login |

Family Reunion: kezdett a 2. évad (“3. évad”)

2021. 04. 12. 15:50 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: kritika,

Rég volt szó itt a Netflix kevés többkamerás, azaz élő közönség előtt felvett komédiáinak egyik legtipikusabbjáról. Itthon nyilván az Együtt a nagycsalád nem kavarja fel igazán az állóvizet, de Amerikában biztosan szívesen veszik, hogy nem csak a BET-n lehet nézni egy déli ízeket elhozó, szerkezetét, stílusát és közvetített értékeit tekintve is abszolút hagyományosnak mondható széria is van a kínálatban, nagyjából a UPN egykori fekete komédiáinak mintájára.

A 20 részesként berendelt első szezon (10+9+karácsonyi) után Part 3 álnéven valójában a 2. évad kezdett, nagyjából ott, ahol abbamaradt. A család tényleg nagy (talán túl nagy is), a férj révén amerikai foci még mindig téma maradt (hogy ismét csak tanulságot szállítson), de egyébként minden más változatlan, a lényeg, hogy szeressük egymást, a család mindenből kisegít, elég, ha egymásra számítunk.

Az biztos, hogy a készítőknek sikerült egy össznépi Grease-előadással megragadni a nézők figyelmét, álomjelenetet úgysem gyakran látunk a többkamerás műfajban, és a hangulatot is remekül megalapozta (ráadásul a végén még egy encore-ra is visszatértek a szereplők énekelni), de utána minden nagyon tipikussá vált, bár templomi helyett most bingós jeleneteket kaptunk M’Dear-rel, ahol mindenkit helyre rakott.

De talán a tipikusság nem is baj, hiszen az a lényeg, hogy a nézők magukra ismerjenek a szituációk, illetve a viselkedési minták alapján, és a készítők sem titkolták, hogy tematikusan mentek neki az epizódoknak, azaz akartam egy olyat, ami  a valóságshow-król szól, illetve akartak egyet a halál köré írni, hogy miután a képernyőn kibeszélik a jelenséget, a temetést, a megemlékezéseket, utána a képernyő előtt ülő gyerekek is kaphassanak kvázi felvilágosítás-fröccsöt a szülőktől. (Mondjuk nálam a 7+-os korhatárhoz képest még mindig túl sok a sikamlós megjegyzés a sorozatban)

Ja, azt muszáj megjegyeznem, hogy valamelyik néző a nyerítéséből ítélve nagyon jól érezhette magát a forgatáson. Van, hogy rajta jobban mulattam, mint a látottakon.

1 hozzászólás Ne habozz!

Floo - 2021. 04. 12. 17:03

Olyan vegyesek az érzéseim ezzel a sorozattal kapcsolatban… megnéztem vagy tíz részt, tetszik, de engem kifejezetten idegesít ez a hangsúlyos vallásos vonal. Csak nem tudom eldönteni, hogy zavar-e annyira, hogy ezért kaszáljam 😁

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz