login |

Call Me Kat: vége az 1. évadnak

2021. 04. 15. 20:00 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: 2020/21 finálék, kritika,

– I mean, obviously, if my house was burning down, and I could only grab the baby or the cat, you know what I’d do.
– Grab the baby?
– What baby, Phil?! The imaginary baby? No, I’d grab the real cats. All of them.

Lehet, hogy a stáblista közben utoljára integettek nekünk és a stábnak (akiket mi is láthattunk) a Call Me Kat szereplői, hiszen a sorozat visszatérése igencsak kétséges, pedig egy esetleges 2. évadot már valóban közönség előtt vehetnének fel, hogy legyen is értelme ennek a jópofa gesztusnak a részek végén. Sajnos azonban a zárás csak azt erősítette meg bennem, amit a kifejezetten friss pilot utáni folytatásban éreztem.

A FOX komédiája mondhatni rekordgyorsasággal szánkázott le nálam az “aranyos és nézős” kategóriából a “szimpatikus, de teljesen érdektelen”-be, és sajnos a finálé sem változtatott a véleményemen: a sorozat nagyon tipikus romantikus munkahelyi szitkom lett. Lehet, hogy idővel az alapot jelentő Miranda is ebbe a státuszba került, de itt szomorú volt látni a leépülést.

Mint írtam, szimpatikus maradt a Call Me Kat, szóval nem arról van szó, hogy vállalhatatlan, egyszerűen csak rutinnak tűnt, amiből teljesen eltűntek az újszerűbb megoldások (oké, a fináléban is megjelent az egyik legjobb geg, a barátnő), amolyan tucatdarabnak, amelyből az ember 2-3-at azért simán néz, azokat, ahol legjobban bejönnek a karakterek. A Call Me Kat-ben azonban a többség egyszólamú volt. Mayim Bialik és Leslie Jordan persze még így is működött, de fájóan kiszámíthatóan, meglepni nem nagyon tudtak.

A zárásban egy haláleset adta a keretet az eseményekhez, amiket inkább csak a romantikus szálak pedzegetése jelentette (a kávézós vonal helyett…), ami alatt egy (illetve másfél) alakulóban lévő kapcsolatot értek, valamint Kat részéről egy szerelmi háromszöget és a választás kérdését, ami egyébként a cliffhangert is jelentette. Most mondjam azt, hogy igazából teljesen hidegen hagy, hogy ki mellett teszi le a voksát? Amikor ide jut az ember, akkor tudja, hogy jól tette, hogy kiszállt. (Mondjuk igazából nehéz elképzelni, hogy Max-et parlagon hagyja, szóval.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz