login |

The Way of the Househusband: az 1. évad

2021. 04. 08. 19:30 - Írta: Shyllard

Szólj hozzá | kategória: anime, Ázsia sorozatozik, kritika, ,

A Netflix legújabb anime címe, a mai premier a Gokushufudou – Jakuzafőnökből háztartásbeli férj több ok miatt is finoman szólva csalódást keltőre sikeredett. Miközben a nagysikerű forrásanyag, illetve a koncepció maga szinte garantálta a sikert, valahogy mégis sikerült elrontani az adaptációt.

Az alaphelyzet, amiben egy volt, kegyetlen jakuzafőnöknek kell megbirkóznia a hétköznapi háztartásvezetés kihívásaival remek felütésül szolgált a sorozathoz. Humor terén nincs is miért szégyenkeznie a röpke 5 résznek, ami 30 kisebb, epizodikusan kapcsolódó történetet elevenít meg.

A két világ közötti ellentét, illetve a törvényen kívüli életvitelből hátramaradt gondolkodásmód remek poénforrás, s a röpke évad alatt többször is elfogott hangosan a nevetés. A helyzetkomédia szinte mindig működik, illetve a főszereplőt megszólaltató Kenjurou Tsuda remek választásnak bizonyult. Nagyon sok múlt a színészen a szituációk működőképességének tekintetében.

Ugyanis hiába a remek stílus és önmagában is vicces képi ábrázolás, az adaptáció szinte teljes egészében hanyagolta az animációt. Itt-ott mozogtak szereplők szájai, illetve néha lábaik is, de amúgy mintha egy YouTube-os, kiszínezett és szinkronizált manga-adaptációt néztem volna.

S valahogy ezen a technikai megvalósításon sehogy sem sikerült végig lendülni, az első rész közel élvezhetetlen volt emiatt, míg a folytatásokban is állandóan kirántott az élményből. Egyszerűen nem értem, miért ezt a megvalósítást választották, hiszen így az érdeklődőknek inkább érdemes a forrásanyagot olvasni.

S többet nagyon nem is tudok írni a sorozatról, mert iszonyat rövidre sikeredett. Nem élvezhetetlen, viszont koránt sem annyira szórakoztató, mintha ténylegesen animét készítettek volna, nem pedig vizuális novellát.

Akit nem tántorít el, hogy valójában hangos képeskönyvet kell néznie, a koncepció maga megragadja, illetve a mangához nincsen kedve, az annyira nem lőhet mellé. Hiszen  a Gokushufudou humorosnak humoros, csak nem feltétlenül hozza azt a minőséget, amit már a Netflixtől is megszokhattunk.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz