login |

The Unicorn: vége a 2. évadnak

2021. 04. 13. 20:00 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: 2020/21 finálék, kritika,

– I’m sorry I told the guys. But they’re my guys. Guys are supposed to share with their guys. It’s the code.
– First of all, Forrest, please stop rewatching Entourage after I go to bed.

Hát, akkor ez lehet, hogy ennyi volt?

Nem fűzök túl sok reményt egy harmadik évados berendeléshez, már ennek a 13 résznek is örültem, de tényleg nagyon szívesen nézném tovább a CBS komédiáját, mert… Most azt akartam írni, hogy annyira megszerettem, de valójában már az első évadban is ez volt, a helyzet, az idei szezon inkább csak megerősített az érzéseimben. Az unikornis nagyon jó és szerethető sorozat lett.

Nem tudom, hogy a 3. szezonban mi lenne várható, de nagyon jó ötlet volt, hogy a 2. évadban Wade-nél nem a sorozatos randizásokra koncentráltak, hanem egyetlen kapcsolatra, ahogy azt az évad elején is írtam, Natalie Zea sokat dobott a sztorin, és jó volt látni a főhőst nem csak gyorsan jövő és elszálló érzelmek gyűrűjében, hanem valódi, hosszan tartók fogságában is – nagyon működött az érzelmi háttér.

És működött a halott feleséges aspektus is. Dicséret illeti a készítőket, hogy nem felejtették el a sorozat kiindulási pontját, nem lett a The Unicorn-ból sima haverszitkom, hiszen vissza-visszatértek arra, hogy Wade özvegy, mind nála, mind a gyerekeknél előkerült a feleség emléke, konkrét részt is szenteltek neki, és nagyon ízlésesen, minden hatásvadászat nélkül kezelték a karakterét.

– But you did pay the flood insurance, right? After what happened to that woman on Loma Linda.
– Ooh. What happened on Loma Linda?
– Well, you know, she got water in her fuse box and then…
– Why are you making a missile sound?

Ehhez persze kell az is, hogy a karakterek működjenek, itt pedig amellett, hogy mindenki kapott sztoriszálat, továbbra is nagyon egyben volt a brancs, az olyan komikus zsenik, mint Michaela Watkins és Rob Corddry pedig brillíroztak a kissé kakukkos szerepükben, miközben Goggins jól és szerethetően hozta a normális férfit.

Pár komikusként jól ismert epizódszereplőt is kaptunk (pl. Nicole Byer és Rob Riggle), kellemes meglepetésként néhány első évados arc is feltűnt, egyedül talán Wade kislányai kerültek kicsit hátrébb. Amikor “előrébb” voltak, akkor nagyon jól működtek Wade-del, és még némi saját történetet is kaptak kárpótlásuk a szezon vége felé, de őket valamennyire sikerült kompenzálni Noah-val (meg a kutyákkal) – Addie még mindig nagyon mellékes.

– Listen, I’m up by two. If you want to stop, we can call it a draw.
– No way, limp-head.
– Limp-head? You’re a limp-head.
– What’s a limp-head?
– I don’t know, you made it up!

Negatívumként egy valami jut eszembe (amellett, hogy a 2×12-t valamiért nagyon laposnak éreztem), Shannon férjének karaktere, aki teljesen feleslegesnek tűnt, inkább csak eszköz volt arra, hogy Zea-t ki lehessen írni. Nyilván ezért kitaláltak köré valamit, egy részben még ki is emelték, de egy percig nem volt sem érdekes, sem vicces.

Jó volt, hogy semmi felesleges drámát nem toltak bele a sorozatba (kicsit féltem a szakítástól), ami mindvégig nagyon jó barátokról szólt. Semmiképp sem volt kiemelkedő a The Unicorn, de végig hozott egy viszonylag egyenletes, magas színvonalat (a fenti epizódtól eltekintve), ami miatt jó volt a heti rotációban tudni. Kell ez a megbízhatóság olykor.

1 hozzászólás Ne habozz!

Seth (GIE) - 2021. 04. 14. 10:25

Nagyon szeretem a sorit, teljesen egyetértek a fenti írással.

Nagyon sajnálnám, ha kaszát kapna!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz