login |

Hírhétfő – Mystery Science Theater 3000 13. évad! Frayed 2. évad!

2021. 04. 12. 09:09 - Írta: winnie

23 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Mai magyar premier: The Nevers 1. évad, Fear The Walking Dead 6. évad (folytatás), 11 2. évad, Eli Roth – A horror története 2. évad, Bakugan: Bunyóbolygó (Bakugan Battle Planet) 2. évad (folytatás), Észbontók 9. évad, Barbapapa 1. évad (folytatás) + HBO GO: A nyugalom világa 1. évad
 • Premier: Saints & Sinner S5, The Nevers S1, The People v The Klan S1, Rich House Poor House Changed My Life S1, Climate Change Ade On The Frontline S1, Girl Meets Farm S8, Dancing With The Stars AUS S18, I Can See Your Voice UK S1, The Biblical Plagues S1, Creating An Ocean S1, Woman Raised By Monkeys S1, The Royals And The Nazis S1 + Finálé: Harrow S3, Pennyworth S2 (vendégblogger?), The Great Food Truck Race S14, Modern Marvels S18, Aerial Britain S2, Men in Kilts: A Roadtrip with Seth and Graham S1 + lement a Crossword Mysteries: Riddle Me Dead
 • Magyar premier – Prime: 04.16 Dr. Balthazar (Balthazar) 3. évad
 • Magyar premier – Netflix: 05.28 A Kominsky-módszer (The Kominsky Method) 3. évad
 • Magyar premier – Nick Jr.: 04.26 Santiago és a tenger (Santiago of the Seas) 1. évad
 • A The Boys szinkronhangjai.
 • Az MTVA nem csak a Jessica Jones-ból vágott ki jeleneteket, hanem mint kiderült, a Megtalálsz Párizsban (Find Me in Paris) is kurtább lett. Ebben az IGN-cikkben lehet megnézni videón, hogy mi verte ki a biztosítékot a cenzoroknál. (Emlékszem, 10+ éve gyakori téma volt a sorozatepizódok hazai megkurtítása. Azóta vagy megszűnt a jelenség, vagy csak nem beszéltünk róla, de múlt héten ismét felütötte a fejét. Lehet, hogy ha csak szimpla korhatáros vágás lenne, akkor már senkit sem izgatna, ezúttal viszont önkényes belenyúlásnak tűnnek a dolgok.)
  Egyébként van ember, aki minden adásba kerülő epizódot végignéz, vagy csak benne volt a leírásban a jelenet?
 • Lesz Mystery Science Theater 3000 13. évad. Legalábbis azok után, hogy a sorozat 48.000+ Kickstarter-támogató révén 6M+ dollárt gyűjtve feltámadt 2016-ban (ráadásul a Netflix csapott le rá és 20 új rész készült (amik itthon nem voltak láthatóak…), most ismét Kickstarter révén lesz beindítva, hiszen pár nap alatt már 14.000+-en támogatták 2,5M+ dollárral a kampányt, ami 3 új epizódot biztosan jelent, de 5,5M-nál már 12 rész válna biztossá.
 • A Peacock berendelte sorozatnak a Queer as Folk (itthon: Fiúk a klubból) felújítását, amiről először még 2018-ban írtunk. Akkor még a Bravo-ra készítette volna Stephen Dunn, aki rendezni is fogja a pilotot. A sorozat helyszíne New Orleans lesz, és egy soszínű baráti társaságról fog szólni, mely tagjainak élete egy tragédia utóhatásaként komolyan megváltozik.
 • Heti reboot: A Paramount+ feltámaszt 2 reality formátumot is, a Dating Naked-et és az Ink Master-t.
 • A The Walking Dead – 10×22-ben természetesen a készítők szerették volna, ha Dwight karakterét tudják szerepeltetni, de erre nem volt lehetőség a Fear The Walking Dead-es forgatási menetrend miatt, így esett a választás Laura-ra, aki azért ugyancsak elég ikonikus arc a Negan-féle brancsnak.
 • Regé-Jean Page (a herceg) nem lesz benne a Bridgerton 2. évadjában. Eleve 1 évados szerződést kapott, de nyilván szerették volna visszahozni, azonban a felajánlott 3-5 részes vendégszereplői státuszt még a megnövelt, 50e dollár per epizódos gázsi mellett sem fogadta el, és nem csak a pénz miatt, hiszen már a sorozat ideje alatt is forgatott filmeket.
 • Jennifer Tilly vissza fog térni Tiffany-ként a Syfy-os Chucky című sorozatban.
 • A CBS szélnek eresztette a The Three of Us című tavalyi komédia pilot szereplőgárdáját, így a sorozat sem lesz berendelve jó eséllyel.
 • Az American Idol volt az eddigi legnagyobb nemszkriptelt sorozat, ami bevállalta a stúdióban nézők előtt felvett részeket. Kábé 50 emberről van szó – a készítők itt beszélnek arról, hogy lehetett ezt megvalósítani.
 • A Shameless a https://gallagherhouse.com oldalon 2 részes virtuális búcsú beszélgetést kap(ott). Ami nem csak szimpla beszélgetés lesz a szereplőkkel, hanem körül is lehet nézni a Gallagher-házban.
 • A The Crown 5. évad forgatása júliusban kezdődik.
 • A dán kézművessör-főzde, a Mikkeller piacra dobott egy sörválogatást, amelyet a Game of Thrones ihletett – kép.
 • Az ABC-s The Baker and the Beauty is felkerül az amerikai Netflix-re. Talán, ha hamarabb?
 • A The Syndicate 4. évados premierje 3,3M nézőt hozott a BBC-n és 19% SHR-t. Ami a korábbi 5,5M-s csúcstól elmarad.
 • Tim Allen írta a Last Man Standing fináléját.
 • 10 nappal előre hozta a Netflix a Selena: The Series 2. évados premierjét, ami így 05.04-én lesz.
 • A Sky One berendelte a Frayed 2. évadját.
 • Az ABC elkaszálta a Don’t-ot.
 • Danielle Bauman és K.J. Steinberg, a This Is Us írói beszélnek a múlt heti részről.
 • Pam Dawber (Marcie) beszél a legutóbbi NCIS-epizódról.
 • Vendégszerep: Christian Magby – The Flash, Dustin Ybarra – Home Economics, Sofia Vassilieva – All Rise, Damon Gupton – FBI,
 • Pilotszerep: Chi McBride – cím nélküli Tom Smallwood-komédia (CBS), Robyn Lively, Tom Kenny – Powerpuff (CW – utóbbi visszatér, mint narrátor),
 • Állandó szerep: Mindy Kaling – Monsters at Work (Disney+), Paget Brewster, Rob Delaney, Sonia Denis, Kether Donohue, John Doman, Negin Farsad, Tony Hale, Lorelei Ramirez – Birdgirl (Adult Swim), Clarke Peters – The Man Who Fell To Earth (Showtime),
 • Interjú: Olivia Liang + még egy + még egy (Nicky – Kung Fu), Bertram Van Munster és Elise Doganieri (a Race To The Center of The Earth készítői), Billy Magnussen (Byron – Made For Love), Dylan McDermott (Richard – Law & Order: Organized Crime),
 • Új sorozat: The Tailings – ausztrál, 6*10 perc, készítő: Caitlin Richardson, egy tasmániai tinilányról, aki apja balesetnek vélt halála ügyében kezd el nyomozni összetartó kisvárosában, miközben összemelegszik frissen érkezett tanárjával, akit korábban ugyancsak valami trauma ért. Szereplők: Tegan Stimson és Mabel Li.
 • Pilotberendelés: Dreaming Whilst Black – BBC3, angol, komédia, készítő: Adjani Salmon és Ali Hughes – előbbi (főszereplő is!) websorozata alapján, ami saját élete tapasztalataira épített, egy filmesről, aki megpróbál befutni annak ellenére, hogy családja nincs oda próbálkozásaiért, és persze a független filmes színtér is elég komoly konkurenciával bír. További szereplők: Dani Moseley, Babirye Bukilwa, Rachel Adedeji, Demmy Ladipo, Meghan Treadway, Tom Byrne.
 • Új minisorozat: Too Close – ITV, 3 rész, angol, készítő: Clara Salaman, főszereplő: Emily Watson – Natalie Daniels könyve alapján, egy törvényszéki pszichiáterről, aki egy szörnyű bűnténnyel vádolt nő mellé vezényelnek ki, aki azt állítja, hogy nem emlékszik a történtekből semmire. További szereplők: Denise Gough, Thalissa Teixeira, Jamie Sives, Karl Johnson.
 • 3. évados berendelést kapott a Judge Jerry.
 • A Paramount+-os Behind The Music-felélesztésben Jennifer Lopez, Ricky Martin, Huey Lewis és LL Cool J lesz ott az első alanyok között.
 • A Food Network Chooped-spinoffot rendelt be. A Chopped 420-ben Ron Funches műsorvezetésével kannabisszal készített ételekkel fognak versengeni a séfek.

23 hozzászólás Ne habozz!

juhaszvik - 2021. 04. 12. 10:02

A kivágott jelenetes ügyhöz idézet a cikkből: “Stern Dániel azt megerősítette, hogy ő és a szinkronstáb a vágatlan változathoz készítették a magyar hangot”
Ebből kikövetkeztethető más is, mint az, hogy utólag vágták meg? Ugye még mindig kérdés (szerintem ezek után már nem), hogy esetleg egy előre vágott verziót vettek meg.

winnie - 2021. 04. 12. 10:08

elvileg még ilyenkor is lehetne, hogy mondjuk a szinkront megvették és ráillesztették az általuk vásárolt változatra, de szerintem ott eldőlt a dolog, amikor kiderült, hogy csak egy bizonyos jelenetet szedtek ki, szóval nincs szó korhatár-kompatibilitásról vagy játékidő miatti vágásról, _szerintem_ ilyesmi révén az eredeti gazda biztos nem kurtítaná meg a sorozatát értékesítés előtt.

a szememben ezen vágások alapján tendencia tűnik nyilvánvalónak, ami az adott csatorna illetékesének preferenciáját tükrözi, nem pedig azt, hogy mondjuk tekintettel van a közönség érzékenyebb rétegeire.

Sulo - 2021. 04. 12. 10:13

Vicces ez a kivágósdi, mindezt úgy, hogy pl. a Dal (mely ugye már igencsak nem ESC LMBTQ kompatibilis) hemzsegett a meleg előadóktól. Nem kívánok neveket leírni, de nem is egy versenyző volt. Ugyanezen a köztévén.

asdf - 2021. 04. 12. 10:15

“Azóta vagy megszűnt a jelenség, vagy csak nem beszéltünk róla,…”

Vagy még kevesebbet nézünk TV-ben sorozatot, mikor itt a streaming.

Sulo - 2021. 04. 12. 10:19

Amúgy életem első ilyen cenzúrája a német RTL-hez köthető vagy 30 évvel ezelőtt, amikor az Indiana Jones és a végzet temploma végefelé, a pap kitépi az áldozat szívét a mellkasából, felemi majd kiggyullad az. Na ez akkor ott annyival le lett tudva, hogy rátette a kezét a mellkasára, következőben meg már csak a lángoló öklét lehetett látni. Bár ez inkább lehetett az este 8-as sugárzásnak az eredménye és a könnyedebb korhatár besorolásnak.

Deny - 2021. 04. 12. 10:51

Az RTL is szokott vágni még mindig, de ők csak korhatár szempontjából. Pl. a New Amsterdamból is kivágtak pár véresebb képkockát, hogy beleférjenek egyes részek a 12-es karikába, illetve pl. emlékszem a Kavarás c. filmben átugrották azt a pillanatképet, amikor egy orrszarvú szarva közelít Drew Barrymore alteste felé (bocsi :D).

De itt szerintem is preferencia miatti vágásról van szó. Csak azt nem értem, hogy akkor miért vesznek meg olyan szériákat, amelyek nem férnek bele az “ideológiájukba”. Mert oké, tök jó, hogy bemutatják őket meg minden, de ez így szerintem nagyon gáz.

winnie - 2021. 04. 12. 11:03

a vásárlás kapcsán más vásárol és más vág, szóval ők nem nagyon egyeztetnek gondolom, max előbbi oda fog figyelni, ha eddig nem volt fogalma ilyesmiről, akkor most lesz, de igazából, míg a korhatáros magyarázható és teljesen bevett, a másik közel sem annyira. igazából ez a “ha befogjuk a néző szemét, akkor nem fogja észrevenni a világot maga körül”-hozzáállás nagyon gáz, és valahol a néző lealacsonyítása. mert ugye, ha bármilyen ideológia alap léte/törlése/bevetése eszköz lehet, akkor el sem akarom képzelni, hogy még mi minden kerülhet ki egyes sorozatokból. elkezdik kisípolni a klímaváltozás szót, vagy kitakarnak (szűkre vágott kép révén nem ábrázolnak) bizonyos karaktereket?:)

érdekes lenne tudni, hogy valaki nagyonhülye központi utasítást adott ki filmek/sorozatok “ideológiai” megvágására, vagy csak valaki túlbuzgó kedvében akart járni valakinek. (kár, hogy ennyire nem nézett az MTVA, mert nyilván nem ezek az első példák.)

Mate4182 - 2021. 04. 12. 11:30

winnie en biztosan merem kijelenteni hogy az elso tipped lesz az…

Mar jo ideje ez a ,,latasmod” van epitgetve teljesen passzol is bele

Remelhetoleg par ev mulva mar tudunk maid viccelni vele hogy mennyire le voltunk maradva szinte minden szempontbol

gromit - 2021. 04. 12. 12:04

különösen amikor olyan dologról van szó, ami amúgy is késő este 18-as karikával megy adásba

Sulo - 2021. 04. 12. 12:15

Legnagyobb kérdésem: akkor minek adják le egyáltalán? Ok, eltolják a 22-es sáv utánra, amikor Mari néni és Józsi bácsi már úgyis alszik, mert reggel kelni kell a tyúkokkal és nem is nézné meg. Vagy az egyes tv társaságokkal kötött szerződések miatt kapják csomagban az adott filmet/sorozatot? Mint amikor a kertv-k megvesznek egy-egy nagy csatornától mindent az adott portfólióból melyekkel liszenszben állnak? Köti is valami őket, hiogy adásba kell küldeni, vagy elcsomagolhatják a kópiát a raktárak legmélyére?

kiskiraly - 2021. 04. 12. 12:34

Meghalt Szabó László bábkészítő iparművész (Tévémaci, Misi Mókus, Mekk Elek, Mirr-Murr, a Legkisebb Ugrifüles fűzödik a nevéhez).

https://hvg.hu/elet/20210412_Meghalt_Szabo_Laszlo_a_tevemaci_megalkotoja

nargli - 2021. 04. 12. 13:00

Harrow évadzáróját ma nézem, utána igyekszem rögtön írni.

Jemima - 2021. 04. 12. 14:18

Bridgerton: csak felületesen követtem a híreket a második évadról, de nem jöttek már ki képek, amin Rege-Jean és Phoebe egy gyerekkel vannak?
Tökre azt hittem, hogy már leforgatta a második évados jeleneteit és csak a harmadiktól nem lesz benne. Végülis Anthony a herceg barátja, még ott elférne néhány közös jelenet, utána a többieknél már tényleg nem lesz rá szükség.

winnie - 2021. 04. 12. 14:20

jemima: hú, ezt nem követtem, passz, remélem, nem néztem be valamit.

gromit - 2021. 04. 12. 14:43

múlt héten meghalt Paul Ritter (Friday Night Dinner), nem is tudtam

winnie - 2021. 04. 12. 14:46

mindig le vagyok maradva a halálhírekkel:(

juhaszvik - 2021. 04. 12. 15:24

Paul Ritter – sokan talán a Csernobil “fő”-genyójaként emlékezhetnek rá. Nem lehetett nem utálni, annyira jól hozta a karaktert – RIP

nargli - 2021. 04. 12. 15:24
Piros - 2021. 04. 12. 16:54

Balthazar 3. évad. A franciák nagyon jó kis sorozatot hoztak össze. :)

szk - 2021. 04. 12. 17:25

MTVA hírhez: a szinvonal a béka se**e alatt volt eddig is, semmi meglepő nem történt. Gondolom a következő lépés az lesz, hogy Simicskát meg a többi már nemkivánatos ex-fideszest kisatírozzák a fényképekről és letakarják a filmfelvételeknél.

Zizi - 2021. 04. 12. 21:39

Bridgertonhoz: nem néztem a sorozatot és nem is olvastam, így nem tudom mennyiben (és hogyan) fedi le a könyvet (könyveket?), de ismerősök, akik utóbbit megtették (tehát olvasták) azt mondták, hogy ott a következő “rész” már más karakterek szemszögéből mutatja az eseményeket és egyáltalán nem szerepel bennük a Regé-Jean Page által játszott karakter…
Gondolom a Netflix a nagy siker miatt akarta valahogy továbbra is belerakni a csávót!?

Más:

Selena + The Kominsky Method nagyon várós. (bár Alan Arkin iszonyúan fog hiányozni)

winnie - 2021. 04. 13. 05:49

zizi: igen, minden testvér kap egy évadot, és a könyvekben nem szerepel, de megpróbálták visszahozni, hiszen népszerű volt.

Jemima - 2021. 04. 14. 14:26

Winnie: közben rájöttem, valószínűleg az első évadból volt a kép, mikor a vásárban egy gyerek odaszalad hozzájuk, csak már a szövegkörítés volt második évados. Becsapós ez :D
De Anthony is jó lesz a második évadban.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz