login |

Pilot: Dad Stop Embarrasing Me!

2021. 04. 15. 21:30 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Lehet, most magamat fogom: de az Apa, ne égess már! ki a fenének készült? Néha nagyon rossz, hogy nem tudjuk a Netflix nézettségi adatait, és majd csak a berendelésekből látszik, de a fekete nézőközönség erre rácuppant? Mondjuk eléggé Tyler Perry-s volt a kezdés, és ő elég népszerű. Tényleg megérteni akarom a helyzetet, nem ítélkezni.

A történet röviden annyi, hogy egy elvált párból az eddig közös gyereket nevelő anyuka meghal, és a tini lány így kénytelen a gazdag apjához költözni. Aki ciki! Legalábbis ciki helyzetekbe hozza, de azért gyorsan kiderül, hogy “az öreg” szíve mégis a helyén van. Erre szokták mondani, hogy that’s it, that’s the tweet. Semmi több nincs a sorozatban, teljesen, 100%-ig helyzetkomikum.

Minden rész 1-1 problémát dolgoz fel, amiknek a végén közelebb kerülhet egymáshoz a család. Az első részben a lány megérkezik, a címe pedig #feketeknemjarnakterapiara, a másodikban a hit kérdése a fekete családokban van a fókuszban, a harmadikat pedig sosem tudom meg, mert szerintem addig borzasztó volt a többkamerás. Nem az, hogy nem az én sorozatom, de sitcom megvalósításilag katasztrófa.

Itt kanyarodnék vissza a bevezetőhöz, mert rendben, ez egy nagyon-nagyon-nagyon hagyományos sitcom, viszont ha a zsáneren belül nézzük, akkor egyszerűen gyenge. Nyilván lehet védeni a mosolygós faktorral, de mégsem tudom, hiába volt benne pár tényleg érzelmesebb pillanat, főleg a 2. részben.

A poénok gyengék, és… túljátszottak. Oké, ez utóbbi tényleg kulturális eltérés lehet. Amellett viszont nem tudok elmenni, hogy nem elég a 4. fal felé beszélés írói csalásként használata, avagy amikor a jelenet magában nem működik akkor azzal dobják fel, de ahogy a színészek 4. falaznak az is gyenge, így a kamera felé sétálnak, egyáltalán nem a “megszokott” módon teszik. Túl van játszva még ez is.

Ami a legfájóbb, hogy hiába bírom Jamie Foxx-ot, nem lehet túl sok pozitívumot nyilatkozni itt róla. Amit nem mellesleg azzal tetéz, hogy több karaktert is ő alakít. Tippre rohadt jól érezte magát a forgatáson, szívügye volt a sorozat, a lánya az egyik executive producer, de igazából még ez a fun sem üt át rajta.

Mondhatnám, hogy rég láttam ilyen rossz sitcomot, de nem lenne igaz. Ha teljesen komolyan akarom valamihez hasonlítani, akkor a Black-ishnél gyengébb, de még a Keenannél is. Ez a 3/10 Jamie Foxx nélkül nem is került volna berendelésre? Bár egy kontent lyukat mindenképp betölt a Family Reunion mellett Netflixnél, szóval a léte érthető, az élvezhetetlensége nem.

6 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2021. 04. 15. 21:59

mostanság írtam par többkamerásról, a kritikák egy része még nem került ki, de ez volt a leggyengébb. 2,5/10?

van valami bája, elismerem, a foxx több szerepbenig nem jutottam már el, vagy csak a pilotban még nem vettem észre (de a trailerben láttam), a 4. fal ritka és random, nem értettem, miert van, és az egész nagyon alacsony szintet lőtt be, kábé ahogy foxx lecsúszik a lépcsőkorláton.

winnie - 2021. 04. 15. 22:00

pedig ebből az interjúból is lejön, hogy büszkék a sorozatra. sajnálom, pedig felkeszültem arra, hogy szeretni fogom: https://m.youtube.com/watch?v=JmnuNKNIhhM

Alain Prosztó - 2021. 04. 15. 22:26

Jesszus úr isten, ez meg mi volt már megint? A Netflix minek rendel be ilyeneket, amik valamelyik országos adón is kínosak lennének? Gondolták, majd J Foxx elviszi?

Van egy alapszitu, ami már a 80-as években is fantáziátlan lett volna. Hozzá olyan képi világ, amit a TAAHM már a pilotban túlszárnyalt (pedig az se…). Ezt spékelik meg az erőltetett, félreértésekre alapuló “humorral” (mikor a pszichológus nem hajlandó tudomásul venni, hogy apa-lánya párosról van szó… ouch). És ami a legrosszabb, de tényleg minden komédia rákfenéje: mikor 10 másodpercenként van egy konzervröhögés, de olyan pontokon, ahol el se lehet mosolyodni.

Irtózatos kínos az egész. Becsületből végigültem a pilotot, de kb. 50 másodperc után tudtam, hogy ez bizony nem lesz nézős.

2/10. De csak azért nem 1, mert a Paradise City-t nem múlta alul (nehéz is lett volna).

wickee - 2021. 04. 16. 06:35

Lehet egyedül leszek a véleményemmel, de nekem nagyon bejött.

Két délután alatt megnéztem. Már az előzetes megnézése közben egyértelműen és azonnal a My Wife And Kids jutott eszembe róla (a ciki és mindenbe beleszóló apuka és a fekete karakterek miatt nyilván), de mivel azt is nagyon szerettem, így egyértelmű volt, hogy ebbe is bepróbálok, és simán nézhető volt.

Nem mondom, hogy megnézném újra, vagy hogy tűkön ülök a második évadig (már ha lesz egyáltalán), de délutáni lazulásnak nekem tökéletes volt.

winnie - 2021. 04. 16. 07:43

wickee: ahogy írom, szerintem van benne valami báj, ami szerethetővé teszi, és könnyű rákattanást biztosíthat, lehet, hogy én is közelebb kerültem volna hozzá egynél több résszel, de valahogy a stílusára nem nagyon rezonáltam.

wickee - 2021. 04. 16. 08:11

Mondjuk azt hozzátenném, hogy ha letöltve kellett volna megnézni akkor valószínűleg nem szánom rá a “körülményeskedést” és az időt, de így, hogy elém tették Netflixen nem sokat gondolkodtam rajta, hogy bepróbáljam e. :D Persze nekem is voltak benne furcsa dolgok, pl annyira steril és tökéletes volt a ház díszlete, egyszerűen messziről üvöltött róla, hogy ez valahol egy stúdióban van csak felépítve. Általában nem szokott ennyire kilógni a lóláb, de itt valahogy nagyon. :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz