnie - 2021. 04. 08. 10:47

egyébként a felület érdekessége, hogy magyar fejlesztés, és nem csak az hbo europe, hanem a latin america is használja, vagyis használta. mindenesetre, ha jön az hbo max, akkor elvileg ennek búcsút mondhatunk, talán ezért sem fejlesztik annyira?

winnie - 2021. 04. 08. 10:48

Sorozatgyilkos: írtam oda magyarázatot eredetileg, de aztán töröltem, de abban tettem egy jövőre utaló megállapítást, kvázi jóslást az egyik műsor kapcsán, ami ma hajnalban valóra vált, csak nem akartam konkrét utalással elspoilerezni annak, aki nézi és még nem nézte meg.

wickee - 2021. 04. 08. 11:18

“mindenesetre, ha jön az hbo max, akkor elvileg ennek búcsút mondhatunk, talán ezért sem fejlesztik annyira?”

Na de winnie, ez fennállásuk óta meglévő hiba amikor még szó se volt a Maxről, tehát valamiért ők ezt soha nem gondolták fontos dolognak, hogy megjegyezze mit néz az ember és mit rak be a kedvencekbe. Tehát tulajdonképpen soha semennyire nem fejlesztették a felületet. Megcsinálták és kész, azóta csak töltik bele az anyagot, de a funkciókkal nem foglalkoznak. Ez a felhasználói igények/élmény szembeköpése hatalmas ívben szvsz…

gromit - 2021. 04. 08. 11:44

ezen a “hát, igen”-en én is fennakadtam :D

de ha már visszanéztem a linken arra régebbi hírblokkra:
“Ferry címmel előzményfilmet kap a Netflix-en belga Underground című sorozat” -> Undercover

winnie - 2021. 04. 08. 11:51

fck

debali - 2021. 04. 08. 12:21

Magyar premier: AXN – május, New Amsterdam 3. évad.
Az is ritka, hogy itthon egy kábelen kb megbukott sorozat mégis népszerű lesz amiatt, mert leadta a fő országos csatorna, és a Netflixen is nézett tartalom. Gondolom ezért is jön relatíve ilyen gyorsan szinkronnal az új évad.

Uzumaki069 - 2021. 04. 08. 12:56

Mai magyar premier: Powers 1.évad – Viasat6

winnie - 2021. 04. 08. 13:14

köszi. mndig ez a félelmem, hogy valami ami korábban benne volt a premiernaptárban a sok nyitott ablak meg rámentés miatt eltűnik. ez is valahogy kikerült pár hete.

Chris - 2021. 04. 08. 14:20

A MacGyver kaszát még ne vegyétek tutira mert beindultak a rajongók!

Enzo - 2021. 04. 08. 15:35

#HBOGO: eddig is szarnak tartottam a felületüket, de a fenti “válasz” fényében már egész szánalmas az egész… azonnal fel lehetne sorolni 5-6 dolgot, amit egy normális rendszerben javítani kéne, ők meg büszkén mutogatják… -.- félelmetes, hogy _minden_ egyes felület/szoftver/app csak visszafejlődni tud, tisztelet a kivételnek…

A “Hát igen.” hírt én se tudtam mire vélni :D de most már winnie kommentje alapján asszem értem.

@wintender: “jó-jó, de mire fogja használni?” -> :DDD

@juhaszvik aszongya “wi-kezdetű kommentelőknek” :’DD és valóban! :D

Enzo - 2021. 04. 08. 16:07

Tényleg, Snowpiercer s2 évadzáró-kibeszélőt majd légyszi dobjátok ki oldalsávba, thx :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz